Τελευταία ενημέρωση 23:14, 16 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Οι απουσίες βασικών παικτών (Γιώργος Τοράκης, Χρήστος Μπιτσάκος), καθώς και το γεγονός ότι ο Ντρου Χόλαντ (τερματοφύλακας) έπαιξε χωρίς προπόνηση λόγω ίωσης δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου που ηττήθηκε (15-8) εκτός έδρας από τη Βουλιαγμένη στον εξ’ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική της Β’ Φάσης του G1.

Οι πολίστες του Κώστα Λούδη έκαναν μεγάλη προσπάθεια μετά το πρώτο 8λεπτο (5-3), αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι με το επιμέρους 4-1 στη δεύτερη περίοδο, να κλείσουν το πρώτο μέρος με μια σημαντική διαφορά (9-4).

Όσο κι αν προσπάθησαν οι «κυανοκίτρινοι» να αντιδράσουν στην επανάληψη, δεν τα κατάφεραν, καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τις προηγούμενες ημέρες και δεν τους επέτρεψαν να προπονηθούν σωστά κόστισαν.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου το προσεχές Σάββατο (6/4, 17:45) στο κολυμβητήριο της Χωράφας ο Υδραϊκός, για την 6η αγωνιστική της Β’ Φάσης του G1 του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 5-3, 4-1, 3-1, 3-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος Στ. 1, Σαπουνάκης, Ούμποβιτς 3, Παπασηφάκης 5, Γούντχεντ 3, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σπηλιόπουλος 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σεννής, Μπιτσάκος Κων., Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος 2, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Φλώρος Παν., Μπιτσάκος Ανδ., 1, Χόλαντ, Λίτινας, Αλευρίδης.

 

Λούδης: «Σημαντική η παρουσία του 14χρονου Λίτινα που αποτελεί μεγάλο ταλέντο»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βουλιαγμένη ο προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης, δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα έπρεπε για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η Βουλιαγμένη. Παρ’ ολ’ αυτά, δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν ήμασταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα η Βουλιαγμένη να εκμεταλλευτεί τα λάθη και να φτάσει στη νίκη».

Και συμπλήρωσε: «Το ενθαρρυντικό από το παιχνίδι είναι το γεγονός ότι δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά νέα παιδιά. Επίσης πολύ σημαντική θεωρώ την παρουσία του 14χρονου Κώστα Λίτινα, που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Α1 και θεωρείται μεγάλο ταλέντο».

Ετικέτες

Πριν λίγο θα λέγαμε απλά ένα περιστεριώτικο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες της κατηγορίας τους που είναι εξασφαλισμένες και θα έπαιζαν μόνο για το γόητρο. Καλές ομάδες είναι με καλές διοικήσεις αλλά καλούνται να αλληλοεξουδετερωθούν.

Ετικέτες

Μετά το τέλος του πρώτου προημιτελικού με τη Βόννη ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Βόννη, έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν τη νίκη. Κάναμε μέτριο ματς για τέτοιο αγώνα στην άμυνα και ήμασταν «φτωχοί» επιθετικά.

Είχαμε κακές αποφάσεις, όμως το σημαντικότερο ήταν ότι δεν μπορέσαμε ποτέ να σταματήσουμε την επίθεση της Βόννης. Έγινε το 1-0, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Ετικέτες

Μεγάλη προσπάθεια έκανε χθες το Περιστέρι  απέναντι στη Βόννη αλλά ηττήθηκε (89-78) επί Γερμανικού εδάφους στον πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League και πλέον επιστρέφει την επόμενη Τετάρτη (10/4) στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για το δεύτερο παιχνίδι και την ισοφάριση, ώστε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία!

Στο ξεκίνημα του αγώνα το Περιστέρι bwin μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ (8-2 στο 3.40’’), αλλά αντέδρασε άμεσα.

Με αυξημένη πίεση στην περιφέρεια και με τον Μήτρου-Λονγκ να σκοράρει από τα 6.75 οι «κυανοκίτρινοι» αρχικά πλησίασαν στον πόντο (12-11 στο 6’), ενώ με δυο τρίποντα από τους Κένι Γουίλιαμς και Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς προσπέρασαν (14-19 στο 7.30’’).

Η Βόννη βρήκε κάποιες λύσεις επιθετικά και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο με το σκορ να είναι 22-24 (στο 10’) για τους «κυανοκίτρινους».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα (25-28 στο 12’), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Τιλ Παπέ πήραν μια σημαντική διαφορά (37-30 στο 14.30’’).

Σ’ εκείνο το σημείο οι παίκτες του Περιστερίου bwin «έτρεξαν» ένα σερί 5-14 και προηγήθηκαν (42-44 στο 19’) πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες με τους Γερμανούς να έχουν το προβάδισμα με 45-44 (στο 20’).

Στην επανάληψη, η αστοχία από την περιφέρεια στοίχισε στην ελληνική ομάδα, καθώς οι Γερμανοί έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και αξιοποιώντας δεύτερες επιθέσεις μ’ ένα επιμέρους σκορ 28-16 προηγήθηκαν με 73-60 (στο 30’) με τους Σαμ Γκρίεσελ και Νόαχ Κίρκγουντ να σκοράρουν.

Στην τελευταία περίοδο, προσπάθησε το Περιστέρι bwin να επιστρέψει, μείωσε σε 78-71 (στο 36’), αλλά ο τραυματισμός του Κένι Γουίλιαμς (αποχώρησε υποβασταζόμενος καθώς πάτησε σε πόδι αντιπάλου) στέρησε μια σημαντική επιθετική βοήθεια για την ελληνική ομάδα εκείνη τη στιγμή.

Ο Κίρκγουντ και ο Γκρίεσελ συνέχισαν να σκοράρουν, όπως και ο Γκλιν Γουότσον με συνέπεια η Βόννη να φτάσει στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοζλόφσκις, Καστίγιο, Βούλιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-24, 45-44, 73-60, 89-78.

ΒΟΝΝΗ (Μουρς): Φλαγκ 4 (5 ριμπάουντ), Γκρίζελ 19 (2/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 9/9 βολές), Κένεντι 8 (3/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Κίρκγουντ 19 (7/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουάτσον 13 (3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Φομπς 2, Φρέι 2, Πάπε 15 (3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/5 βολές), Σένγκφελντερ 7 (1).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Χουγκάζ 2, Μήτρου-Λονγκ 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πουλιανίτης, Ράγκλαντ 9 (3/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη), Ρένφρο 5, Ντάνγκουμπιτς 9 (3/4 τρίποντα), Κασελάκης 1, Λοβ 13 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Τόμπσον 6 (2/5 δίποντα, 13 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 9 (3/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

Ετικέτες

Απίστευτα πράγματα καθώς μέχρι και σήμερα τα κρυπτονομίσματα είναι σαν να μην υφίστανται για την φορολογική διοίκηση, ένα θέμα που ανέδειξε στην Βουλή ο βουλευτής του Β’ 2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Δεν υπάρχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ενώ με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει επισήμως η δυνατότητα πώλησης κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει σχετικός ΚΑΔ.

Δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των κρυπτονομισμάτων στη φορολογική δήλωση ή διαφορετικά των κερδών που αποκομίζουν από την πώληση τους και μάλιστα με δικαστική απόφαση.

Ο Ανδρέας Βορύλλας, αναφορικά με την συμφωνία που έχει επιτευχθεί υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ για την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας με συντελεστή 15%, τόνισε πως αυτή έχει υιοθετηθεί από 136 χώρες, «χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν προσαρμόσει αναλόγως την εθνική φορολογική νομοθεσία τους».

Ταυτόχρονα, όπως είπε, «υπάρχουν πάνω από 60 χώρες που δεν έχουν αποδεχτεί την εν λόγω συμφωνία, άρα μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές φορολογικό καταφύγιο για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις».

«Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), περίπου 15 χώρες δεν επιβάλλουν γενικό φόρο εισοδήματος εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό περιλαμβάνει νησιωτικά κράτη, όπως οι Βερμούδες, τα νησιά Cayman και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα οποία είναι ευρέως γνωστά ως υπεράκτιοι “φορολογικοί παράδεισοι” – στους οποίους οι μεγάλες εταιρείες μεταφέρουν τα κέρδη τους προκειμένου να πληρώνουν λιγότερους φόρους. Η συμφωνία επί της ουσίας δεν απαγορεύει την ύπαρξη “φορολογικών παραδείσων” και ούτε άλλωστε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε το αυτονόητο. Την καταβολή δηλαδή των ληξιπρόθεσμων χρεών των πληγέντων από θεομηνίες σε μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, αλλά πρωτίστως να συνδεθεί η πληρωμή αυτή «με την αποκατάσταση των καταστροφών, δηλαδή πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στον μεγαλύτερο βαθμό και μετά το δημόσιο να εισπράξει χρέη από τις πληγείσες περιοχές».

Nα σημειωθεί πως τώρα μπορεί με την προσθήκη του άρθρου 62 περί αναστολής είσπραξης χρεών πληγέντων από θεομηνίες, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο να ρυθμίζεται με την καταβολή των χρεών αυτών σε μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, όμως αυτή η διάταξη είναι εκτός πραγματικότητας αφού οι αγρότες θα κληθούν να πληρώνουν δόσεις χωρίς όμως να μπορούν να παράξουν εισόδημα.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας