Τελευταία ενημέρωση 11:45, 22 Ιουλ 2024

Διασχολικό πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου.

Το δελτίο τύπου

«Με μία επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε η σκακιστική σεζόν για σύλλογο μας, καθώς την Κυριακή 2 Ιουνίου διεξήχθη στο εντευκτήριο του συλλόγου μας  και με τη συνεργασία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το Διασχολικό  πρωτάθλημα σκάκι των σχολείων του Δήμου  Περιστερίου.
 Συγκεντρώθηκαν συνολικά 44  μαθήτριες και μαθητές από την 1η έως και την 6η Δημοτικού οι οποίοι αγωνιστήκαν σε ενιαίο όμιλο με σύστημα  Rapid 6 γύρων.

Την 3 η θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο Μιχέλης Νίκος από το 41 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με  5 βαθμούς, την δεύτερη θέση ο Σκρέκας Φανούριος από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε ο αήττητος στο τουρνουά Μάντζος  Δημήτρης από το 11 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με           6 βαθμούς σε 6 γύρους!

Στην κατηγορία των κοριτσιών την 3 η θέση κατέκτησε η Τσίλικρα Σπυριδούλα από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3 βαθμούς, την 2 η θέση η Καλλέγια Άρτεμις από το 22 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3,5 βαθμούς, και η 1 η θέση κατακτήθηκε από την Παναγοπούλου Έλενα από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 5 βαθμούς. Παράλληλα με την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών η Παναγοπούλου Έλενα κατέκτησε και την 4 η θέση στη γενική κατάταξη κατόπιν άρσης των κριτηρίων, ισοβαθμώντας με τον    3 ο της γενικής κατάταξης Μιχέλη Νικόλαο.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ανά τάξη, 1ος στην Α’ δημοτικού ήρθε ο Φώτος Αλέξανδρος από το12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 3 βαθμούς, 1ος στην Β’ δημοτικού ο Τσώνης Χρήστος από το 39 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς και 1 ος στην Γ’ δημοτικού ήρθε ο Τσουκάλας Ευθύμιος από το 19 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 5 βαθμούς.

Για τις μεγαλύτερες τάξεις, 1 ος στην Δ’ δημοτικού ήρθε ο Μουχτούρης Νικόλαος από το 45 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4,5 βαθμούς, 1 ος στην Ε’ δημοτικού ήρθε ο Μπισδέκης Χρήστος από το 20 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς και πρώτος στην ΣΤ’ Δημοτικού ήρθε ο Ζάννες Αντώνιος από το 9 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με 4 βαθμούς.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί πολύ όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στην διοργάνωση καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες που παραβρέθηκαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας αυτή,να φέρουμε σε επαφή       τα παιδιά με ένα  πνευματικό παιδαγωγικό εργαλείο, που μπορεί να κάνει κάθε παιδί εξυπνότερο αλλά και κοινωνικότερο, το Σκάκι! .

 Ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη, με περισσότερες διοργανώσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους».

Τη Κυριακή 19 Μαΐου 2024 διεξήχθη με επιτυχία το ετήσιο 14ο «ΤΡΑΝΤΑΛΕΙΟ», αγώνας επίδειξης σκάκι (Σιμουλτανέ), στη μνήμη του Τραντάλη Παναγιώτη.
Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη),με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.Μία σεμνή εκδήλωση χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σε μία ήσυχη πλατεία που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
Παράλληλα με την διεξαγωγή του σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς, χαρίζοντας είκοσι διαφορετικά δώρα στους τυχερούς.

Το σκακιστικό δρώμενο αποτέλεσε πόλο έλξης και κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών καθώς πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος θεατών, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αυτήν την ιδιαίτερης μορφής σκακιστική αναμέτρηση, και σε πολλούς να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον σκακιστικό κόσμο.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου κα Μαρία Τσιώτα-Μάρκου.

Τον αγώνα επίδειξης πραγματοποίησε ο Γκραν Μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς ,ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 37 σκακιστές και σκακίστριες, διαφορετικών ηλικιών και δυναμικότητας, χαρίζοντας μας ενα σιμουλτανέ μοναδικού χαρακτήρα.
Και οι 37 πατρίδες, ήταν αποτέλεσμα αξιέπαινης προσπάθειας των παικτών, η οποία δικαιώθηκε, καθώς όλες τους ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, ενώ φυσικά δεν έλειψαν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα.

Νίκη επί του διακεκριμένου GM σημείωσε ο Λίβας Ιωάννης από τον Σ.Ο. Περιστερίου και ισοπαλία ο Γεώργιος Κουλαξουζίδης  απο τους Μαχητές Χαϊδαρίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν και οι δύο με χρυσό μετάλλιο για το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα.
Μετάλλια απονεμήθηκαν ως οι καλύτερες παρτίδες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον Βασίλη Κοτρωνιά, διακρίθηκαν αυτές της Τουμπακάρη Μαρίας και του Κατσόγιαννου Ραφαήλ ενώ καλύτερες παρτίδες από τους νεαρούς συμμετέχοντες διακρίθηκαν αυτές του Πάτσαρη Κωνσταντίνου και του Βογιατζάκη Μιχαήλ Άγγελου στους οποίους επίσης απονεμήθηκαν μετάλλια .

Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες σκακιστές οι οποίοι έδωσαν το παρόν σε άλλη μία διοργάνωση του συλλόγου μας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος στο Ίλιον του Αντώνη και Λευτέρη Νερουλιά και το INTRO ATHENS CAFÉ BAR στο Περιστέρι ,που με την ευγενική τους προσφορά, είτε χρηματικά είτε σε είδος, βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και στον έφορο αγώνων της ΕΣΣΝΑ και Πρόεδρο των μαχητών Χαϊδαρίου κ. Γ.Κουλαξουζίδη για την έμπρακτη συμβολή του,καθώς επίσης στα μέλη και τους φίλους μας, που έμπρακτα στηρίζουν το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας παρέχουν την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράστασή τους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά η περίοδος του Πάσχα για τον σκακιστικό σύλλογο «Πνευματική Στέγη Περιστερίου».

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου (ΠΣΠ),  o Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου, διοργανώνουν το 13ο Σχολικό Πρωτάθλημα Περιστερίου 2024, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00.

Οι αγώνες θα γίνουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Περιστερίου (Παναγή Τσαλδάρη 2).

Δηλώσεις συμμετοχής:  Μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 23:59. Οι δηλώσεις θα γίνουν αυστηρά μέσω της φόρμας: https://forms.gle/TrYJmAHF4hJ2nzK96 .

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Δήμου Περιστερίου, καθώς και οι αθλητές των σκακιστικών σωματείων του Περιστερίου ( Π.Σ.Περιστερίου και Σ.Ο.Περιστερίου)

Το σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού στο Περιστέρι 2024 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του 1ου ΔΣ Περιστερίου, στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου και στ 40 χρόνια από την ίδρυση της Π.Σ.Περιστερίου.

Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Θα δοθούν μετάλλια στους νικητές, αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες και κύπελλο στο Δημοτικό σχολείο με τις περισσότερες συμμετοχές.

Πληροφορίες-δηλώσεις: http://peristerichess.gr 

Επικοινωνία: τηλ.2105754265, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Παχατουρίδης Ανδρέας        Δήμαρχος Περιστερίου

Ευαγγελίου Μαρία                 Πρόεδρος ΔΣ Πνευματικής  Στέγης

Μπελαφέμινε Φραντζέσκα    Διευθύντρια 1ου Δ.Σ. Περιστερίου

Καπνιάζης Γιώργος               Πρόεδρος συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Περιστερίου

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχώρισαν τη χρονιά που έφυγε βράβευσε ο ΓΟΠ «Γιάννης Παλάσκας» στην εκδήλωση κοπή πίτας που έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου με προεξέχοντες τους Γιάννη Γρανιτσιώτη, Αναστασία Καρβυνά και Νίκο Σφακιωτάκη που είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας. Για την  συμμετοχή τους στον τελικό των πανελληνίων πρωταθλημάτων τιμήθηκαν οι Χρηστίδης Ιωάννης Ραφαήλ, Σερεμέτη Χριστίνα, Φράγκοπανάγου Δήμητρα και Αλεξογιάννη  Δέσποινα. Επίσης για την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και Διασυλλογικά,  οι Αθλητές όλων των κατηγοριών από Κ14 έως και
Αντρών -Γυναικών.    Τέλος ειδική βράβευση έγινε όπως κάθε χρόνο και στους αθλητές  που πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο και ήταν οι Κατσαρή Μαριτίνα, Ζαβερδα Βασιλική, Κούραση Ελένη, Δημιτσά Δώρα και Ζαφείρη Σταματία καθώς και στους προπονητές : Μοσχούτα Κωνσταντίνο, Χρηστίδη Νικόλαο, Παπουτσάκη Νικόλαο, Ηρακλή Γραφάκο, Σωτηριάδου
Χρυσούλα ,Αλεξογιάννη Δέσποινα, Γκούμα Παναγιώτα ,Χρήστο Δαούλα  και Γιάννη
Γρανιτσιώτη. Στην εκδήλωση εκτός από την πρόεδρο του συλλόγου και αντιδήμαρχο Μαίρη Τσιώτα παρέστησαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Μπέτσης, Παναγιώτης Λύκος, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Παπουτσάκης,Χάντζιου,Μορφονιού,
ο υπεύθυνος Αθλητισμού της Λαϊκής κίνησης Απ. Σταμπουρλός
Απόστολος, ο Εθνικός Προπονητής και Ολυμπιονίκης Χρήστος Μελέτογλου, ο
Καθηγητής Πανεπιστημίου  Ντέμης Ματάκης η πρόεδρος
του Ο.Φ.Κ.Α. Περιστερίου Χριστίνα Μαρινάκη και ο παλιός άσος του Ατρόμητου και για χρόνια Δημοτικός σύμβουλος Γ. Αυγουστίδης.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βετεράνων (διαχρονικών) αθλητών που θα πραγματοποιεί στο Τορούν της Πολωνίας θα πάρει μέρος ο περιστεριώτης ακοντιστής Ηλίας Βασιλειάδης.

Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου τη Κυριακή  04 Φεβρουαρίου 2024  και σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη, αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σκακιστικού ομίλου Περιστερίου και η βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις του 2023 .

                              Το δελτίο τύπου του Σ.Ο.Π. αναφέρει τα εξής:
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ιδρυτής του Σκαλιστικού Ομίλου Περιστερίου και επίτιμος πρόεδρος Κος Παναγιώτης Καραθανασόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Κωσταντίνος Αρβανίτης εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί            ο σύλλογος καθώς και στον σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει το σωματείο στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στο Δήμο Περιστερίου.

Αναφέρθηκε στο πλούσιο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και στο προγραμματισμό για                το 2024,στην πλούσια δραστηριότητα του ομίλου και στο σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει                        το σωματείο  στην ανάπτυξη και διάδοση  του αθλήματος στο Δήμο,
Επεσήμανε την προσήλωση του συλλόγου στις αρχές και αξίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ζητώντας παράλληλα την συμπαράσταση όλων ενώ παράλληλα στην οθόνη προβάλλονταν χαρακτηριστικές στιγμές από την δραστηριότητα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι νεαροί αθλητές/αθλήτριες που συμμετείχαν στα ομαδικά νεανικά  πρωταθλήματα Αττικής,οι αθλητές που αγωνίστηκαν στα ομαδικά κύπελλα  Αττικής Μπίκος             και Δρεπανιώτης με πολύ καλή επίδοση, καθώς και οι αθλητές μας που διακρίθηκαν στο              εσωτερικό τουρνουά του συλλόγου.

Στη συνέχεια τιμητική πλακέτα απενεμήθη στον παλαίμαχο αθλητή και μέλος του Ομίλου Ιωάννη Λίβα,για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο.
Η εκδήλωσε τελείωσε με το κόψιμο της πίτας, από τoν Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Αρβανίτη. Κατά την κοπή της πίτας, η τύχη χαμογέλασε στην οικογένεια Ευσταθίου,η οποία κέρδισε         τα δώρα που αντιστοιχούσαν στα δύο φλουριά της πίτας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε, στον Κο Ηλία Τιτόπουλο για την προσφορά των αναψυκτικών και των  ειδών εστίασης, στην ακούραστη και πανταχού παρούσα Κα Αγγελική Κανελλίδη              και σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.
Το ΔΣ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους  όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεμίζοντας για μια ακόμα φορά το σύλλογο με χαμογέλα ,κέφι, ζωή, θετική ενέργεια  και να ευχηθεί καλή, δημιουργική και ελπιδοφόρα χρονιά.

Στην αποστολή της προεθνικής συμμετέχουν δύο αθλήτριες της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Σκακιού ηλικιών 8-12 ετών, που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου στην Αίγυπτο.

Η Μυρτώ Λατίφη, ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, ξεκινάει από το νούμερο 57 της αρχικής κατάταξης https://chess-results.com/tnr824055.aspx?lan=19+art=0&turdet=YES&flag=30

Η Διονυσία Λατίφη , ως Δεύτερη στην κατηγορία της κάτω των 10 ετών, ξεκινάει από το νούμερο 48 της αρχικής κατάταξης https://chess-results.com/tnr824054.aspx?lan=19+art=0&turdet=YES&flag=30

Ο σκακιστικός σύλλογος "Πνευματική Στέγη Περιστεριού", πιστός στις αρχές του, θα στηρίξει προπονητικά και υλικά τις παίκτριες του προκειμένου να πετύχουν τους αγωνιστικούς τους στόχους.

Περισσότερες πληροφορίες και στο επίσημο site της διοργάνωσης https://wccc2023fide.com/

Καλή επιτυχία κορίτσια.

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο κατά σειρά  ετήσιο  «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟ» ανοιχτό τουρνουά που  διοργανώθηκε από το Σκακιστικό Όμιλο Περιστερίου και τον Δήμο Περιστερίου το χρονικό διάστημα  από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στον υπέροχο  και φιλόξενο  χώρο του κτιρίου Κ.Υ.Β.Ε του Δήμου Περιστερίου .

Το τουρνουά  διεξήχθη σε ένα όμιλο με σοβαρό ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών. Στις πέντε πρώτες σκακιέρες πραγματοποιήθηκε live μετάδοση των παρτίδων
Θερμές ευχαριστίες στην αντιδήμαρχο  περιβάλλοντος ,ποιότητας ζωής, πολιτικής προστασίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη  «κοινωνία μπροστά»του κ.Ανδρέα Παχατουρίδη, Κα Μαίρη Τσώτα –Μάρκου για την αμέριστη στήριξη και τις  διευκολύνσεις που μας παρείχε, στην προσπάθεια που καταβάλουμε να προβάλουμε το σκάκι στην περιοχή μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά-αποτελέσματα : https://chess-results.com/tnr799293.aspx?lan=1&art=1&rd=7

 

Την 8η θέση ανάμεσα σε 58 σωματεία και την 2η θέση στη Δυτική Αθήνα κατέκτησε ο ΓΟΠ «Γιάννης Παλάσκας» στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ανδρών & Γυναικών επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την εξαιρετική δουλειά που συντελείται στον σύλλογο. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι έγινε ρεκόρ σε συγκομιδή βαθμών. Συγκεκριμένα τη 2η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στα100 μέτρα με 10.75 και στα 200 μέτρα με 21.53 καθώς και η Αναστασία Καρβουνά στα 400μ εμπόδια  με 1:03.88. Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν: Ο Γιώργος Μητσάκηςστα 800 μέτρα με 2:09.50, η Δήμητρα Φραγκοπανάγου στα 400μ Εμπόδια  1:15.46, η σκυταλοδρομία 4 x 400μ Σκυταλοδρομία Γυναικών  με 4:11.24 από τις Πουρλιάκα, Σερεμέτη, Φραγκοπανάγου, Καρβουνά, η σκυταλοδρομία 4 x 400μ Ανδρών με 3:28.99 που είναι  νέο ρεκόρ συλλόγου από τους Παπαγιαννόπουλο, Ξηντάρα, Τορκόβσκι, Γρανιτσιώτη.
Ατομικά ρεκόρ πέτυχαν : Στα 100 μέτρα οι: Νίκος Ζέκης με 11.94, Ευαγγελία Πουρλιάκα με 13.41, στα 400 μέτρα οι: Μάριους Τορκόβσκι με 52.73, Τρύφωνας Παπαγιαννόπουλος με 54.21, Νίκος Ξηντάρας με 52.80, Κώστας Κοσμάς με 54.04, Δέσποινα Αλεξογιάννη με 1:06.12, Ζωή Τασσία με 1:09.04., στα 200 μέτρα οι Νίκος Ζέκης με 24.33,  Κώστας Κοσμάς με 24.49, Ευαγγελία Πουρλιάκα με 28.14. Πολύ καλές επιδόσεις κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ σημείωσαν: Στα
200 μέτρα οι: Τορκόβσκι  με 23.23, Κονιαβίτης με
25.97, Χριστόπουλος με 28.83, Δημήτσα με 32.76, στα 400 μέτρα οι Κονιαβίτης με 57.79, Σερεμέτη με 1:02.28
 και στα 800 μέτρα οι: Παπαγιαννόπουλος με 2:05.43, Χαβαλές με 2:09.71.

Hatzi
SmartCity

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας