Παράλληλα με τον αγώνα που δίνουν οι ίδιες για τη σωτηρία, οι ομάδες της Α' ΕΠΣΑ είχαν εναποθέσει ένα μέρος από τις ελπίδες τους και στην επιτυχή έκβαση της αντίστοιχης μάχης των εκπροσώπων της Ένωσης στη Γ' Εθνική.
Πηγή Soccerlive.gr
Είναι, άλλωστε, κάτι που συμβαίνει σταθερά, κάθε χρόνο, με δεδομένο ότι, βάσει της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας, στο θέμα του υποβιβασμού τα Πρωταθλήματα από τη Γ' Εθνικής έως τη Γ' ΕΠΣΑ εκλαμβάνονται ως συγκοινωνούνται δοχεία.
Από σήμερα (5/4), μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα χάσουν τη μάχη και από το Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ. Συγκεκριμένα, στις 7 ομάδες που προέβλεπε ευθύς εξαρχής για υποβιβασμό η Προκήρυξη, έρχονται να προστεθούν επιπλέον 2 ομάδες, καθώς τόσες είναι οι ομάδες της Αθήνας που θα χάσουν το... τρένο της σωτηρίας στη Γ' Εθνική. Συγκεκριμένα, ενώ πλέον απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση των πλέι άουτ (θα γίνει τη Μ. Τετάρτη), στον 5ο όμιλο θα υποβιβαστεί σίγουρα μία εκ των Νέας Ιωνίας και Κενταύρου Βριλησσίων (έχουν σωθεί η Δόξα Βύρωνος και ο Απόλλων Καλυθιών), ενώ στον 6ο όμιλο θα έχει την ίδια τύχη αναπόφευκτα είτε ο Ηλυσιακός είτε το Χαϊδάρι (εξασφάλισαν τη σωτηρία τους ο ΠΟ Ατσαλένιου και ο Γιούχτας).
Το γεγονός ότι, πλέον, από την Α' ΕΠΣΑ θα υποβιβαστούν 9 ομάδες, σημαίνει ότι αυτομάτως οδηγούνται στη Β' Κατηγορία εκείνες που θα τερματίσουν στην τελευταία τετράδα του καθενός ομίλου. Παράλληλα, όμως, θα υποβιβαστεί και ο ηττημένος του αγώνα μπαράζ που θα δοθεί μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 12η θέση του 1ου και του 2ου ομίλου. Τούτη τη στιγμή, καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε, σε αυτή τη θέση βρίσκονται ο Φοίνικας Περιστερίου στον 1ο όμιλο και ο Άρης Καλαμακίου στον 2ο όμιλο.








