Τελευταία ενημέρωση 10:35, 14 Ιουλ 2024

Στην Κέρκυρα ο Βορύλλας για το Άγιο Πάσχα!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Κέρκυρα.  Εκεί βρέθηκε ο περιστεριώτης βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο οποίος αφού υποδέχτηκε το Άγιο Φως, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεκτάριο και τον αδελφικό του φίλο Γιάννη Τρεπεκλη, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, στη συνέχεια παρακολούθησαν με την οικογένεια τους.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Κέρκυρα. Την ΝΙΚΗ εκπροσώπησε ο Ανδρέας Βορύλλας, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών. ο οποίος αφού υποδέχτηκε το Άγιο Φως, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεκτάριο και τον αδελφικό του φίλο Γιάννη Τρεπεκλη, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, στη συνέχεια παρακολούθησαν με την οικογένεια τους την Αναστάσιμη Ακολουθία.
Πλήθη κόσμου ήταν μαζεμένα σε Πάνω και Κάτω Πλατεία , με αναμμένες τις λαμπάδες τους δημιουργούσαν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
Στις 08:00 έγινε η Περιφορά της Εικόνας της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων ενώ με μεγαλοπρέπεια έγινε  η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος.
Την εικόνα συνόδευε η Φιλαρμονική Καποδίστριας η οποία συμμετείχε και κατά την αναστάσιμη ακολουθία .
Με το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», η νύχτα έγινε μέρα από τα επιβλητικά βεγγαλικά, εικόνα που έκανε μικρούς και μεγάλους να κοιτούν εντυπωσιασμένοι το μαγευτικό θέαμα και να ανταλλάζουν ευχές και αγκαλιές με τους δικούς τους ανθρώπους.
Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης  Νεκτάριος  στο μήνυμα του μίλησε για αμαρτωλές τακτικές (πνευματική αδιαφορία, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βία, ο ευτελισμός της ανθρωπίνης φύσεως)  όπως και κατά των “δικαιωματιστών ”που καταλύουν αξίες και παραδόσεις, παραδιδόμενοι στις σαρκικές απολαύσεις, ενώ  κατέληξε λέγοντας: “Νοσταλγούμε την παρουσία αληθινών ηγετών, οι οποίοι να μας εμπνεύσουν οδούς φρονήσεως, αξιοπρέπειας, υπερβάσεως της αμαρτίας, πίστεως πρώτα στον Θεό και μαζί στον άνθρωπο”.
 Η δήλωση Νεκτάριου
“Οι άνθρωποι ευρισκόμενοι σε σύγχυση, βαδίζουν κατά τις προτροπές του αιώνος του κόσμου τούτου και βλέπουν την αμαρτία σαν κάτι το φυσικό. Όμως στην πραγματικότητα, ζώντας με την αμαρτία, θανατώνουν κάθε τι το ανώτερο, το άγιο, το ένθεο, το αθάνατο, το αιώνιο και γίνονται πνευματικά νεκροί μέσα σε έναν κόσμο που φλέγεται και καταστρέφεται. Διαπιστώνουμε ότι στην πατρίδα μας κυριαρχούν η πνευματική αδιαφορία, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βία, ο ευτελισμός της ανθρωπίνης φύσεως, ένας ψευδο-δικαιωματισμός μειοψηφιών που επιβάλλονται με τρόπο ολοκληρωτικό, η κατάλυση των αξιών και των παραδόσεων. Και όλα αυτά διότι ο άνθρωπος αφέθηκε στην κυριαρχία του σαρκικού φρονήματος σε όλες τις διαστάσεις της ζωής. Νοσταλγούμε την παρουσία αληθινών ηγετών, οι οποίοι να μας εμπνεύσουν οδούς φρονήσεως, αξιοπρέπειας, υπερβάσεως της αμαρτίας, πίστεως πρώτα στον Θεό και μαζί στον άνθρωπο”.
Τις ευχές του για το Πάσχα απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ βουλευτής του Β2 Δυτικού τομέα Αθήνας Ανδρέας Βορρύλας ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μάιος 2024 21:04
Hatzi
SmartCity

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Αποχώρησε ο Μονεμβασίτης

Αποχώρησε ο Μονεμβασίτης

09 Ιουλ 2024 Άγιος Ιερόθεος

Πήρε Μπέτση

Πήρε Μπέτση

09 Ιουλ 2024 Ανθούπολη

Το πρόγραμμα προετοιμασίας

Το πρόγραμμα προετοιμασίας

09 Ιουλ 2024 Ιπποκράτης

Ανακοίνωσε Ρουμάνο μέσο!

Ανακοίνωσε Ρουμάνο μέσο!

09 Ιουλ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Μια λαμπορ(Κίνι) για δεξιά της άμυνας!
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας