Τελευταία ενημέρωση 09:20, 23 Απρ 2024

Συργκάνης: «Ήμουν τυχερός που έπαιξα στον Ατρόμητο»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

                      Έκανε 231 συμμετοχές και πέτυχε 42 γκολ

Ο Δημήτρης Συργκάνης ήταν και παραμένει άνθρωπος χαμηλών τόνων.  Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από τον Ατρόμητο στη δεκαετία των ΄80ς, ήταν πάντα προσγειωμένος και απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Ένιωσε μεγάλη χαρά όταν του τηλεφώνησα για την συνέντευξη, το ίδιο ένιωσα κι εγώ αφού είχαμε να μιλήσουμε πάρα πολλά χρόνια. Τον ρώτησα να φρεσκάρει τη μνήμη του και να μου πει πότε ήρθε στον Ατρόμητο: « Το 1985 από τον Παναθηναϊκό στον οποίο ξεκίνησα την καριέρα μου, είχα γίνει επαγγελματίας επί Γκμοχ. Ήμουν τυχερός που ήρθα στο Περιστέρι γιατί πέρασα ωραία χρόνια. Έπαιξα μια δεκαετία, όλα στη Β’ Εθνική που γινόντουσαν ομηρικές μάχες, κι ένα χρόνο στην Γ΄ αλλά ανεβήκαμε αμέσως. Μετά τον Ατρόμητο δεν πήγα σε άλλη ομάδα σταμάτησα σε ηλικία 32 ετών».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τους διοικούντες και τους προπονητές; «Συνεργάστηκα με αρκετούς προπονητές, τον Στολίγκα, τον Τσάκο, τον Τζενετουλάκο, τον Παπαεμανουήλ, τον Κόβη, τον Κότσαλο, τον Χάιτα και άλλους. Με όλους η συνεργασία μου ήταν άψογη. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Όσο για τους παράγοντες προσπαθούσαν όσο μπορούσαν όλοι είχαν μαγαζιά δεν ήταν εφοπλιστές. Αρχικά όταν πήγα ήταν ο Στάης, μετά ο Κουλόπουλος,  η διοίκηση φιλάθλων με πρόεδρο τον Πέτρου, μετά ο Δούρος. Παίρναμε το μισθό μας, τα πριμ, εγώ ήμουν στην Αστυνομία και δεν είχα οικονομικό πρόβλημα. Άλλωστε τότε δεν υπήρχαν τα χρήματα που υπάρχουν τώρα».

Ο Δημήτρης ήταν ένας ντελικάτος παίκτης με  προσόντα την ταχύτητα, την τεχνική και την ικανότητα στο σκοράρισμα. Έπαιζε πάνω στον «ασβέστη» όπως λέγαμε εκείνα τα χρόνια. Τον ρώτησα αν μπορούσε να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία και όπως πάντα ειλικρινής μου είπε: «Ίσως να μπορούσα αλλά η απόδοσή μου παρουσίαζε μεταπτώσεις, δεν ήμουν σταθερός. Τη μια έκανα εκπληκτικές εμφανίσεις και την άλλη περνούσα απαρατήρητος. Πάντως στον Ατρόμητο πέρασα ωραίες στιγμές, ήμασταν δεμένοι με τους φιλάθλους που είναι ακόμη καταπληκτικοί με εκτιμούσαν αφάνταστα και εγώ από την πλευρά μου προσπαθούσα να τους δώσω χαρές. Η καλύτερη μου σεζόν ήταν το 1989-90 που κάναμε όμορφα πράγματα. Δεν θα ξεχάσω  τη Νάουσα το ματς που δεν έγινε ποτέ, γιατί πριν την έναρξη δεχθήκαμε επίθεση από τους φιλάθλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πήγαν αρκετοί παίκτες μας στο νοσοκομείο. Θυμάμαι επίσης ένας ματς με τον Παναργειακό νικήσαμε 1-0 και έβαλα το γκολ στο 90’ με πέναλτι.  Τον τωρινό Ατρόμητο τον παρακολουθώ όταν έχω χρόνο, έχουν γίνει καλές κινήσεις από τον Γιώργο Σπανό, η ομάδα έχει καθιερωθεί πλέον μεταξύ των καλυτέρων της Ελλάδας. Άλλη εποχή που παίζαμε εμείς και διαφορετική τώρα. Διατηρώ κι επαφές με ορισμένους παλιούς συμπαίκτες όπως οι Λιβαθηνός, Νανούρης, Καραλής, Ηλιόπουλος. Κλείνοντας θέλω να στείλω την αγάπη μου σε όλο τον κόσμο του Ατρόμητου».

Ο παλαίμαχος άσος μένει στην Αγία Παρασκευή, η σύζυγος του Μαρία είναι καθηγήτρια και έχει μια κόρη τη Σοφία 21 ετών.

Στη φωτο διακρίνεται κάτω αριστερά δίπλα σε Βλαντή, Μαυρομάτη, Καραλή, Ηλιόπουλο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μάιος 2023 18:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κ.Μισαηλίδης «Ευλογία που έζησα το Ρουφ» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Deos: Ο  all-day προορισμός με την πιο επιβλητική θέα στην Αθήνα
Νικηφόρο ντεμπούτο

Νικηφόρο ντεμπούτο

22 Απρ 2024 Φοίνικας

Μπήκε σε μπελάδες!

Μπήκε σε μπελάδες!

22 Απρ 2024 Ηρακλής

Δυσκολεύει το όνειρο

Δυσκολεύει το όνειρο

22 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στο Ίλιον

Ήττα στο Ίλιον

22 Απρ 2024 Ιπποκράτης

Σε μπαράζ με Αρίωνα

Σε μπαράζ με Αρίωνα

22 Απρ 2024 Ένωση Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας