Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλειδί η εκπληκτική άμυνα στην τελευταία περίοδο»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό, ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ακόμη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, ξέραμε ότι ο Κολοσσός είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Το έχουμε δει όλη τη χρονιά, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, μ’ έναν πολύ καλό προπονητή που έχει δυσκολέψει και κερδίσει πολλές ομάδες. Έχουν παλέψει όλα τα παιχνίδια, τρία-τέσσερα τα έχουν χάσει στον πόντο».

Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε πνευματικά δυνατοί και αυτό το δείξαμε στο τελευταίο 10λεπτο όταν ήταν ισοπαλία το ματς. Εκεί παίξαμε εκπληκτική άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 12 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη».

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά αναφέρθηκε στην εξέλιξη του αγώνα για την οποία παρατήρησε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά για ακόμη μια φορά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, δεχθήκαμε πάρα πολλούς πόντους μετά το πρώτο 5λεπτο στην πρώτη περίοδο. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, αλλά από εκεί και πέρα οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πνευματική τους δύναμη στο παιχνίδι, γιατί όπως είπα και πριν στο τελευταίο 10λεπτο έδειξαν νοοτροπία νικητή και καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Περιστερίου bwin ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Δημήτρη Μωραΐτη, για τον οποίο είπε: «Έπαθε ένα διάστρεμμα, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες».

Όταν ρωτήθηκε για την βοήθεια των παικτών από τον πάγκο, εξήγησε: «Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από 12 παίκτες. Στο προηγούμενο παιχνίδι στη Νίκαια με τον Ιωνικό μπήκαν τα παιδιά από τον πάγκο και άλλαξαν πραγματικά όλο το παιχνίδι. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έτσι ήμασταν όλη τη χρονιά και έτσι θα συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη του, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς καταφέραμε μετά το αρχικό ξάφνιασμα να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να έχουμε προβάδισμα με μικρές διαφορές η να είμαστε πολύ κοντά στο σκορ. Ήταν ξεκάθαρο ότι φτάνοντας στο τελευταλίο 5λεπτο η ομάδα που θα είχε τις καλύτερες αποφάσεις στην επίθεση της, θα περιόριζε τα λάθη της και θα εκτελούσε σωστά, θα κέρδιζε το ματς. Εμείς δυστυχώς πουλήσαμε πολλές φορές την μπάλα, χάσαμε αρκετές βολές, λέι απ ανοιχτά και το Περιστέρι bwin με την ποιότητα που έχει κατάφερε να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι».