Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από στόπερ βάζει stop κάτω από τα καλάθια!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ιστορία του Βαγγέλη Ζούγρη που αποτελεί το «next big think» του Γ.Σ.Περιστερίου.

 

Μέχρι πριν από μόλις 4 χρόνια η λέξη «μπάσκετ» δεν αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας του, το αντίθετο μάλιστα καθώς μέχρι τα 15 του  ήταν ποδοσφαιριστής και οι προπονητές του τον χρησιμοποιούσαν λόγω του ύψους του στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Βαγγέλης Ζούγρης συστήθηκε στους φιλάθλους του Περιστερίου με την εμφάνιση του κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» που κρίθηκε στο ένα σουτ.

 Ήταν η αποκάλυψη του Γ.Σ.Π. σημειώνοντας εννιά πόντους με απόλυτη ευστοχία (1/1β, 4/4δ.) και ενώ στις πέντε προηγούμενες, φετινές εμφανίσεις του είχε συνολικά έξι πόντους. Με απίστευτο πάθος αλλά και θράσος κοίταξε στα μάτια τους αστέρες του Ολυμπιακού βάζοντας υποθήκη για ένα λαμπρό μέλλον. Το απίστευτο με τον 19χρονο Βαγγέλη είναι ότι μέχρι το 2019 ήταν ποδοσφαιριστής. Σε ηλικία 7 ετών ο πατέρας του Παναγιώτης τον έγραψε στην ακαδημία της ΑΕ Περιστερίου. Από τα 9 μέχρι τα 13 του χρόνια ο Βαγγέλης έπαιξε στον Ατρόμητο και από τα 13 μέχρι τα 15 στην Κηπούπολη. «Όλα είναι θέμα οικογένειας. Ο Βαγγέλης προέρχεται από μια καταπληκτική οικογένεια που αποτελεί τη βάση για την επιτυχία ενός αθλητή. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ως ποδοσφαιριστής ήταν μαχητής αλλά δεν πατούσε καλά, μικρό παιδάκι ήταν τότε» θυμάται για το πέρασμα του από τον Ατρόμητο ο Υπεύθυνος της ακαδημίας του Ερασιτέχνη Θανάσης Κασπίρης.

Το 2019,  οι γονείς του τον παρότρυναν να ακολουθήσει το μπάσκετ, με την πρώην διεθνή αθλήτρια, Σοφία Κλιγκοπούλου, να τον προετοιμάζει για τα πρώτα του βήματα. Πήρε μέρος,  σε διάφορα τουρνουά και γρήγορα βρήκε μια θέση στις ακαδημίες του Περιστερίου. Ο μικρός δεν ήταν απλώς ταλαντούχος κι εργατικός αλλά εύστροφος. «Απορρόφησε» σα σφουγγάρι όλα όσα μάθαινε και σύντομα, πολύ πιο σύντομα από το φυσιολογικό (και παρά τη διακοπή από την πανδημία) ο Ζούγρης είχε αλλάξει επίπεδο. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν ο πρώτος που τον είδε και τον «ανέβασε» για προπονήσεις στην Ανδρική Ομάδα όταν βρισκόταν πια στο Εφηβικό Α’ αλλά ο Μίλαν Τόμιτς ήταν εκείνος που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε μια ευκαιρία με την πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 17 ετών! Δεν άργησε, εξάλλου, να έρθει και η κλήση του στην Εθνική U18, με την οποία πήρε μέρος στο European Challengers, που διεξήχθη στο Ισραήλ, έχοντας 4,8 πόντους και 7,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το καλοκαίρι του 2022 έπαιξε στο Ευρωπαϊκό U18, στο οποίο η Ελλάδα τερμάτισε στη 12η θέση, και προσέφερε 10,1 πόντους και 6,9 ριμπάουντ σε 7 παιχνίδια. Το Περιστέρι, βλέπει πλέον στο πρόσωπο του Βαγγέλη Ζούγρη ένα παιδί μέσα από τα «σπλάχνα» του (έστω και με μπόλικη δόση τύχης αλλά κι αυτή χρειάζεται) να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και να πιστεύει ότι στο μέλλον μπορεί να βασιστεί πάνω του.
.

Πρωταθλητές Ελληνορωμαϊκής οι «Μυρμιδόνες» αδελφοί του!

Η αθλητική φύση του Βαγγέλη Ζούγρη που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του πάνω στο παρκέ κρύβει πίσω της ένα οικογενειακό dna καθώς δύο από τα πέντε αδέλφια του μικρότερα σε ηλικία διακρίνονται σε ένα δυναμικό άθλημα όπως είναι η Ελληνορωμαϊκή. Συγκεκριμένα ο Διονύσης Ζούγρης αναδείχθηκε τρίτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U17 (κατηγορία 110 κιλών) και ο Δημήτρης Ζούγρης κατέλαβε επίσης την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U13 (κατηγορία 44 κιλών). Τα δύο παιδιά ανήκουν στον σύλλογο ακαδημίας πάλης Περιστερίου «Μυρμιδόνες» που δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μάρτιος 2023 18:16