Τελευταία ενημέρωση 14:35, 25 Απρ 2024

«Ήμασταν φτωχοί και το μπάσκετ τρόπος διαφυγής»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Μάρκους Ντένμον αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» που επέλεξε ο Βασίλης Σπανούλης στο ξεκίνημα του ως προπονητής από τον πάγκο του Γ.Σ.Περιστερίου.

Ακόμη και στη μέρα που δεν «είναι η μέρα του» θα βρει τον τρόπο για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Αμερικανός περιφερειακός μιλάει στο «Α.Π.» για την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά και για προσωπικές του στιγμές αναδεικνύοντας ένα ατρόμητο χαρακτήρα με αυτοπεποίθηση και με μια μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο. Δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι για όσα κατάφερε στη ζωή του τα οφείλει στη γιαγιά του που τον μεγάλωσε. Ο Marcus Denmon έχει πλέον το λόγο:

---Καταρχάς ευτυχισμένο το 2023. Νιώθεις ευχαριστημένος που ο νέος χρόνος σε βρήκε στην Ελλάδα;

«Καλή χρονιά εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ σε μια ωραία χώρα και σε μια ομάδα που όλα είναι τέλεια».

---Ποιο ήταν το σημείο κλειδί που σε έπεισε ότι πρέπει να συνεχίσεις την καριέρα σου στο Περιστέρι;

«Ειλικρινά ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που με πήρε τηλέφωνο το καλοκαίρι και μου είπε σε θέλω για αυτό το πρότζεκτ και πως είμαι αυτός που θέλει για την ομάδα. Οι φιλοδοξίες μας ταίριαξαν και έτσι ήρθα στο Περιστέρι».

---Η ομάδα καλύπτει τις μπασκετικές σου φιλοδοξίες;

«Εννοείται. Είμαστε στη μέση της σεζόν και έχουμε φθάσει σε ένα καλό σημείο, άμα παρουσιάζουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

----Ο Σπανούλης όσο ήρεμος ήταν μέσα στο παρκέ, τον είχες αντίπαλο όταν το 2017-18 ήσουν στον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο νευρώδης δείχνει στο πάγκο. Είναι έτσι;

«Δεν το νομίζω,  θεωρώ ότι πάντα είχε τον έλεγχο των συναισθημάτων του και σαν παίκτης έδινε εντολές μέσα στο γήπεδο, τώρα κάνει κάτι πολύ διαφορετικό. Σαν προπονητή μπορείς να τον δεις πιο εύκολα».

---- Πως τον σκιαγραφείς ως προπονητή;

«Είναι πολύ καλός, η μετάβαση είναι συχνά δύσκολη αλλά γι’ αυτόν είναι εύκολη λόγω του τρόπου παιχνιδιού του είναι καλός και τακτικά και έχει καλή κατανόηση του παιχνιδιού και επειδή μέχρι πρόσφατα ήταν παίκτης ξέρει πως λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα. Πιστεύω όσο πετυχημένος ήταν σαν παίκτης θα είναι και ως προπονητής».

----Η ευρωπαϊκή πορεία σε ικανοποίησε;

«Είμαστε μια νέα και εν μέρει νεαρή ομάδα, πιστεύω ότι η πορεία. μας έκανε καλό, είδαμε πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε ειδικά για τα εκτός έδρας παιχνίδια που είναι και τα πιο δύσκολα. Γενικά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό στο φετινό BCL».

----Στην Ελλάδα η είσοδος στην τετράδα μοιάζει ως εφικτός στόχος;

«Ναι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος έχουμε την ποιότητα των παικτών και του προπονητικού επιτελείου για να τα καταφέρουμε. Κάποια ματς που χάσαμε θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει  αλλά επειδή έχουμε και άλλα περιθώρια βελτίωσης λέω ότι στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά, να μην ακούμε τι μας λένε και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

----Έχεις συμβόλαιο για ένα χρόνο, θα ήθελες να παραμείνεις στο Περιστέρι;

«Θα τιμήσω το συμβόλαιο που έχω μέχρι το καλοκαίρι και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε σίγουρα για ανανέωση, είμαι ανοικτός από την πλευρά μου αλλά θα δούμε τι θα γίνει»

.

----Σε προσωπικό επίπεδο είσαι ελεύθερος ή έχεις οικογένεια;

«Ναι έχω οικογένεια. Η μεγάλη μου κόρη η  Mecca θα γίνει τριών ετών τον Μάρτιο ενώ η μικρή μου η Mihra  είναι ενός έτους».

-----Τα παιδικά σου χρόνια πως τα πέρασες; Ήταν εύκολα δύσκολα;

«Με μεγάλωσε η γιαγιά μου σε ένα σπίτι πολύ οικογενειακό, με δύο αδέλφια και δύο αδελφές, εγώ ήμουν πολύ ενεργός με τον αθλητισμό από πολύ μικρός, έπαιζα ότι άθλημα μπορούσες να φανταστείς. Οφείλω πάρα πολλά στη γιαγιά μου, με έπλασε στον άνθρωπο που είμαι σήμερα και με ώθησε να είμαι leader να έχω δηλαδή αρχηγικές ικανότητες».

-- Ποιο άλλο ταλέντο πέρα από το μπάσκετ έχεις και μπορείς να το εξασκήσεις το ίδιο καλά;

«Ό,τι και να κάνω για να είμαι ειλικρινής θέλω να το κάνω πολύ καλά. Σας είπα και πιο πριν ότι μικρός έπαιζα ότι άθλημα μπορούσες να φανταστείς. Από εκεί και πέρα έχω επενδύσει σε ακίνητα ενώ έχω και μια εταιρία μεταφορών. Στον ελεύθερο χρόνο μου άμα δεν είμαι στην προπόνηση ή με την οικογένεια μου αρέσει να παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια και ειδικότερα το Call of duty».

---- Ποια είναι η πιο ευχάριστη και ποια η ποιο δυσάρεστη στιγμή στη καριέρα σου;

«Θα έλεγα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την καριέρα μου μέχρι τώρα, τα τελευταία 11 χρόνια παίζω πάντα με τις ομάδες μου στα play offs και έχω ως highlight το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Όχι ως δυσάρεστη αλλά ως εμπειρία η Κίνα απόρροια  εξωαγωνιστικών παραγόντων ήταν δύσκολη γιατί παίζαμε σε μια «φούσκα», δεν βλέπαμε τις οικογένειες μας, τρώγαμε συνεχώς το ίδιο φαγητό».

----Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει χρειαστεί να περάσεις μέχρι τώρα στη ζωή σου ποιο είναι;

«Από εκεί που προέρχομαι ήμασταν πάντα φτωχοί, δεν είχαμε λεφτά και το μπάσκετ ήταν ένας τρόπος διαφυγής. Είμαι πολύ ευγνώμων που κατάφερα πράγματα που αν δεν υπήρχε το μπάσκετ δεν θα τα έκανα. Να και τώρα που είμαι στην Ελλάδα το οφείλω στο μπάσκετ, πολλοί φίλοι μου δεν είχαν αυτό τον τρόπο διαφυγής».

----- Πώς θα χαρακτήριζες το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Αυτό που με εξέπληξε φέτος σε σχέση με άλλα χρόνια είναι ότι όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και αν δεν κατέβεις να παίξεις σοβαρά θα χάσεις, παλιά γινόταν μόνο με τις top ομάδες. Το πρωτάθλημα έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό, όλες οι ομάδες είναι στο παιχνίδι και όλες κάνουν καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι μερικές ομάδες είναι σε άλλα διαζώματα αλλά ένα βήμα τη φορά μπορούμε να το κάνουμε».

----- Ποιον τίτλο θα έβαζες στη ζωή σου;

«Η ιστορία μου γράφεται ακόμη, να τα ξαναπούμε λοιπόν όταν φθάσει στο τέλος της».

---- Ποιο είναι το αθλητικό σου ίνδαλμα;

«Ο Μάικλ Τζόρνταν. Είμαι από την πόλη του Κάνσας και η κοντινότερη ομάδα προς εμένα είναι οι Μπουλς, άρα είχα μαζί μου το έμβλημά τους κα τον Τζόρνταν είδωλό μου πάντα».

----- Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σου;

«Πραγματικά όσο και να το σκεφθώ δεν μπορώ να βρω κάτι που να με φοβίζει».

----- Άρα είσαι Ατρόμητος! (Του εξηγώ ότι ο Ατρόμητος που είναι το «αδελφό» σωματείο με τον ΓΣΠ, σημαίνει δεν έχω φόβο).

«Ναι είμαι Ατρόμητος (γελάει), θα έρθω καμιά φορά με τις κόρες μου να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι από κοντά».

---- Ποδόσφαιρο παρακολουθείς; Μουντιάλ είδες;

«Θα έλεγα ψέματα αν απαντήσω ότι βλέπω ποδόσφαιρο. Λίγα πράγματα ξέρω, ούτε Μουντιάλ είδα, τον Ατρόμητο πάντως θα έρθω να τον δω».

---- Πριν έρθεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τι γνώριζες για τη χώρα μας;

«Είχα έρθει μια φορά για διακοπές, ήξερα για τους Έλληνες Θεούς, για την Ακρόπολη και τις ατραξιόν της χώρας σας. Έχω επισκεφθεί πολλές πόλεις αλλά η Αθήνα είναι σίγουρα η αγαπημένη μου. Αλλά και οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ καλοί και καταλαβαίνουν το μπάσκετ. Στην Τουρκία είχα προπονητή τον Στέφανο Δέδα, πολύ καλός και με πολύ καλή σχέση με όλους».

--- Πως θα περιέγραφες με λίγα λόγια τον εαυτό σου;

«Θα έλεγα πολύ αποφασιστικός, θέλω πάντα να πετύχω τον στόχο μου. Γενικά νοιάζομαι για τους ανθρώπους, τους εκτιμάω, πιστεύω ότι έχω μεγάλη καρδιά».

----- Πως θα χαρακτήριζες την ατμόσφαιρα στο κλειστό και πιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους της ομάδας;

«Είναι πάντα τρομερή και μας δίνει ενέργεια. Οι οργανωμένοι είναι πάντα εκεί αλλά καμιά φορά το κλειστό δεν είναι πλήρες αλλά το θέλουμε αυτό, θέλουμε να το γεμίσουμε και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Μάρκους Ντένμον γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1990 στο Kansas των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το high school του Hogan. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Κολλέγιο του Missouri. Το 2012 επελέγη στη θέση «59» του NBA Draft από τους San Antonio Spurs. Τον Ιούλιο του 2012 πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Chalon-Saone. Ακολούθησε η τουρκική Tofas Bursa, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στην Ιταλία και την Brindisi για τη σεζόν 2014-15. Επέστρεψε στην Τουρκία για να αγωνιστεί στην Istanbul BB όπου έμεινε για άλλον ένα χρόνο (2015-16). Η τρίτη τουρκική ομάδα του Ντένμον ήταν η Gaziantep, στην οποία έπαιξε την περίοδο 2016-17.

Τη σεζόν 2017-2018 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Την περίοδο  2018-2020 εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα της Κίνας με τους Zhejiang Golden Bulls  Τη σεζόν 2020-2021 αγωνίστηκε στην Shanghai Dongfang Sharks. Πέρσι (2021-2022) επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Socar Petkimspor.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2023 19:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ξανά στο παρκέ με τέσσερις απουσίες »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας