Τελευταία ενημέρωση 01:42, 24 Απρ 2024

Αγραβάνης:«Ταμείο στο τέλος της σεζόν»!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες σέντερ. Με την αυτοπεποίθηση και την ασίγαστη φλόγα που κουβαλάει μέσα του ένας αθλητής που βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του και θέλει να μετουσιώνει τους κόπους του σε επιτυχίες.  Ο δυναμικός και παθιασμένος,  Δημήτρης Αγραβάνης «φρεσκοφερμένος» στην πόλη μας αποτελεί μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία για τον Γ.Σ.Περιστερίου που τον ισχυροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτω από τα καλάθια. Λάτρης της ταχύτητας και της αδρεναλίνης συστήνεται στους αναγνώστες με μια διαφορετική και πρωτότυπη φωτογράφηση αποκλειστικά για εσάς. Πως; Οδηγώντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης με συνοδηγό τον περιστεριώτη πρωταθλητή αυτοκινήτων Λεωνίδα Κύρκο!

Δημήτρη καλώς ήρθες στο Περιστέρι. Καταρχάς πως νιώθεις ως μπασκετικός κάτοικος της δυτικής όχθης.

«Νιώθω πολύ ωραία γιατί είμαι σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο για το ελληνικό μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς και ειδικά φέτος έχει βλέψεις να ανέβει πολύ ψηλά με ένα φιλόδοξο πλάνο σε Ελλάδα και Ευρώπη και με ένα σπουδαίο προπονητή. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτού του Club».

Ο Σπανούλης σε χαρακτήρισε παίκτη επιπέδου Ευρωλίγκας. Για να το λέει έτσι είναι. Ποιος καλός άνεμος λοιπόν σε έφερε εδώ;

«Σίγουρος ο βασικός λόγος είναι ο κόουτς Σπανούλης, γνωριζόμαστε από τη θητεία μας στον Ολυμπιακό ήμασταν μαζί ως συμπαίκτες έξι χρόνια. Φυσικά και η διοίκηση του ΓΣΠ που έκανε τα πάντα για να μείνω ικανοποιημένος και να έχω αυτά που πραγματικά θα ήθελα να έχω. Οπότε ο κόουτς και τα μέλη της διοίκησης συνέβαλαν στο να έρθω με χαρά στο Περιστέρι».

Έχεις μιλήσει και ότι σε κέρδισε το πλάνο του Περιστερίου. Με λίγες λέξεις ποιο είναι αυτό πλάνο;

«Όπως είπα και πιο πριν το Περιστέρι θέλει να φθάσει ψηλά στην Ευρώπη και το πόσο ψηλά είναι αυτό θα το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πετύχει μια πολύ σημαντική θέση οπότε στόχος είναι να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται με βάση την προηγούμενη χρονιά».

Σε τηλεοπτική εκπομπή είπες ότι έχεις ωριμάσει ως χαρακτήρας, άρα έκανες αυτοκριτική για κάποια πράγματα που δεν σου άρεσαν. Ποια είναι αυτά;

«Υπήρχαν κάποια εξωμπασκετικά πράγματα που με έχουν φρενάρει στο να παίξω στο επίπεδο που οι προπονητές μου έλεγαν ότι αξίζω να παίζω. Το στοιχείο της εμπειρίας που με κάνει να ωριμάζω ως άνθρωπος συντελεί στο να ελαττώνω σε σημαντικό βαθμό κάποιες πτυχές μου και  θα με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος παίκτης αλλά και συμπαίκτης».

Θα είσαι και του χρόνου στην ομάδα; Από τι θα εξαρτηθεί;

«Ο κόουτς Σπανούλης ξέρω ότι έχει διετές συμβόλαιο οπότε στόχος μου είναι να είμαι και την επόμενη χρονιά στο Περιστέρι».

Έπαιξες ένα μήνα στη Νάπολι. Πως ήταν αυτή η μίνι εμπειρία;

«Ήταν πολύ ωραία αυτή η αλλαγή στην καριέρα μου ήταν η πρώτη φορά που βγήκα στο εξωτερικό και πραγματικά μου άρεσε. Θα την θυμάμαι πάντα τη Νάπολι όμως τώρα είμαι εδώ και σκέφτομαι το τώρα».

Η πόλη αυτή ακόμη ζει σε ρυθμούς Μαραντόνα; Πρόλαβες να δεις την ποδοσφαιρική Νάπολι;

«Φυσικά και πήγα στο γήπεδο, παρακολούθησα το ματς με τη Τορίνο, εύχομαι να κατακτήσει το «Σκουντέτο» άλλωστε έχω ήδη λάβει την πρόσκληση ότι σε αυτή την περίπτωση θα είμαι στη φιέστα. Η Νάπολι τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Μαραντόνα και όπως μου είπαν όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή τον έκλαψε όλη η πόλη κυριολεκτικά. Ήταν  ένας άνθρωπος που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία της πόλης».

Τα παιδικά σου χρόνια πως τα πέρασες;

«Τα πέρασα στο Μαρούσι και ήταν φανταστικά. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω».

------Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το μπάσκετ και σε ποιος σε προέτρεψε;

«Στα 7 μου χρόνια από την ακαδημία του Αμαρουσίου που ήταν τότε μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Το κλειστό ήταν κοντά στο σπίτι μου και ανυπομονούσα πότε θα πάω στην προπόνηση. Δεν θεωρώ ότι με προέτρεψε κάποιος, απλά ο πατέρας μου ο Κωνσταντίνος που έκανε αθλητισμό (μπάσκετ και ιππασία) πάντα έλεγε σε εμένα και στα αδέλφια μου να αθλούμαστε. Μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ εγώ διάλεξα το μπάσκετ, στην αυλή του σπιτιού μου είχαμε μια μπασκέτα κι εγώ στα 5-6 χρόνια μου  έκανε συνέχεια σουτ. Γι’ αυτό πιστεύω και διάλεξα το μπάσκετ».

----Πάντα ονειρευόσουν να γίνεις μπασκετμπολίστας ή ήθελες να γίνεις κάτι άλλο όταν ήσουν μικρός;

«Σίγουρα πάντα αυτό ήθελα αλλά άμα δεν γινόταν θα προτιμούσα να ακολουθούσα το επάγγελμα του πατέρα μου που έχει Σχολή Οδηγών ή οτιδήποτε άλλο που να έχει σχέση γιατί λατρεύω τα  αυτοκίνητα και ιδίως τα αγωνιστικά».

---- Το κεφάλαιο οικογένεια σε απασχολεί;

«Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή νομίζω πώς να κάνω οικογένεια δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί πρέπει να βρεις την σωστή γυναίκα που θα καταλάβει το πρόγραμμα σου και θα είναι απόλυτα μαζί σου. Είμαι δύσκολος χαρακτήρας αλλά και αρκετά μικρός, άρα σκέφτομαι τώρα μόνο το μπάσκετ αν και ποτέ δεν ξέρεις πως κάποια πράγματα προκύπτουν στη ζωή».

---- Πως διασκεδάζεις;

«Λατρεύω το σινεμά και το θέατρο ή τα εστιατόρια με καλή παρέα. Σίγουρα μου αρέσουν και τα μπουζούκια και πηγαίνω μετά από μεγάλες και δύσκολες νίκες οπότε δεν μπορεί να μου πει κανένας κάτι. Γενικά υπάρχει μια έκρηξη αδρεναλίνης μέσα μου γι’ αυτό είπα προηγουμένως ότι λατρεύω και τα γρήγορα αυτοκίνητα».

---- Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

«Αυθόρμητος θα έλεγα. Με μια φωτιά μέσα μου για τη ζωή που δεν θέλω να τη σβήσω και ένα πάθος για να πετύχω τους στόχους μου έχοντας ίσως και μια άγνοια κινδύνου».

---- Έχεις γούρια, τυχερός σου αριθμός;

«Σίγουρα όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έχω τα δικά μου γούρια αλλά αν τα αποκαλύψω θα πάψουν να είναι γούρια. Τυχερός μου αριθμός είναι ο «7» γιατί είναι ο τυχερός ενός αγαπημένου μου προσώπου και το πήρα κι εγώ».

----Αγαπημένος σου προορισμός για διακοπές;

«Τα ελληνικά νησιά σίγουρα με πρώτα που μου έρχονται τη Σύρο και την Πάρο».

 

 ---Το πιο ωραίο μέρος που έχεις επισκεφθεί;

«Το Μονακό γιατί όπου και αν πήγαινες έβλεπες Ferrari, Lamborghini και γενικά γρήγορα αυτοκίνητα».

---- Αγαπημένη σου μουσική και αγαπημένοι καλλιτέχνες;

«Η ελληνική μουσική και ο Κωνσταντίνος Αργυρός».

---- Με το αδελφό σου τον Γιάννη που έχει παίξει στο Περιστέρι βρεθήκατε πρόσφατα αντίπαλοι στο ντεμπούτο σου εναντίον της Καρδίτσας. Έχετε ξαναπαίξει και πως είναι να τον έχεις απέναντι;

«Δεν μου αρέσει να τον έχω αντίπαλο, υπήρξαμε συμπαίκτες δύο φορές στον Προμηθέα και μακάρι να τον έχω και πάλι συμπαίκτη του χρόνου στο Περιστέρι».

---- Αν χρειαστεί στο μέλλον να του κάνεις ένας αντιαθλητικό φάουλ θα το κάνεις ή θα το σκεφθείς;

«Ποτέ δεν θα του κάνω αντιαθλητικό φάουλ, μπορεί να του ανοίξω και το διάδρομο για να βάλει καλάθι (γελάει). Σε κάθε περίπτωση αντιαθλητικό δεν θα του κάνω ποτέ αλίμονο».

---- Τον παίκτη Σπανούλη τον γνωρίζεις πολύ καλά από τη θητεία σας στον Ολυμπιακό. Από τον προπονητή Σπανούλη ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ενώ ήξερα ότι το έχει μέσα του, ο τρόπος που διαχειρίζεται τους παίκτες είναι από τους λίγους προπονητές που έχω συνεργαστεί και μου αρέσει τόσο πολύ, δεν έχει αρνητικές σκέψεις και προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες του πάνω στα ελαττώματα τους για να τα βελτιώσουν. Όσο και αν φωνάζει το ξέρουμε ότι το κάνει με αγάπη για να μας βελτιώσει και να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή».

--- Ποια είναι η σχέση σου με τη θρησκεία;  Έχεις κάποιον Άγιο ως προστάτη;

«Φυσικά και πιστεύω, πάντα στις δύσκολες στιγμές  κάνω την προσοχή μου, τον βαφτιστικό σταυρό μου τον φοράω πάντα. Δεν θα πω ότι κάθε Κυριακή θα πάω στην εκκλησία αλλά υπάρχουν στιγμές που θα νιώσω μέσα μου ότι έχω ανάγκη να πάω να ανάψω ένα κεράκι».

-----Ποιον μπασκετμπολίστα είχες ίνδαλμα μικρός και τώρα ποιος είναι δύσκολος να αντιμετωπίσεις;

«Μου άρεσε πάρα πολύ ο Φώτσης. Τον παρακολουθούσα συνεχώς, ο τρόπος που έπαιζε θεωρώ ότι τον έκανε κορυφαίο στη θέση του στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα έχω αντιμετωπίσει πολλούς σπουδαίους αθλητές, όμως θεωρώ ότι ο Σενγκέλια είναι ο πιο δύσκολος να μπορέσεις να σκοράρεις απέναντι του».

----Είσαι ικανοποιημένος από τη  καριέρα σου μέχρι τώρα; Έχει πάει έτσι όπως θέλεις;

«Θα μπορούσα σίγουρα να ήταν καλύτερη αλλά και χειρότερη, δεν έχω μετανιώσει για κάτι, έχω ακόμη χρόνια μπροστά μου και στο τέλος της διαδρομής θα δω που έχω φθάσει και τι έχω πετύχει».

----- Οι φίλαθλοι του Περιστερίου τι μπορούν να περιμένουν από εσένα μέσα στο παρκέ;

«Οι ίδιοι με ξέρουν γιατί αρκετές φορές έχω παίξει αντίπαλος, ξέρουν πόσο δυναμικός είμαι, πόσο θέλω να κερδίζω και να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτά Θα συνεχίσουν να βλέπουν από εμένα πάνω στο παρκέ».

---- Μπορεί το Περιστέρι να μπει ανάμεσα στο δίπολο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός;

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ματς έτσι ώστε όταν τερματίσουμε να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

------ Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς του ΓΣΠ;

«Να είναι σίγουροι ότι όλη η ομάδα θα δίνει σε κάθε ματς το 100% της ενέργειας της μέσα στο παρκέ, θα συμβούν ήττες αλλά και μεγάλες νίκες είναι όλα στο πρόγραμμα. Το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος της σεζόν».

Πηγή: Αθλητικό Περιστέρι

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2022 20:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Τόνωσε» την περιφέρεια με Περσίδη! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας