Τελευταία ενημέρωση 08:30, 20 Απρ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον κόσμο»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον κόσμο προσφέροντας προγράμματα στα αγγλικά και οδεύοντας στον δρόμο της διεθνοποίησης.” Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στην εναρκτήρια τελετή της Διεθνούς Εβδομάδας Erasmus+/Διεθνούς Κινητικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Η διεθνοποίηση ήταν “για μας και μια ιδεολογική μάχη απέναντι σε δυνάμεις που περιόριζαν τα πανεπιστήμια στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών μόνο σε Έλληνες”, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπερασπιζόμενος τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να συναγωνίζονται στη διεθνή αρένα προσελκύοντας διεθνείς φοιτητές. Προς την κατεύθυνση αυτή θεσμοθετήθηκε η φοιτητική βίζα, η οποία, όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, διευκολύνει τους ξένους φοιτητές που έρχονται στην Ελλάδα και χρειάζονται βίζα, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους που επιθυμούν να τους επισκεφθούν.

 

Στην ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήρε την επιτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων, τα οποία συνέχισαν αδιαλείπτως τα μαθήματα διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπογράμμισε ιδιαίτερα το σημαντικό έργο που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, χαρακτηρίζοντάς το “πυρήνα ακαδημαϊκής αριστείας αλλά και πρακτικής γνώσης” και, απευθυνόμενος στα μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών που συμμετέχουν στη Διεθνή Εβδομάδα Erasmus+, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί μιαεξαιρετική επιλογή για διεθνείς φοιτητές”.

 

Γενικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία της κινητικότητας των φοιτητών και του προγράμματος Erasmus, “ενός από τα πιο πετυχημένα προγράμματα της ΕΕ”, το οποίο κλείνει φέτος 35 χρόνια ζωής, έχοντας δώσει τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό σε πάνω από 9 εκατομμύρια νέους. Σε αναγνώριση της σημασίας του προγράμματος, η ΕΕ αύξησε τη χρηματοδότηση για το Erasmus κατά την περίοδο 2021-2027 και έχει επεκτείνει την κινητικότητα και σε τρίτες χώρες.

 

Η Διεθνής Εβδομάδα Erasmus+/ Διεθνούς Κινητικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιείται με συμμετοχή Διεθνών Ιδρυμάτων από χώρες - συνεργασίες Erasmus+ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με στόχο την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών που υιοθετήθηκαν εν μέσω της Πανδημίας Covid-19 για την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας