Τελευταία ενημέρωση 14:16, 20 Απρ 2024

Αθανασόπουλος «Πέρασα ωραία χρόνια και δεν έπρεπε να φύγω»!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Κώστας Αθανασόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από τα «τσικό» του Παναθηναϊκού.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Ήταν μέλος της ομάδας του Γουέμπλει που το 1971 έφθασε στον τελικό των Πρωταθλητριών με τον Άγιαξ και έξι χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στον Ατρόμητο. Έπαιξε για μια πενταετία και η προσφορά του ήταν πολύτιμη. Έκανε 123 συμμετοχές από τις οποίες οι 46 στην Α΄ Εθνική και παρά το γεγονός ότι ήταν αμυντικός αρχικά αριστερό μπακ και μετά λίμπερο πέτυχε 26 γκολ. Ήταν σπεσιαλίστας στα φάουλ και στα πέναλτι. Αν και δεν ήταν περιστεριώτης, ο κόσμος του Ατρόμητου τον αγάπησε, πέρασε και κάποιες δύσκολες στιγμές γιατί όταν η ομάδα έφερνε άσχημα αποτελέσματα είχε απαιτήσεις από αυτόν και ορισμένους ακόμη έμπειρους συμπαίκτες του.

 Για το πώς ήρθε στον Ατρόμητο μου είπε: «Ήταν να πάω στον ΟΦΗ που είχε προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο. Όμως στον Ατρόμητο ήταν προπονητής ο Βαγγέλης Πανάκης με τον οποίο εργαζόμασταν μαζί στη ΔΕΗ και με έπεισε να υπογράψω. Είναι Πέρασα ωραία χρόνια και δεν έπρεπε να φύγω. Τότε είχαν κάνει προσφυγή όλοι οι παίκτες όπως κι εγώ. Έπρεπε όμως  να μείνω για να βοηθήσω τα νέα παιδιά».

«Υπήρχε αντιπολίτευση»

«Στον Ατρόμητο υπήρχε τότε αντιπολίτευση που ήθελε να ρίξει  τη διοίκηση κι έσπερνε διάφορα ζιζάνια. Έτσι όταν η ομάδα έφερνε άσχημο αποτέλεσμα, την πληρώναμε εμείς οι πιο έμπειροι παίκτες. Ο κόσμος αγαπούσε την ομάδα, το έδειχνε αλλά είχε και πολλές απαιτήσεις. Ακόμη και τώρα οι φίλοι του Ατρόμητου μου στέλνουν μηνύματα μέσω τουFacebook. Στα νικηφόρα αποτελέσματα μας αποθέωναν. Είχαμε τη τύχη να είναι στη διοίκηση ο Σταμάτης Γλυκός και ο Παύλος Πανουτσόπουλος, δύο παράγοντες που στα τόσα χρόνια που ασχολήθηκα δεν έχω ξανασυναντήσει.  Εκτός του Βαγγέλη Πανάκη, συνεργάστηκα ακόμη με τους Σωτήρη Καρποδίνη, Μίλτο Παπαποστόλου και  Ανδρέα Σταματιάδη με τον οποίο ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική. Είχα πολύ καλούς συμπαίκτες με τους οποίους  ήμουν και φίλος. Στο κέντρο της άμυνας έπαιζα με τον Θανάση Τάμπραντζη και μετά με τον Γιώργο Ρυμική».

Στην 5ετή θητεία του στον Ατρόμητο ο Αθανασόπουλος έχασε μόνο ένα πέναλτι για το οποίο μου είπε: « Ήταν ένα ματς με την Κόρινθο  που έληξε 0-0. Όταν δόθηκε το πέναλτι ένας συμπαίκτης μου, μου είπε σε ποια γωνία έπεφτε ο αείμνηστος Γιάννης Στέφας. Έτσι το έστειλα από την άλλη, όμως ο Στέφας έπεσε και αυτός από την άλλη και το απέκρουσε. Πήγα πάλι να σουτάρω όμως είχε μπει στην περιοχή ο Τσικιντζέλας και μπερδευτήκαμε. Αν κερδίζαμε θα βγαίναμε πρώτοι, τελικά βγήκαμε ένα χρόνο μετά».

Για τον τωρινό Ατρόμητο σημείωσε τα εξής: «Έχει ανέβει επίπεδο. Είναι τυχερός που τον ανέλαβε ο Γιώργος Σπανός τον οποίο γνώρισα σε μια συγκέντρωση παλαίμαχων  και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Είναι το Α και το Ω του Ατρόμητου».

 Ο Αθανασόπουλος μετά το τέλος της καριέρας του σε σχετικά μικρή ηλικία, διατέλεσε προπονητής σε ερασιτεχνικές ομάδες. Εδώ και πολλά χρόνια μένει μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη Έχει δύο κόρες και τρία εγγόνια και απολαμβάνει την όμορφη  οικογένεια του.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Με «Χαμόγελο» φιλικό οι παλαίμαχοι του Ατρόμητου! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας