Τελευταία ενημέρωση 03:58, 19 Απρ 2024

Fentagin:«Περπατάμε μμε το κεφάλι ψηλά»!

Κατηγορία Φίλαθλοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Aνακοίνωση σχετικά με τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ατρόμητου Fentagin.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
«Με 42 χρόνια πορείας στο οπαδικό κίνημα έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τα στραβά μας, τα καλά μας και να λέμε ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
Χωρίς να κρυβόμαστε και να εθελοτυφλούμε, χωρίς να ρίχνουμε το μπαλάκι σε άλλους και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεων μας όποιες και να είναι αυτές.
Ως σύνδεσμος οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Αρη μέσα και έξω από το γήπεδο. Βρισκόμαστε στην θέση αυτή για λόγους τους οποίους επιλέξαμε αλλά και για λόγους που μας αναγκάζουν κάποιες καταστάσεις οι οποίες τρέχουν ανεξέλεγκτα και αβάσιμα.
Επιλέγουμε λοιπόν για πολλοστή φορά να παραθέσουμε την αυτοκριτική μας σε δημόσιο επίπεδο, όχι γιατί προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε, αλλά αντιθέτως γιατί το θεωρούμε σκόπιμο, από την στιγμή που έχουμε πρόσωπο - και μάλιστα καθαρό - τόσο μέσα στο γήπεδο, αλλά πολύ περισσότερο στην κοινωνία του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Άλλωστε το συνηθίζουμε (ανά τακτά διαστήματα) ανάλογα με τις καταστάσεις καθώς το θεωρούμε ένα από τα βασικότερα συστατικά της επικοινωνίας που χτίζουμε εδώ και χρόνια με όλους ανεξαιρέτως. Είτε πρόκειται για την οικογένεια του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (διοίκηση, παίχτες, φίλαθλοι κτλ) είτε πρόκειται για εξωτερικούς παράγοντες (οπαδικά ζητήματα, άλλοι οπαδοί, κοινωνικά θέματα κτλ).
Από την άλλη ως σύνδεσμος κάνοντας αυτοκριτική, είτε σε συνελεύσεις είτε δημόσια, μας έχει ωφελήσει στο έπακρο σαν τακτική. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά και σε τι χώρο ανήκουμε καθώς και τις παθογένειες που αυτός κουβαλά. Επομένως γνωρίζουμε ότι θα γίνουν λάθη και πως μέσα από αυτά μόνο με την αυτοκριτική θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι.
Ειλικρίνεια και μπέσα λοιπόν, χωρίς δικαιολογίες και μπερδεμένα λόγια. Αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη των δικών μας ατόμων ακόμα και αν έπραξαν αυτόβουλα στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Στο παιχνίδι του Σαββάτου δυστυχώς, έγινε μια πράξη από μέρους μας, η οποία δικαιολογημένα και προφανώς κατακρίνεται από όλους όπως και από εμάς τους ίδιους φυσικά. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν εκφράζει ούτε συνάδει τόσο με την λογική μας, όσο και με τις πρακτικές μας. Θεωρούμε λάθος την στιγμή, το μέρος, την πράξη.
Το συγκεκριμένο πυροτέχνημα, που μόνο με RPG δεν συγκρίθηκε ακόμα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους δημοσιοκάφρους και όχι μόνο, δυστυχώς αποτέλεσε εικόνα που αποτυπώθηκε με τέτοιο τρόπο που ξεπέρασε την ίδια την πράξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ιντερνετικό σφαγείο τσουβαλιάζει κόσμο και καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε όλοι μας κάποια στιγμή.
Το βασικό πρόβλημα όμως (αναφερόμενοι συνολικά στο οπαδικο κίνημα) κατά την γνώμη μας δεν είναι αυτό, αλλά η υπερβολική και ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΤΙΚΗ αναφορά των γεγονότων. Και αν ξέρουμε πως οι “έξω από το χορό” τρίβουν τα χεράκια τους και την αναπαράγουν όλο και περισσότερο, τι γίνεται άραγε όταν αυτό το κάνουν οι ίδιοι οι οπαδοί.
Διαβάσαμε προσεχτικά όλη την ανακοίνωση του Super3 και ενώ ο θαυμαστός κόσμος του ίντερνετ έδινε και έπαιρνε κεφάλια, οι ίδιοι επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και αναφέρθηκαν αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός του βεγγαλικού. Προσπαθεί να αποσυμπιέσει την κατάσταση, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους, ειδικά με την παραφιλολογία περί ευθείας βολής με πιστόλια φωτοβολίδων κτλ.
Η πραγματικότητα δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή. Φαίνεται λοιπόν ότι η δημόσια και ψύχραιμη ανακοίνωση των οπαδών του Άρη δεν χαίρει αποδοχής ούτε από τους ίδιους τους συντάκτες της. Γιατί πώς αλλιώς άραγε θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό το γεγονός ,ότι τα ίδια τα μέλη του Super3 άλλα λένε στην ανακοίνωση τους, άλλα στα μηνύματα που στέλνουν στην κεντρική μας σελίδα με τα επώνυμα προφίλ τους, άλλα αναφέρονται σε ανακοινωσεις επίσημων συνδέσμων του super 3 εκτος Θεσσαλονίκης και κάποιοι άλλοι σύνδεσμοι, μάλλον όχι τυχαία!, δεν αναφέρουν το παραμικρό!
Χρεώνουν στους οπαδούς του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ για δολοφονική βία, για συνεργασία με την αστυνομία!!! Και άλλα αισχρά….
Ο λαός του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ αυτής της μεγάλης ομάδας δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη όλη αυτή την ΛΑΣΠΗ και ΚΑΛΠΙΚΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ σε βάρος του. Δεν θα επιτρέψουμε να λένε για τα παιδιά των δυτικών προαστίων ότι δεν έχουν μπέσα. Η μπέσα είναι η μήτρα που γέννησε τους FENTAGIN είναι αυτή που κρατάει αυτόν τον μικρό λαό που πολεμά δίχως μαχαίρια και πιστόλια ενωμένο.Tον κρατάει αγκαλιά και προχωράει μπροστά.
Ο δικός μας οπαδικος λαός λοιπόν, φίλαθλοι του Άρη, οπαδοί του Super3 και γενικότερα οπαδοί των 5 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν σας μοιάζει. Δεν πρόκειται ποτέ να σας μοιάσει.
Οι FENTAGIN δεν πυροβολούν άλλους οπαδούς μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δεν διαλύουν και δεν σπέρνουν διχόνοια στον λαό τους ενώ σπρώχνονται για το ποιός θα πάρει πρώτος το πενηνταρικο από τον κάθε προερδο.
Δεν παίρνουν μεροκάματα, δεν είναι υπάλληλοι, ούτε προστάτες σε προέδρους που επαγγελονται απλά μπραβοι.
Δεν είναι μπλεγμένοι στον βούρκο της νύχτας ούτε σουλατσάρουν στα γραφεία των αστυνομικών υπηρεσιών.
Τα παραπάνω συνιστούν συνεργασία με το κράτος και το παρακράτος και σε αυτόν τον βρώμικο κόσμο τα δικά μας παπούτσια δεν έχουν περπατήσει. Ούτε θα περπατήσουν ποτέ. Ο λαός του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ προχωράει με ψηλά το κεφάλι, ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΙΚΟΣ λαός με μέτωπο καθαρό δεν έχει συνδυάσει τον αθλητισμό, τον οπαδισμο και την αγνή αγάπη για την πόλη και την φανέλα με όλη αυτή τη βρωμιά, όπως αποδεδειγμένα πράττετε εσείς και πολλοί άλλοι όμοιοι σάς.
Προστασία σε μαγαζιά οι οπαδοί του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ δεν κάνουν και δεν εκβιάζουν κανέναν βιοπαλαιστή για να του πάρουν από το τραπέζι το ψωμί. Δεν πάνε σε σπίτια άλλων οπαδών κάνοντας σαφάρι με τσεκούρια και να βγαίνουν και να κομπαζουν.
Δεν πάνε σε σπίτια άλλων οπαδών και δεν θα πάνε ποτέ γιατί έχουν άλλη κουλτούρα για την μοιραία υπαρκτή οπαδικη βία. Και ας έχουν έρθει στα σπίτια μας και στις δουλειές μας διάφοροι ουκ ολίγες φορές..!!
Εμείς οι ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ δεν βγάζουμε το μαχαίρι με την άνεση που βγάζει κάποιος το πακέτο με τα τσιγάρα από την τσέπη του, δεν έχουμε κουβέντα με μπάτσους και για να μην το υπεραναλύουμε εμείς οπαδούς δεν έχουμε σκοτώσει και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα το κάνουμε ποτέ.
Εμείς όταν μιλάμε για μετακινήσεις το εννοούμε. Όταν μιλάμε για πρόοδο στο οπαδικό κίνημα το εννοούμε πραγματικά.
Τα εισιτήρια τα ζητάμε από τους άλλους οπαδούς που θα πάμε στο σπίτι τούς και όχι σε συνεργασία με τους προέδρους.
Εμείς δεν μιλάμε για οπαδικο κίνημα χωρίς το οπαδικο κίνημα, δεν μιλάμε με τα πάνω κλιμάκια. Μιλάμε απευθείας με την βάση της κάθε ομάδας, τον ζωντανό αυτόν οργανισμό που λέγετε οργανωμένος οπαδός και αν συμφωνήσουμε καλώς, εάν όχι σεβόμαστε και ψάχνουμε κοινές γραμμές μελλοντικά.
Αφήστε λοιπόν τον λαό του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ εκεί που ανήκει. Έξω από την βρώμα, τα πολιτικά παιχνίδια και την δυσωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έξω από την άλογη δολοφονική μανία των έμμισθων και άμισθων οπαδικών στρατών. Είναι λοιπόν πολύ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ και ΥΠΟΠΤΟ να λέτε ότι ευθύνεται ο κόσμος του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ για την βαναυσότητα των ενστολων σκουπίδιων εις βάρος των οπαδών σας, είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ να αφήνετε κόσμο να αναπαράγει παντού αυτές τις ασχήμιες.
Τα ίδια έχουμε υποστεί όλοι οι οπαδοί από τους μπάτσους. Είδατε ποτέ στη Ν.Σμύρνη, όταν μας βαρούσαν οι μπάτσοι για ένα ημίχρονο και κόντευαν να πετάξουν κόσμο στο κενό, να κατηγορούμε τους αντίπαλους οπαδούς για σκηνικά που έγιναν μέσα και έξω από το γήπεδο???
Αυτή είναι όμως η δική μας λογική και η δική μας οπτική για τα πράγματα.
Αν ψάχνετε λοιπόν για συνεργασίες με την αστυνομία, τις ΠΑΕ, την νύχτα, τους μπράβους και αυτήν την δολοφονική οπαδικη μανία να την ψάξετε στις τάξεις σας, στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ τέτοια φαινόμενα δεν ευδοκιμούν.
Ο Super3 λοιπόν, όπως πολύ καλά έκανε - μέσω της ανακοίνωσης του - να μας συμβουλέψει να μπαίνουμε μπροστά και να σταματάμε αυτούς που το “χαλάνε”, μήπως όμως θα έπρεπε να το κάνει και ο ίδιος? Μήπως θα έπρεπε να σταματήσει αυτήν την πόλωση που ασκούν τα μέλη του, οι δημοσιογράφοι του Άρη και οι διάφορες σελίδες? Μήπως θα ήταν καλό κάποια στιγμή να αναλάβει και αυτός δημόσια τις ευθύνες του?
Όπως κάναμε μετά το μπάσκετ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ και δεν έκανε ο ίδιος ποτέ, όπως δεν έκανε και τώρα!
Ναι τότε στο κλειστό που μετά την επίθεση των μπάτσων μεγάλο μέρος του κόσμου σας -μαζί και το τύμπανο- φυγαδεύτηκε στην κερκίδα μας παρόλο που είχαμε τσακωθεί νωρίτερα.
Μέχρι και πέρσι μεμονωμένοι και παρεάκια γνωστών οπαδών σας, έρχονταν αέρα στους μεταξύ μας αγώνες και ποτέ κανείς ασχολήθηκε μαζί τους...και ας κόλλαγαν αυτοκόλλητα στις τουαλέτες. Μέχρι τότε όμως ήμασταν καλοί και μπεσάτοι!
Όμως με τι ακριβώς θράσος μιλάνε όλες αυτές οι “οπαδικές Τατιάνες” που στέλνουν μηνύματα επώνυμα και μη, ατομικά ή ακόμα οπαδικες σελίδες ή και ανακοινώσεις συνδέσμων όταν η πορεία από τον Αγ. Αντώνη και μετά άρχισε να φορτώνεται με πέτρες, σπάζοντας πεζοδρόμια, σαν να πηγαίνει για σκηνικό?
Οι σοροί με τις πέτρες στην Δερβενακίων ήταν μήπως και αυτή, δικιά μας προβοκάτσια?
Γιατί με το που μπήκατε στην κερκίδα σπάσατε όλες τις τουαλέτες και φορτωθήκατε με πράματα?
Γιατί ανοίξατε τρύπα στα σύρματα και μπήκατε πρώτοι στο ταρτάν με σίδερα να κάνετε χα’ι’λίκια?
Μετά πετάξατε πέτρες στο μαγαζί και στην κερκίδα με τις ακαδημίες. Και όλα αυτά χωρίς πρόκληση καθώς μέσα στο γήπεδο εκείνη την στιγμή ήταν μόνο 15 δικά μας άτομα και αυτά ήταν στην κερκίδα μας, μακριά από εσάς.
Τόσο υποκρισία?Τόσο θυματοποιήση μετά?
Αυτά πουθενά δεν ειπώθηκαν και μας προκαλεί αγανάκτηση όταν ένα γκρουπ με τέτοια ιστορία το μόνο που έχει να αναφέρει δημόσια είναι για κάτι πυροτεχνήματα, χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη όταν ήρθε για συγκεκριμένο σκοπό στην πόλη μας.
Για αυτό το οπαδικό κίνημα μιλάτε?Αυτό το οπαδικό κίνημα θέλετε? Μία κατάσταση που θα ελέγχετε αποκλειστικά εσείς και πάντα με τους δικούς σας όρους?
ΟΧΙ...Εμείς ευελπιστούμε σε ένα οπαδικό κίνημα που παρά την παθογένεια του, οι οπαδοί θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι, επί ίσοις όροις.
Που θα παραδέχονται τα λάθη τους με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και θα προχωράνε παραπέρα.
Εμείς ζητάμε δημόσια συγγνώμη για το συγκεκριμένο λάθος. Ο λαός του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ δεν φοβάται να τσαλακωθεί δημόσια και ανοιχτά, αν έχει σφάλει. Το χει ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν. Αυτό λέγεται μαγκιά.
Με μοναδικό σκοπό να λυθούν τα όποια κοινά προβλήματα υπάρχουν. Χωρίς ανωτεροτητες, χωρίς νταβατζιλίκια όπως το Σαββατιατικο στο ταρτάν ή πιο παλιά στο κλειστό.
Γιατί ο λαός του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ με φάρο και οδηγητή την καθαρότητά του δεν φοβάται τίποτα και κανέναν!
Υγ: Απορίας άξιο είναι, πως η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν έχει βγάλει ακόμα καμία ανακοίνωση για την δολοφονική στάση της αστυνομίας, όσον αφορά την περιφρούρηση του γηπέδου, αλλά και την ασύμμετρη βιαιότητα που επέδειξαν εντελώς τυφλά και δολοφονικά.
Να βγάλει μια ανακοίνωση για να προστατέψει έστω τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα για τις ρίψεις βομβών κρότου-λάμψης στην κερκίδα της 7Α που κάθονται οι ακαδημίες του Ατρόμητου μαζί με τους γονείς. Στην δολοφονική πρακτική να τους κλείσει την έξοδο από την θύρα τους, με ακόμα μία διμοιρία συγχρόνως, η οποία πέταγε και αυτή κρότου λάμψης - με λόμπες έξω από το γήπεδο - στα κεφάλια του κόσμου.
Οι ίδιοι μετά, να κυνηγήσουν εκ νέου γονείς και παιδιά που έβγαιναν από την 7Β πλέον, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν μέχρι και γείτονες έξω από τα σπίτια τους.
Την εγκληματική απουσία των αστυνομικών και της εταιρίας σεκιούριτι που εξαφανίστηκαν παντελώς από την 7Β, στην οποία δεν γινόντουσαν επεισόδια. Αλήθεια μια κερκίδα 2.000 ατόμων με μία μόνο έξοδο και χωρίς να έχει ανοίξει η πόρτα κινδύνου, πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί όταν υπάρχουν γεγονότα εντός του γηπέδου και ο κόσμος αναγκάζεται να βγαίνει ένας - ένας από τα τουρνικέ?
Δεν έχουμε καμία διάθεση για διχόνοιες. Η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας του συνδέσμου ηταν πάντα ενωτικός. Τα παραδείγματα πολλά τόσα χρόνια, πόσο μάλλον τώρα..λιγο πριν τα 100.
42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
                                                       FENTAGIN 1980
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας