Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας μας από το φαβορί της διοργάνωσης Φυσιολάτρη Νικαίας είναι ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό μας…
Σε σχέση με το πρόσφατα ολοκληρωμένο διασυλλογικό πρωτάθλημα η σύνθεση της ομάδας ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την εξέλιξη…
Στον πρώτο γύρο η κλήρωση ήταν εκτός έδρας με τον Σ.Ο.Καλλιθέας με την παρακάτω σύνθεση:
ΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1935) – ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1559) 0-1
ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1925) – ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ (1651) 1-0
ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (1606) – ΒΑΛΕΛΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1980) 1-0
ΣΕΧΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1494) – ΧΑΡΑΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (1589) 1-0
Η σύνθεση μας είχε ως σκοπό να κερδίσουμε τους πόντους στην 2η & 3η σκακιέρα και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των 1η & 4η.
Έτσι λοιπόν επιλέχθηκε η χρησιμοποίηση ως γκαμπί του Δημήτρη Σαββίδη στην 1η ενώ η Αλεξάνδρα Χαρανά στην 4η θα προσπαθούσε για το καλύτερο.
Η σύνθεση του Σ.Ο.Καλλιθέας ήταν κατώτερη του αναμενομένου και υπήρχε η προσδοκία της, εύκολα ή δύσκολα, πρόκρισης μας.
Τελικά χάρη στη εξαιρετική απόδοση του Δημήτρη Σαββίβη στην παρτίδα του με τον Γεώργιο Πούλο, την αναμενόμενη επικράτηση του Γεώργιου Τασούλα η ομάδα κατόρθωσε να προκριθεί. Ευτυχώς το προσωπικό μου blackout δεν στοίχησε στην ομάδα…
Στον δεύτερο γύρο η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους εντός έδρας με την ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας, η σύνθεση ήταν:
ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1925) – ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ (1717) 1-0
ΚΑΡΟΥΣΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1871) – ΒΑΛΕΛΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1980) 1/2
ΚΟΡΡΕΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1709) – ΚΟΥΚΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (1654) 1-0
ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ (1686) – ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1559) 1/2
Η ομάδα κατέβηκε ορθόδοξα για να προκριθεί στον επόμενο γύρο, η σύνθεση της Σκακιστικής Επικοινωνίας ήταν κατώτερη του αναμενομένου και γι” αυτό η τοποθέτηση του Νικόλαου Καρούσου-Θεοδωράκη στην 2η με τα λευκά.
Τελικά ο αγώνας κύλησε χωρίς απρόοπτα, η πρώτη παρτίδα που τελείωσε ήταν η δική μου ενώ την ίδια στιγμή ο Γεώργιος Τασούλας και Νικόλαος Κορρές είχαν σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Αξιομνημόνευτή ήταν -και πάλι!- η παρτίδα του Δημήτρη Σαββίδη που χάρη στη μαχητικότητα του κράτησε την ισοπαλία.
Στον τρίτο γύρο η κλήρωση ήταν με την ισχυρότερη ομάδα του τουρνουά τον Φυσιολάτρη Νικαίας εντός έδρας.
Σ” αυτόν τον γύρο δεν μπορεί φυσικά να γίνει λόγος για στρατηγική πρόκρισης, η διαφορά σε αξιολόγηση ήταν χαώδης σε κάθε σκακιέρα.
Σκοπός μας ήταν να απολαύσουμε τις παρτίδες μας, η σύνθεση ήταν:
ΒΑΛΕΛΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1980) – ΧΑΛΚΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (2522) 0-1
ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (2326) – ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1925) 1/2
ΧΑΡΑΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (1589) – ΚΑΠΝΙΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (2405) 0-1
ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (2105) – ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1559) 1-0
Φυσιολογικά οι πρώτες παρτίδες που τελείωσαν πρώτες ήταν οι 3η και 4η, η διαφορά μεταξύ των παικτών ήταν δυσβάσταχτη. Την ίδια χρονική στιγμή ο Γεώργιος Τασούλας ήταν σε χειρότερη θέση σε σχέση με τον αντίπαλο του αλλά με ενεργητικό παιχνίδι εξασφάλισε την τιμητική για την ομάδα μας ισοπαλία.
Η τελευταία παρτίδα ήταν η δική μου απέναντι στον Στέλιο Χαλκιά η οποία τελικά κράτησε 5.5 ώρες, κρίθηκε στην 104η κίνηση και στο τελευταίο μπλιτζ με πτώση της σημαίας μου σε σχέση με το 1.5 λεπτό του αντιπάλου μου. Η τελική θέση ήταν ένα δυσμενές για μένα φινάλε αλλά σύμφωνα με την ανάλυση μου μετά την παρτίδα υπήρχαν ουσιαστικές πιθανότητες ισοπαλίας.
Στη συζήτηση μετά την παρτίδα και οι δύο μας συμφωνήσαμε ότι η επιλογή ανοίγματος εκ” μέρους του μαύρου ήταν ατυχής αλλά και στο ότι ανεξάρτητα της διαφοράς αξιολόγησης η γνώση από πριν του αντιπάλου και η σωστή επιλογή του συστήματος που θα επιλεγεί είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έδειξε μαχητικότητα και η πορεία της κρίνεται επιτυχής.