Τελευταία ενημέρωση 04:35, 30 Ιουν 2022

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη ασπίδα ασφάλειας για την Ελλάδα

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«H ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί για την Ελλάδα ασπίδα ασφάλειας, ειρήνης, δημοκρατίας και συνεργασίας», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σταλεί ευρωπαϊκό μήνυμα καταδίκης του αναθεωρητισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

O Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια μεγαλώνει, καθώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη αποφασίζει να δώσει στην Ουκρανία και στη Μολδαβία, τις χώρες που πιέζονται από τον ρωσικό αναθεωρητισμό, το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. «Αυτό σημαίνει ότι υψώνουμε την Ευρωπαϊκή σημαία. Η Ευρωπαϊκή σημαία κερδίζει έδαφος και εδάφη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία για τη Διεύρυνση στη γειτονιά μας, τα Δυτικά Βαλκάνια, «εκεί όπου η Ελλάδα έχει ζωτικά συμφέροντα να δει την Ευρώπη να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία», όπως ανέφερε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συνορεύει με Ευρωπαίους εταίρους και να βρεθεί λύση μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να δοθεί το πράσινο φως για την πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη. «Το ευρωπαϊκό μονοπάτι είναι μονοπάτι συμβιβασμών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός έστειλε μήνυμα και κατά της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας από τo Λουξεμβούργο ότι «αποφασίζουμε να καταδικάσουμε τον αναθεωρητισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, που προκαλείται από τη στάση της Τουρκίας».

 

Δείτε εδώ το tweet

 

Δείτε εδώ το βίντεο

Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Παπαδιώτης στον άσο

Παπαδιώτης στον άσο

29 Ιουν 2022 Φοίνικας

Το προπονητικό επιτελείο

Το προπονητικό επιτελείο

29 Ιουν 2022 ΓΣ Περιστερίου

Κύπελλα και μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

Κύπελλα και μετάλλια στα Πανελλήνια…

29 Ιουν 2022 "Γιάννης Παλάσκας"

Προκήρυξε εκλογές ο Μαρίνος

Προκήρυξε εκλογές ο Μαρίνος

29 Ιουν 2022 Άγιος Ιερόθεος

Κασελάκης κι επίσημα!

Κασελάκης κι επίσημα!

28 Ιουν 2022 ΓΣ Περιστερίου

Eνίσχυση με Μποζά

Eνίσχυση με Μποζά

27 Ιουν 2022 Θύελλα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας