Τελευταία ενημέρωση 10:29, 23 Απρ 2024

Συνάντηση Μ.Βαρβιτσιώτη με την Υπουργό της Βαυαρίας!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων της Βαυαρίας Melanie Huml στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη αναζήτησης νέων πηγών, προμηθευτών και δικτύων μεταφοράς ενέργειας στο πλαίσιο απεξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο. Και επισήμανε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς ενέργειας και προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα αυτό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπενθύμισε ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται με τον αγώνα τους τις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας, της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης, ενώ σημείωσε την ανάγκη εφαρμογής των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το μεταναστευτικό ζήτημα και καταδίκασαν την εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων για πολιτικούς λόγους, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε στην ομόλογό του την αταλάντευτη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή, την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και την εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, ειδικά σε μια συγκυρία που τρίτες αναθεωρητικές δυνάμεις επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή.

Δείτε εδώ το tweet.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μάιος 2022 21:27
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Deos: Ο  all-day προορισμός με την πιο επιβλητική θέα στην Αθήνα
Νικηφόρο ντεμπούτο

Νικηφόρο ντεμπούτο

22 Απρ 2024 Φοίνικας

Μπήκε σε μπελάδες!

Μπήκε σε μπελάδες!

22 Απρ 2024 Ηρακλής

Δυσκολεύει το όνειρο

Δυσκολεύει το όνειρο

22 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στο Ίλιον

Ήττα στο Ίλιον

22 Απρ 2024 Ιπποκράτης

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας