Τελευταία ενημέρωση 04:45, 20 Απρ 2024
Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

H  ζωή και η καριέρα του Ρουμάνου φορ του Ατρόμητου.

Ο Ντένις Αλιμπέκ είναι ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» που ήρθαν τον Ιανουάριο στη χώρα μας, καθώς είναι εν ενεργεία διεθνής και με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Ιντερ, Αστρα, Στεάουα, Κλουζ και Καϊσέρισπορ. Η ζωή και καριέρα του νέου φορ του Ατρόμητου είναι αρκετά έντονη, ενώ εκτός των πολλών γκολ που έχει σημειώσει τον χαρακτηρίζουν και τα δεκάδες τατουάζ που κοσμούν το σώμα του.

1)Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991 στην πόλη Μανγκάλια, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Κοστάντζα και είναι λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής στην 3η κατηγορία της χώρας τους, ενώ και ο παππούς του ασχολήθηκε ενεργά με το άθλημα ως τερματοφύλακας.

2)Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τη γιαγιά του και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η μητέρα του εργάζονταν οδηγός ταξί για να συντηρεί τη φαμίλια τους και σε ηλικία 10 ετών του έθεσε ένα μεγάλο δίλλημα, αφού ο μικρός Ντένις ήταν συνεχώς με μία μπάλα στα πόδια. «Θες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο ή να προχωρήσεις στο σχολείο; Αν επιλέξεις το δεύτερο, τότε θα παίζεις μόνο στην παραλία». Ο πιτσιρικάς «ψήφισε» ποδόσφαιρο και τις επόμενες ημέρες βρέθηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας Κάλατις.

3)Στα 15 του πήγε στους «μικρούς» της Στεάουα, αλλά επαγγελματίας έγινε στη Φαρούλ Καστάντζα, με την οποία το 2008 έκανε ντεμπούτο  σε υψηλό επίπεδο. Η Ιντερ τον είχε τσεκάρει με την U16 και U19 της Ρουμανίας και το 2009 τον απέκτησε έναντι ενός ποσού που υπολογίζεται σε 800.000 ευρώ.

4) Πρώτος του προπονητής στους «νερατζούρι» ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, στην Primavera σημείωσε 24 γκολ σε 48 παιχνίδια και τον Νοέμβριο του 2010, σε ηλικία 19 ετών, έπαιξε στη Serie A. «Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής και δεν είναι τόσο σκληρός όσο δείχνει. Μου είπε να τον εμπιστευτώ και να δουλέψω», έχει σχολιάσει ο Άλιμπεκ σε ανύποπτο χρόνο για τον «Special One».

5) Με τα πρώτα χρήματα που πήρε στην Ιταλία αγόρασε στην οικογένειά του ένα σπίτι! Στα 15 του έπαιρνε 50 ευρώ το μήνα και στα 18 του έμενε στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο και ζούσε μία άνετη ζωή.

6)Ένααπό τα δωμάτια του σπιτιού που αγόρασε το μετέτρεψε σε «μουσείο», αφού εκεί τοποθετεί τόσο τις φανέλες του από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, όσο και αντιπάλων του.

7) Παραχωρήθηκε δανεικός σε Μαλίν, Βιτορούλ, Μπολόνια. Τότε η Ιντερ τον παραχώρησε στην Αστρα καθώς δεν ήθελε να «επενδύσει» περαιτέρω πάνω του και αποτέλεσε από εκείνη παρελθόν.

8) Στην Άστρα βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, σε μία τριετία , σημείωσε 32 γκολ στο πρωτάθλημα, το καλοκαίρι του 2016 οδήγησε την Αστρα, ως ο μεγάλος της MVP, στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της (ολοκλήρωσε τη σεζόν 2015/16 με 16 τέρματα και 7 ασίστ) και άρχισε να καλείται στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

9) Τότε η Στεάουα κατέβαλε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει και του έδωσε πενταετές συμβόλαιο με μηνιαίες αποδοχές που ξεκινούσαν από 15.000 ευρώ, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχονταν στα 20 εκατομμύρια. «Είναι καλύτερος του Καρίμ Μπενζεμά», είχε  σχολίασε για εκείνον ο ιδιοκτήτης της Τζίτζι Μπεκάλι.

10) Στο Βουκουρέστι έμεινε λίγο και το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην αγαπημένη του Αστρα. Εκεί βρήκε ξανά τη φόρμα του, άρχισε να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

11) Τον Οκτώβριο του 2020 «πρωταγωνίστησε» σε ένα σπάνιο γεγονός. Συγκεκριμένα σε διάστημα λίγων μόνο ωρών (ανακοινώθηκε από δύο ομάδες ως το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα! Αρχικά από την Αλ Κουαντιάς της Σαουδικής Αραβίας και στα «καπάκια» από την Καϊσερισπόρ της Τουρκίας. Η πρώτη το έπραξε έχοντας από την πλευρά του μόνο το προσύμφωνο υπογεγραμμένο, όμως η δεύτερη έκανε καλύτερη πρόταση τόσο στην Αστρα όσο και σε εκείνον (900.000 ευρώ στο club/650.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές στον παίκτη) και έτσι έγινε κάτοικος του «Καντίρ Χας Στάντιουμ».

12) Στη γειτονική χώρα ξεκίνησε καλά, αλλά τον Γενάρη του 2021 τραυματίστηκε στο γόνατο και ουσιαστικά «έχασε» όλη τη υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο. Έτσι το περασμένο καλοκαίρι πήρε το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του για λογαριασμό της Κλουζ που πρόσφατα τερμάτισε τον δανεισμό του (15 ματς/2 γκολ) και ο 31χρονος φορ έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου.

13) Ο ύψους  1.87 Ρουμάνος στράικερ έχει στην καριέρα του 115 γκολ και 60 ασίστ Παράλληλα είναι 22 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (2 τέρματα, πριν από μερικούς μήνες ήταν η τελευταία του κλήση) και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του που συμμετείχε στο EURO 2016 (έπαιξε ως αλλαγή σε 1 παιχνίδι). Στο παλμαρέ του έχει 1 πρωτάθλημα της χώρας του, 1 Κύπελλό , 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 2 Σούπερ Καπ Ρουμανίας και 1 της Ιταλίας.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ήττα (0-2) από τον Παναθηναϊκό »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας