Τελευταία ενημέρωση 17:26, 25 Απρ 2024

Η συνέντευξη Μίλαν Τόμιτς στο «Αθλητικό Περιστέρι»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έχει ζήσει  31 από τα 49 χρόνια του στην Ελλάδα. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ως παίκτης και προπονητής στην Ελλάδα.

Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα (το πρώην μοντέλο Έλενα Λιάφου) εδώ και 21 χρόνια. Δεν τον λες λοιπόν  μόνο Σέρβο, έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι και έφυγε στα 18 του, αλλά τον λες και Έλληνα. Ο Μίλαν Τόμιτς είναι μια  προσωπικότητα κοινά αποδεκτή  που ποτέ δεν πέρασε την «κόκκινη γραμμή». Με σεμνότητα, σεβασμό και προσήλωση στη δουλειά του έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων και αυτό είναι κάτι που δεν κατακτιέται εύκολα.  Ευγενής στην συμπεριφορά του και τζέντλεμαν στον τρόπο δουλειά τους εδώ και λιγότερο από  τρείς μήνες  καθοδηγεί τον «ΓουΣουΠου» με τη δύσκολη αποστολή να τον επαναφέρει στη σταθερότητα που είχε ομολογουμένως χαθεί. Αλλά και να εμφυσήσει το απόσταγμα της μπασκετικής του διαδρομής στα νέα κυρίως παιδιά. Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο να μιλήσει μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Περιστέρι».

 

---- Κόουτς να σε καλοστρώσουμε κι εμείς στο Περιστέρι. Όταν πρωτοήρθες χαρακτήρισες το Περιστέρι «ιστορική ομάδα».

«Από το 1991 που ήρθα στην Ελλάδα μέχρι και τώρα, τριάντα χρόνια περίπου το Περιστέρι είναι μια ομάδα που πάντα έβγαζε Έλληνες παίκτες, που πρωταγωνιστούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα που έπαιξε και στην Ευρωλίγκα, που έχει πολύ καλή οργάνωση και εξαιρετικές ακαδημίες. Υπό αυτή την έννοια λέω ότι είναι μια ιστορική ομάδα».

---- Ποιους παίκτες μπορείς να θυμηθείς από εκείνα τα χρόνια;

«Σαφώς τον Άγγελο Κορωνιό. Πολύ σπουδαίος. Τον Μυλωνά και τον Τσαγκόπουλο. Τον Όντι Νόριτς και βέβαια τον Φορντ. Και άλλους ακόμη Έλληνες παίκτες που ξεκίνησαν από το Περιστέρι και έκαναν μεγάλη καριέρα, όπως ο Τσαρτσαρής».

 

 

----Κλείνεις πια τους τρεις πρώτους μήνες στην ομάδα. Σε σχέση με την κατάσταση που την βρήκες πιστεύεις έχει κάνει ένα βήμα μπροστά;

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει αλλά χρειάστηκε και χρειάζεται πολύ δουλειά από πολλές μεριές. Κάναμε πολλές αλλαγές γιατί η ομάδα δεν είχε καλή χημεία, ενσωματώσαμε τους Εφήβους, έπρεπε οι παίκτες να καταλάβουν τη φιλοσοφία τη δική μου και αντέδρασαν θετικά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να προετοιμαζόμαστε».

----- Όταν τελειώσει η σεζόν, τι θα πρέπει να έχει πετύχει η ομάδα για να πούμε ότι εν μέρει είναι κάπως πετυχημένη γιατί είναι αλήθεια αλλιώς ξεκίνησε με άλλα όνειρα.

«Είμαι από τους προπονητές που στο μυαλό μου είναι παιχνίδι με παιχνίδι, να δουλεύουμε σωστά και όσο πιο ψηλά μπορούμε να φθάσουμε».

----- Η συμφωνία που έκανες είναι για έξι μήνες. Η προοπτική περαιτέρω παραμονής έχει συζητηθεί;

«Όχι, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα, αυτό που λες μπορεί να είναι κοντινό αλλά για εμένα είναι μακριά. Να τελειώσει η χρονιά, να δούμε τι κάναμε και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε».

---- Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι σου με τον Ιωνικό διαφάνηκε και η πρόθεση αξιοποίηση των παικτών από την Ακαδημία. Μπορούν να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο έργο. Δεν είμαι στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και χρειάζεται μια προσαρμογή, από την άλλη τα παιδιά αυτά ανέβασαν την προπόνηση, η ομάδα άρχισε να δένεται και να ανεβάζει στροφές. Άμα θες να δημιουργήσει κάτι δεν είναι εύκολη δουλειά, εμένα μου αρέσει αυτό που γίνεται, το κάναμε στον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και τώρα στο Περιστέρι προσπαθούμε να βγάλουμε παίκτες που θα έχουν ρόλο στην ομάδα».

---- Να σταθώ και στην παρουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του και αν αυτή η σχέση  μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση καριέρας.

«Τον ξέρω από τον Ολυμπιακό και τον χαρακτήρα του αλλά και την νοοτροπία νικητή που έχει. Από την στιγμή που αποφάσισε να ξεκινήσει την προπονητική, πρέπει να δίνονται ευκαιρίες, όλοι ξεκίνησαν από κάπου. Ο Παναγιώτης έχει όλα τα προσόντα, καθίσαμε και σε πέντε λεπτά τα βρήκαμε. Είναι βοηθός μου, έχει άμεση επαφή με τους παίκτες και μπορεί να τους περάσει τη νοοτροπία νικητή που  ο ίδιος σου είπα ότι έχει μέσα του».

---- Από πότε ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ και ποιος σε ώθησε;

«Ξεκίνησα στα 12 μου στη Ραντνίσκι μέχρι τα 18 που ήρθα στην Ελλάδα. Τότε βλέπαμε πολύ μπάσκετ είχαμε την Τσιμπόνα, την Γιουγκοπλάστιγκα, την Παρτιζάν και βέβαια ένα τρομερό παίκτη τον Ντράζεν Πέτροβιτς που παρακίνησε χιλιάδες παιδιά να παίξουν μπάσκετ».

----Έχεις μετανιώσεις για κάποια επαγγελματική σου απόφαση;

«Όχι ποτέ. Στη ζωή σε όλες τις αποφάσεις που παίρνεις υπάρχει το λάθος και το σωστό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω μετανιώσει για κάτι».

---- Έμεινες 10 χρόνια ως βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό. Αν γύριζες το χρόνο πίσω θα το ξαναέκανες ή θα ήθελες να γινόσουν νωρίτερα πρώτος προπονητής;

«Δεν το ξέρεις αυτό γιατί είναι υποθετικό.  Πιστεύω πώς ήταν μια σωστή προσέγγιση στο μυαλό μου πως για να γίνεις πρώτος προπονητής πρέπει να έχεις εμπειρίες και να είσαι σίγουρος στο μυαλό σου. Να κάνεις και σκάουτινγκ, να ξεκινήσεις από τρίτος, να γίνεις δεύτερος και μετά πρώτος. Συνεπώς έχω περάσει από όλα τα στάδια, δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ και αυτό φάνηκε από το τριπλ κράουν που κάναμε στον Ερυθρό Αστέρα».

---- Έφυγες από την πατρίδα σου για την Ελλάδα το 1991 όταν ξέσπασε ο εμφύλιος στη πρώην πια Γιουγκοσλαβία. Σαν οικογένεια σας επηρέασε ο πόλεμος;

«Όχι, ο λόγος ήταν καθαρά ο Ολυμπιακός,. Μετά ήρθε ο πόλεμος. Δεν με επηρέασε γιατί ήμουν στην Ελλάδα, σίγουρα όταν βομβαρδίζουν την πόλη σου, που ήταν η μητέρα σου, η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ήταν πολύ ακραίο και δυσάρεστο».

----Η μεγαλύτερη ευτυχία που έχει βιώσει ως τώρα ποια είναι;

«Η γέννηση των  δύο παιδιών μου».

----Και η  μεγαλύτερη απώλεια;

«Πριν από δύο μήνες που έχασα τη μητέρα μου».

----Από τα ελληνικά ΜΜΕ είσαι ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση έχετε μαζί με τη σύζυγό του ως μέρος της Show Biz.

«Εμείς σαν άνθρωποι, δεν έχουμε αλλάζει λόγω της δουλειάς μας είτε εγώ είτε η γυναίκα μου. Έχουμε μάθει να είμαστε απλοί όπως πριν από 20 χρόνια που παντρευτήκαμε, θέλουμε να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα, να έχουμε μια σωστή οικογένεια και να βγάλουμε σωστά παιδιά στην κοινωνία μας»

----Τα παιδιά σου ασχολούνται με τον αθλητισμό;

«Ο γιος μου έπαιζε μπάσκετ, έπαθε μια χονδροπάθεια τέταρτου βαθμού και σταμάτησε, τώρα σπουδάζει. Η κόρη μου είναι 16 ετών, πηγαίνει σχολείο και έχει ασχοληθεί με το μπαλέτο»

---- Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Επειδή είναι περιορισμένος προσπαθώ να κάνω πάντα πράγματα με την οικογένεια μου».

 ---- Ελληνική μουσική ή ξένη και ποιοι οι αγαπημένοι σου;

«Ελληνική περισσότερο και Αντώνης Ρέμος».

----Κουζίνα ελληνική ή σέρβική και ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Κοίτα κάτι περίεργο, όταν ήρθα στην Ελλάδα αναζητούσα την σέρβικη, όταν ήμουν στη Σερβία αναζητούσα την ελληνική. Άμα είναι να διαλέξω θα πω την ελληνική και από φαγητό στο οποίο είμαι εύκολος, θα πω το παστίτσιο».

---- Για διακοπές Ελλάδα ή Σερβία και ποιο το αγαπημένο σου μέρος;

«Για διακοπές η Ελλάδα γιατί είναι μια από τις ωραιότερες χώρες για να περάσεις υπέροχα. Η Σερβία είναι λόγω της οικογένειας μου και για να δω φίλους μου».

 

---- Ποια είναι η ομορφότερη τοποθεσία που έχεις επισκεφθεί στην Ελλάδα;΄

«Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην είναι όμορφο.  Η Ελλάδα είναι υπέροχη».

---- Έχεις αποκτήσει πολλά χρόνια την ελληνική υπηκοότητα. Αν σου έλεγαν μια μέρα πρωθυπουργός ποιο μέτρο θα έκανες;

«Να μάθουν επιτέλους οι οδηγοί να σταματάνε και να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς».

---- Ποδόσφαιρο ελληνικό παρακολουθείς;

«Γενικά δεν παρακολουθώ. Είναι τόσα τα παιχνίδια μπάσκετ που θέλω και πρέπει να δω που δεν μου μένει χρόνος για να δω και ποδόσφαιρο».

---- Είσαι μόνιμος κάτοικος νοτίων προαστείων αλλά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις επισκεφθεί το Περιστέρι για φαγητό ή για διασκέδαση στο παρελθόν;

«Έρθω έρθει κάποιες φορές, όχι πολλές. Όταν έκλεισα την συμφωνία με την ομάδα το κάναμε σε ένα φαγητό στην ταβέρνα με τα ψάρια τον Τραβόλτα».

---- Κλείνοντας την συνέντευξη τι έχεις να πεις στους  φιλάθλους του Περιστερίου που διαβάζουν τούτη την στιγμή;

«Να είναι συνέχεια κοντά όπως είναι, εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε υπερήφανους. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε και Έλληνες παίκτες και να έχουμε επιτυχίες».

 

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Μίλαν Τόμιτς (γενν. 24 Ιουλίου 1973, στο Βελιγράδι) υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ραντνίσκι, στην οποία αγωνίστηκε για μόλις ένα χρόνο.

Το 1991, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε για 13 χρόνια, κατακτώντας πολλούς τίτλους εντός αλλά και εκτός συνόρων. Το 2004 του προτάθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, απάντησε θετικά, ωστόσο κάποιους μήνες μετά, οι διαφορές ανάμεσα σε αυτόν και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, οδήγησαν στην αποχώρησή του από τον σύλλογο του Πειραιά.  Το 2005, μεταπήδησε στην ιταλική Αουρόρα Γέζι και τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Κολοσσό Ρόδου πραγματοποιώντας μόλις 2 συμμετοχές. Την σεζόν 2005-06, αποφάσισε  να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του. Από το 2008 μέχρι και το 2018,  βρίσκονταν στο πόστο του βοηθού προπονητή του Ολυμπιακού. Στις 13 Ιουλίου 2018, προσλήφθηκε ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, υπέγραψε συμβόλαιο με Περιστέρι μέχρι τέλος της σεζόν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Μάρτιος 2022 21:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ανακοίνωσε Αγκμπελίς το Περιστέρι! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας