Τελευταία ενημέρωση 02:54, 19 Απρ 2024

Μουγιάκος:«Λατρεία και πάθος για ΓΣΠ και Ατρόμητο»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλη χαρά και τιμή που θα φιλοξενήσω στη στήλη τον Πέτρο Μουγιάκο που υπήρξε παίκτης του Ατρόμητου και εκ των ιδρυτών του ΓΣΠ στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος για 6 χρόνια. Αποτελεί  τον συνδετικό κρίκο των δύο μεγάλων  ομάδων του Περιστερίου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Πήγε στον Ατρόμητο το 1957 όταν έγινε το παιδομάζωμα στις αλάνες του Περιστερίου μαζί με Ράμφο, Βασιλόπουλο και άλλα παιδιά. Τοι ματς που του έχει μείνει είναι με τον Φωστήρα στο Περιστέρι με δέκα χιλιάδες κόσμο και Γερμανό διαιτητή. Ο Φωστήρας ήθελε μόνο νίκη για να πάρει τον τίτλο και το  ματς έληξε 1-1 με δικό του γκολ.

 Για τον ΓΣΠ μου είπε ότι τον ιδρύσαμε  με οδηγό την αγάπη για τον αθλητισμό. Τον ρώτησα  γιατί ο ΓΣΠ δεν πήρε το όνομα «Ατρόμητος» και μου απάντησε ως εξής:« Με φώναξε πράγματι ο τότε πρόεδρος ο Αντώνης Γαλλαίος και μου το πρότεινε. Του είπα όμως «κυρ Αντώνη αν το μπάσκετ αποτελέσει τμήμα του Ατρόμητου, η όποια επιχορήγηση δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνει στο μπάσκετ παρά μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο Γαλλαίος το ασπάστηκε μου είπε «έχεις δίκιο». Αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος».

Από εκεί και πέρα μου είπε: «Πριν από τρία χρόνια ο Γιώργος Σπανός με τον οποίο έχω άριστες προσωπικές σχέσεις μου πρότεινε να αναλάβω την προεδρία της ΠΑΕ. Ήταν μια τιμητική διάκριση για εμένα που δεν αποδέχθηκα γιατί πολύ συγκεκριμένους λόγους. Με τον Ατρόμητο και τον ΓΣΠ με συνδέει μια σχέση λατρείας και πάθους και αποτελούν μια άσβεστη φλόγα που έχω μέσα μου και δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Έχω διαρκείας στον Ατρόμητο  ενώ τον ΓΣΠ δεν τον παρακολουθώ δια ζώσης όμως θεωρώ ότι βρίσκομαι πάντα εκεί νοερά».

Για την κάμψη του Ατρόμητου μου είπε: «Πιστεύω δεν έγινε πετυχημένος αγωνιστικός σχεδιασμός. Θεωρώ ότι θα ανακάμψει  όμως καθώς είναι  γνωστό ότι ο Σπανός έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την ομάδα. Ο οργανωμένος σύνδεσμος των Fentagin που είναι πάντα πιστοί και αφοσιωμένοι και στους δύο μεγάλους συλλόγους υπηρετούν την αθλητική ιδέα και θα πρέπει να παραμείνουν εκεί εσαεί. Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον Ατρόμητο πρέπει να ενεργοποιηθούν  όλοι οι περιστεριώτες φίλαθλοι που για διάφορους λόγους απουσιάζουν και να βοηθήσουν την ομάδα». Ο Πέτρος Μουγιάκος ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ατρόμητου από το 2000 μέχρι το 2006 στους οποίους είναι πάντα κοντά.

Λαμπρή οικογένεια

Έχει μια λαμπρή οικογένεια, η γυναίκα του Γωγώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση τμήματος κολύμβησης του ΓΣΠ, η προσφορά της εκτιμήθηκε από την ΚΟΕ που της ανέθεσε την προεδρία της επιτροπής συγχρονισμένης  κολύμβησης και πέτυχε πολλές διακρίσεις  όπως το  χρυσό μετάλλιο σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Το ζεύγος Μουγιάκου έχει δύο παιδιά τον Γιάννη που είναι Διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Ολλανδίας και Γερμανίας και την Ελίζα η οποία είναι καθηγήτρια Φιλολογίας και διατηρεί κέντρο μελέτης για παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Θ.Κασπίρης Ο παράγοντας με τις μαύρες σακούλες! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας