Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας τζέντλεμαν στο Περιστέρι!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Aυστριακός μέσος του Ατρόμητου Πάτρικ Σάλομον, αρκετά αδικημένος θα λέγαμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι ένα ποδοσφαιρικό «εργαλείο» που κάθε ομάδα θα ήθελε. Ένας «τίμιος» αθλητής που σέβεται το ψωμί που τρώει στην Ελλάδα. Ένας ωραίος αθλητής αλλά και τζέντλεμαν, μια σταθερή αξία στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το «Αθλητικό Περιστέρι» τον αντάμωσε  στην στολισμένη πλατεία του Μπουρναζίου με φόντο το πολύ κοντινό μας πια 2022 που όλοι ευχόμαστε να είναι μια χρονιά καλύτερη σε όλο τον πλανήτη.

---- Καταρχάς να σου ευχηθώ καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά. Πως περιμένεις να περάσει αυτές τις μέρες;

Πάτρικ Σάλομον « Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για αυτήν την συνέντευξη. Το εκτιμώ πολύ. Θα γιορτάσω τις φετινές γιορτές με την οικογένεια και τους φίλους μου στην Βιέννη».

---- Ο Ατρόμητος έκλεισε το πρώτο μισό της περιόδου με όχι καλή παρουσία. Τι είναι εκείνο που έφταιξε κατά τη γνώμη σου;

«Νομίζω δεν είναι καθόλου εύκολο να βρούμε ακριβώς τον λόγο που δεν αποδώσαμε καλά ως ομάδα. Σε ορισμένα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι, αλλά επίσης ήρθαν πάρα πολλοί νέοι παίκτες το καλοκαίρι και δεν είναι καθόλου εύκολο να χτίσεις μία νέα ομάδα μόνο μέσα σε μερικές εβδομάδες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, αν συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία να δουλεύουμε ως ομάδα.

---- Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή της ζωής σου Που γεννήθηκε  και πως θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

«Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1988 στην Βιέννη και μεγάλωσα επίσης εκεί.

Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Ήταν διαφορετικές εποχές τότε. Παίζαμε κάθε μέρα έξω με τους φίλους μου και από ένα διαφορετικό άθλημα, ανεξαρτήτως καιρού.

---- Σε ποια ηλικία μπήκες στον αθλητισμό και ποιος ήταν εκείνος που σε ώθησε;

«Ξεκίνησα στην ηλικία των έξι ετών, στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Floridsdorfer AC. Ήταν ένας σύλλογος από την περιοχή μου και κοντά στο σπίτι μου. Ξεκίνησα όμως να ενδιαφέρομαι για τον αθλητισμό από την ηλικία 2-3 ετών».

--- Πότε κατάλαβες ότι μπορούσες να βιοποριστείς από το ποδόσφαιρο;

«Ο πατέρας μου ήταν επίσης ποδοσφαιριστής σε μικρότερες κατηγορίες στην Αυστρία και μεγάλωσα από την πρώτη ημέρα με μία μπάλα. Συνεπώς ερωτεύτηκα από πολύ μικρός το ποδόσφαιρο.

Όταν είσαι νέος δεν σε ενδιαφέρει πόσα μπορείς να κερδίσεις από το ποδόσφαιρο. Νομίζω κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει σε μεγάλα γήπεδα, γεμάτα με κόσμο. Αυτό μου έδινε κίνητρο να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά καθημερινά. Ακόμα και όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό μου συμβόλαιο στην ηλικία των 20 ετών , δεν νοιαζόμουν για τα χρήματα.

Ήθελα μόνο να παίξω ποδόσφαιρο και να γίνομαι ακόμα καλύτερος. Η φιλοσοφία μου είναι απλή: Δούλεψε σκληρά, προπονήσου ακόμα πιο σκληρά και τα χρήματα θα σε ακολουθήσουν».

----Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει χρειαστεί να περάσεις μέχρι τώρα στη ζωή σου ποιο είναι;

« Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν όταν στα 15 μου χρόνια μπήκα στις ακαδημίες μίας ομάδας στην πρώτη κατηγορία, ήμουν μικρός και αδύνατος. Τότε οι προπονητές μου εκεί μου είπαν ότι  δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω επαγγελματίας παίκτης και είναι καλύτερο να αφήσω την ομάδα και να σπουδάσω κάτι άλλο. Στην αρχή τα λόγια τους με πλήγωσαν αλλά στη συνέχεια με πείσμωσαν. Πήγα τότε σε μία ομάδα 4ης κατηγορίας και ακολούθησα όλη τη δύσκολη διαδρομή από την τέταρτη μέχρι την πρώτη κατηγορία. Ίσως αυτός να μην ήταν και ο πιο εύκολος δρόμος αλλά ήταν ο καλύτερος για την εμπειρία μου.

---- Ποιο είναι το αθλητικό σου ίνδαλμα;

«Είμαι λίγο μεγάλος σε ηλικία, οπότε από την παιδική μου ηλικία θαυμάζω τον Ρομπέρτο Μπάτζιο από την Ιταλία. Μου έδειξε από την πρώτη στιγμή τι σημαίνει σε μία στιγμή να είσαι ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο επόμενο δευτερόλεπτο μετά το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Βραζιλία να σε αποδοκιμάζει ολόκληρη η χώρα σου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

---- Πριν έρθεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τι γνωρίζες για τη χώρα μας, πως την είχες στο μυαλό σου;

«Γνώριζα πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είχα επισκεφθεί την Ελλάδα, τα νησιά αλλά επίσης και την Αθήνα για διακοπές. Μάλιστα και ορισμένοι αυστριακοί παίκτες έπαιζαν εδώ παλιότερα στη Super League. Ενδιαφερόμουν και τους ακολουθούσα. Αυτό σημαίνει ήμουν πολύ χαρούμενος και περήφανος όταν ήρθε η πρόταση του Ατρόμητου.

--- Πως θα περιέγραφες με λίγα λόγια τον εαυτό σου;

« Είμαι ένας ευθύς άνθρωπος. Δεν είμαι κάποιος που δεν έχει άποψη για τα πράγματα. Δεν φοβάμαι να πω την άποψη μου».

---- Ποια συμβουλή σου έχει δώσει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και προσπαθείς να την ακολουθείς;

« Ο πατέρας μου,  μου έχει δώσει ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές όπως να έχω υπομονή στη ζωή. Και έχει δίκιο».

---- Αν δεν ήσουν επαγγελματίας αθλητής, τι άλλο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις;

«Πριν το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, μου είχε προταθεί να δουλέψω σαν πυρο-τεχνουργός. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ χαρούμενος που μου προτάθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής. Επιπρόσθετα, είμαι απόφοιτος δύο πανεπιστημιακών σχολών. Έχω πανεπιστημιακό δίπλωμα στο αθλητικό μάνατζμεντ και επίσης στην αθλητική δημοσιογραφία. Έχω ξεκινήσει να προετοιμάζω και ορισμένα πράγματα για μετά το τέλος της καριέρας μου όπως για παράδειγμα έχω ξεκινήσει με το δίπλωμα προπονητή Uefa B».

---- Η οικογενειακή σου κατάσταση ποια είναι;

« Έχω μια πανέμορφη γυναίκα και δύο υπέροχα κοριτσάκια»

----- Τι σου αρέσει και απολαμβάνεις στην Αθήνα και τι όχι;

«Μου αρέσουν πολλά πράγματα στην Αθήνα όχι μόνο ο καιρός ή η θάλασσα. Η Αθήνα είναι μία τόσο ωραία πόλη με υπέροχους, ευγενικούς ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω εδώ. Από την άλλη, αυτό που δε μου αρέσει είναι οι μοτοσικλετιστές. Οδηγούν σαν τρελοί και οι περισσότεροι χωρίς κράνος».

---- Το καλοκαίρι λήγει τα συμβόλαια σου. Θέλετε να μείνεις;

«Ναι γιατί όχι; Μου αρέσει πολύ η ομάδα και οι άνθρωποι μέσα στο club αλλά η τελική απόφαση δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι ώστε η ομάδα να έχει επιτυχίες. Στο τέλος, η ομάδα θα αποφασίσει αν θα μου δώσει ένα νέο συμβόλαιο. Αλλά θα δώσω τα πάντα, τον καλύτερο μου εαυτό για να παίξω ακόμα περισσότερο για τον Ατρόμητο».

---- Εμβολιάστηκες από υποχρέωση ή γιατί το ένιωσες απαραίτητο;

«Πολλοί άνθρωποι έχουν πραγματικά μπερδευτεί με τους εμβολιασμούς και κανείς δεν ξέρει 100 % τι ισχύει. Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του τι θεωρεί καλό».

---- Σε ποιόν συμπαίκτη σου «βγάζεις το καπέλο» και γιατί;

«Μου αρέσει και σέβομαι τον κάθε συμπαίκτη στην ομάδα μου. Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικά. Πραγματικά δεν είναι κάποιος μόνο ιδιαίτερος, όλοι τους είναι καταπληκτικοί». 

---- Πως θέλεις να τελειώσει η περίοδος για τον Ατρόμητο;

«Δεν τελειώσαμε καλά τον πρώτο γύρο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Ελπίζω από εδώ και πέρα να εστιάσουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας. Νομίζω πως όλα ακόμα είναι πιθανά, δεν χάθηκε τίποτα αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας στα επόμενα παιχνίδια μας. Τίποτα άλλο.

---- Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους;

« Δυστυχώς στην πρώτη μου σεζόν στον Ατρόμητο, τα στάδια ήταν άδεια λόγω της πανδημίας αλλά τώρα ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα. Ξέρω ότι κανείς δεν περίμενε από εμάς αυτή τη βαθμολογική θέση αλλά θα δώσουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι να βελτιωθούμε και να έχουμε μία καλή βαθμολογική θέση. Οι φίλαθλοι της ομάδας, οι άνθρωποι μέσα στο club και συνολικά ο Ατρόμητος αξίζουν καλύτερα αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος πως πολύ γρήγορα θα «αναρριχηθούμε» βαθμολογικά από τις χαμηλές στις υψηλότερες θέσεις του πρωταθλήματος».

---- Και να κλείσουμε με μια ευχή για το νέος έτος που βρίσκεται προ των πυλών

«Εύχομαι σε όλους και σε όλες τις οικογένειες ό,τι καλύτερο για τα Χριστούγεννα και μια καλή στιγμή για το νέο έτος. Να παραμείνετε υγιείς και να απολαμβάνετε τη ζωή».