Τελευταία ενημέρωση 07:54, 20 Απρ 2024

Τριανταφύλλου:«Η τεχνική στο ποδόσφαιρο»

Κατηγορία Ακαδημίες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο περιστεριώτης προπονητής και παλιός άσος του Ατρόμητου Παναγιώτης (Τάκης) Τριανταφύλλου έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σπουδαία δείγματα γραφής στο χώρο των Υποδομών.

Στο άρθρο που ακολουθεί γράφωι πάνω το θέμα «Η τεχνική στο Ποδόσφαιρο»:

«Η ζωή είναι κίνηση το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η κάθε απόφαση, κίνηση γίνεται γρήγορα, δυναμικά και ρεαλιστικά. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά η μάλλον να τα εκπαιδεύουμε σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού. Μόνο τότε θα καταφέρουμε από την αρχή να εκπαιδεύσουμε την σκέψη του ποδοσφαιριστή να λειτουργεί παράλληλα με την συνεχή κίνηση.
Ο παίκτης πρέπει να μάθει να τα κάνει όλα πάνω στην κίνηση. Να έχει πάρει απόφαση πριν να έρθει η μπάλα στην κατοχή του τι θα την κάνει. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το ποσό έχουμε εκπαιδεύσει αυτόν τον παίκτη στο να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όταν μια ομάδα δεν έχει δουλέψει πάνω σε αυτό τον τομέα, δηλαδή οι παίκτες να έχουν μάθει να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις ,τότε γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Η ομάδα χάνει τον αιφνιδιασμό που είναι το πρώτο της μέλημα. Άρα γίνεται προβλέψιμη.
Όταν αιφνιδιάζεις τον αντίπαλο σημαίνει ότι τον δυσκολεύεις στην αντίδραση του άρα και στο πως θα σε αντιμετωπίσει. Με την εκπαίδευση, λοιπόν, στην κίνηση πετυχαίνουμε πολύ σημαντικά πράγματα για τα παιδιά:
1. Ο ποδοσφαιριστής αποκτά έμφυτο ένστικτο ώστε να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα βγουν μέσα στο παιχνίδι.
2. Η πάσα του θα γίνεται με ακρίβεια στον συμπαίκτη του και ανάλογη σε δύναμη με την φάση που θα βγει εκείνη την στιγμή.
3. Δημιουργείται στον παίκτη ικανότητα για γρήγορη σκέψη ώστε όταν φτάσει η μπάλα στην κατοχή του, να έχει πάρει απόφαση που θα την δώσει.
4. Μαθαίνοντας τον παίκτη να ελευθερώνεται γρήγορα από την κατοχή της μπάλας, αποκτά την συνήθεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, να βρίσκεται σε κίνηση στο παιχνίδι. Εδώ, ισχύει το ρητό "δίνω –ξεμαρκάρομαι"
5. Εκπαιδεύεται η γρήγορη αντίδραση η οποία επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε κίνηση να προσαρμόζονται πιο εύκολα προς την κινούμενη μπάλα και να αντιδράσουν πιο εύκολα εάν αλλάξει ξαφνικά πορεία. Εδώ είναι ιδανικά τα παιχνίδια 2 χ 2 * 3 χ 3 κλπ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σε φουλ δράση ο Ηρακλής! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Ροή Ειδήσεων

Δοκιμαστικά ο Φοίνικας

Δοκιμαστικά ο Φοίνικας

20 Μαϊ, 22:47 Ακαδημίες

Έκανε το «22 στα 23»

Έκανε το «22 στα 23»

23 Φεβ, 21:39 Ακαδημίες

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας