Ο θάνατος του Θανάση Χριστοφόρου του προπονητή που έκανε τον ΓΣΠ μεγάλο και τρανό έφερε πάλι στο προσκήνιο την ομάδα εκείνων των χρόνων. Την ομάδα του 1983-84 που έπαιξε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, μόλις δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυση της συντελώντας ένα μικρό μπασκετικό θαύμα.
Ο Θανάσης Χριστοφόρου αριστερά μαζί με τα αστέρια εκείνης της ρομαντικής εποχής. Δίπλα του με πρώτο «14» ο Γιώργος Λυμπέρης. Με το δεύτερο «14» ο Μιχάλης Γρυλλιωνάκης με το «καλό χέρι» σήμα κατατεθέν του. Με το «7» ο Θόδωρος Πρισκομάτης, με το «4» ο θηριώδης Γιάννης Κομματάς, με το «10» ο ένας εκ των αδελφών Τζιάλλα, με το «11» ο νυν πρόεδρος Φίλιππος Κότσης. Στην κάτω σειρά με το «8» είναι ο Ζήκος, δίπλα ο Αργύρης Πεδουλάκης με το «12».
Με το «5» ο Ελληνοαμερικανός Γιάννης Κουτσουφλάκης, με το «6» ο Κώστας Καττής και με «9» το βασικό πλέι μέικερ εκείνης της ομάδας Παύλος Αραποστάθης.