Τελευταία ενημέρωση 12:45, 20 Απρ 2024

Άφησε στίγμα με το σουτ που «σκοτώνει»!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ένας από τους συνεπείς και αθόρυβους μέσους με μεγάλη προσφορά στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ήταν για τον Ατρόμητο ο Νίκος Τερζής.

Παιδί ομογενών από το Βέλγιο ήρθε στην Ελλάδα από το Βέλγιο και την ομάδα Union St Gilloise μέ μεταγραφή από τον  Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» τον έδωσαν δανεικό στον Ολυμπιακό Βόλου όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο με προπονητή τον Γκομέζ Ντε Φαρία κάνοντας 33 συμμετοχές και 5 γκολ. Κύριο χαρακτηριστικό του το δυνατό και ευθύβολο σουτ που προκαλούσε «τρόμο» στους αντίπαλους τερματοφύλακες. Άφησε το στίγμα του με το σουτ που «σκοτώνει»

Την επόμενη χρονιά 1982-82 ήρθε στον Ατρόμητο πάλι δανεικός από τον Παναθηναϊκο και αγωνίστηκε 5 χρόνια, όλα στην Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε 109 συμμετοχές το αστέρι και πέτυχε 16 γκολ, αριθμός αρκετά μεγάλος για χαφ. Το 1987 όταν η ομάδα έπεσε στη Β’ Εθνική σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 28 ετών. Αν και ο Ατρόμητος του έκανε πολύ καλή προσφορά εκείνος προτίμησε να αφιερωθεί στη δουλειά του και στην οικογένεια του. Ήδη είχε τότε δύο παιδιά. Πολλά χρόνια μετά ο ίδιος λέει ότι η ζωή έδειξε ότι έκανε καλή επιλογή.

Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας με έδρα το Περιστέρι, μένει στην Ανθούπολη σε μια μονοκατοικία, έχει τρία παιδιά και ένα εγγόνι. Πριν από αρκετά χρόνια «τόλμησε» την έκδοση  τοπικής εφημερίδας το Αθλητικό Weekend που μπορεί να είχε μεγάλο αναγνωστικό κοινό αλλά δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε. Κράτησε την εφημερίδα όσο μπορούσε αλλά όταν ξεκίνησε η μεγάλη κρίση παρέσυρε και το κλείσιμο της αξιόλογης αυτής προσπάθειας.

 

Στην φωτό ο Ατρόμητος του 1984/85 Όρθιοι: Σαλταμάρας-Κανέλλος- Τσιαντάκης-Σιαβάλας-Βλαντής- Τερζής. Καθιστοί: Λιβαθηνός-Θεοδώρου-Μητράκος-Λεβογιάννης-Ηλιόπουλος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 20:02
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Με Αιγάλεω το πρώτο ματς του 2017 »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας