Τελευταία ενημέρωση 01:26, 19 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

O Aντιπρόεδρος του ΓΣ Περιστερίου και Υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιώργος Παρδακίδης έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία της Εφηβικής Ομάδας που κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «επόμενη μέρα» λόγω των ειδικών συνθηκών τους τελευταίους μήνες.

Χαρακτηριστικά είπε τα εξής: «Κάτι τέτοιες στιγμές οι συγκινήσεις είναι μεγάλες αλλά και οι σκέψεις για την επόμενη μέρα μεγαλύτερες.
Συγκίνηση που συνοδεύεται με ένα μεγάλο μπράβο αλλά και ένα ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές που πρωταγωνίστησαν και κατάφεραν μέσα απο πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες τη φετινή σεζόν , να ορθοποδήσουν αρχικά και να διαπρέψουν στη συνέχεια. Σκέψεις όμως και λύσεις για την επόμενη σεζόν για το τι θα προκύψει αλλά και για το πως θα το αντιμετωπίσουμε ! Να μην ξεχνάμε όμως να ευχαριστήσουμε και όλους τους προπονητές της Ακαδημίας μας που έμαθαν, έτρεξαν, κόπιασαν , στήριξαν και πίεσαν με πάθος τους αθλητές μας να μην εγκαταλείψουν τον στόχο τους ,αλλά και που τους έμαθαν πάνω απ όλα να αγωνίζονται σωστά, δίκαια και να κυνηγούν το όνειρο! Άλλωστε το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους εμάς στον ΓΣΠ όχι σαν μονάδα αλλά ως ...ΟΜΑΔΑ».

 

Ετικέτες

Αυτό μάλιστα!. Ο (τεράστιος) πρώην πρόεδρος του Άγιου Ιερόθεου και νυν δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ρούμπας αυτή τη χρονιά επέλεξε να ανεβάσει μια φωτό από τις καλοκαιρινές του διακοπές, καλή ξεκούραση με την ευκαιρία, κρατώντας στα χέρια την εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι» και με λεζάντα «Ο Ιεροθιώτης ενημερώνεται για τα αθλητικά νέα του Περιστερίου». Εδώ που τα λέμε πάντως αυτός λέει ότι είναι Ιεροθιώτης και όχι Περιστεριώτης και όχι κανε΄λις άλλος.

Δεν ξέρουμε αν το χιούμορ και το τρολάρισμα είναι αποτέλεσμα δικής του έμπνευσης, σίγουρα είναι καλό χιούμιορ. Ακόμη καλύτερη μάλιστα η συγκεκριμένη φωτό παρά εκείνη  που ποζάρει μόνος του σε μια πισίνα όλη δική του σαν τον Ρότζερ Μουρ στον μυστικό πράκτορα 007.

Και σωστά πράττει  ως Δημοτικός Σύμβουλος με μεγάλη προσφορά στα κοινά της πόλης να ενημερώνεται ως οφείλει κάθε πολίτης. Ας ήταν συνεπής μάλιστα με το λόγο όσο και με το χιούμορ τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Άντε με το καλό να γίνει και συνδρομητής της συγκεκριμένης εφημερίδας, τι στο καλό ολόκληρος πρόεδρος να μην πηγαίνει να την παίρνει από τα καφενεία και τους φούρνους!. Μόνο διαρκείας του Ολυμπιακού θα παίρνει, συγνώμη του Ατρόμητου;

 

Ετικέτες

Την κούπα του του Πρωταθλητή Ελλάδας είναι κοντά στο να φέρει στο Περιστέρι η ομάδα μπάσκετ Εφήβων του ΓΣΠ, που επικράτησε το Σάββατο και του Ολυμπιακού Πειραιώς με σκορ 77-76.

Τελευταία υποχρέωση της ομάδας του Κώστα Παπαμάρκου να νικήσει το πρωί (10:00) της Κυριακής τον ΚΑΟ Χαλκιδικής (ζωντανή μετάδοση εδώ) και να περιμένει μία ήττα του ΠΑΟΚ, είτε το Σάββατο (με αντίπαλο το Ηράκλειο), είτε την Κυριακή (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό). Σε αυτήν την περίπτωση, ο ΓΣΠ θα κατακτήσει το 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Προμηθέα Πατρών.

Στο δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, οι «κυανοκίτρινοι» κατέβηκαν χωρίς δύο βασικούς παίκτες που έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού (Σκόρδος, Καλιανιώτης), ενώ έχασαν και τρίτον, τον Τόλα με ντισκαλιφιέ στο 23′. Βρήκαν όμως τον παίκτη που θα τους οδηγούσε στη νίκη αυτήν τη φορά στο πρόσωπο του Ευσταθιάδη, που τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Το ματς ήταν αμφίρροπο από το τζάμπολ έως την κόρνα της λήξης. Στο Α’ δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μέχρι και με εννέα πόντους, με τους «κυανοκίτρινους» να επανέρχονται και να παίρνουν προβάδισμα πέντε πόντων στη δεύτερη περίοδο. Το προβάδισμα αυτό το έχασε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, που έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 42-41.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 15′ ο Καραμανλής χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και ο Παπαμάρκος αναγκάσθηκε να αποσύρει στον πάγκο το μόνο κλασσικό πλέι μέικερ που έχει στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ χρόνο ως κατά συνθήκην άσσος ο Βησσαρίου.

Στην Γ’ περίοδο επαναλήφθηκε το σκηνικό, καθώς το Περιστέρι αντεπεξήλθε σε μία ακόμη αντιξοότητα, την αποβολή του Τόλα στο 23′, και προηγήθηκε έως και με οκτώ πόντους. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό και να περάσουν μπροστά με 62-60.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το άγχος επηρέασε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να φορτωθούν με πολλά φάουλ και να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Το Περιστέρι ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές καλύτερα από τον αντίπαλό του και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά που έφτασε και τους 8 πόντους (74-66, στο 37′).

Όμως, όπως είχε συμβεί και νωρίτερα, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, έφερε το ματς στον πόντο, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση και πήραν τη μεγάλη νίκη με 77-76.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-42, 60-62, 77-76

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμάντης 5 (4 ριμπ.), Παπαδημητρίου 9 (1/3 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Βησσαρίου 15 (2/7 τριπ.), Πατρινός, Πολύζος 2, Τόλα 8 (3 ριμπ., 2 ασίστ), Καλιανιώτης, Καραμανλής 11 (2/3 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ), Ευσταθιάδης 21 (7/9 δίποντα, 16 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Νάνος 6 (1/1 τριπ., 2 ασίστ), Κακαβούλας.

Ολυμπιακός Πειραιώς (Τσαλδάρης – Μπάρλος): Δρίτσας 1, Νικολαΐδης 21 (3/10 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ, 5 κλεψ.), Κολοβέρος 24 (3/7 τριπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 4 κλεψ.), Γιοβανής, Μοσχόπουλος, Οικονομόπουλος 4, Τσάμης Γ., Κοσμόπουλος, Μαυραντζώτου, Περρής 9 (2/4 τριπ., 2 ριμπ.), Τσολάκης 6 (3 ριμπ.), Τσάμης Π. 11 (1/1 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασίστ).

 

Ετικέτες

Μεγάλη νίκη με σκορ 80-75 πέτυχε η ομάδα Εφήβων του Περιστερίου επί του πανίσχυρου Προμηθέα Πατρών, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου έκαναν μεγάλη «επιστροφή» ύστερα από την ήττα από την ΠΑΟΚ την Πέμπτη επικρατώντας την Παρασκευή των Πατρινών, που έμοιαζαν μέχρι εκείνη την ώρα το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, αλλά και μεγάλης έντασης και αγωνίας.

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ στην αρχή του αγώνα, με τους «κυανοκίτρινους» να φθάνουν στη δεύτερη περίοδο την υπέρ τους διαφορά στους δέκα πόντους. Η διαφορά αυτή όμως εξανεμίσθηκε σύντομα, όπως συνέβη και κάθε φορά στη συνέχεια που κάποια από τις ομάδες κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ.

Οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίσθηκαν με πείσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς ο Προμηθέας με νίκη ουσιαστικά διασφάλιζε την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ το Περιστέρι μόνο με νίκη μπορούσε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Στη τέταρτη περίοδο, ο ΓΣΠ έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση, πήρε μία μικρή διαφορά (77-73) δύο λεπτά πριν από τη λήξη και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των Πατρινών.

Οι Περιστεριώτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον αρχηγό τους Τηλέμαχο Βησσαρίου, που τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους, καλύπτοντας κατά διαστήματα για λόγους ανάγκης και τη θέση του πλέι μέικερ (δεδομένης της απουσίας του τραυματία Σκόρδου), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Παπαδημητρίου (19 π.) του Τόλα (8 π., 6 ρ.) και του Καλιανιώτη (10 π., 5 ρ.).

Ο Καλανιώτης ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας, καθώς αποχώρησε με διάστρεμμα, δυσκολεύοντας το έργο της ομάδας στη συνέχεια, και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η δεύτερη κακοτυχία που συνάντησε το Περιστέρι (ύστερα από τον τραυματισμό του Σκόρδου στον πρώτο αγώνα, με το Ηράκλειο), αντί να κάμψει το ηθικό των παικτών του, μάλλον τους προσέφερε μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να φθάσουν στη σημαντική νίκη.

Κλειδί στη νίκη αυτή η επιτυχία του σχεδιασμού του Παπαμάρκου για τον περιορισμό του Μαντζούκα, του πρώτου σκόρερ του τουρνουά ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς είχε 38 πόντους και 22 ριμπάουντ.

Οι διαιτητές: Σώμος, Τσαρούχα, Τσολάκος

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-47, 63-62, 80-75.

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμάντης 3 (1/2 τριπ., 3 ριμπ.), Παπαδημητρίου 19 (3/6 τριπ., 11 ριμπ., 3 κλεψ.), Βησσαρίου 28 (8/8 βολές, 10/13 δίποντα, 5 ριμπ., 4 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ), Πατρινός 2 (4 ριμπ.), Πολύζος, Τόλα 8 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Καλιανιώτης 10 (5 ριμπ.), Καραμανλής 6 (1/3 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ), Ευσταθιάδης 4, Νάνος, Κακαβούλας.

Προμηθέας (Ελευθεριάδης): Καφέζας 20 (6/11 τριπ.), Βασιλείου, Οικονομίδης 2, Μπαζίνας 16 (1/4 τριπ., 6 ριμπ.), Νεόφυτος 10 (1/4 τριπ.), Μαντζούκας 19 (2/9 τριπ., 13 ριμπ.), Αγγελή, Μαντίκος, Κουρουπάκης, Γοργότσης, Κολιός 2, Λάγιος 6.

Ετικέτες

Το πρώτο τεστ της νέας χρονιάς θα δώσει αύριο (Σάββατο) ο Άγιος Ιερόθεος. Αντίπαλος του θα είναι ο ΠΑΟ Κ20 στο γήπεδο της Χωράφας (18.30) και ο προπονητής Σταυριανός θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του πλην τον Αργυρίου.

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας