Τελευταία ενημέρωση 05:54, 24 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Την κούπα του του Πρωταθλητή Ελλάδας είναι κοντά στο να φέρει στο Περιστέρι η ομάδα μπάσκετ Εφήβων του ΓΣΠ, που επικράτησε το Σάββατο και του Ολυμπιακού Πειραιώς με σκορ 77-76.

Τελευταία υποχρέωση της ομάδας του Κώστα Παπαμάρκου να νικήσει το πρωί (10:00) της Κυριακής τον ΚΑΟ Χαλκιδικής (ζωντανή μετάδοση εδώ) και να περιμένει μία ήττα του ΠΑΟΚ, είτε το Σάββατο (με αντίπαλο το Ηράκλειο), είτε την Κυριακή (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό). Σε αυτήν την περίπτωση, ο ΓΣΠ θα κατακτήσει το 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Προμηθέα Πατρών.

Στο δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, οι «κυανοκίτρινοι» κατέβηκαν χωρίς δύο βασικούς παίκτες που έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού (Σκόρδος, Καλιανιώτης), ενώ έχασαν και τρίτον, τον Τόλα με ντισκαλιφιέ στο 23′. Βρήκαν όμως τον παίκτη που θα τους οδηγούσε στη νίκη αυτήν τη φορά στο πρόσωπο του Ευσταθιάδη, που τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Το ματς ήταν αμφίρροπο από το τζάμπολ έως την κόρνα της λήξης. Στο Α’ δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μέχρι και με εννέα πόντους, με τους «κυανοκίτρινους» να επανέρχονται και να παίρνουν προβάδισμα πέντε πόντων στη δεύτερη περίοδο. Το προβάδισμα αυτό το έχασε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, που έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 42-41.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 15′ ο Καραμανλής χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και ο Παπαμάρκος αναγκάσθηκε να αποσύρει στον πάγκο το μόνο κλασσικό πλέι μέικερ που έχει στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ χρόνο ως κατά συνθήκην άσσος ο Βησσαρίου.

Στην Γ’ περίοδο επαναλήφθηκε το σκηνικό, καθώς το Περιστέρι αντεπεξήλθε σε μία ακόμη αντιξοότητα, την αποβολή του Τόλα στο 23′, και προηγήθηκε έως και με οκτώ πόντους. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό και να περάσουν μπροστά με 62-60.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το άγχος επηρέασε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να φορτωθούν με πολλά φάουλ και να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Το Περιστέρι ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές καλύτερα από τον αντίπαλό του και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά που έφτασε και τους 8 πόντους (74-66, στο 37′).

Όμως, όπως είχε συμβεί και νωρίτερα, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, έφερε το ματς στον πόντο, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση και πήραν τη μεγάλη νίκη με 77-76.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-42, 60-62, 77-76

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμάντης 5 (4 ριμπ.), Παπαδημητρίου 9 (1/3 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Βησσαρίου 15 (2/7 τριπ.), Πατρινός, Πολύζος 2, Τόλα 8 (3 ριμπ., 2 ασίστ), Καλιανιώτης, Καραμανλής 11 (2/3 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ), Ευσταθιάδης 21 (7/9 δίποντα, 16 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Νάνος 6 (1/1 τριπ., 2 ασίστ), Κακαβούλας.

Ολυμπιακός Πειραιώς (Τσαλδάρης – Μπάρλος): Δρίτσας 1, Νικολαΐδης 21 (3/10 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ, 5 κλεψ.), Κολοβέρος 24 (3/7 τριπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 4 κλεψ.), Γιοβανής, Μοσχόπουλος, Οικονομόπουλος 4, Τσάμης Γ., Κοσμόπουλος, Μαυραντζώτου, Περρής 9 (2/4 τριπ., 2 ριμπ.), Τσολάκης 6 (3 ριμπ.), Τσάμης Π. 11 (1/1 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασίστ).

 

Ετικέτες

Μεγάλη νίκη με σκορ 80-75 πέτυχε η ομάδα Εφήβων του Περιστερίου επί του πανίσχυρου Προμηθέα Πατρών, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου έκαναν μεγάλη «επιστροφή» ύστερα από την ήττα από την ΠΑΟΚ την Πέμπτη επικρατώντας την Παρασκευή των Πατρινών, που έμοιαζαν μέχρι εκείνη την ώρα το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, αλλά και μεγάλης έντασης και αγωνίας.

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ στην αρχή του αγώνα, με τους «κυανοκίτρινους» να φθάνουν στη δεύτερη περίοδο την υπέρ τους διαφορά στους δέκα πόντους. Η διαφορά αυτή όμως εξανεμίσθηκε σύντομα, όπως συνέβη και κάθε φορά στη συνέχεια που κάποια από τις ομάδες κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ.

Οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίσθηκαν με πείσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς ο Προμηθέας με νίκη ουσιαστικά διασφάλιζε την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ το Περιστέρι μόνο με νίκη μπορούσε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Στη τέταρτη περίοδο, ο ΓΣΠ έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση, πήρε μία μικρή διαφορά (77-73) δύο λεπτά πριν από τη λήξη και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των Πατρινών.

Οι Περιστεριώτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον αρχηγό τους Τηλέμαχο Βησσαρίου, που τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους, καλύπτοντας κατά διαστήματα για λόγους ανάγκης και τη θέση του πλέι μέικερ (δεδομένης της απουσίας του τραυματία Σκόρδου), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Παπαδημητρίου (19 π.) του Τόλα (8 π., 6 ρ.) και του Καλιανιώτη (10 π., 5 ρ.).

Ο Καλανιώτης ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας, καθώς αποχώρησε με διάστρεμμα, δυσκολεύοντας το έργο της ομάδας στη συνέχεια, και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η δεύτερη κακοτυχία που συνάντησε το Περιστέρι (ύστερα από τον τραυματισμό του Σκόρδου στον πρώτο αγώνα, με το Ηράκλειο), αντί να κάμψει το ηθικό των παικτών του, μάλλον τους προσέφερε μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να φθάσουν στη σημαντική νίκη.

Κλειδί στη νίκη αυτή η επιτυχία του σχεδιασμού του Παπαμάρκου για τον περιορισμό του Μαντζούκα, του πρώτου σκόρερ του τουρνουά ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς είχε 38 πόντους και 22 ριμπάουντ.

Οι διαιτητές: Σώμος, Τσαρούχα, Τσολάκος

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-47, 63-62, 80-75.

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμάντης 3 (1/2 τριπ., 3 ριμπ.), Παπαδημητρίου 19 (3/6 τριπ., 11 ριμπ., 3 κλεψ.), Βησσαρίου 28 (8/8 βολές, 10/13 δίποντα, 5 ριμπ., 4 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ), Πατρινός 2 (4 ριμπ.), Πολύζος, Τόλα 8 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Καλιανιώτης 10 (5 ριμπ.), Καραμανλής 6 (1/3 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ), Ευσταθιάδης 4, Νάνος, Κακαβούλας.

Προμηθέας (Ελευθεριάδης): Καφέζας 20 (6/11 τριπ.), Βασιλείου, Οικονομίδης 2, Μπαζίνας 16 (1/4 τριπ., 6 ριμπ.), Νεόφυτος 10 (1/4 τριπ.), Μαντζούκας 19 (2/9 τριπ., 13 ριμπ.), Αγγελή, Μαντίκος, Κουρουπάκης, Γοργότσης, Κολιός 2, Λάγιος 6.

Ετικέτες

Το πρώτο τεστ της νέας χρονιάς θα δώσει αύριο (Σάββατο) ο Άγιος Ιερόθεος. Αντίπαλος του θα είναι ο ΠΑΟ Κ20 στο γήπεδο της Χωράφας (18.30) και ο προπονητής Σταυριανός θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του πλην τον Αργυρίου.

 

Ετικέτες

Την ήττα (68-61) γνώρισε ο ΓΣ Περιστερίου από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που διεξάγεται στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» στο Μαρούσι. Την Παρασκευή (7/8, 5μ.μ.) οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου θα αναμετρηθούν με τον Προμηθέα Πάτρας που αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους του τουρνουά.

Οι «κυανοκίτρινοι» που έχασαν στην πρεμιέρα με το Ηράκλειο τον Άγγελο Σκόρδο (έσπασε το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού του χεριού και χάνει όλο το υπόλοιπο τουρνουά), ο οποίος αποτελεί έναν από τους δυο πόιντ γκαρντ της ομάδας, πάλεψαν και ήταν μπροστά στο σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-55 στο 30’).

Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για ένα διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις άμυνες, ωστόσο στο τελευταίο 10λεπτο ο «δικέφαλος» είχε περισσότερη ενέργεια, βρήκε λύσεις και έφτασε στη νίκη με ένα επιμέρους σκορ 14-6, στο οποίο οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου δεν βρήκαν τις λύσεις.

Οι διαιτητές: Σώμος-Θεονάς-Θεοδωρόπουλος Ρ.

Τα δεκάλεπτα: 11-10, 36-34, 54-55, 68-61.

ΠΑΟΚ (Τζώρας): Μητρόπουλος 5, Τανούλης 25, Καραγιαννίδης 5 (15ρ), Κατσαμούρης 8, Κώνστας 2, Χαρίτογλου 19, Παναγιώτου, Αστεριάδης, Κονσούλας 4, Κωνσταντινίδης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπαμάρκος): Διαμάντης 9, Παπαδημητρίου 4, Βησσαρίου 9, Πατρινός, Τόλα 13, Καλιανιώτης 9, Καραμανλής 3, Ευσταθιάδης 10, Νάνος 4, Κακαβούλας.

Ετικέτες

Στο παρόν, το παρελθόν και στο μέλλον αναφέρθηκε ο Γιώργος Σπανός κατά την παρουσίαση του Νταμίρ Κάναντι.  Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στον σχεδιασμό της περυσινής σεζόν, αλλά απέφυγε να ρίξει το φταίξιμο σε Γιάννη Αναστασίου και Σάββα Παντελίδη.

«Χαίρομαι που έχω δίπλα τον κ. Κάναντι για να δημιουργήσουμε τον Ατρόμητο της επόμενης μέρας. Με τη δική μας βοήθεια θέλουμε και πάλι τη δημιουργία μιας ομάδας με μεγάλες βλέψεις», είπε δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όταν αποχαιρετιστήκαμε πέρυσι, είχαμε πει εις το επανιδείν, αλλά ειλικρινά δεν περιμέναμε τόσο άμεση εφαρμογή. Δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Ο Κάναντι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με μας. Χαίρομαι που έχω δίπλα τον κ. Κάναντι για να δημιουργήσουμε τον Ατρόμητο της επόμενης μέρας. Με τη δική μας βοήθεια θέλουμε και πάλι τη δημιουργία μιας ομάδας με μεγάλες βλέψεις.

Θέλουμε να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά. Πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Αλλά είμαστε και πάλι εδώ με όρεξη και κίνητρο. Ο Ατρόμητος με τον Κάναντι είχε ταυτότητα και θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Οι θέσεις για την Ευρώπη θα λιγοστέψουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε στόχους ή ότι δεν ονειρευόμαστε. Πάντα κοιτάμε ψηλά. Ελπίζω και με τη βοήθεια του κόσμου να φτάσουμε ψηλά.

Εύχομαι τα καλύτερα στον κόουτς και στον νέο του βοηθό. Το υπέρ σε αυτή τη συνεργασία είναι ότι γνωριζόμαστε. Ο Κάναντι ξέρει τους πάντες που εργάζονται εδώ. Η δουλειά δεν θα είναι εύκολη. Δεν υποσχόμαστε πράγματα. Έχει επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο.

Αν κάποτε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και εγώ αποχωρήσω, να θυμάστε ότι εγώ δεν άφησα καμένη γη. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, η ομάδα δεν θα έχει χρέη, θα έχει γήπεδο, θα έχει προπονητικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα. Έχουμε πετύχει πράγματα με σφεντόνες, όταν οι άλλοι έχουν μυδράλια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είμαστε 15 χρόνια εδώ και δεν δίνουμε εξετάσεις ως προς αυτά.

Είμαστε σε συζητήσεις με την Κυβέρνηση ώστε να επιστρέψει ένα ποσοστό κόσμου στα γήπεδα. Όταν παίζουμε ποδόσφαιρο, το κάνουμε για τον κόσμο, γιατί είναι ένα άθλημα συναισθήματων. Θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα αρέσει στον κόσμο»

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας