Τελευταία ενημέρωση 18:48, 23 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Αρης εναντίον Ολυμπιακού σε μια σχέση μάλλον… πελατειακή τα τελευταία χρόνια. Εννέα σερί νίκες ο Ολυμπιακός και στις δύο έδρες μετά το 2-2 στις 29 Οκτωβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στους τελευταίους 14 αγώνες, τότε με «ερυθρόλευκα» γκολ από Αμπντούν και Χολέμπας. Ο Αρης δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό από τα play offs της Super League στις 28 Απριλίου 2010, τότε με 2-0 και γκολ του Τζόνσον. Εκτοτε, 16 σερί ματς αήττητος, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός. Στο 21-31-63 η παράδοσή τους συνολικά και 17-21-19 με γηπεδούχο τον Αρη.

Ο Αρης κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του με έξι νίκες και μια ισοπαλία σε επτά αγώνες, αήττητος - όπως και ο Ολυμπιακός, μαζί είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Παραδόξως στο τελευταίο τους στο «Βικελίδης», 2-4 τον Ιούλιο, είχαν φέρει… 2-2 στο β’ ημίχρονο.

Ο Αρης έχει το απόλυτο εντός, έχει 428 να δεχθεί γκολ και κατεβαίνει με 4-2-3-1 και με Γκαρσία, Γκάμα, Μπερτόλιο πίσω από τον Μάνο. Ο Ολυμπιακός μετρά 535 λεπτά χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, έχει σημαντικές επιστροφές (Ελ Αραμπί, Χολέμπας, Ραφίνια), πιθανότατα ο Πέδρο Μαρτίνς να βάλει βασικό τον Φορτούνη, και τον Μασούρα, στα εξτρέμ.

Σπάνιο να παίζει ο Άρης με τον Ολυμπιακό και να είναι οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν μια κόντρα από τα παλιά… Κυρίως από το… μυθικό πρωτάθλημα της σεζόν 1979-80. Τότε που η κορυφή άλλαζε χέρια κάθε Κυριακή! Ο Άρης τερμάτισε πρώτος με 47 βαθμούς, μαζί με τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα κρίθηκε στα μπαράζ του Βόλου. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που έπρεπε να καταλήξει στα χέρια των «κιτρινόμαυρων» καθώς υπερτερούσε στην διαφορά τερμάτων. Ωστόσο τελικά, στα μέσα της χρονιάς αποφασίστηκε πως ο τίτλος θα κριθεί στα μπαράζ…

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Ετικέτες

Σαν... βόμβα έσκασε η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, έφυγε από την ζωή προδομένος από την καρδιά του στα 60 του χρόνια ρίχνοντας στο πένθος ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.

Ετικέτες

Με αρκετές απουσίες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/11) η επιστροφή στις προπονήσεις για το Περιστέρι, μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε στην διάθεση του τον Γιάννη Αθηναίου και τον Γάιο Σκορδίλη, που βρίσκονται με την Εθνική ομάδα στο Σαράγεβο για τα δύο παιχνίδια (με Λετονία και Βουλγαρία) της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2022.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Τεράν Πέτεγουεϊ, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε στο πόδι του πριν από την αναμέτρηση με το «Γηραιό», και ο Ζώης Καράμπελας, ο οποίος είχε υποστεί διάστρεμμα.

Η κατάσταση των δύο παικτών θα κριθεί εκ νέου πριν από την προπόνηση της Τετάρτης (25/11), οπότε και θα φανεί εάν θα τεθούν στην διάθεση του προπονητή.fdfgrff

Ετικέτες

Κυριολεκτικά με την ακριβή έννοια του όρου και όχι τη μεταφορική η ΓΣΠάρα βούλωσε σήμερα στόματα στο Ιβανώφειο. Καταρχάς να το ξεκαθαρίσουμε αν αυτό που είδαμε σήμερα στο Ιβανόφειο και ακούσαμε λέγεται ματς κεκλεισμένων των θυρών  με τις ύβρεις και τη γιούχα να διαπερνούν τον τηλεοπτικό δέκτη τότε να δώσουμε.... συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ που διοργανώνει επτά αγώνες την εβδομάδα. Τα ειλικρινή συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν στον ΓΣΠ που παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή μέρα εν τούτοις έπαιξε με ψυχή και με φοβερό για μια ακόμη φορά τον Γκρέι στην παράταση πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Ηρακλή με 75-71 (κανονική διάρκεια 60-60) και βούλωσε όλα τα στόματα για τη φλυαρία τους στα 45 λεπτά.

Το ματς

Με περισσότερες εύστοχες επιλογές και υπομονή στο παιχνίδι του, ο Ηρακλής προηγήθηκε 12-4 στο 5’, με τον Καββαδά να κυριαρχεί και το Περιστέρι να έχει τρία γρήγορα λάθη. Ο Χάνλαν με προσωπικά καλάθια έκανε το 18-9 στο 8’, αλλά η είσοδος του Πέτεγουεϊ, σε συνδυασμό με κάποια άστοχα λέι από των γηπεδούχων, βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να μειώσει σε 18-15 στο τέλος του δεκαλέπτου. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ισοφάρισε σε 23-23 στο 13’ χάρη σε δύο τρίποντα του Γκρέι. Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριαρχούσαν, με τον Ηρακλή να βρίσκει σκορ από τον Τσαϊρέλη και το Περιστέρι από τους Αθηναίου και Τζόουνς, για το 27-28 στο 17’. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με απόλυτη ισορροπία 33-33 όπως και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου γενικότερα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς Χάνλαν από την μία πλευρά και Γκρέι από την άλλη, σκόραραν για το 39-39 στο 23’. Μπόουλιν και Τσαϊρέλης έβαλαν μπροστά με 47-43 τον «γηραιό», δυόμισι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, με το Περιστέρι να έχει πέσει κάτω από το 20% στα τρίποντα (17% με 4/23). Οι δύο ομάδες, μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 53-47, με τον Ηρακλή να εξαργυρώνει με το +6 τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας του.

Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση από πολλούς παίκτες τους, για το 58-54, ελέω Σαγκς και Τσαϊρέλη στο 35’. Με τον Γκρέι να σκοράρει επιτέλους για το Περιστέρι πίσω από τα 6.75 και μάλιστα δύο φορές, επήλθε η ισοφάριση σε 60-60, 1’:49’’ πριν το φινάλε. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις από Καββαδά-Σαγκς και Βασιλόπουλο-Αθηναίου και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Το Περιστέρι κυριάρχησε στην παράταση, χάρη στον εξαιρετικό Γκρέι και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Προηγήθηκε αρχικά 66-62 και 68-65, 1’:40’’ πριν το τέλος. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ με δύο ακόμα τρίποντο έκανε το 67-74, με 31’’ να απομένουν, όμως ο Ηρακλής με καλάθι του Βεργίνη και δύο βολές του Τσαϊρέλη, μείωσε σε 71-74. Ο Γκρέι με 1/2 βολές 11,8΄΄ πριν το τέλος, «κλείδωσε» την νίκη της ομάδας του

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-33, 53-47, 60-60 (κ.δ.), 71-75 (παρ).

 

Ετικέτες

Ο Λούκας Γκαλβάο όπως δήλωσε θεωρεί πως το αποτέλεσμα του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν ήταν δίκαιο.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

«Δε θεωρώ ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα για εμάς και οι δύο ομάδες πάλεψαν για το αποτέλεσμα. Υπήρχε μια μάχη στο γήπεδο μέσα, μεταξύ μας. Αντιδράσαμε παρ' όλο που μείναμε πίσω δύο φορές». 

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας