Τελευταία ενημέρωση 09:40, 16 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Μπορεί ο βαθμός της ισοπαλίας στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό να φαίνεται ως μια μικρή αποτυχία για τον Ατρόμητο και από τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι παίκτες του φεύγοντας με σκυμμένα κεφάλια όμως μια ψυχρή αποτίμηση των πραγμάτων αποδεικνύει ότι η γκέλα δεν έγινε χθες αλλά με τον Απόλλωνα.

Το Αγρίνιο είναι μια δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα, μια καυτή έδρα που κάθε ομάδα στις καλές του Παναιτωλικού δυσκολεύεται να περάσει. Ας μην ξεχνάμε ότι στο περσινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος δέχθηκε τρία γκολ που στοίχισαν και την αποχώρηση του Γιώργου Κορακάκη. Η ισοπαλία δεν είναι αποτυχία, ακόμη και αν η ομάδα προηγήθηκε δύο φορές δείχνοντας αδυναμία να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Αποτυχία ήταν η ισοπαλία με τον Απόλλωνα στην πρεμιέρα καθώς οι δύο βαθμοί που χάθηκαν πρέπει να αναπληρωθούν εκτός έδρας και χθες αναπληρώθηκε ο ένας.

Το ματς
Σε μια εντελώς οριακή αναμέτρηση, λόγω της δυναμικής των ομάδων και της κατάστασης που βρίσκονται, Παναιτωλικός και Ατρόμητος παρουσιάστηκαν δίχως ρυθμό στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου στο Αγρίνιο, δείγμα του ότι ακόμα είναι ανέτοιμες και πως… ψάχνονται. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι ήταν αυτή που μπήκε κάπως πιο δυνατά στο ματς, ποντάροντας πολύ στις στημένες φάσεις και για την ακρίβεια στα χτυπήματα Χαβιέ Ούμπιδες που βρήκε στο 8’ τον Ντιγκινί και στο 21’ τον Ντάουντα που δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Γενικότερα, ο Αργεντινός ήταν… όλα τα λεφτά στο επιθετικό κομμάτι για τους «μπλε».

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι παίκτες του Μάκη Χάβου κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και σταδιακά να αποκτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης με αποτέλεσμα να γίνουν και πιο απειλητική προς την αντίπαλη εστία, με τον Ρόσα και τον Μάζουρεκ να παίρνουν πιο πολλές πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Πάνω που ο Παναιτωλικός έδειχνε ικανός να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, ήρθε το γκολ του Ντιγκινί για τον Ατρόμητο, που άλλαξε τα δεδομένα. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο από τον Μιγκέλ Ροντρίγκες, που έπεσε στο έδαφος και ζήτησε φάουλ όπως και όλος ο πάγκος του Παναιτωλικού. Ο Ούμπιδες στη συνέχεια έβγαλε εξαιρετική σέντρα και βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα ο Ντιγκινί να κάνει με κεφαλιά το 1-0.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ατρομήτου που έβγαιναν πιο δυναμικά στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενοι και τους πιο πολλούς κενούς χώρους που άφηναν από αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι και το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να πιέσει, καθώς δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές, έχοντας να... κυνηγήσει τον Ατρόμητο που βρισκόταν σε θέση οδηγού. Ωστόσο, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρομήτου, που είχε το μυαλό του κατά βάση στα μετόπισθεν, ποντάροντας πολύ, πλέον, στην κόντρα επίθεση ώστε να γίνει απειλητικός.

Ωστόσο, μετά το πρώτο τέταρτο, οι Αγρινιώτες άρχισαν να γίνονται πιο επιβλητικοί, βλέποντας και τον Ατρόμητο να δείχνει κάπως κουρασμένος και φαινόταν να έρχεται το 1-1. Ο Κάναντι έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να κλείσει τους χώρους. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη σε πρώτη φάση και ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ που έψαχνε εδώ και ώρα, χάρις την κεφαλιά του Χαντάκια, αλλά και τον Μίρκοβιτς που «άδειασε» την εστία του αντί να την υπερασπιστεί με την άστοχη έξοδο που έκανε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ατρόμητος είχε να ξεπεράσει αυτό το «σοκ» και βρήκε λύση με τον Ντάουντα που έστειλε… τηλεκατευθυνόμενο γκολ (69’) προς την εστία του Κυριακίδη, που δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει. Ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε και συνέχισε να έχει ρυθμό, ήταν καλός στο επιθετικό κομμάτι, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που παρουσιάστηκε πιο ευάλωτη από την στιγμή που αγωνίστηκε με τρεις στόπερ. Όπως συνέβη και στο 2-2 (79’), όπου ουσιαστικά βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα μέσα στην περιοχή του και μοιραία δέχθηκε το γκολ και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δεχθεί κι άλλο προς το τέλος της αναμέτρησης, παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο στο αμυντικό κομμάτι μετά το τέρμα του Μοράρ.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Μαρινάκης (87΄ Βασιλούδης), Ρότσα, Μπεχαράνο, Λόπες, Ρόσα, Ντίας (76΄ Μοράρ), Μάζουρεκ (56΄ Κλέσιο), Μαρκόβσκι

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Ουμπίδες, Μανούσος, Ντιγκινί (66΄΄Βασιλακάκης), Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (66΄ Ρισβάνης), Κιβρακίδης, Ντάουντα, Γιαννούλης (75΄ Μενσά).

Ετικέτες

To τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για τη νέα περίοδο θα δώσει αύριο ο Άγιος Ιερόθεος.

Ετικέτες

Νέο μεταγραφικό κτύπημα για την Κηπούπολη που δείχνει να μην θέλει απλά μια καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Β' Αθηνών αλλά να πρωταγωνιστήσει!.

Η διοίκηση της περιστεριώτικης ομάδας ανακοίνωσε συγκεκριμένα την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού Ντούλα Χρήστο από τον Άρη Πετρούπολης.
Ο νεαρός αμυντικός έχει αγωνιστεί στον Άρη Πετρούπολης την χρονική περίοδο 2014-2017 με αρκετές συμμετοχές. Όπως καταλήγει η ανακοίνωση: «τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά .
Τέλος ευχαριστούμε την Διοίκηση του Άρη Πετρούπολης και ειδικά τον Πρόεδρο Κούστα Νικόλαο για την μεσολάβησή του».

Ετικέτες

Η ΕΠΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνές έναρξης των πρωταθλημάτων στις τρεις κατηγορίες της αλλά και λήξης των τριών κατηγορίων της  όπως επίσης και των πρωταθλημάτων Υποδομών.

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έναρξη: Από 16 - 17 Σεπτεμβρίου 2017 έως 13 Μαΐου 2018.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έναρξη: Από 23 -24 Σεπτεμβρίου 2017 έως 20 Μαΐου 2018.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Έναρξη: Από 1 Οκτωβρίου 2017 έως 6 Μαΐου 2018.

Κύπελλο Ε.Π.Σ. Αθηνών.
Αρχίζει στις 10 Σεπτεμβρίου και στο ξεκίνημα θα λάβουν μέρος μόνο οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.

Τουρνουά ΝΕΩΝ Ε.Π.Σ ΑΘΗΝΩΝ.
Γεννηθέντες 2000 και μικρότεροι (υποχρεωτικά θα πρέπει να Συμμετέχουν δύο (2) του 2002 για όλο τον αγώνα και υποχρεωτικά Έλληνες).
Έναρξη: Σάββατο 23/09/2017.

Τουρνουά ΠΑΙΔΩΝ Ε.Π.Σ ΑΘΗΝΩΝ.
Ηλικίες από 2003 και μικρότεροι.
Έναρξη: Σάββατο 23/09/2017.

Τουρνουά ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Ε.Π.Σ ΑΘΗΝΩΝ.
Ηλικίες από 2005 και μικρότεροι
Έναρξη: Σάββατο 30/09/2017.

Τουρνουά ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Ε.Π.Σ ΑΘΗΝΩΝ.
Ηλικίες από 2007, 2008 & 2009.
Έναρξη: Σάββατο 07/10/2017.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.
Τα πρωταθλήματα Υποδομής θα οργανωθούν και φέτος με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκαν και την περσινή χρονιά, δηλαδή στον 2ο γύρο θα διαχωριστούν οι ομάδες σε ομίλους ισχυρών και λιγότερων ισχυρών.
Στόχος είναι να γίνουν όμιλοι των 14 ομάδων στα πρωταθλήματα ΝΕΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, 12 ομάδων στο πρωτάθλημα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και 10 στο πρωτάθλημα ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ.
Το πρωτάθλημα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα.
Το πρωτάθλημα ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ κάθε 15 ημέρες.

Ετικέτες

Διπλή πρεμιέρα την Δευτέρα στην Ακαδημία της Κηπούπολης καθώς ξεκινούν προετοιμασία για τη νέα χρονιά το Εφηβικό και το Παιδικό Τμήμα.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας