Τελευταία ενημέρωση 12:37, 19 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Ο Ατρόμητος μπορεί να έχασε δύο βαθμούς μέσα στο Περιστέρι απέναντι στην αμυντικογενή Ξάνθη όμως μόνο κέρδη θα έχει στο μέλλον αν κάνει την σωστή αξιολόγηση του αποψινού αγώνα (0-0). Οι μισές και βάλε ομάδες της Super League θα έρθουν (και) φέτος στο Περιστέρι για να παίξουν το ίδιο παθητικό παιχνίδι που έπαιξε και η Ξάνθη. Με πολύ αμυντικό πλάνο, με συνεχή προσπάθεια να εξοικονομηθεί χρόνο με κάθε τρόπο, με διάθεση να μην παίζεται πολύ μπάλα σε βαθμό τέτοιο που να προκαλεί εκνευρισμό στους αντιπάλους.

Κάτι τέτοιο έπαθε και ο Ατρόμητος καθώς ο τρόπος αυτός της Ξάνθης εκνεύρισε από κάποια στιγμή τους παίκτες του και συν το γεγονός ότι η ομάδα δεν βρέθηκε γενικά σε καλή μέρα ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που θα το χαρακτήριζε κανείς δίκαιο γιατί η κατοχή μπάλας να ήταν συντριπτική υπέρ του Ατρόμητου όμως ο Ζίφκοβιτς δεν είχε δύσκολο βράδυ.

Πως έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 έχοντας τον Μέγιερι κάτω από την εστία του. Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τον Μάντσον να αγωνίζεται μπροστά τους ως «σκούπα». Το «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή συμπλήρωσαν οι Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Μπρούνο, ενώ το επιθετικό δίδυμο του Ατρόμητου ήταν οι Μανούσος, Κουλούρης.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Ξάνθης χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, ενώ στα μετόπισθεν αγωνίστηκαν οι Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά. Ως αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Καμαρά, Ντε Λούκας, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ χρησιμοποιήθηκαν οι Φασίδης, Καντά, Κίκε.

Το φιλμ του αγώνα

Δυναμικά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, με την Ξάνθη να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα: στο 5’ ο Ντε Λούκας σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως ο Μέγιερι έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα «απάντησε» στις ευκαιρίες ο Ατρόμητος, με τον Μανούσο να κάνει την προβολή -με το αριστερό πόδι- μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν τη δεύτερη καλή στιγμή τους, με τον Κουλούρη να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή έχοντας πλάτη στο τέρμα, ωστόσο επιχείρησε το γυριστό σουτ, που κατέληξε άουτ. Κάπου εκεί οι δύο ομάδες έσβησαν τις… μηχανές και για ένα 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε τελείως.

Σαν να μην έφτανε ο… φόβος των δύο ομάδων, ήρθαν να προστεθούν οι διαδοχικές διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο 38’ η Ξάνθη προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή της, με τον Κοβάτσεβιτς να αντικαθιστά τον τραυματία Κίκε. Στο εναπομείναν διάστημα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι… κέντρου και το 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια στο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές, στο 47’ με τον Γέντρισεκ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε μακριά από το τέρμα αφού ο Σλοβάκος επιθετικός δεν είχε τοποθετήσει σωστά το σώμα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοβάτσεβιτς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Μέγιερι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν αρκετά φλύαρος και δεν μπορούσε διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων και να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή παρόλο που είχε την εδαφική υπεροχή. Η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Κάναντι μετά την ανάπαυλα ήρθε μόλις στο 66’, με τον Κουλούρη να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Στο 70’ ήρθε η δεύτερη ευκαιρία για τους Περιστεριώτες στο δεύτερο μέρος: ο Μούγιακιτς κέρδισε τους πάντες στον αέρα και πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη απείλησε με τον Γέντρισεκ να σουτάρει από πλάγια θέση, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή και την κυριαρχία, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν του επέτρεψαν να φτάσει κοντά στην περιοχή τους.

Ατρόμητος (4-1-2-1-2): Μέγιερι - Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον – Μπουσουλάτζιτς (75’ Ενσικουλού), Βασιλακάκης – Μπρούνο (46’ Μούγιακιτς) – Μανούσος (61’ Ούμπιδες), Κουλούρης

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά - Καμαρά, Ντε Λούκας - Φασίδης, Καντά (73’ Κάστρο), Κίκε (38’ Κοβάτσεβιτς) – Γέντρισεκ (85’ Ντινίς Αλμέιδα)

 

Ετικέτες

Στις 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει της υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας το τμήμα Water Polo του ΓΣΠ μετέχοντας για πρώτη φορά στην 17χρονη ιστορία του.

Ετικέτες

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Ατρόμητος Κ19 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ επικρατώντας της αξιόμαχης Ξάνθης με σκορ 1-0 στο γήπεδο του Ήφαιστου.

Οι νεαροί παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση,έπαιξαν με απόλυτη συγκέντρωση, πειθαρχημένα και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χάρις στην κομβικής σημασίας απόκρουση πέναλτι από τον σπεσιαλίστα Χρήστο Μανδά στο 55'.

Επτά λεπτά αργότερα από ωραία ενέργεια του Ζούνη, ο Τριμμάτης έκανε την σωστή κίνηση μέσα στην περιοχή και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ο σκόρερ έχασε και δύο πολύ καλά τετ α τετ για να διευρύνει την έκταση του σκορ.

Ξεκίνησαν για τον Ατρόμητο οι Μανδάς, Ανδριόπουλος, Λώλος, Βιταλιώτης, Νταούλιας, Σάσσαλος, Ξενοπανάγος, Χατζοβασιλάκης, Ρούνης, Κολινιάτης, Τριμμάτης. Έπαιξαν και οι Ζούνης, Αθανασίου, Τσιριγώτης.

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τους: Γκάρα, Τριανταφύλλου, Λεοντσάκο, Τενέα, Γράβα, Γιανναράκη, Κακουλίδη, Αγγελόπουλο, Φακή, Τσάπαρη, Τσιλιγγίρη.

 

Ετικέτες

Τον Ευθύμη Κουλούρη και τον Δημήτρη Γιαννούλη κάλεσε ο Μίκαελ Σκίμπε στην Εθνική Ομάδα για τους επίσημους αγώνες με Εσθονία και Ουγγαρία ενώ  στην Ελπίδων κλήθηκε ο Κωτσόπουλος. Το δελτίο τύπου της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Την Εθνική ομάδα Ανδρών και Ελπίδων θα εκπροσωπήσουν στις επερχόμενες διεθνείς αναμετρήσεις τρεις παίκτες του Ατρομήτου.

Συγκεκριμένα στην Εθνική ομάδα Ανδρών κλήθηκαν οι Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Γιαννούλης για τις αναμετρήσεις του UEFA Nations League με την Εσθονία στις 8 Σεπτεμβρίου και την Ουγγαρία στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι δυο παίκτες της ομάδας μας επιβραβεύονται για τις εξαιρετικές φετινές τους εμφανίσεις με τον Ατρόμητο συμμετέχοντας στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στην Εθνική Ελπίδων κλήθηκε ο Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος που θα συμμετέχει στην αποστολή του αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Τσεχία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευελπιστούμε στο μέλλον ακόμα περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Εθνικών ομάδων».

Ετικέτες

Mε τη δική τους αυθεντική «πινελιά» αναφέρθηκαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι στην επίσημη σελίδα τους στα όσα προηγήθηκαν αλλά και τις όμορφες στιγμές μαζί με τον Κάναντι και τους παίκτες στο Αγρίνιο.

Χαρακτηριστικά έγραψαν τα εξής:«Η κλήρωση έδειξε αγρίνιο και κάπου εκεί σταματούν όλα..η επιστροφή απο τις διακοπές είναι μονόδρομος..Το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ παίζει..

" Ρε θα πάμε αγρίνιο..?? "
" Ναι εννοείται..παίζει η ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑ.. "
" Πως..?? και αν μας σταματήσουν, αν γυρίσουν πάλι το πούλμαν πίσω..?? "

Ολη την εβδομάδα στο συνδέσμο το ίδιο σενάριο, οι ίδιες σκέψεις και να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας " θα μας κόψουν με τα πουλμαν..?? ", " να πάμε με αμάξια.. ", " μήπως καλύτερα βανάκια..?? "..όλοι είχαμε αυτό το άγχος μέσα μας αλλά η καύλα να ξαναμπούμε στο πούλμαν, να ταξιδέψουμε και να δούμε την αρρώστια μας απο κοντά δεν μας άφηνε αλλα περιθώρια σκέψεων..

Τελικά ετσι και έγινε, η απόφαση πάρθηκε..δεν γινόταν και αλλιώς. Το πούλμαν με τους τρελούς ξεκίνησε απο πολύ νωρίς και τα αμάξια να ακολουθούν. Στα διόδια μπάτσοι, "σιγή" στο πούλμαν. Όσο φτάναμε στο αγρίνιο τόσο η καύλα και η αδρεναλίνη έφτανε στα ύψη..ΦΤΑΣΑΜΕ..ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν μπορούσε να μας σταματήσει..μπήκαμε στο γήπεδο, ξεκινάει ο αγώνας, έρχεται η ΟΜΑΔΑ να μας χειροκροτήσει..κάπου εκεί ξεκινάει το ΧΑΟΣ και η ΠΑΡΑΝΟΙΑ..το σύνθημα δεν θα μπορούσε να ηταν κάποιο άλλο " ..ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΑΙΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΨΗΛΑ.. "

Τελειώνει ο αγώνας και ενα κουβάρι ΠΑΙΧΤΕΣ και ΚΟΣΜΟΣ πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και ο μεγάλος αυστριακός που έχει μπει για τα καλά στην ΚΑΡΔΙΑ μας ΑΓΝΟΕΙ κάθε ΔΗΛΩΣΗ, κάθε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ και ΕΡΧΕΤΑΙ στα κάγκελα για να γίνει ένα με ΕΜΑΣ..και κάπου εκεί η ΠΑΡΑΝΟΙΑ παει σε αλλη ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Και είναι αυτές οι τόσο "ασήμαντες" στιγμές που σε γεμίζουν χαρά, ελπίδα, συγκίνηση, ενέργεια για να συνεχίσεις..»

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας