Τελευταία ενημέρωση 00:41, 18 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Απογοητευμένος ο προπονητής του Περιστερίου Αργύρης Πεδουλάκης ύστερα από τη βαρειά ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 14η αγωνιστική της  Basket League.

«Ήμασταν τραγικοί. Η ΑΕΚ έβαλε ένταση με τα μεγάλα σώματα πάνω στο παιχνίδι. Δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό το κομμάτι. Φύγαμε. Η ΑΕΚ διάβασε όλα τα μις ματς. Εμείς αντίθετα πηγαίναμε με μία πάσα σουτ. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί», δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Ετικέτες

Ήττα με βαρύ σκορ γνώρισε χθες το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ για τη 14η αγωνιστική της Basket League και υπέκυψε φυσιολογικά (91-65).

Η ομαδική εικόνα των «κυανοκιτρίνων», αλλά και η ατομική των περισσότερων παικτών, ήταν αρνητική - χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Δικέφαλος είχε 10/24 τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 3/16, ενώ είχαν και αρνητικό συντελεστή ασίστ - λαθών (10 - 12).

Το κακό ξεκίνημα των δύο ομάδων χάλασε περισσότερο το μυαλό των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 7-6 στο πέμπτο λεπτό χάρη σε γκολ-φάουλ του Ματσιούλις, τα τρίποντα των Γιάνκοβιτς και Μέικον έγραψαν το 17-10, όμως Πέτεγουεϊ και Μακλέιν αντέδρασαν και, μαζί με μια τεχνική στον Παπαθεοδώρου, το Περιστέρι μάζεψε τη διαφορά στον πόντο (17-16) πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με το Μέικον να παίρνει σουτ και να σκοράρει λες και βρισκόταν καιρό στην ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χτίζουν μια καλή διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (30-21 στο 14'). Ο Ματσιούλις ακολούθησε (33-23) και το 44-28 του ημιχρόνου έβαζε τους «κιτρινόμαυρους» σε καλή θέση, παρά το γεγονός ότι είχαν 5/15 τρίποντα. Την ίδια ώρα όμως, το Περιστέρι μετρούσε 0/6 από την περιφέρεια και πέντε λάθη έναντι επτά ασίστ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Το Περιστέρι δεν ήταν επικίνδυνο, η ΑΕΚ το κράτησε σε απόσταση, ο Γιάνκοβιτς κι ο Μορέιρα κουβάλησαν την ομάδα τους στο +23 (59-36 στο 26'), ο Μέικον και ο Κίνγκσλεϊ στο +26 (67-41) στα τέλη της τρίτης περιόδου και η τέταρτη είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Πεδουλάκης άφησε Βασιλόπουλο και Μπουρούση στο παρκέ, ο Γούνταρντ έβαλε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στο 32' (είχε 0/10 έως τότε), όμως όλα είχαν κριθεί από το ημίχρονο, ούτε καν από το τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ δεν έδωσε δικαιώματα, το Περιστέρι δεν είχε δυνάμεις και το ματς δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις.

Οι διαιτητές: Παπαπέτρου, Ψαριανός, Πουρσανίδης

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 44-27, 67-42, 91-59

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 15 (6/10 δίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μέικον 18 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 28:10), Ματσιούλις 13 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Μωραΐτης 4, Κίνγκσλεϊ 6 (2/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Γιάνκοβιτς 8 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κατσίβελης 3 (3/4 βολές), Χρυσικόπουλος 11 (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Ζήσης 4 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 9 (3/4 τρίποντα), Σλότερ

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Πέτεγουεϊ 10 (5/11 σουτ, 5 ριμπάουντ, 6 λάθη), Καράμπελας 2, ΜακΛίν 12 (3/11 σουτ, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Τζόουνς 12 (5 ριμπάουντ), Κρόκετ 2, Γούνταρντ 11 (2/8 σουτ, 5/5 βολές), Μπουρούσης 5 (2/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 3, Γκουτιέρεζ 2 (1/5 σουτ, 3 ασίστ)

Ετικέτες

 Η μεγάλη απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα  που συζητείται ακόμα σε κάθε γωνιά της γης καθώς έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κοινό συγκλόνισε όπως είναι φυσικό και τους συγκλονίσει τους συμπατριώτες του που μένουν στη χώρα μας. Ο συνθέτης Στέλιος Φωτιάδης (σύζυγος της Γλυκερίας) είχε την πολύ όμορφη ιδέα να ηχογραφήσει το τραγούδι για τον Ντιεγκίτο το «La vida tómbola», του Μανού Τσάο, με τις φωνές Αργεντινών ποδοσφαιριστών που παίζουν στην Ελλάδα, ανάμεσα τους και ο «δικός» μας Χαβιέρ Ούμπιντες. Η ηχογράφηση έγινε σε στούντιο της Γλυφάδας και ο Ούμπιντες που εικονίζεται στη φωτό με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Βιγιαφάνες απόλαυσε τις στιγμές τραγουδώντας για τον λαϊκό ήρωα της χώρας της. Το τραγούδι παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας στο  Μέγαρο Μουσικής για φιλανθρωπικό σκοπό, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών ανοίγοντας μάλιστα το πρόγραμμα. Στο «La vida tómbola», τραγουδούν ακόμη οι Μπλάνκο, Νέιρα, Σολίς, Μεγιάδο αλλά και ο Μανού Τσάο από την Αργεντινή βέβαια.

41 έργα στην πόλη!

---Διάβασα τα 41 έργα που εγκρίθηκαν για το 2021 από το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Λύκου.  Χρέος μας να επικροτούμε και να χαιρετίζουμε τα έργα που κάνει η πετυχημένη δημοτική αρχή. Δεν χωρά καμία αμφιβολία. Το μόνο «κόλλημα» μου είναι οι αναπλάσεις των πλατειών. Ποτέ μου δεν χώνεψα αυτές τις αναπλάσεις γιατί μου θυμίζουν την Ομόνοια. Πόσες φορές την έχουν αλλάξει και να το δείτε που θα την αλλάξουν πάλι. Αυτή είναι η μόνη μου παρατήρηση, θέλω να σας κοιτώ στα μάτια.

Σειρά η Χρυσούπολη!

---Επειδή όμως εμένα με ενδιαφέρουν τα έργα αθλητισμού και σε αυτά δίνω μεγαλύτερη σημασία, χαίρομαι  καταρχάς  για την ανακατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Επιβεβλημένο έργο γιατί αθλούνται παιδιά και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου εγκυμονεί κινδύνους. Είχε προηγηθεί ως γνωστόν η ανακατασκευή στα γήπεδα της Χωράφας, του Ήφαιστου και πολύ ορθά παίρνει σειρά η Χρυσούπολη.

Αξίζει τον κόπο!

Πολύ σωστή κι επίσης επιβεβλημένη η αλλαγή του ταρτάν στη Χωράφα για τους ίδιους λόγους με το γήπεδο της Χρυσούπολης. Γιατί χιλιάδες παιδιά προπονούνται καθημερινά αλλά και οι ηλικιωμένοι που πηγαίνουν για περπάτημα πρέπει να έχουν στα πόδια τους ένα ασφαλές τερέν γιατί ακόμη και ένα…λακκάκι μπορεί να κοστίσει. Θα ξεσπιτωθούν οι σύλλογοι στίβου (θα κατέβουν στον Ατρόμητο) αλλά αξίζει τον κόπο.

Θα μπει στέγαστρο!

Στο  γήπεδο της Χωράφας θα τοποθετηθεί και στέγαστρο στην κερκίδα. Πάρα πολύ σωστή κίνηση, προηγείται η Χωράφα γιατί γίνονται εκεί αγώνες Γ’ Εθνικής. Το ίδιο ωστόσο πρέπει να γίνει και στο γήπεδο του Ήφαιστου το οποίο επίσης χρειάζεται στέγαστρο. Επειδή ωστόσο το παρελθόν έχει δείξει ότι η Χωράφα…προηγείται καθόσον  είναι λαϊκό στάδιο, υποθέτω ότι το 2022 θα υπάρχει πρόβλεψη και για το γήπεδο του Ήφαιστου.

Διαφήμιση στην πόλη!

Ένα…έμμεσο αθλητικό έργο είναι η κατασκευή στεγάστρου με φωτοβολταϊκά στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου του Λόφου Αξιωματικών. Για να γίνεται αυτό το έργο κάτι σημαίνει, την σημασία του την  ξέρουν άλλοι καλύτερα από εμένα.  Αυτό που έχω να πω είναι ότι το συγκεκριμένο κολυμβητήριο αποτελεί κόσμημα για την πόλη και τα.. κοσμήματα πρέπει να τα προσέχουμε. Και πως επίσης ότι η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣΠ που παίζει στην Α1 πρέπει να χρησιμοποιεί αυτό το κόσμημα, διαφήμιση στην πόλη μας θα κάνουμε.

Μας συγκλόνισε!

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να το αποτυπώσει κανείς στο χαρτί. Τι να γράψει και τι παρηγοριά να δώσει κανείς για ένα κορίτσι 32 ετών «σαν τα κρύα τα νερά» φεύγει από τη ζωή από την επάρατο νόσο αφήνοντας πίσω ένα πεντάχρονο παιδάκι. Στις αρχές του μήνα έφυγε για το αιώνιο ταξίδι η Ελένη Μωραϊτη, κόρη της Βούλας Τσάκα Υπεύθυνης  επί σειρά των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ατρόμητου. Πραγματικά ο θάνατος του κοριτσιού μας συγκλόνισε όλους. Καλό Παράδεισο να έχει.

Ο περιστεριάρχης

Ετικέτες

Η ανακοίνωση του Ατρόμητου για το διαζύγιο με τον Κάναντι αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή, Νταμίρ Κάναντι.

Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας θα θέλαμε να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ετικέτες

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Ατρόμητο έστειλε ο Νταμίρ Κάναντι, κάνοντας λόγο για απουσία ηρεμίας από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:
«Ο Ατρόμητος κι εγώ ολοκληρώσαμε τη συνεργασία μας. Μετά από αυτή την εξέλιξη μπορώ αλλά δεν θα έχω τη δυνατότητα να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου ως το 2022.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς και την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο, αλλά κυρίως όλους τους φανταστικούς υπαλλήλους της ομάδας, που δουλεύουν για τον σύλλογο, σκέφτονται την επιτυχία του συλλόγου και πάντα πίστευαν ότι θα γίνει η έκπληξη.

Ως προπονητής προσπάθησα να επενδύσω πολλά στο να πετύχουμε ξανά με τον Ατρόμητο, όπως στο παρελθόν. Για αυτό έπρεπε να πάρω κάποιες προσωπικές αποφάσεις στην ομάδα, για τις οποίες πάντα είναι υπεύθυνος ο προπονητής. Ήμουν 100% σίγουρος θα μπορούσαμε να μπούμε ξανά στους κορυφαίους 6 της Super League.

Από την αθλητική οπτική, από την αρχή της σεζόν (με την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο) μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε η απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα, που από τη μεριά μου ήταν απαραίτητη για την αμοιβαία επιτυχία που είχαμε στο παρελθόν.
Η πανδημία έπαιξε επίσης ρόλο. Δεν βοήθησε τις ομάδες και τους υπεύθυνους να ακολουθήσουν την αγωνιστική εξέλιξη. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τις νίκες και τίποτα άλλα.
Δεν υπάρχουν αν και αλλά. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη.


Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας