Τελευταία ενημέρωση 15:59, 19 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Ο Αμερικανός σέντερ Morrison θα αναλάβει στη νέα περίοδο το «σκληρό ροκ»  και τις πιο δυνατές μάχες κάτω από το καλάθι του ΓΣΠ καθώς ανακοινώθηκε κι επίσημα για ένα έτος.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Η Κ.Α.Ε. Περιστέρι ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή, Michael Morrison! Ο Αμερικανός σέντερ με ύψος 206 εκατοστών, έρχεται να ισχυροποιήσει με την παρουσία του την γραμμή των ψηλών της ομάδας και θα είναι παίκτης του Γ.Σ.Π. ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

                                                                                  Who is who

Γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1989 στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Michael Morrison είναι απόφοιτος του George Mason. Στην κολεγιακή του καριέρα είχε 7.3 πόντους και 5.1 ριμπάουντ. Αμέσως μετά ταξίδεψε στην Ευρώπη όπου η Αντβέρπ στο Βέλγιο (2012-13) ήταν ο πρώτος του σταθμός και ακολούθησε ο ΑΠΟΕΛ (2012-13) και η Φινλανδική Κατάγια (2013-14). Στην συνέχεια βρέθηκε στο Γερμανικό πρωτάθλημα με τους Φρανκφούρτ Σκαϊλάιντερς στους οποίους αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν (2014-2018) με τους οποίος κατέκτησε και το EuropeCup το 2016. Το ατομικό του ρεκόρ στην διοργάνωση της FIBA είναι 35 πόντοι και 7 ριμπάουντ με αντίπαλο την Καρσίγιακα. Στις τέσσερις περιόδους που φόρεσε την φανέλα των Φρανκφούρτ Σκαϊλάινερς είχε 7.7 πόντους και 3.8 ριμπάουντ.

Πέρυσι (2018-19) το ξεκίνημα της σεζόν τον βρήκε στην Λιθουανία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Λιετκαμπέλις με την οποία σε 11 παιχνίδια είχε 10.7 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 22.4 λεπτά συμμετοχής. Ενώ στην συνέχεια επέστρεψε ξανά στο Γερμανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε με την Βούρτζμπουργκ και σε 19 παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε 7.8 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 17.2 λεπτά συμμετοχής.

Ετικέτες

Ανακοίνωση εναντίον του «πολυλογά» Κούγια εξέδωσε ο Ατρόμητος με αφορμή την προκλητική δήλωση του προέδρου της Λάρισας που είπε ότι:«Δεν γίνεται ο Ατρόμητος με 50 εισιτήρια να παίρνει 2,5 εκ. για τα τηλεοπτικά».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Δεν είχαμε την πρόθεση να ασχοληθούμε αλλά θα πρέπει να απαντήσουμε σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Κούγιας.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετούν οι τοποθετήσεις του κ. Κούγια σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αν έχει σκοπό να παραπληροφορεί τον κόσμο ή είναι ο ίδιος παραπληροφορημένος ή απλά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας οι ομάδες που έκλεισαν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ πήραν τα ίδια ακριβώς χρήματα που είχαν από την κεντρική διαχείριση(NOVA) και τίποτα παραπάνω.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Κούγια ότι βρίσκεται σε ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής και τα τελευταία 10 χρόνια είναι η 4η ομάδα σε συγκομιδή βαθμών στη Superleague έχοντας συμμετάσχει 6 φορές τα τελευταία 8 χρόνια στην Ευρώπη.

Τέλος σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Κούγιας για το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΟΦΗ, θα θέλαμε να του θυμίσουμε ότι η Κρητική ομάδα είτε κέρδιζε είτε έχανε θα έπαιζε αγώνα μπαράζ και τελικά κέρδισε όπως κέρδισε και η δική του ομάδα στην προτελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ετικέτες

Ο Ατρόμητος δεν είναι μόνο η μοναδική από τις τρεις ελληνικές ομάδες που ξεκίνησαν με «δύο στα δύο» τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη αλλά και η μοναδική που ξεκίνησε μακράν με την πιο ελληνική» σύνθεση σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε χθες εναντίον της Ντουνάισκα με επτά στους έντεκα Έλληνες που είναι οι Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μανούσος και  Βέλλιος.

Αντίθετα στο ματς με την Πλζεν ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα με τρεις Έλληνες τους Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Μασάρα και ο προπονητής του Άρη Παντελίδη μόνο τον Φετφατζίδη στο ματς με την ΑΕ Λεμεσού.

 

Ετικέτες

Στην χαλαρότητα που έδειξε αυτός και οι συμπαίκτες του μετά το 2-0 και έδωσαν το δικαίωμα στην Στρέντα να μπει στο κόλπο της πρόκρισης στάθηκε ο Σπύρος Ρισβάνης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ για τα ματς στην επόμενη φάση με την Λέγκια υποστήριξε πως ο Ατρόμητος δεν είναι το αουτσάιντερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Ρισβάνης στον Παύλο Κουστέρη και στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Μας πήγε η ψυχή στην κούλουρη, μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο χαλαροί και κάναμε λάθη. Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλα στο τέλος. Δεν ήταν ότι είχαμε άγχος αλλά σαν να το λάβαμε χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς λόγο, δώσαμε την μπάλα στους αντιπάλους. Φάγαμε ένα γκολ από λάθος και άλλο ένα με πέναλτι. Τέλος καλό, όλα καλά όμως», είπε αρχικά.

Για το γεγονός ότι σκόραρε αλλά δεν... ξέσπασε: «Ήθελα να είμαι συγκεντρωμένος γιατί ήξερα πως είχε δέκα λεπτά ακόμη το ματς».

Για την Λέγκια και πως ο Ατρόμητος είναι αουτσάιντερ στο ζευγάρι: «Είναι μια καλή ομάδα, σε αυτή τη φάση και σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν αουτσάιντερ ή φαβορί. Εμείς πρέπει να κάνουμε τις οδηγίες του προπονητή, να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και πιστεύω στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι καλό για εμάς».

Ετικέτες

Τη δεύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ατρόμητος ο οποίος μπορεί να αγχώθηκε, μπορεί να καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους του αλλά στο τέλος ανταμείφθηκε και  είναι η μοναδική από τις τρεις ελληνικές ομάδε που έχουν παίξει μέχρι τώρα στην Ευρώπη, που προκρίθηκε με νταμπλ νικών καθώς επικράτησε και στο Περιστέρι της Ντουνάισκα Στρέντα με σκορ 3-2. Μιας πολύ καλής και ποιοτικής ομάδας γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία του.

                                                                                Το ματς

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε κάπως επιφυλακτικά το παιχνίδι, με τους Σλοβάκους να κερδίζουν μέτρα και αρκετά στημένα στα πρώτα λεπτά. Οι Περιστεριώτες με το σχήμα που παρέταξαν στο πρώτο παιχνίδι και με επιθετικό δίδυμο του Μανούσου και του Βέλλιου, τους Ούμπιντες και Ενσικουλού στα άκρα και τον Χαρίση με τον Μάντσον στα χαφ.

Ο Ατρόμητος έχοντας παρασύρει στην παγίδα του την Ντουνάισκα, που παρατάθηκε με 4-1-4-1, κατάφερε ακριβώς στα μισά του πρώτου μέρους και αφού σταδιακά φαινόταν πως βρίσκει όλο και πιο εύκολα χώρους, ν’ ανοίξει το σκορ. Προσωπική προσπάθεια του Κατράνη που είδε την άμυνα των Σλοβάκων ανεβασμένη και αφού κέρδισε μία κόντρα, ζάλισε τον Κρούζλιακ για να σκοράρει με το αριστερό σουτ και να γράψει το 1-0.

Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Σλοβάκοι, ο Μανούσος βρήκε τον ανοικτό χώρο, πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Όραβετς που τον ανέτρεψε ξεκάθαρα. Ο ίδιος ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να γράψει το 2-0. Αμέσως μετά ο Βέλλιος βρέθηκε φάτσα με το 3ο γκολ, μετά από εξαιρετική πάσα του Ούμπιδες, σε μια ακόμα έξοχη αντεπίθεση, αλλά ο Γέντλιτσκα τον νίκησε στο τετ-α-τετ για να μείνει το 2-0 σε εκείνο το σημείο.

Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος άγγιξε ακόμα δύο φορές το γκολ, με τον Βέλλιο από κοφτή σέντρα του Ούμπιδες, να πλασάρει άσχημα να μπλοκάρει ο Γέντλιτσκα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά από εκτέλεση του αρχηγού του, ο Γούτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Έτσι ο Ατρόμητος, έχοντας πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Ωστόσο η είσοδος του στο δεύτερο μέρος, μόνο καλή δεν ήταν, με αποτέλεσμα οι Σλοβάκοι να σκοράρουν και ν’ αγχώσουν τους Περιστεριώτες. Στο 54’ μετά από σέντρα από αριστερά ο Γούτας έκανε το λάθος, στρώνοντας την μπάλα στον Ραμίρεζ που έκανε το 2-1. Αμέσως μετά ο Βίντα σούταρε για να μπλοκάρει ο Μέγιερι, ενώ στο 58’ ο Ραμίρεζ γύρισε σαν σέντρα σουτ για τον Ταϊβό που δεν πρόλαβε.

Ο Αναστασίου, θέλοντας να προλάβει το κακό που ερχόταν, όπως και στο πρώτο ματς, έριξε τον Καχίλα στο ματς αντί του Βέλλιου, για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3. Ο Καχίλα είχε καλή στιγμή με σουτ στο 67’ που απέκρουσε ο Γέντλιτσκα, αλλά στο 69’ από μία ακόμα αδράνεια στο κέντρο της άμυνας, μια απειλητική σέντρα, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον Ατρόμητο με τον Κατράνη να διώχνει μπροστά από τον Ταϊβό. Στο 71’ άλλη μια τραγική ενέργεια οδήγησε στην ισοφάριση. Ο Καχίλα κάνει απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Μπλάκμαν, ο διαιτητής δίνει το πέναλτι και ο Καλμάρ διαμορφώνει το 2-2.

Ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά, με ένστικτο αυτοσυντήρησης και ο Σπύρος Ρισβάνης απάλλαξε τους γηπεδούχους από μια ψυχοφθόρα διαδικασία στα τελευταία λεπτά, αφού μετά την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες με κεφαλιά έκανε το 3-2. Ο Ρονάν απείλησε αλλά έστειλε στην έξω πλευρά των γκολπόστ. Ο Καχίλα στο 90’ σταματά με κεφαλιά ψαράκι το πλασέ του Καλμάρ πάνω στη γραμμή, ενώ ο Μέγιερι στο ίδιο λεπτό, γλιτώνει την ισοφάριση από τον Βίντα.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος, κράτησε την μπάλα, είχε πολύ καλή στιγμή με τον Μανούσο στο 90+4’ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.
 
Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ούμπιδες (88' Νάτσος), Ενσικουλού (, Μανούσος, Βέλλιος (60’ Καχίλα)

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Όραβετς (62’ Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν, Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46’ Κρίστοφερ Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας