Τελευταία ενημέρωση 09:44, 29 Μαρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Ο Γιώργος Τσικιτζέλας έχει συνδέσει το όνομα του με την άνοδο του Ατρόμητου στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Δέσποζε στο κέντρο της άμυνας με το αρχοντικό στυλ του και τα σωματικά του προσόντα. Είναι γέννημα θρέμμα Ελευσίνιος και αν και έπαιξε μόλις δύο χρόνια στον Ατρόμητο κέρδισε την αγάπη των φιλάθλων για τον ηρωισμό του και το πάθος του. Αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό επί εποχής Γουλανδρή και στον Ατρόμητο ήρθε μαζί με τον Γιώργο Στολίγκα στα ανταλλάγματα για την μεταγραφή του Γιώργου Βασιλόπουλου στους ερυθρόλευκους. Φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει  το ματς με το Ρουφ στον Ταύρο για το οποίο μου είπε: «Αυτό το παιχνίδι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Ο Στολίγκας πέτυχε το χρυσό γκολ και στο 92’ έγινα ιπτάμενος και απέκρουσα τη μπάλα πάνω στη γραμμή πριν περάσει σε σουτ του Στεργίου. Μετά το ματς πήγα σπίτι μου στην Ελευσίνα, αλλά ήρθαν φίλαθλοι του Ατρόμητου, με πήραν και με πήγαν στην πλατεία δημαρχείου που έγινε χαμός. Πραγματικά ήταν απίστευτος ο κόσμος του Ατρόμητου. Αυτή η σεζόν ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου. Είχα δέσει στο κέντρο της άμυνας με τον Βασίλη Τζαμτζή όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας ήταν μοναδικοί. Οι παράγοντες έκαναν τα πάντα για να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική και τα κατάφεραν. Θυμάμαι τον Γαλλαίο, τον Μπαντουβάνη, τον Ευαγγελίου. Τον Ατρόμητο τον έχω πάντα στην καρδιά μου και τον παρακολουθώ ανελλιπώς. Χαίρομαι πολύ που κάνει μεγάλες επιτυχίες στην Σούπερ Λίγκα. Έμεινα μόνο 2 χρόνια γιατί εμφανίστηκαν οικονομικά προβλήματα και οι περισσότεροι παίκτες έφυγαν». Ο Τσικιτζέλας έπαιξε ακόμη στην Κόρινθο και στον Πανελευσινιακό του οποίου διατέλεσε προπονητής.

Ετικέτες

Ο  Ντιέγκο (Μαρτίν Μορέγιο) Βαλένθια είναι μια  ωραία περίπτωση ποδοσφαιριστή. Φτιαγμένος για να παίζει μπάλα. Προσφέρει εναλλακτικές στον εκάστοτε προπονητή του. Και σέντερ φορ έχει κάνει και δεξί εξτρέμ και  αριστερό εξτρέμ. Βοηθάει στην άμυνα, είναι αέρινος στις επελάσεις του, έχει σχέση με τα δίχτυα και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του έχει μέλλον. Ο Ατρόμητος έκανε διάνα που έστω και με τη μορφή του δανεισμού τον ενέταξε το περασμένο καλοκαίρι στο δυναμικό του και εκείνος δικαιώνει τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο ερχομός του. Προσθέστε και τον καλό χαρακτήρα του για να ολοκληρώσετε το παζλ του Χιλιανού ποδοσφαιριστή, που απολαμβάνει στο μάξιμουμ την παραμονή του στο Περιστέρι.

---- Ντιέγκο αλήθεια θυμάσαι που ήσουν όταν κτύπησε το τηλέφωνο σου και ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον του Ατρόμητου;

«Φυσικά και θυμάμαι, είχα και άλλες επιλογές και προτάσεις αλλά κατέληξα στον Ατρόμητο γιατί αυτό που με έπεισε ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του συλλόγου αλλά  και του προπονητή Κρις Κόλμαν που μου έδειξαν πόσο με ήθελαν».

---- Τίνος γνώμη μέτρησες περισσότερο για να έρθεις τελικά στην Ελλάδα;

«Ήταν μια απόφαση που πήρα μαζί με τον εκπρόσωπό μου και επιλέξαμε να έρθουμε γι΄ αυτό που σας είπα προηγουμένως γιατί καταλάβαμε ότι ο Ατρόμητος με ήθελε πάρα πολύ».

---- Μετά από 6 μήνες νιώθεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή;

«Ναι, νιώθω απόλυτα ότι πήρα την καλύτερη απόφαση αφού εκπληρώνω τον στόχο μου, που ήταν να μπορέσω να έχω ξανά κανονικότητα στον αγωνιστικό χώρο και παιχνίδια στα πόδια μου. Παράλληλα είμαι χαρούμενος που όλη η ομάδα είναι μια οικογένεια και κάνουμε μια πολύ καλή πορεία από τότε που ήρθε ο κύριος Σάσα Ίλιτς».

---- Είσαι δανεικός για 1 χρόνο από την Σαρλεριτάνα. Στόχος σου είναι να επιστρέψεις στο Καμπιονάτο;

«Είμαι δανεικός από τη Salernitana, μια ομάδα της Serie A στην Ιταλία, και έχω με αυτήν συμβόλαιο. Οπότε το καλοκαίρι πρέπει να επιστρέψω και μετά να πάρω μια απόφαση για το επόμενο βήμα μου. Πρώτα βέβαια θα περιμένω να δω τι θα μου πει η ομάδα».

---- Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σου και ο Ατρόμητος δεν έκανε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι δεν κάναμε καλή αρχή για διάφορους λόγους, κυρίως όμως αι λόγω του μεγάλου αριθμού εκτός έδρας αγώνων που κάναμε στην αρχή της διοργάνωσης. Δεν το συναντάς από τα 8 πρώτα παιχνίδια, τα 6 να είναι εκτός έδρας και αυτό μας επηρέασε».

---- Εκ του αποτελέσματος ο ερχομός του Ίλιτς αποδείχθηκε μια σωστή κίνηση. Τι άλλαξε ο νέος προπονητής κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα;

«Νομίζω ότι η μεγάλη επιτυχία του είναι  ότι ήξερε να προσδιορίσει τι είναι  αυτό που χρειαζόταν η ομάδα. Είμαστε  καλοί παίκτες και κατάφερε να μας δώσει ξεκάθαρη ιδέα για το παιχνίδι ώστε να μπορούμε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο.

---- Τι σου αρέσει περισσότερο στο club;

«Καθημερινά, απολαμβάνω πραγματικά κάθε στιγμή που περνάω με τους συμπαίκτες μου. Όλη ομάδα μου φέρεται καταπληκτικά, έχει ευγενείς ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό».

---- Πιστέψατε ποτέ ότι η ομάδα θα κινδύνευε ή είχατε την πίστη ότι ήταν θέμα χρόνου η ανάκαμψη;

«Πάντα ήξερα αλλά και όλοι συμπαίκτες μου ήξεραν  ότι χρειαζόμασταν μόνο χρόνο γιατί έχουμε καλούς παίκτες. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα, θέλουμε να εκπληρώσουμε τον κύριο στόχο μας που είναι η είσοδός μας στην πρώτη εξάδα και μόνο τότε θα  νιώσουμε ήρεμοι και χαρούμενοι που το πετύχαμε».

---- Σου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, έχει ανταγωνιστικό και δεν είναι εύκολο».

---- Στην πατρίδα σου έχουν άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο;    

«Ναι, στη χώρα μου τη Χιλή ακολουθούν πάντα όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ακόμη περισσότερο αν είναι στην Ευρώπη. Στον Ατρόμητο ξέρω είχες έρθει ο Πιζάνο αλλά δεν έμεινε πολύ στην ομάδα».

---- Σου αρέσει η ζωή στην Αθήνα; Ποια μέρη κι αξιοθέατα έχεις επισκεφθεί;

Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα, η πόλη και το κλίμα είναι κάτι το υπέροχο. Έχω επίσης αφιερώσει χρόνο να επισκεφτώ, διάφορα μέρη όταν έχω ελεύθερο χρόνο , όπως την Ακρόπολη».

---- Η ελληνική κουζίνα σου αρέσει επίσης; Και ποιο το αγαπημένο σου φαγητό;

«Ναι, μου αρέσει πολύ το ελληνικό φαγητό, ειδικά η χωριάτικη σαλάτα».

----- Έκανες το ντεμπούτο σου στην Εθνική Χιλής κόντρα στη Βραζιλία. Πως ένιωσες και ποια καθήκοντα είχες στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Ήταν πολύ μεγάλη συγκίνηση αφού είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός και προσπαθούσα  καθημερινά ωια να καταφέρω να κληθώ στην εθνική μου ομάδα. Ο βασικός στόχος εκείνου του αγώνα ήταν να επιτεθούμε και να ισοφαρίσουμε το ματς αφού χάναμε 1-0, πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά».

----Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι;

«Είναι όλα ξεχωριστά, κάθε μέρος έχει μια αξέχαστη ανάμνηση»

----Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

«Ο πατέρας μου πάντα μου λέει να μην τα παρατάω ποτέ και να παλεύω μέρα με τη μέρα για τα όνειρά μου».

---Επέλεξε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σου.

«Υπεύθυνος, επαγγελματίας, παθιασμένος, συγκεντρωμένος και καλός άνθρωπος»

---Ποιος αθλητής είναι το είδωλό σου στο ποδόσφαιρο;

«Είναι δύο, ο Messi και ο Mbappe».

---Για ποια απόφαση έχεις μετανιώσει περισσότερο μέχρι τώρα;

«Δεν μετανιώνω για τίποτα».

----Ποιο είναι το αγαπημένο σου μότο;

«Η σημερινή προσπάθεια είναι αυριανή επιτυχία».

---Τι σου λείπει περισσότερο;

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τη Χιλή είναι η οικογένεια και οι φίλοι μου».

----Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σου;

«Ποδοσφαιρικά, έχοντας πετύχει το όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη και στην εθνική μου ομάδα. Στη ζωή να περιβάλλομαι  από καλούς ανθρώπους».

----Τι ταλέντο εκτός από το ποδόσφαιρο θα ήθελες να έχεις;

«Θα ήθελα να μπορώ να τραγουδήσω καλά. Μου αρέσει πάρα πολύ».

----Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παιδικός ήρωας;

«Ο Spiderman».

--- Tι θα ήθελες να πεις σε όσους σε διαβάζουν αυτή την στιγμή;

«Να  παλεύουν κάθε μέρα  για τα όνειρά τους, να είναι  αφοσιωμένοι στους στόχους τους και να ξέρουν πώς όλα στη ζωή μπορούν να επιτευχθούν με κόπο και αφοσίωση».

 

Ετικέτες

Love to love!

O Aμερικανός γκαρντ «έδεσε» με τον καλημέρα στον ελληνοευρωπαίο Γ.Σ.Π.

Αποκτήθηκε από τον Γ.Σ.Περιστερίου λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα για να αντικαταστήσει τον Τζέιλεν Χαντς. Με το καλημέρα έδειξε τα διαπιστευτήρια του κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Βασίλη Σπανούλη που δικαιώθηκε απόλυτα με την επιλογή του αλλά και την εκτίμηση των φιλάθλων που τον έβαλαν στην καθημερινότητα τους λες και τον ήξεραν χρόνια. Ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ Ζερμέιν Λοβ είχε συστηθεί νωρίτερα στο ελληνικό κοινό καθώς ο Γ.Σ.Π. είναι ο τέταρτος σταθμός στην καριέρα του στην Ελλάδα, μετά τον Χολαργό, τον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ. Μια πολύτιμη πλέον μονάδα που έχει να προσφέρει ακόμη πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

---- Ζερμέιν το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγε κανείς ότι από το πρώτο κιόλας ματς με ελάχιστες προπονήσεις προσαρμόστηκες αμέσως.

«Πάνω σε αυτό πρέπει να δώσω τα εύσημα στους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν για την προσαρμογή μου και με έκαναν να νιώθω ότι βρίσκομαι χρόνια στην ομάδα. Ειλικρινά δεν συνάντησα κανέανα πρόβλημα προσαρμογής».

---- Αλήθεια «τι αγαπάς» περισσότερο και από το επίθετό σου;

«Τα πάντα στη ζωή ξεκινούν από την αγάπη αλλά και όχι και κάνω τόσο με το μπάσκετ όσο και σε προσωπικό επίπεδο πάντα βάζω μπροστά την αγάπη. Το επίθετο Love είναι από τη μητέρα μου και το Roberts από τον πατέρα μου».

---- Δύσκολη η εύκολη απόφαση για να έρθεις στο Περιστέρι;

«Καθόλου δύσκολη, θα την έλεγα πολύ εύκολη από την στιγμή που ήρθε στα χέρια μου η επίσημη πρόταση της ομάδας».

--- Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε το δικό της ρόλο;

«Φυσικά και έπαιξε όταν ξέρεις ότι θα συνεργαστείς με έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη έκανε ακόμη πιο εύκολη την απόφασή μου».

---- Τι κρατάς από τη μέχρι τώρα συνεργασία μαζί του;

«Τη λεπτομέρεια που μας δείχνει και πως μας προετοιμάζει για κάθε παιχνίδι. Στην καριέρα μου είναι ζήτημα αν έχω συναντήσει δύο προπονητές που είναι τόσο σχολαστικοί στη δουλειά τους με την καλή έννοια και να προετοιμάζουν τον κάθε παίκτη ξεχωριστά πριν από το παιχνίδι».

---- Γιατί έφυγες από τη Γαλλία και ήρθες στο Περιστέρι;

«Αυτό έγινε γιατί στη Γαλλία δεν απολάμβανα το μπάσκετ, ίσως να μην ταίριαζε στο στυλ μου ως αθλητή. Στην Ελλάδα απολαμβάνω περισσότερο το μπάσκετ, υπάρχει ελευθερία και νιώθω τον εαυτό μου ότι μπορεί να αποδώσει το 100% σε κάθε παιχνίδι».

---- Η ομάδα γνωρίζοντας πλέον τους αντιπάλους  της πιστεύεις ότι μπορεί να πάει στους «8» του ΒCL;

«Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο αλλά νομίζω ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε ακόμη πιο ψηλά».

---- Μετά από 5 μήνες ο ΓΣΠ δείχνει ότι είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Μπορεί και καλύτερα;

«Πάντα υπάρχει το καλύτερο και πάντα μια ομάδα μπορεί να πιστεύει ότι έχει τα φόντα για να παίξει καλύτερα. Αυτό θα γίνει και τώρα, έχουμε πολλά περιθώρια για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

---- Μπορεί να χωρέσει Ελλάδα και Ευρώπη στην ίδια μασχάλη ή υπάρχει κίνδυνος κούρασης από τα συνεχή ταξίδια και παιχνίδια;

«Το πιστεύω ακράδαντα. Ο προπονητής και όλο το team κάνουν εξαιρετική δουλειά, ξέρουν πότε πρέπει να μας ξεκουράζουν ώστε το σώμα μας να είναι φρέσκο και να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

---- Η ατμόσφαιρα στο κλειστό σου αρέσει;

«Πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι όμως θα ήθελα σε κάθε παιχνίδι να ήταν  όπως με τη Ρίτας Βίλνιους που όλο το κλειστό ήταν σχεδόν γεμάτο. Το καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια πόλη που οι δύο μεγαλύτερες ομάδες παίρνουν το μεγαλύτερο μερίδιο αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας μας, ειδικά οι οργανωμένοι, είναι φανταστικοί».

---- Από μικρός είχες κατασταλάξει στην απόφαση να γίνεις επαγγελματίας μπασκετμπολίστας;

«Όχι. Μέχρι τα 19 μου χρόνια προετοιμαζόμουν για τον στίβο μέχρι που ο προπονητής μου με τσίγκλησε και μου είπε ότι δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Το πήρα λοιπόν προσωπικά για να του αποδείξω ότι είναι λάθος και πως μπορώ να τα καταφέρω».

--- Θα μπορούσες να κάνεις άλλη δουλειά;

«Γενικά δεν μου αρέσει να σπαταλάω τον ελεύθερο χρόνο μου, αυτή την στιγμή ασχολούμαι και με το real estate ίσως στο μέλλον να ασχοληθώ με αυτό».

---- Ποια είναι η ομάδα σου στο ΝΒΑ;

«Σταμάτησα να παρακολουθώ φανατικά ΝΒΑ μόλις έφυγε από τη ζωή ο Κόμπι Μπράιαν. Από τότε παρακολουθώ περισσότερο την Ευρωλίγκα αλλά επειδή είμαι από το Σικάγο θα σας έλεγα ότι αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Μπουλς».

---- Η καριέρα ενός αθλητή μπάσκετ είναι σαν του ναυτικού, πολλά ταξίδια και πολλές χώρες. Εκπλήρωσες τους στόχους σου;

«Πιστεύω απόλυτα ότι τον έχω καταφέρει κάνοντας εδώ και 11 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο αυτή τη δουλειά».

---- Έχεις σκεφθεί το επόμενο βήμα μετά το τέλος της καριέρας σου;

«Προετοιμάζω εδώ και τρία χρόνια τον εαυτό μου για το τι θα κάνω μόλις έρθει αυτή η στιγμή, έχω κάτι στο μυαλό μου και αυτό θα ακολουθήσω».

---- Με ποιες λέξεις θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

«Αγάπη για την οικογένεια, πάθος για το μπάσκετ και πίστη για να πετυχαίνω αυτά που θέλω».

---- Στην προσωπική σου ζωή έκανες οικογένεια;

«Ναι έχω ένα γιο και μια κόρη».

----- Μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ρόδου, τις τρεις πόλεις που έχεις μείνει στην Ελλάδα ποια  θα διάλεγες;

«Για να μείνω θα διαλέξω την Θεσσαλονίκη γιατί είναι μια απλή πόλη, αλλά όταν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα δυναμικό περιβάλλον τίποτα δεν συγκρίνεται με την Αθήνα».

----- Του χρόνου θες θα είσαι στο Περιστέρι;

«Δεν το ξέρω, μου αρέσει να ζω το σήμερα. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη».

---- Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας που σε διαβάζουν αυτή την στιγμή;

«Θέλω να τους πω ότι είναι ο έκτος μας παίκτης και τον θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια μας. Πολλές φορές όταν δεν έχουμε ενέργεια, ο κόσμος μας σπρώχνει και μας δίνει ενέργεια. Τους θέλουμε λοιπόν όλους δίπλα μας για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα»

 .

 

 

 

 

Ετικέτες

Η στήλη «Ιεροθιώτικα» από την εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι», τεύχος Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Ψυχωμένη ανατροπή!

Δεν έχασε την πίστη της για νίκη η Κηπούπολη στην αναμέτρηση με τον Υμηττό και στο τέλος δικαιώθηκε!

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας