Τελευταία ενημέρωση 06:39, 16 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Η Κηπούπολη παρά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο Χαλανδρίου με 1-1 έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πηγή Soccerlive.gr

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 11ο λεπτό, όταν ο Νένδος «έκλεψε» την μπάλα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και αφού ντρίμπλαρε έναν αντίπαλο αμυντικό και τον γκολκίπερ Κολαζά, πλάσαρε για το 1-0. Οι Περιστεριώτες είχαν στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ μέχρι την ανάπαυλα, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν.
Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έψαξε με όμορφο ποδόσφαιρο το γκολ και το βρήκε στο 88’ με πλασέ του Σφακάκη από το ύψος της περιοχής (1-1).
Διαιτητές: Παναγιωτάρας, Ματσούκας-Κούλης
ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ (Χρήστος Παλλίδης): Γονιδάκης, Μπίσκος, Πανίδης, Αθανασόπουλος (74’ Καλαμοτουσάκης), Σαββουλίδης, Κούτρης, Τζαρέλλας, Λουκάκης, Ηλιόπουλος, Νένδος, Καλέμης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛ. (Ηλίας Μπλάνας): Κολαζάς, Παππάς, Κατσαρώνης, Αφεντουλίδης, Παπάζογλου, Σφακάκης, Σταφυλοπάτης (84’ Καστριώτης), Τουμαζάτος, Αναγνώστου, Χονδρογιάννης (82’ Φιλιππίδης), Ταμπάκης.

Ετικέτες

Ήττα στη Τερψιθέα

Την ήττα από την Τερψιθέα που «καίγεται» για βαθμούς γνώρισε η Χρυσούπολη με σκορ 1-0.

Πηγή Soccerlive.gr

Το «χρυσό» γκολ σημειώθηκε στο 48ο λεπτό και το πέτυχε ο Μ. Θερτσάι με κοντινό πλασέ σε φάση διαρκείας και ανεπιτυχείς προσπάθειες των φιλοξενούμενων για απομάκρυνση της μπάλας. Η Τερψιθέα είχε κι άλλες καλές στιγμές για γκολ, μολονότι στο 85’ απειλήθηκε με ισοφάριση, όταν ο Κωνσταντινίδης σούταρε από κοντά και ο Γκιουλής απέκρουσε σωτήρια.
Διαιτητές: Σταθόπουλος, Καράμπελας-Γεωργίου
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Ανδρέας Μηλιάς): Γκιουλής, Γραμματικόπουλος (25’ λ.τρ. Γαλάνης), Τσιρόπουλος, Κοντονάσιος, Ρήγας, Μήτσιος, Μ. Θερτσάι, Α. Θερτσάι, Πετράτος (60’ Τριάντης), Τσαβαλιάς, Κολτσίδας (85’ Μυλωνάς)
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ (Δημήτρης Φιλίππου): Σιφογιαννάκης, Χαλίκης, Πολυζωγόπουλος, Αναγνώστου, Θεοδωρόπουλος, Λάππας, Καραλής (54’ Κωνσταντινίδης), Μωραΐτης (54’ Βασιλειάδης), Τζαβάρας (70’ Σίντρε), Παπανικολάου (54’ Κάστορας (78’ λ.τρ. Μπίτης)), Τζωρτζάκης.

Ετικέτες

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Ανθούπολη που επικράτησε του Κολωνού με σκορ 3-0.

Μόλις στο 15ο λεπτό ο Τσαγιάννης άνοιξε το σκορ με σουτ (1-0), στο 47’ ο Κυριαζής σκόραρε με κοντινό πλασέ μετά από απόκρουση του Ροκανά σε πρώτο του σουτ (2-0) και στο 54’ ο Διονάτος έγραψε το 3-0 με σέντρα σουτ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα λεπτά του αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά ο Πανούτσος, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι στις τάξεις της Ανθούπολης πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής ενδεχομένως να έχει υποστεί ρήξη χιαστού.
Διαιτητές: Αρβανίτης, Μούζας-Παγούνης
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Δημήτρης Τζαβέλας): Δρίβας, Μπαγετάκος (53’ Κακιώρης), Διονάτος, Πάσσαρης, Λάσκαρης, Αρβανίτης (70’ Μακρής), Άνγκελος (46’ Κυριαζής), Λαϊνάς, Τζαμαλής (70’ Ζαχαριάς), Τσαγιάννης, Πανούτσος (8’ λ.τρ. Βανταράκης)
ΚΟΛΩΝΟΣ (Αργύρης Παπακώστας): Ροκανάς, Ίμπρο (40’ Χριστοφόρου), Σταυράτης, Μιράκα, Κολάγκι (55’ Κωστάλας), Μποντοσάκης (46’ Δαρζέντας), Τοσούνι (81’ Καραλάκος), Ράσα, Συριόπουλος (74’ Ζέφι), Τζωρτζάτος, Λουφάκης.

 

Πηγή Soccerlive.gr

Ετικέτες

Άρθρο του περιστεριώτη Βουλευτή Ανδρέα Βορύλλα.

«Ο κύριος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ τον μήνα και προσπαθεί να μας πείσει πως είναι μια «γενναία αύξηση» σε όσους εισπράττουν τον κατώτατο, γιατί, όπως αναφέρει, «αυτό θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα». Και με αυτό το «χαρτζιλίκι», ο κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να νιώθει χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί του λύθηκαν όλα τα προβλήματα! Αυτό μου θυμίζει τα ιστορικά γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί τον 18ο αιώνα στη Γαλλία, όταν οι Γάλλοι είχαν ξεσηκωθεί και ζητούσαν, έξω από τις Βερσαλλίες, ψωμί. Και η Αντουανέτα, ενοχλημένη από τις φωνές των ιπποκόμων της, αναρωτήθηκε «γιατί δεν τους δίνετε παντεσπάνι»; Γνωστή η εξέλιξη του βασιλικού ζεύγος της Γαλλίας από τον οργισμένο όχλο…

Στο σήμερα, λοιπόν, και στην Ελλάδα μας. Ο κ. Μητσοτάκης διατάζει αύξηση 50 ολόκληρα ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, όμως, η ακρίβεια θεριεύει, παρά τις όποιες εξαγγελίες και τα τηλεοπτικά σόου για την πάταξη της, όπως και τα δήθεν πρόστιμα σε εταιρείες για δήθεν αισχροκέρδεια. Η πραγματικότητα είναι μια, και όποιος ζει την πραγματική οικονομία στη χώρα μας, βλέπει πως η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη κι από τα μνημονιακά χρόνια. Κι αυτό οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στην εφαρμογή της κερδοσκοπούν υπέρογκα οι λίγοι και πένονται οι πολλοί.

Μας έγινε γνωστό, από τον κ. Χατζηδάκη, πως το πρωτογενές πλεόνασμα για Ιανουάριο- Φεβρουάριο ξεπέρασε τα 2,2 δις. ευρώ. Μα είναι φυσικό, αφού η ακρίβεια σε συνάρτηση με την αισχροκέρδεια στη διατροφική αλυσίδα και μόνο, επιφέρει τεράστια έσοδα από ΦΠΑ, κύκλο εργασιών κλπ. Όμως, ποιος είναι ο ευνοημένος; Σίγουρα δεν είναι ο παραγωγός, που δίνει τα προϊόντα του σε ευτελιστικές τιμές και ο καταναλωτής, δηλαδή, ο εργαζόμενος των 830 ευρώ. Στα έσοδα του κράτους, ας προσθέσουμε και τα χρήματα που εισπράττει από τον παραλογισμό της αύξηση στην τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, που η υπεραξία, η οποία παράγεται απ’ αυτά τα προϊόντα, με σχεδόν σταθερές τιμές εδώ και έναν χρόνο στην πηγή τους. Όχι μονο μας προβληματίζει αλλά ενδεχομένως η σκέψη μας να προχωρά πως μπορεί να κρύβονται αλλότρια συμφέροντα.

Αλλά το κακό δεν σταματάει εκεί. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του επιμένουν πως διαβιούμε σε μια χώρα που οι επενδύσεις από τεράστιες εταιρείες του εξωτερικού «ρίχνουν» δισ. στην ελληνική αγορά. Πιο μεγάλο ψέμα απ’ αυτό δεν υπάρχει! Ναι, υπάρχουν πολυεθνικά funds, που, αφού αγόρασαν στο 10% της αξίας τους τα «κόκκινα δάνεια» των δανειοληπτών από τις ελληνικές τράπεζες, τώρα τα πωλούν σε πολίτες τρίτων χωρών για να λάβουν την golden visa. Την ίδια στιγμή, ο εργαζόμενος των 830 ευρώ, που θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά, βρίσκει το φθηνότερο ενοίκιο στα 450 ευρώ!

Ας δούμε τώρα και τις άλλες επενδύσεις, για τις οποίες επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης και αφορούν την εσωτερική αγορά. Αφού εξαφάνισαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και έβαλαν «λουκέτο» στην επιχείρηση του, τώρα «ξεφυτρώνουν» εταιρείες, θυγατρικές μεγάλων ομίλων, φυσικά με διαφορετικά Δ.Σ., οι οποίες, αφού ενταχθούν είτε στα ΕΣΠΑ, είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης -χρήματα που έπρεπε να κατευθύνονται στις παραγωγικές μικρομεσαίες ή μεσαίες επιχειρήσεις όλων αυτών που έκλεισαν με τα μνημόνια- αυτόν τον πλούτο τον νέμονται οι ολιγάρχες με τις μικρομεσαίες θυγατρικές τους και κατόπιν ανταλλάσσουν τιμολόγια. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Όπως και δεν υπάρχει και στην αισχροκέρδεια που συντελείται και στους άλλους κλάδους, που αναφέρθηκαν. Για να είμαι πιο σαφής, μηχανισμοί υπάρχουν αλλά τα «συνασπισμένα συμφέροντα» τους εμποδίζουν.

Πρόταση μας είναι το πλεόνασμα των δυο τελευταίων ετών να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες, μέσω της δραστικής μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ 13% των τροφίμων στο 8% και του και του βασικού συντελεστή ΦΠΑ 24% στο 20%. Με γενναία μείωση της έμμεσης φορολογίας οι πολίτες θα δουν μείωση τιμών, μέτρο πολύ πιο αποτελεσματικό από μια αύξηση των 50 ευρώ μικτά στους χαμηλόμισθους».

* Βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών «ΝΙΚΗ»

Ετικέτες

Ο Φοίνικας συνεχίζει να διανύει περίοδο κάμψης, αυτή τη φορά έχασε στη Λυκόβρυση με σκορ 2-0 και υποχώρησε στη 2η θέση με συγκάτοικο τον Χαραυγιακό.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας