Τελευταία ενημέρωση 07:27, 18 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Με λόγια συγκίνησης βγαλμένα μέσα από το «Όνειρο της Κυριακής» που ο ίδιος έγραψε στ βλβλίο «Φτερούγισμα στη Δόξα» για τον Ατρόμητο, αποχαιρέτησε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τον πολεμικό κορυφαίο ανταποκριτή Γιώργο Γεωργιάδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης εκφώνησε τον επικείδιο στον σπουδαίο δημοσιογράφο λέγοντας τα εξής:

 «Γιώργο Γεωργιάδη, Φύση ελεύθερη, αδέσμευτη και ανεξάρτητη,κλείνεις σήμερα εδώ στο Περιστέρι,
πρόωρα και σκορπίζοντας οδύνη,
το κεφάλαιο της κουλτούρας που σε διέκρινε και της ζωής σου.
Η οποία, σημειωτέον, στα σπάργανά της και τα πρώτα της σχολικά βήματα, ξεκίνησε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο τούτης της πόλης.

Οι σελίδες αυτού του προσωπικού σου κεφαλαίου, κατάμεστες από την δημιουργική, αλλά και ανήσυχη, όπως και ανένταχτη προσωπικότητά σου. Χαραγμένες από την αιχμηρή πένα σου, που άφησε το ανυπότακτο δικό της στίγμα στη δημοσιογραφική αρένα.

Γιώργο Γεωργιάδη, σε ηλικία μόλις 26 χρόνων, απλώνεσαι, το τολμάς, φεύγεις και βγαίνεις έξω από τα ελληνικά σύνορα σε χώρες της Μέσης Ανατολής, δοκιμαζόμενες και αλληλένδετες με τον καθημερινό αντίλαλο της σειρήνας και των όπλων. Κάνοντας για 30 ολόκληρα χρόνια πολεμικό ρεπορτάζ και καλύπτοντας γεγονότα, που μπήκαν στο τηλεσκόπιο παγκόσμιων αναλύσεων και αναφορών.

Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο διαμελισμός της Τσεχοσλοβακίας, οι αλλαγές στην πρώην Σοβιετική  Ένωση, ο πόλεμος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και ο πόλεμος του Ιράκ,
είναι μερικά αντιπροσωπευτικά,  από τα γεγονότα εκείνα που ακούμπησες και διαχειρίστηκες,  με εύστοχη δημοσιογραφική  ιχνηλασία, οξυδέρκεια και αξιοπιστία.

Σοβαρές και μοιραίες φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη και αλλού,
αλλά και το πολύ ευαίσθητο και καυτό προσφυγικό φαινόμενο και ζήτημα,
συμπεριλαμβάνονται επίσης στο σημαντικό περιεχόμενο της δημοσιογραφικής σου δράσης, λειτουργίας και αποστολής.

Με πνεύμα ρηξικέλευθο και ορίζοντες ανοιχτούς,
χωρίς τροχοπέδη και αναστολές,

Γιώργο Γεωργιάδη,  έγραφες, κατέγραφες και αποτύπωνες την πραγματικότητα  με τρόπο που αναδείκνυε την πολύτιμη εμπειρία και τις γνώσεις,

που σου εξασφάλισε το τολμηρό πέρασμά σου, μέσα από πολύπλοκα και δαιδαλώδη δημοσιογραφικά μονοπάτια,
τα οποία επέλεξες να διαβείς για σειρά δεκαετιών.   

Και ειδικότερα με το Περιστέρι και την ιστορία του,
έρχεσαι Γιώργο Γεωργιάδη να συνδεθείς και να κουμπώσεις, ζώντας στις γειτονιές του και σε δρόμους,
όπως η Ρούσβελτ, η Κρέσνας, η Σκρα, η Μυστρά, η Λαχανά.

«Στο διάβα της δεκαετίας του ’60, το Περιστέρι ήταν ο δικός μου παράδεισος».

Αυτό, λέει κάτι που το ‘κλεινες μέσα σου, το ‘νιωθες και το ‘βγαλες, γράφοντάς το στο «Όνειρο της Κυριακής».

 Το όνειρο αυτό, για ‘σένα ήταν ο Ατρόμητος Περιστερίου και έγινε το ομότιτλο γραφτό σου αφιέρωμα σ’ εκείνον.

Η εποχή του ονείρου, να φανταστούμε, ήταν εκείνη που στην εξέδρα του γηπέδου, υπήρχαν τότε μόνο πέντε-έξι σκαλοπάτια…

Εκεί μέσα, την Κυριακή που έπαιζε ο Ατρόμητος
και τότε και αργότερα που τα λίγα σκαλοπάτια δώσανε τη θέση τους σε κανονική εξέδρα,
η λαχτάρα των πιτσιρικάδων, ανάμεσά τους και η δική σου, φούντωνε για την ομάδα του Μισαηλίδη, του Βασιλόπουλου, του Νικολάου, του Βαρλάμου, του Δεληκάρη, του Ράμφου
και των άλλων παιχτών.

Κάπως έτσι, Γιώργο Γεωργιάδη, έπλεξες και μας πέρασες το δικό σου όνειρο, για την ομάδα που συμβαδίζει με την ιστορία της πόλης.

Που είναι ιστορία της πόλης.

Και ‘συ, ζώντας στιγμές και παίρνοντας μυρωδιές Περιστεριώτικες, σφηνώθηκες μέσα σ’ αυτή την ιστορία και έγινες κομμάτι της. Με τον τρόπο που την παρακολούθησαν τα παρατηρητικά δικά σου μάτια.
Με τον τρόπο που θέλησες γι’ αυτήν να εκφραστείς.

Ως Δήμαρχος της πόλης,
όπου στη γνώριμη και φιλόξενη γη της, από σήμερα θα αναπαύεσαι, παρίσταμαι συγκινημένος σε τούτη την τελετή, που σφραγίζει δυστυχώς τη φυγή σου από τα επίγεια και τα εγκόσμια».

Πλήθος κόσμου

Στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Γεωργιάδη το απόγευμα στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του πολιτικού, δημοσιογραφικού κόσμου. Τραφική φιγούρα η μητέρα του η οποία έχασε τον άντρα της αλλά και την κόρη της σε ηλικία 40 επίσης από την επάρατο νόσο και σήμερα αποχαιρέτισε και το γιο της. Τι να πεις σε αυτήν την χαροκαμένη μητέρα που εκλιπαρούσε τον Γιώργο να την πάρει κοντά της.

Από τον πολτικό κόσμο διακρίναμε τον Νίκο Βούτση (πρόεδρος της Βουλής) Σταύρο Θεοδωράκη (Πρόεδρος «Ποτάμι) τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό, Σοφία Βούλτεψη και τον πρώην βουλευτή, τον  Αργύρη Ντινόπουλο. Από το δημοσιογραφικό κόσμο τον Πάνο Σόμπολο, τη Νανά Νταουντάκη η οποία εκφώνησε επικείδιο εκ μέρους της ΕΣΗΑΕ, τον Αντώνη Λιάρο, τον Γιώργο Σαραντάκο, τον Γιάννη Κανελλάκη,  την Μαρία Καρχιλάκη, τον Παύλο Παπαδημητρίου. Τον Τάσο Θεοδόση από τη Ζάκυνθο όπου ο Γιώργος Γεωργιάδης ζούσε τα τελευταία χρόνια. Τους φωτογράφους Μέμη Γιολδάση Κώστα Γεωργόπουλο. Ακόμη τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Φιλίππου τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Βασίλη Κωνσταντίνου, Γρηγόρο Παπαβασιλείου, τους αντιδημάρχους Περιστερίου Βασίλη Μπέτση, Τάσο Θεοδωράκο. Και πάρα πολλούς άλλους που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε μέσα σε τόσο πλήθος που αποχαιρέτησε τον Γιώργο.

Καλό ταξίδι λοιπόν Γιώργο. Καλό Παράδεισο!

Ετικέτες

Προπόνηση στο αθλητικό κέντρο έκαναν σήμερα οι παίκτες του Ατρόμητου που επέστρεψαν έπειτα από το ρεπό του Σαββατοκύριακου.

Έλαβαν μέρος όλοι οι παίκτες πλην του Ντιγκινί που ακολούθησε μέρος του προγράμματος και στην συνέχεια γυμνάστηκε ατομικά.  

Σήμερα επιστρέφει από τη Σόφια της Βουλγαρίας ο Γκορμπούνοφ που αγωνίστηκε χθες με την Εθνική Λευκορωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στην αυριανή προπόνηση.

Οι διεθνείς με την Νέων Κατράνης, Λημνιός, Νάτσος θα αντιμετωπίσουν αύριο την Αγγλία στην Ουαλία για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Ετικέτες

Την δεύτερη σερί νίκη, δεύτερη σερί σε τοπικό ντέρμπι, με τον Βασίλη Βόγλη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας σημείωσε σήμερα ο Γαλαξίας. Ο νεαρός τεχνικός που έφερε τη δική του αύρα στον Γαλαξία είδε την ομάδα του να παίρνει το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕ Περιστερίου με σκορ 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Θοδωρής Βλάχος στο όγδοο λεπτό.

στην συνέχεια το παιγνίδι έγινε ιδιαίτερα δυνατό,χωρίς αξιόλογες φάσεις και για τις δύο ομάδες.
Στο β ημίχρονο η Ένωση είχε ελαφρά υπεροχή και πρωτοβουλία χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους για την εστία του σταθερού Παντέλη και ο Γαλαξίας πήρε το τρίποντο με την αμυντική γραμμή του να είναι αλάνθαστη,και τον Θοδωρή Βλάχο να είναι κορυφαίος παρόλο που αγωνιζόταν τραυματίας.
Συμπερασματικά σε ένα δύσκολο παιγνίδι ο Γαλαξίας έδειξε διάθεση -αγωνιστικότητα και δεν υστέρησε κανείς από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Διαιτήτευσε την αναμέτρηση ο Παναγιωτάρας. Το ματς έγινε στο γήπεδο της Χρυσούπολης.

ΓΑΛΑΞΙΑΣ: Παντέλης, Κανελλοπουλος, Κανδυλιώτης, Θώμογλου, Βλάχος, Κουτσονικολής, Πατσίμας, Μαυρής, Δάλλας, Νεμπούτ, Ραζάκης. Έπαιξαν και οι Καραγκούνης, Παραμυθιώτης, Περουκανέας.

ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:Κομμεσάριος, Μητρογιάννβης, Βούλγαρης, Ζαφείρης, Γκούμας, Νταλαγιώργος, Κώνστας, Γαζεπίδης, Καστιγάκης, Ιακωβάκης,Μαντζιώρης. Έπαιξαν και οι Ρούσσης, Αμανατίδης, Γιαννίκος.

Ετικέτες

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε απόψε ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Αντρέι Γκορμπούνοφ  ο οποίος υπερασπίστηκε  την εστία της Λευκορωσίας στο παιχνίδι της Σόφιας με τη Βουλγαρία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μοναδική φορά που νικήθηκε ο Γκορμπούνοφ (φωτό από παλαιότερο παιχνίδι του με την Εθνική Λευκορωσίας) ήταν από τον Ποπόφ στο δέκατο γκολ, γκολ που χάρισε τη νίκη στους Βούλγαρους με σκορ 1-0.

Ετικέτες

Ασυγκράτητη η Κηπούπολη έκανε το «πέντε στα πέντε» συνεχίζοντας με το απόλυτο στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας ΕΠΣΑ.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας