Τελευταία ενημέρωση 10:27, 23 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Ατρόμητο δεν το έχουμε ξαναδεί και ούτε θα το ξαναδούμε. Πραγματικά η (ποδοσφαιρική ) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα «ακύρωσε» την προσπάθεια της και γνώρισε την 8η ήττα σε εννέα παιχνίδια παρακαλώ, πάλι καλά που μεσολάβησε η νίκη στη Βέροια, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Εδώ δεν μιλάμε ούτε για τύχη, ή ατυχία, γκαντεμιά ή οτιδήποτε άλλο. Εδώ μιλάμε για ένα φαινόμενο στο «ίδιο έργο θεατές» που δεν μπορείς να δώσεις καμία εξήγηση. Ο Ατρόμητος να είναι καλύτερος από τον Αστέρα, να έχει περισσότερες ευκαιρίες, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δέχεται γκολ στη μια και μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε ο αντίπαλος του στο β’ ημίχρονο.

Είδαμε βέβαια την ομάδα μετά το 80’ να οπισθοχωρεί πάλι γιατί αυτό το ρημάδι που λέγεται « επιβίωση» οδηγεί τους παίκτες προς τα πίσω με αποτέλεσμα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Μας έσπασαν τα νεύρα να δέχεται γκολ ο Ατρόμητος στα τελευταία λεπτά, μας σπάνε τα νεύρα που ο Αστέρας χωρίς να είναι καλύτερος κέρδισε πάλι τον Ατρόμητο.

Πάντως να σταθούμε στην καλή προσπάθεια που έκανε όλη η ομάδα. Κρίμα όμως για τον κόπο και τον ιδρώτα που έχυσε να μην έχει αντίκρισμα. Και επί πλέον πολύ καλό το κοουτσάρισμα του Δέλλα.

Το ματς

Η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα να ανακατέψει την… τράπουλα (σέντερ μπακ ο Κοντοές, αμυντικός χαφ ο Μπίτολο και ο Ναπολεόνι σε απόλυτα ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο) του βγήκε απόλυτα, καθώς οι παίκτες του κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και να δημιουργούν ό,τι επικίνδυνο στον αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή έδειξαν πόσο χρειάζονταν βαθμό ή βαθμούς, γυρνώντας την μπάλα έξω από την περιοχή του Αστέρα και μάλιστα στο 18’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μαρσελίνιο να βρίσκει με ωραίο τακουνάκι τον Κούρο από αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα «πάρε-βάλε» στον Λε Ταλέκ, αλλά το πλασέ του Γάλλου ήταν αδύναμο, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπαντή να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν «στροφές» από το 30’ και έπειτα, λεπτό στο οποίο σημειώθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Ιγκλέσιας με πολύ ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε στα αριστερά τον Μάσα, αυτός έκανε πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Γκορμπούνοφ κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Αυτά, όμως, ήταν και τα μοναδικά σημαντικά… κεφάλαια της ιστορίας του α’ ημιχρόνου, καθώς η ανάγκη του αποτελέσματος και από τις δύο πλευρές, περιόρισε τα ρίσκα εκατέρωθεν και αποδείχθηκε ότι πρώτος τους στόχος ήταν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα.

Το β’ μέρος δεν άρχισε με καλούς οιωνούς, καθώς Ναπολεόνι και Γοδόι συγκρούστηκαν πολύ άσχημα μεταξύ τους ( το είδαμε και αυτό) με αποτέλεσμα να υπάρξει μια αρκετά χρονοβόρα διακοπή και τελικά ο Αργεντινός αμυντικός χαφ του Ατρόμητου να αποχωρήσει τραυματίας και τη θέση του να πάρει ο Μπάλλας.

Το σκηνικό παρά τη διακοπή παρέμεινε ίδιο, με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να καταφέρνει όμως να φανεί απειλητικός και όσες φορές επιχείρησε να το κάνει έδειξε ανέτοιμος, όπως στη φάση του 65’ που ο Ναπολεόνι έγινε αποδέκτης της κεφαλιάς πάσας του Λε Ταλέκ, αλλά άργησε πολύ να πλασάρει με αποτέλεσμα ο Ζησόπουλος να κλέψει με ένα σωτήριο –όπως αποδείχθηκε- τάκλιν. Την ίδια ώρα, όμως, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα κρατούσαν με χαρακτηριστική ευκολία το μηδέν στην άμυνα, γεγονός που ήταν άμεση προτεραιότητά τους.

Κι αφού ο Ατρόμητος έχασε τις δικές τους ευκαιρίες, τη μοναδική που κατάφερε να δημιουργήσει ο Αστέρας την μετουσίωσε σε γκολ και συγκεκριμένα η «χρυσή» αλλαγή του Στάικου Βεργέτη, Νίκο Φερνάντες. Ο Μπερτόλιο με μια πολύ εύκολη πάσα βρήκε τον Φερνάντες έξω από την περιοχή εντελώς αμαρκάριστο και ο τελευταίος με ένα συρτό σουτ νίκησε τον Γκορμπούνοφ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια φάση αξιώσεων και οι Αρκάδες κράτησαν το υπέρ τους σκορ που τους «εκτοξεύει» στη βαθμολογία, την ίδια ώρα που ο Ατρόμητος παραμένει με μόλις 9 βαθμούς στον «πάτο» της κατάταξης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μάσα (84’ Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (63’ Νίκο Φερνάντεθ), Παπαδόπουλος (72’ Γιάννου)

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι (λ.τ. 55’ Μπάλλας), Μπίτολο, Μαρσελίνιο (63’ Μίλος Στόιτσεφ), Μπρίτο (90’ Μπαστακός), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

Ετικέτες

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος είπε «πιο καλή η μοναξιά». Ο Ατρόμητος Κ17 χωρίς να πιάσει τα στάνταρ προηγούμενων αγώνων  επιβλήθηκε του αξιόμαχου Πλατανιά σήμερα στο γήπεδο του Ηφαίστου με σκορ 1-0 και παρέμεινε μόνος και αήττητος  στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ λίγκας.

Για μια ομάδα που ξαναχτίζεται και προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω στη δοκό του πρωταθλητισμού, τα φαινόμενα άγχους και πίεσης  θα είναι συχνά για τα φιλόδοξα και ταλαντούχα παιδιά του Ατρόμητου. Γι’ αυτό και μέχρι να έρθει το πολυπόθητο γκολ που έκρινε το ματς, τα λάθη ήταν αρκετά, το ίδιο και οι προσπάθειες που έμεναν μισές. Από την άλλη υπάρχει και η «βαριά» φανέλα του Ατρόμητου που μέτρησε κι έκανε τη διαφορά. Μεταξύ σχεδόν ισοδύναμων (για σήμερα) ομάδων κέρδισε εκείνη με τη πιο «βαριά» φανέλα που μπορεί από μόνη της να πάρει παιχνίδια.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 78’ με πλασέ ο Ιγκμπινόμπα  από κόρνερ του Δόση.

Ο προπονητής Βασίλης Καλτσής που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και κάποια παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, ξεκίνησε με τους: Μελικιάν, Αποστόλου, Μαρκουλάκης, Ιγκμπινόμπα, Λώλος, Κιτσόπουλος, Θεοδωρής, Ιμέρι,Τριμμάτης, Ζαραφέτας, Κακοσίμος.

Έπαιξαν και οι Δόσης, Ασλάνι, Μπαλόκας, Μοιρασγεντής, Καραχαννάς.

 

Ετικέτες

Τον Νεπεντελικό αντιμετωπίζει αύριο (Σάββατο) η Τόλμη για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ' Αθηνών. Το ματς θα γίνει στο γήπεδο Μελισσίων και θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι.

                                                                    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 21 7 7 0 0 18 7
2. ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ 17 7 5 2 0 16 5
3. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 13 7 4 1 2 17 6
4. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 12 6 4 0 2 14 7
5. ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ 11 6 3 2 1 14 7
6. ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10 6 3 1 2 9 7
7. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ 10 6 3 1 2 15 7
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ 9 6 3 0 3 4 11
9. ΤΟΛΜΗ ΠΕΡΙΣΤ. 7 7 2 1 4 6 9
10. ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 5 7 1 2 4 6 14
11. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 3 7 1 0 6 4 15
12. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 3 6 1 0 5 10 20
13. ΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ -4 6 0 0 6 0 18
Ετικέτες

Να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό καλείται ο Ιπποκράτης ο οποίος θα υποδεχθεί αύριο ( Σάββατο)  τον Χαλκηδονικό στο γήπεδο της Χωράφας (15.00).

Ετικέτες

Ερωτηματικά και απορίες για το «τι συνέβη;» προκάλεσε μια ανάρτηση της Ανθής Μπαλτά, της προπονήτριας της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Άμιλλας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την επομένη της ήττας από τον ΖΑΟΝ.

Μια αθλήτρια και προπονήτρια που διακρίνεται πάνω από όλα για το ήθος της, όπως η Ανθή Μπαλτά έδειξε σφόδρα ενοχλημένη από την συμπεριφορά του ΖΑΟΝ γράφοντας τα εξής: « Πάνω από ηττες ή νικες ειναι πολυ σημαντικο για μενα το ηθος μιας ομαδας. Δεν μετανιωνω για την αποφαση που πηρα στο χθεσινο ματς του γυναικειου μας αλλα δεν δεχομαι συμπεριφορες που δεν δειχνουν σεβασμο στην προσπαθεια των κοριτσιων. Ειμαι περηφανη που ειμαι μελος της ΑΜΙΛΛΑΣ και περισσοτερο περηφανη για τις ΠΑΙΧΤΡΙΕΣ μου....ΥΓ..οσοι ειδαν το ματς θα καταλαβουν τι εννοω».

Το peristerisports έψαξε κι έμαθε τι ήταν εκείνο που προκάλεσε τη δικαιολογημένη, όπως αποδεικνύεται έκρηξη της Ανθής Μπαλτά.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ η Άμιλλά μπορούσε να πάρει το ματς στα χαρτιά γιατί η ομάδα του ΖΑΟΝ που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, είχε μόνο άσπρες εμφανίσεις. Σύμφωνα με τον κανονισμό χρώμα εμφάνισης επιλέγει η φιλοξενούμενη ομάδα κι εν προκειμένω η Άμιλλά είχε επιλέξει την άσπρη. Ωστόσο δεν έκανε ένσταση που θα τη δικαίωνε και δέχθηκε να αλλάξει χρώμα εμφάνισης προκειμένου να γίνει το παιχνίδι και ας ήξερε ότι οι πιθανότητες για νίκη της ομάδας της ήταν λίγες. Κι ενώ λοιπόν το παιχνίδι είχε κριθεί και η Άμιλλά ήταν πίσω στο σκορ με 13 πόντους διαφορά, 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η αντίπαλη προπονήτρια σε μια κίνηση «unfair» ζήτησε και πήρε τάιμ άουτ κάτι που η Μπαλτά πολύ σωστά εκτίμησε ως μια ασέβεια προς την ομάδα της Άμιλλας.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Deos: Ο  all-day προορισμός με την πιο επιβλητική θέα στην Αθήνα
Νικηφόρο ντεμπούτο

Νικηφόρο ντεμπούτο

22 Απρ 2024 Φοίνικας

Μπήκε σε μπελάδες!

Μπήκε σε μπελάδες!

22 Απρ 2024 Ηρακλής

Δυσκολεύει το όνειρο

Δυσκολεύει το όνειρο

22 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στο Ίλιον

Ήττα στο Ίλιον

22 Απρ 2024 Ιπποκράτης

Σε μπαράζ με Αρίωνα

Σε μπαράζ με Αρίωνα

22 Απρ 2024 Ένωση Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας