Τελευταία ενημέρωση 12:34, 18 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Ικανοποιημένος από την  επίτευξη του στόχου της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού είναι  ο Νίκος Καραγιάννης.

Ετικέτες

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον πρόεδρο της Χρυσούπολης Αργύρη Φελλά είπαν γονείς και ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΠΣΑ με μήνυμα τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πρόεδρε σε Ευχαριστούμε που παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που είχαμε και φέτος δέχτηκες το Εφηβικό της ομάδας να συμμετάσχει κανονικά στο Πρωτάθλημα. Το ήθος, η επιμονή και η αποφασιστικότητα σου παίξανε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση αυτού του τίτλου».

Ετικέτες

Το υψηλότερό της μέχρι τώρα σκαλί ανεβαίνει η ελληνική επαγγελματική πυγμαχία, (πρόεδρος της οποίας είναι ο Περιστεριώτης Ολυμπιονίκης Γιώργος Στεφανόπουλος) στις 4 Ιουνίου στο Βέλγιο, μέσα από τη διεκδίκηση της παγκόσμιας ζώνης της WBC. Η Χριστίνα Λιναρδάτου, πυγμάχος που εδώ και δύο μήνες ανήκει στο  ΣΕΠ,  θα αντιμετωπίσει σε 10γυρο αγώνα  την πολύ έμπειρη και σχεδόν  αήττητη  Βελγίδα πυγμάχο με το κορυφαίο σκορ ( σε 36 αγώνες, 35 νίκες -1 ήττα)  Delfine Persoon (φωτο0.

 

 

Η αναμέτρηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία (supervisor) του προέδρου της EBU Κ. Bob Logist, ο οποίος εκπροσωπεί και την WBC καθώς είναι αντιπρόεδρός της. Ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς,  ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελεί ένα κορυφαίο βήμα τόσο για την ίδια την Ελλληνίδα  αθλήτρια όσο και για την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία, η οποία σταδιακά και σταθερά διανύει  όλο και μεγαλύτερους διεθνείς δρόμους και δίνει το παρόν με Ελληνόπουλα σε όλο και σημαντικότερους διεθνείς τίτλους.  Η ζώνη της WBC ανήκει, ως γνωστόν, στις κορυφαίες ζώνες του κόσμου και  αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς κορυφαίους  παγκοσμίως πυγμάχους. Η Χριστίνα σε αυτή την κορυφαία διεθνώς αναμέτρηση θα έχει στο πλευρό της τον προπονητή της Μανώλη Λαβδάκη ( Perseas boxing) και το συναθλητή της και παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Αρναούτη .

Ετικέτες

Ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για την κύφωση: Τους τύπους κύφωσης, τα αίτια, την συντηρητική και χειρουργική θεραπεία.

 Η θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, υπό φυσιολογικές συνθήκες, εμφανίζει κάποιο βαθμό καμπυλότητας σε όλους τους ανθρώπους. Ο όρος κύφωση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που η καμπυλότητα αυτή ξεπερνάει τα φυσιολογικά όρια.

  Τύποι κύφωσης
Ορθοστατική κύφωση

Η Ορθοστατική κύφωση αποτελεί το πιο κοινό τύπος της κύφωσης . Αντιπροσωπεύει μια υπερβολική , αλλά ευέλικτη , αύξηση της φυσικής καμπύλης της σπονδυλικής στήλης. Η ορθοστατική κύφωση συνήθως γίνεται αισθητή κατά τη διάρκεια της εφηβείας . Είναι πιο συχνή στα κορίτσια από τα αγόρια . Σπάνια προκαλεί πόνο . Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των κοιλιακών και ραχιαίων μυών καθώς και η διάταση των οπισθίων μηριαίων μπορεί να ανακουφήσει τον ασθενή από τα συμπτώματα της κύφωσης αλλά είναι απίθανο να οδηγήσει σε σημαντική διόρθωση της στάσης του σώματος.

Στον ακτινολογικό έλεγχο,οι σπόνδυλοι και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι έχουν φυσιολογική μορφολογία. Με ελάχιστες εξαιρέσεις , η ορθοστατική κύφωση δεν οδηγεί σε προβλήματα στην ενήλικη ζωή.

Η κύφωση του Scheuermann

Η Κύφωση Scheuermann πήρε το όνομά της από τον ακτινολόγο, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την συγκεκριμένη νόσο. Έχει πιθανότατα γενετικό υπόστρωμα. Όπως και με την ορθοστατική κύφωση , η κύφωση Scheuermann γίνεται συχνά εμφανής κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ωστόσο, οι ασθενείς με κύφωση Scheuermann έχουν μια πολύ πιο έντονη δυσμορφία , ιδιαίτερα τα λεπτά άτομα. Η κύφωση Scheuermann επηρεάζει συνήθως τη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης . Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και στην οσφυϊκή μοίρα. Ο πόνος εάν υφίσταται, είναι συνήθως εντοπισμένος στην κορυφή της καμπύλης. Η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο , όπως και οι παρατεταμένες περίοδοι ορθοστασίας ή η καθιστική ζωή. Η άσκηση και τα αναλγητικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάληψη του πόνου.

Στον ακτινολογικό έλεγχο,οι σπόνδυλοι και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι εμφανίζονται ακανόνιστοι και με σφηνοειδή παραμόρφωση.

Συγγενής κύφωση

Σε μερικά βρέφη, η σπονδυλική στήλη δεν αναπτύσσεται κανονικά, ενώ το έμβρυο είναι ακόμα στη μήτρα . Τα οστά δεν μπορούν να σχηματιστούν φυσιολογικά. Αρκετοί σπόνδυλοι μπορούν να συνοστεοθούν. Οποιαδήποτε από αυτές τις ανώμαλες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσει προοδευτική κύφωση καθώς το παιδί μεγαλώνει. Μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική θεραπεία σε πολύ νεαρή ηλικία . Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει μια πιο φυσιολογική μορφολογία η σπονδυλική στήλη. Η συνεχής ιατρική παρακολούθηση του παιδιού είναι απαραίτητη.

Άλλα αίτια κύφωσης

Άλλα αίτια κύφωσης αποτελούν:

  • Λοιμώξεις πχ Φυματίωση
  • Κατάγματα
  • Μεταβολικά νοσήματα των οστών πχ Οστεοπόρωση

Θεραπεία

Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από την αιτία της παραμόρφωσης. Οι περισσότεροι έφηβοι με ορθοστατική κύφωση δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα σε ολόκληρη τη ζωή τους. Η στάση ορισμένων ασθενών με ορθοστατική κύφωση μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου .

Ένα πρόγραμμα άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κάθε πόνου στην πλάτη.

 Συντηρητική θεραπεία

Ένα αρχικό πρόγραμμα της συντηρητικής θεραπείας που περιλαμβάνει ασκήσεις

και αντιφλεγμονώδη φάρμακα (για τον έντονο πόνο) συνιστάται για τους ασθενείς με κύφωση τύπου Scheuermann.
Εάν ο ασθενής εξακολουθεί να βρίσκεται στην ανάπτυξη, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα κηδεμόνα σπονδυλικής στήλης. Ο ασθενής φοράει συνήθως τον κηδεμόνα μέχρι να φτάσει στην σκελετική ωρίμανση.

Χειρουργική Αντιμετώπιση

Χειρουργική επέμβαση μπορεί να συστηθεί εάν η κυφωτική καμπύλη υπερβαίνει τις 75° . Οι στόχοι της εγχείρησης είναι :

 Για να μειωθεί ο βαθμός καμπυλότητας με τον ευθειασμό και τη συνοστέωση των ανώμαλων τμημάτων της σπονδυλικής στήλης.

  • Για να διατηρηθεί η βελτίωση με την πάροδο του χρόνου.
  • Για να ανακουφίσει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη.

 

 

 

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας