Τελευταία ενημέρωση 04:53, 19 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ έκαναν οι ομάδες Παίδων και Εφήβων του ΓΣΠ ξεκινώντας με νίκες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Οι Παίδες επιβλήθηκαν 71-48 του "Triple Crown" εκτός έδρας, ενώ στην συνέχεια οι Έφηβοι διπλασίασαν τις επιτυχίες επί της ίδιας ομάδας, επικρατώντας με 65-38.

Η σύνθεση και οι πόντοι της ομάδας των Παίδων : ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ζιάκας, Γκούρας) : Κρασάκης 12, Ιωάννου 4, Βησσαρίου 21, Ύμερης 7, Παπαδόπουλος 6, Μιχάλης 9, Καραμανλής 5, Μπίλιος 5, Πετρόπουλος 2, Τσαγδούρης, Θεοδωρόπουλος, Καλοκάθης.

Η σύνθεση και οι πόντοι της ομάδας των Εφήβων : ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Παναγάκης, Κρητικός) : Ιωάννου 2, Χουγκάζ Ν. 10, Φωτόπουλος 10, Στάθης 12, Χουγκάζ Ρ. 12, Καράμπελας 8, Τσέρσακ 6, Δομπρογιάννης 5, Τζερμπατζίδης, Μπιμπούδης, Δάφνος.

Ετικέτες

 Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μόνο ο μήνας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και ο μήνας έναρξης αθλητικών δραστηριοτήτων.

 Όπως γράφει σήμερα στο peristerisports ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου κάθε χρόνο, μόλις η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, αλλάζει και την καθημερινότητα πολλών οικογενειών αφού το βεβαρημένο σχολικό πρόγραμμα των μικρών μαθητών φορτώνεται με τις ξένες γλώσσες, το ωδείο, την εκμάθηση Η/Υ και άλλες διάφορες πνευματικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Το πολυδιάστατο όμως πρόβλημα της υποκινητικότητας στις σύγχρονες κοινωνίες όπου το παιδί έχει λιγότερο χρόνο ή δυνατότητες να εκτονωθεί, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη οι γονείς να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους σε καθημερινές σωματικές δραστηριότητες.

Η Γερμανική Εταιρεία Αθλητιατρικής και Πρόληψης (Deutsche Gesellschaft fuer Sportmedizin und Praevention) στο Δελτίο Τύπου που έστειλε για την καινούρια σχολική χρονιά προτρέπει τους γονείς που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας να φροντίσουν για την εξασφάλιση κινητικών δραστηριοτήτων των παιδιών τους και να μην θεωρούν την ενασχόληση με την άσκηση επιβλαβή για αυτά.

Μία καλή φυσική κατάσταση μέσω άσκησης και κίνησης μειώνει την πιθανότητα αύξησης βάρους του παιδιού, με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες, δηλ την εμφάνιση στις μέρες μας και σε αυτές τις ηλικίες υψηλής πίεσης, χοληστερόλης και διαβήτη κ.ά.

Η σωστά προσαρμοσμένη στην ηλικία τους ενδυνάμωση των μυών και των οστών είναι απαραίτητη για την αποφυγή της κακής στάσης του σώματος και πόνων και στην ανάπτυξη ενός υγιούς σκελετού ενώ τα οφέλη της άσκησης συμβάλλουν επίσης στην βελτίωση και στην εκμάθηση διαφόρων δεξιοτήτων.

Από την άλλη πλευρά η κινητική δραστηριότητα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου του παιδιού, στην ψυχική του ευεξία καθώς και στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του και την καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Το ενεργητικό παιχνίδι και η άσκηση ενός παιδιού δεν είναι μόνο απαραίτητα για την ανάπτυξη υγιούς σώματος και την δημιουργία υγιούς μοντέλου ζωής στην ενήλικη ζωή του αλλά είναι επίσης σημαντικά και για την περεταίρω ανάπτυξη της πνευματικής του ικανότητας.

Σύγχρονοι ερευνητές της αθλητιατρικής αλλά και ερευνητών του εγκεφάλου πιστεύουν ότι η συστηματική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου: Εγκεφαλικό, τζόκινγκ, γνωστική ενίσχυση, νευρολογική ενίσχυση, εγκεφαλικό ντόπινγκ είναι έννοιες που ακούγονται όλο και πιο συχνά.

Ετικέτες

Την καλύτερη φετινή εμφάνιση δείχνοντας για μια ακόμη φορά την πρόοδο του που γίνεται με σταθερά βήματα πραγματοποίησε ο ΓΣΠ στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου στο κλειστό της Τζον Κέννεντι

Οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη προέβαλαν σθεναρή αντίσταση απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας που έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Α2 και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με σκορ 76-72. Μάλιστα ο ΓΣΠ ήταν οριακά μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Καραγιάννης έμεινε προφανώς πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες του και σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο ΓΣΠ θα μπει πανέτοιμος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-37, 55-54, 72-76

Ετικέτες

Με αθρόα συμμετοχή από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες ξεκίνησαν φέτος τη λειτουργία τους τα τμήματα του Peristeri Volley.

O σύλλογος με έδρα τα «Δίδυμα« υποδέχθηκε από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου όλα τα παιδιά αλλά και τις νεες αθλήτριες που διάλεξαν το εκπληκτικό άθλημα του βόλει!

Μοναδικά αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Καταξιωμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι εκπαιδευτικοί περιμένουν με χαμόγελο τις αφίξεις στο γήπεδο!

Ετικέτες

Εξαιρετική πρωτοβουλία από τη διοίκηση της Ανθούπολης που ανοίγει το δρομο για ένα καλύτερο αύριο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα (Τετάρτη) έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τις ομάδες του 2ου ομίλου της Β' ΕΠΣΑ στον οποίο ανήκει με στόχο να γίνει μια καλή συζήτηση για την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ομάδας στη πλατεία Γιαννάκου.

Οι ομάδες είναι οι εξής:

ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ            
ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ            
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΙΛΙΣΙΑ 2004            
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ            
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ            
ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ - ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ            
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΑΘΗΝΑΪΔΑ            
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΒΥΡΩΝ
Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας