Τελευταία ενημέρωση 06:03, 19 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες και οι ομάδες που προκρίνονται:

ΚΥΠΕΛΛΟ (Φάση των 16)Προκρίνονται
ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗΣ
3-0 α.α.
ΣΑΜΠΕΡΜΠΙΑΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ 100
3-3 (4-1) 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ 100
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
1-3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
3-0
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΜΠ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΠΟΑΛ
1-3
ΠΑΟΠ ΠΑΟΠ
ΠΑΟΚ
1-3
ΚΥΘΝΟΣ ΚΥΘΝΟΣ
ΑΡΕΙΜΑΝΙΟΣ
1-2
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
0-1
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑΚΟΣ

 

Ετικέτες

Στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς έχει ρίξει από τώρα το βάρος του ο προπονητής του ΑΟ Περιστερίου Κώστας Αρζένης ο οποίος στα εναπομείναντα παιχνίδια θα δώσει ευκαιρίες στο νέο «αίμα» του συλλόγου που έχει καταπλήξει.

 Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά στο γήπεδο Τσαλαβούτα και όπως τόνισε ο γενικός αρχηγός και ακούραστος εργάτης της ομάδας Δημήτρης Τσιλεπής: «έχει έρθει πια η ώρα των μικρών σε ηλικία παικτών. Αυτό μας ενδιαφέρει, να πάρουν  όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται για να αποκτήσουν εμπειρίες για τη νέα χρονιά».

Κασιμάτης, Θάνος Μπούζας, Ανιτσάκης, Φανουργιάκης, Κούτρης, Καπετάνης, είναι παιδιά που «ξεπήδησαν» μέσα από τις Ακαδημίες και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν το άλμα στην πρώτη ομάδα ώστε πολύ σύντομα να αποτελέσουν τα «πρώτα βιολιά» της ορχήστρας.

Στη διάθεση του Αρζένη δεν είναι οι τραυματίες Γκολφινόπουλος, Συράκος, Γιάννης Μπούζας, Λειβαδάς.

Ετικέτες

 Καρέ νικών πέτυχαν τα τμήματα του Peristeri Volley σε ένα ιδανικό και μοναδικό Σαββατοκύριακο.  Το κερασάκι στη τούρτα μπήκε από τις Παγκορασίδες 3 που πήραν για τα καλά φόρα και πέτυχαν νέα νίκη αυτή τη φορά επί της Άμιλλας Καματερού εκτός έδρας με το επιβλητικό 3-0!!! Τα κορίτσια  ήταν χάρμα ειδέσθαι και στα 3 σετ του παιχνιδιού σκορπώντας και πάλι τον ενθουσιασμό στους θεατές!

Προηγήθηκαν οι εξής αγώνες

*Νέα εκτός έδρας νίκη για το Peristeri Volley απέναντι στον αξιόμαχο Έσπερο Καλλιθέας με 3-1 σετ για τις παγκορασίδες Α. Μετά τις δυο εκτός έδρας νίκες αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό στην έδρα της  στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του ομίλου!

*Παρά τις σημαντικές απουσίες των Μιλή και Κωτσαδάμ οι παγκορασίδες Α πέρασαν νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Ένωσης Ιλίου με 3-1 σετ. Τα κορίτσια αφού έχασαν το πρώτο σετ και έφτασαν μια ανάσα από το να χάσουν και το δεύτερο (24-20) αφυπνίστηκαν την τελευταία στιγμή και αφού ισοφάρισαν 25-27 πήραν μεγάλη νίκη αφού στο τρίτο και τέταρτο η απόδοσή  έφτασε σε υψηλά επίπεδα

*Με το δεξί μπήκαν και οι παγκορασίδες Β που νίκησαν με 3-1 την αξιόμαχη ομάδα του Θρίαμβου Χαιδαρίου! Έπαιξαν οι Μίλη, Γιαννουλάκη, Μπάρτζη, Πετροπούλου, Κιρκιλή,. Στασινοπούλου, Μιχοπούλου.

Ετικέτες

 

Τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου στο Μαζαράκη.

Αιτία ήταν η παρουσία των σπουδαστών του ΙΕΚ «Ιπποκράτειος» που πραγματοποίησε επίσκεψη και σημείο  αναφοράς,  ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι στον Ατρόμητο και πλέον διδάσκει την προπονητική με κατεύθυνση το ποδόσφαιρο στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό όμιλο.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος είχε την ευκαιρία δηλαδή να συναντηθεί με τους συμπαίκτες του στη «χρυσή» ομάδα της Εθνικής που κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας γράφοντας την πιο χρυσής σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου: Τον Τραϊανό Δέλλα και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά σε συλλογικό επίπεδο μην ξεχνάμε ότι είναι και ο Άντονι Λε Ταλέκ ο οποίος είχε σηκώσει την κούπα με τη Λίβερπουλ το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη.

 Οι σπουδαστές του ΙΕΚ που ήρθαν στο αθλητικό  κέντρο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους  ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους οι οποίοι  είναι πολύ οικείοι στον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή και  στην συνέχεια «κατέβηκαν» στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουν  την προπόνηση της ομάδας μας.

Ο Κώστας Κατσουράνης μετά το τέλος της επίσκεψης των σπουδαστών είχε συζήτηση με τον προπονητή Τραϊανό Δέλλα και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο. Φυσικά δεν παρέλειψε να χαιρετηθεί εγκάρδια με τους πρώην συμπαίκτες του αλλά και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Όσον αφορά την προπόνηση έλαβαν κανονικά μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Αύριο η ομάδα θα προπονηθεί στον Ασπρόπυργο.

Ετικέτες

Ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για το σύνδρομο Sudeck που ευρέως δεν είναι γνωστό. Το σύνδρομο αυτό  είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που αφορά το συνδετικό ιστό και εμφανίζεται συνήθως μετά από τραυματισμό στο χέρι, τον ώμο ή το κάτω άκρο.

Συμπτώματα
Τα συνηθέστερα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου είναι ο επαναλαμβανόμενος πόνος, το οίδημα του άκρου που πάσχει, κινητικά προβλήματα στις παρακείμενες αρθρώσεις, αλλαγές στο δέρμα και τη θερμοκρασία του στο σημείο του τραυματισμού. Ο πόνος μπορεί να είναι νυχτερινός, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δέρμα εμφανίζει οίδημα και γίνεται πιο φωτεινό και σφιχτό, υπάρχει αυξημένη εφίδρωση και γίνονται ιδιαίτερα εμφανείς οι επιφανειακές φλέβες. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αρχικά παρατηρείται υπερθερμία και έπειτα υποθερμία στην προσβεβλημένη περιοχή. Οι αρθρώσεις γίνονται τελικά δύσκαμπτες λόγω οιδήματος.
 

Το σύνδρομο Sudeck έχει 3 στάδια:

  • 1ο στάδιο: υπάρχει φλεγμονή που συνοδεύεται από οίδημα, ερυθρότητα και αυξημένη θερμοκρασία
  • 2ο στάδιο: εμφάνιση προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος, που συνοδεύονται από υποθερμία
  • 3ο στάδιο: στο τελικό αυτό στάδιο υπάρχει ατροφία στο προσβεβλημένο άκρο, η οποία αφορά τους μύες αλλά και το δέρμα, ακαμψία στις αρθρώσεις, τοπική υποθερμία και τέλος, οστεοπόρωση
Θεραπεία
Η θεραπεία του συνδρόμου Sudeck αφορά ένα σύνολο ειδικών, όπως ρευματολόγους, νευρολόγους, φυσικοθεραπευτές, αλλά και ψυχολόγους. Οι θεράποντες ιατροί αναλαμβάνουν το κομμάτι της φαρμακευτικής αγωγής του ασθενή, χορηγώντας, συνήθως, αντιρευματικά-αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις αντικαταθλιπτικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την ψυχική ανακούφιση του ατόμου που πάσχει.
Ωστόσο, από την αρχή της διάγνωσης, αλλά και στη συνέχεια, πολύ σημαντικό ρόλο κατέχει η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση του συνδρόμου.
Πλήρης αποσυμφορητική θεραπεία
Η πλήρης αποσυμφορητική θεραπεία, μέσω ενός εξειδικευμένου φυσικοθεραπευτή συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων, στην πρόληψη των συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν στα τελευταία στάδια και φυσικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή.
Πιο συγκεκριμένα, η μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης είναι απαραίτητη για τη μείωση του οιδήματος που εμφανίζουν οι ασθενείς στο πρώτο στάδιο του συνδρόμου, καθώς και για την  αντιμετώπιση μιας πιθανής φλεβικής ανεπάρκειας που μπορεί να εμφανιστεί στο δεύτερο στάδιο. Η αποσυμφορητική μάλαξη παροχετεύει όλη την περίσσια υγρού σε σημεία του σώματος που δεν πάσχουν και ανακουφίζει άμεσα τον ασθενή, ενώ μπορεί να προλάβει και μια υποτροπή του συνδρόμου.
Η συμπιεστική περίδεση με επιδέσμους ή ειδικές κάλτσες/ μανίκια είναι εξίσου σημαντική. Ο ασθενής θα πρέπει να διδαχθεί από τον φυσικοθεραπευτή τον σωστό τρόπο περίδεσης του άκρου, ώστε να το εφαρμόζει στην καθημερινότητα του και να αποφεύγει την επιδείνωση του οιδήματος του.
Η φροντίδα του δέρματος είναι καίρια στην αποκατάσταση, κυρίως στα τελικά στάδια του συνδρόμου που εμφανίζονται οι δερματικές αλλαγές, αλλά καλό είναι ο ασθενής να το επιμελείται από την αρχή για αποφυγή των συμπτωμάτων αυτών.
Φυσικά, σε μια πλήρη αποκατάσταση δε μπορεί να λείπουν οι θεραπευτικές ασκήσεις. Με τη καθοδήγηση του φυσικοθεραπευτή, ο ασθενής εκτελεί ασκήσεις για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση της παθολογικής ατροφίας του 3ου σταδίου του συνδρόμου και τη γενικότερη ενδυνάμωση του. Επίσης, γίνονται ασκήσεις για την απόκτηση του χαμένου εύρους κίνησης των προσβεβλημένων αρθρώσεων, οι οποίες συνοδεύονται με ειδικές τεχνικές κινητοποίησης, τις οποίες εκτελεί ο φυσικοθεραπευτής.
Ο ασθενής μετά από έναν αριθμό συνεδριών που θα του έχουν εξασφαλίσει μια καλή μυϊκή ενδυνάμωση, μπορεί να ξεκινήσει προγράμματα αερόβιας άσκησης, όπως κολύμβηση, περπάτημα, τρέξιμο, ομαδικά/ατομικά προγράμματα κινησιοθεραπείας σε θεραπευτική πισίνα, τα οποία θα ενισχύσουν τη γενικότερη σωματική, αλλά και ψυχική του ευεξία.

 
 
Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας