Τελευταία ενημέρωση 03:51, 19 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Ο Γιώργος Σπανός  μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» λίγο μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Ατρομήτου.

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για μας. Μειωμένα έσοδα, μειωμένα και έξοδα. Πλέον οδηγούμαστε σε ένα ορθολογικό οικονομικό πλάνο, το οποίο θα κληθούν οι πάντες να εφαρμόσουν πιστά. Δεν λέμε πως θα επιβάλλουμε «μαχαίρι» στα οικονομικά μας, αλλά θα υπάρξει ένα σχετικό συμμάζεμα. Είναι κατανοητό, από τη στιγμή που η ομάδα δεν υπολογίζει σε ευρωπαϊκά έσοδα. Επίσης, αυτοσκοπός μας δεν θα είναι η πεντάδα, γιατί όταν θέλεις να βγεις Ευρώπη, πρέπει να διαθέσεις και κάποια εφόδια, όπως είναι για παράδειγμα, δυναμικό κοινό... Διαθέτουμε όμως έναν ικανό και ώριμο κορμό παικτών, που μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε πολλά», ήταν τα λόγια του.

Για το θέμα της παραμονής του Τραϊανού Δέλλα είπε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον κ. Δέλλα. Ως προπονητής και προσωπικότητα μας έχει κερδίσει με τον επαγγελματισμό του, την πειθαρχία, την προσήλωσή του στη δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Θα συναντηθούμε μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν έχουμε καθορίσει συγκεκριμένη μέρα, αλλά για να συμφωνήσουμε, θα πρέπει να ακούσει αυτός εμάς και εμείς αυτόν».

Ετικέτες

Μια ασυνήθιστη εικόνα είδαν χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

 Μαζί με τους παίκτες των δύο ομάδων έκαναν είσοδο ως συνοδοί στον αγωνιστικό χώρο, τα κορίτσια από την Ακαδημία του Γυναικείου Ατρόμητου.

Ένα μπουκέτο από όμορφα κορίτσια που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και μαθαίνουν τα μυστικά του από την ολοένα και αναπτυσσόμενη ακαδημία του γυναικείου τμήματος. Η παρουσία τους έκανε εντύπωση και προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στους παίκτες του Ατρόμητου και της ΑΕΚ που πρόβαλαν να ανταλλάξουν μεταξύ τους λίγα λόγια για το άθλημα που τους ενώνει αλλά και για να δώσουν τις ευχές τους για τις μέρες του Πάσχα.

Ετικέτες

Μία ακόμη συνεργασία-σταθμός για τον ΓΣΠ με στόχο τη βελτίωση των νεαρών αθλητών! Σε τρία καμπ με το χαρακτηριστικό όνομα «West Side Basketball Camp” τα οποία θα πραγματοποιηθούν τα αντίστοιχα τριήμερα από 16 έως 25 Ιουνίου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» οι Βαγγέλης και Αντώνης Μάντζαρης θα διδάξουν τα μυστικά του μπάσκετ σε αθλητές από 8 έως 18 ετών!

 Δύο παιδιά βγαλμένα από τα σπλάχνα της ομάδας και μαζί φυσικά οι πεπειραμένοι προπονητές του συλλόγου, θα βοηθήσουν τους νεαρούς αθλητές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους με εξειδικευμένα προγράμματα βελτίωσης.

Ο ΓΣΠ είναι εδώ και δίνει την ευκαιρία να μάθεις το μπάσκετ, όπως το ξέρουν οι καλύτεροι! Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Βαγγέλης και ο σπουδαίος αθλητής, Αντώνης Μάντζαρης!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105777147

Ετικέτες

 Ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για το βάδισμα στις μύτες που παρατηρείται πολλές φορές στα μικρά παιδιά και δίνει χρηστικές συμβουλές στους γονείς

Το βάδισμα στις μύτες σημαίνει απλά, ότι το παιδί περπατά ή και στέκεται στα δάχτυλα και στο μπροστινό μέρος των πελμάτων του αποφεύγοντας στην επαφή του υπόλοιπου πέλματος με το έδαφος. Αυτό θεωρείται μια φυσιολογική κατάσταση από την οποία μπορεί να περάσει ένα παιδί μεταξύ 2 έως 3 ετών. Μετά τα 3 έτη ωστόσο εάν αυτό συνεχιστεί χωρίς να υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος ιατρικός λόγος (π.χ. εγκεφαλική παράλυση) θεωρείται ιδιοπαθές (δηλ. δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορεί να το προκαλεί) και εξελίσσεται σε μια συνήθεια την οποία το παιδί εγκαθιστά σιγά-σιγά στην καθημερινότητά του.  

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΤΟΥΣ;

Το να ορίσουμε τι είναι το περπάτημα στις μύτες είναι κάτι πολύ απλό. Αυτό που δεν είναι καθόλου απλό είναι να ορίσουμε το τι ακριβώς μπορεί να προκαλεί αυτό το πατέ ντο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει αυτό το πατέντο βάδισης και η έρευνα μέχρι τώρα δεν μας έχει υποδείξει συγκεκριμένους παράγοντες που μπορεί να οφείλονται γιαυτό.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ όπως Απτική Αμυντικότητα, Ιδιοδεκτικά ή και Αιθουσαία προβλήματα μπορεί να οφείλονται για το βάδισμα στις μύτες τόσο όσο και νευρολογικά θέματα όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση και η μυϊκή δυστροφία. Μπορεί το βάδισμα στις μύτες να είναι ίσως σημάδι αυτισμού εφόσον τόσο συχνά το συναντάμε σε παιδάκια του αυτιστικού φάσματος; Μήπως απλώς, το μυϊκό σύστημα στις γάμπες είναι αρκετά ‘’σφιχτό΄΄ ώστε να εμποδίζει τα πέλματα να ακουμπούν αβίαστα στο έδαφος; Είναι κάποια ερωτήματα που έχουμε κατά νου όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θέμα.

Το πιο σημαντικό ερώτημα, ωστόσο, ίσως είναι το εξής:

ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ;

Φυσικά και όχι. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αυτό το πατέντο βάδισης εως την ηλικία των 5 ετών, υποδεικνύουν μερικοί ερευνητές. Εάν το παιδί δεν δείχνει άλλα σημάδια αναπτυξιακής καθυστέρησης τότε δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Ως θεραπευτές στο 90% των περιπτώσεων παρατηρούμε το βάδισμα στις μύτες των ποδιών όταν υπάρχουν  θέματα αισθητηριακής επεξεργασίας ή άλλα νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ/ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Η θεραπεία βασίζεται στην αιτία, στο πόσο ‘’ισχυρή΄΄ είναι αυτή η συνήθεια (π.χ. το παιδί περπατά και στέκεται μόνο με αυτόν τον τρόπο ή το κάνει κάτω από συγκεκριμένους εκλυτικούς παράγοντες) και στο πόσο έχει επηρεάσει το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού (π.χ. ο γαστροκνήμιος μυς έχει γίνει πολύ ΄΄σφιχτός΄΄, υπάρχουν άλλες αλλοιώσεις στο πόδι του παιδιού λόγω αυτού του τρόπου βαδίσματος;).

Οι τρόποι αντιμετώπισης μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • 1.διατατικές ασκήσεις
  • 2.σταθερη περίδεση .
  • 3.ενέσεις botox
  • 4.νάρθηκες για ακινητοποίηση στις σοβαρότερες περιπτώσεις
  • 5.σε μέτριες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν σκληρά μποτάκια ή ειδικά ορθωτικά μέσα στα παπούτσια των παιδιών
  • 6.σε σπάνιες πολύ σοβαρές περιπτώσεις ακολουθείται χειρουργική αντιμετώπιση.

Εάν το πατέντο βάδισης στις μύτες, οφείλεται σε αισθητηριακά θέματα τότε μπορεί η αντιμετώπιση να περιλαμβάνει:

  • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
  • Αισθητηριακή Δίαιτα
  • Βαθιά πίεση και ιδιοδεκτικότητα στα πόδια και τους ώμους.

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Εάν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο των 3 ετών και συστηματικά και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 6 μήνες) περπατά στις μύτες των ποδιών συζητείστε το με τον Παιδιάτρό σας ο οποίος είναι ο αρμόδιος να σας κατευθύνει. Τις περισσότερες φορές θα σας πει ότι αυτό είναι απλώς ένα στάδιο το οποίο το παιδί το ξεπερνά .

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν και άλλα αισθητηριακά ή και αναπτυξιακά προβλήματα αυτό το θέμα πρέπει να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί από Εργοθεραπευτή ή Φυσιοθεραπευτή ή πολλές φορές και από τους δυο.

Ετικέτες

Οι επιτυχίες για τους αθλητές του Κ.Ο.Π. ΓΛΑΥΚΟΣ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.  Οι επιδόσεις τους δεν σταματούν μόνο σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά συνεχίζονται και σε διεθνείς οργανώσεις.  Πρόσφατη επιτυχία είναι αυτή της αθλήτριάς του Όλγα Ντάλλα.

  Η Όλγα συμμετείχε στους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης Εφήβων - Νεανίδων με την εθνική Ελλάδος, που έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Βόλο, το διάστημα 23 -24.04.2016 και κατέκτησε 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο

Συγκεκριμένα, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ.και 100μ. ύπτιο με χρόνο 30.78 και 1:04.54 αντίστοιχα και το  χάλκινο στα 200μ. ύπτιο με χρόνο 2:18.50

Σε ανακοίνωση του ο Γλαύκος αναφέρει: « Τα συγχαρητήρια όλων μας στην Όλγα και της ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ότι και αν κάνει.  Ο Κ.Ο.Π. ΓΛΑΥΚΟΣ επιβραβεύει και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες των αθλητών του».

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας