Τελευταία ενημέρωση 00:44, 24 Σεπ 2023
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Με επιθετική πολυφωνία το Περιστέρι επικράτησε (87-69) του Κολοσσού στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Μετά το πρώτο 10λεπτο (22-23) οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα και με λύσεις που βρήκαν επιθετικά από τον Νέιτ Ρένφρο, Τζέιλεν Χαντς και τον Κένι Γουίλιαμς πήραν μια διαφορά (42-30 στο 15.30’’), ενώ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +8 (48-40 στο 20’).

Στο δεύτερο μέρος, οι «κυανοκίτρινοι» με λύσεις που βρήκαν επιπλέον από τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ ανέβασαν την διαφορά στο +16 (63-47 στο 26.30’’). Μάλιστα, έφτασε και στο +19 (79-61 στο 35’) πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Επόμενος αντίπαλος για το Περιστέρι bwin το Σάββατο (16/9, 13:00) ο ΠΑΟΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 48-40, 69-55, 87-69.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 4, Χαντς 17 (1 τριπ.), Ντάνγκουμπιτς 5, Κασελάκης 5 (1 τριπ.), Ρένφρο 16, Ζούγρης 7, Πουλιανίτης 4, Χουγκάζ 5, Λονγκ 14 (2 τριπ.), Γουίλιαμς 10 (2 τριπ.), Μαραγκουδάκης, Αλεξάκης, Χατζής.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Σεγκούρα): Περάντες 6, Ουτόμι 5, Γιόργκενσεν 9 (3 τριπ.), Πόλι 12 (1 τριπ.), Μπραΐκοβιτς 8, Παπαγιάννης, Γόντικας 2, Σίμονς 11 (2 τριπ.), Κολοβέρος 10, Μπιλλής 3, Πετρόπουλος 2, Καμαριανός.

Ετικέτες

Αναμένεται πρόγραμμα 1000 ευρώ και για εργαζομένους

 

Βήμα 1ο (τώρα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος (για όσους μένουν στην Αττική) στο ΚΔΒΜ ΠΑΠΑΔΕΑ ΕΔΩ για το επίδομα και την κατάρτιση.

Εάν έχετε πάρει τον ΚΑΥΑΣ σας από το Voucher.gov.gr, τον θέτετε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος!

Βήμα 2ο (δεν έχει ανοίξει ακόμη)

Κάνετε αίτηση στο voucher.gov.gr για να μπείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων και παίρνετε τον κωδικό ΚΑΥΑΣ (δεν έχουν ανοίξει οι αιτήσεις ακόμη)

Βήμα 3ο ((δεν έχει ανοίξει ακόμη)

Εφόσον πάρετε ΚΑΥΑΣ και βγει το Μητρώο Ωφελουμένων, θα ανοίξει η πλατφόρμα και επιλέγετε το ΚΔΒΜ ΠΑΠΑΔΕΑ και το αντικείμενο κατάρτισης που σας ενδιαφέρει.

 

Στόχος έργου

Στόχος του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης , που θα οδηγούν σε Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν μέσω της επιδοτούμενης κατάρτισης και θα απευθύνονται σε εγγεγραμμένους στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας άνω των 18 ετών.

 

Δικαίωμα συμμετοχής για τα 1000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

· Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

· Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

· Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

 

Η ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ενεργοποιεί προγράμματα κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα:

 1. Πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για 30.000 ανέργους σε κλάδους υψηλής ζήτησης.
 2. Πρόγραμμα κατάρτισης και επιδότησης απασχόλησης 15.000 νέων 25-45 ετών.
 3. Πρόγραμμα κατάρτισης 5.000 ατόμων για προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας ηλικίας 18-50 ετών.
 4. Επιχορήγηση 2.000 ανέργων ηλικίας 30-55 ετών με το ποσό των 14.800 ευρώ για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

 Νέο πρόγραμμα VOUCHER 1000 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα σε πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων. Αφορά εργαζόμενους άνω των 18 ετών που ασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Αναλυτικότερα:

50-250 ώρες κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Κριτήρια:

 • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
 • Ηλικία άνω των 18 ετών
 • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως αν η σύμβασή τους είναι πλήρης ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.

 

https://workenter.gr/dypa-xekinoun-oi-aitiseis-gia-1000-evro-se-30-000-neous-dikaiouchous-5862

Ετικέτες
Μέλος του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΓΣ Περιστερίου είναι και επίσημα ο Ντανίλο Άντζιτς για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024!
Ο 27χρονος Μαυροβούνιος αμυντικός αναμένεται να ισχυροποιήσει με την παρουσία του την ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Λούδη.
Ετικέτες

Χρειάζονται πολλά περισσότερα για νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο master plan που εκπόνησε η Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του ΕΚΠΑ

 Για μια ακόμη φορά ένα τραγικό γεγονός, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τη Θεσσαλία, έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς εκφραστές των δυνάμεων της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού,  να υποστηρίξουν ένα ψεύτικο αφήγημα και να μιλήσουν για ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική.

 

Η ειρωνεία είναι πως μιλούν για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων δύο πρόσωπα όπως ο κ. Γ. Σγουρός, που ως περιφερειάρχης στο παρελθόν δεν έκανε τίποτε στον τομέα αυτό. Και ο κ. Γ. Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καταφέρει στο Δήμο του να ολοκληρώσει αντιπλημμυρικά έργα που του χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

7 Αλήθειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

 Στα ψέματα των δύο αυτών υποψηφίων περιφερειαρχών, απαντάμε με την αλήθεια των αδιαμφισβήτητων στοιχείων που παραθέτουμε.

 

Αλήθεια πρώτη: Η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής αποτέλεσε μια από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της το Σεπτέμβριο του 2019. Με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις στο διάστημα αυτό πετύχαμε η Αττική να αντέξει σε ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και να μην ζήσουμε ξανά τραγικές καταστάσεις, όπως αυτές που συνέβησαν στη Μάνδρα.

 

Αλήθεια δεύτερη: Υλοποιούμε 5 κατηγορίες παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 726 εκ. Ευρώ

Από το 2020 ως το 2023 έχουν αναπτυχθεί 5 κατηγορίες παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 726.740. 698 ευρώ.

 

Οι 5 αυτές κατηγορίες παρεμβάσεων αφορούν:

 1. Τον καθαρισμό των ρεμάτων ( 47.239.944 ευρώ)
 2. Τον καθαρισμό φρεατίων ( 6.764.245 ευρώ)Τη διευθέτηση και οριοθέτηση ρεμάτων ( 134.448.968 ευρώ)
 3. Την άρση καταπτώσεων κι αντιστήριξη πρανών ( 22.701.590 ευρώ)
 4. Την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ( 517.457.949 ευρώ)

 

Και οι 5 αυτές κατηγορίες παρεμβάσεων έχουν ως πηγή χρηματοδότησης

 

 • τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής
 • Το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
 • Το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020
 • Το ΥΜΕΠΕΡΡΑ
 • Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Πρόκειται για έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης, αλλά κι έργα ενταγμένα στον προϋπολογισμό με άμεσο προγραμματισμό υλοποίησης.

 

Αλήθεια τρίτη: Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.  Ενώ κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά αντιπλημμυρικά έργα που είχαν σταματήσει να εκτελούνται για διάφορους λόγους, όπως πλημμελείς μελέτες, αδυναμίες εργολάβων να υλοποιήσουν τις συμβάσεις, καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων, κλπ.

 

Αλήθεια τέταρτη: Το διάστημα 2020 -2023 η Περιφέρεια Αττικής

 • Ολοκλήρωσε 39 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
 • Σήμερα εκτελούνται 39 αντίστοιχα έργα
 • Μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα το επόμενο διάστημα, αφού διαθέτουν ώριμες μελέτες 130 αντίστοιχα έργα

Όσον αφορά τα έργα διευθέτησης κι οριοθέτησης ρεμάτων

 • Έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται σήμερα 18 έργα
 • Μπορούν να δημοπρατηθούν, εφόσον πλέον έχουν ωριμάσει, το επόμενο διάστημα άλλα 19

 

Αλήθεια πέμπτη: Για πρώτη φορά γίνεται με οργανωμένο τρόπο και με αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η Αττική δεν έχει ζήσει καταστάσεις του παρελθόντος, παρά το γεγονός ότι η κλιματική κρίση έχει ενταθεί ενώ και σημαντικό τμήμα των δασών έχει καταστραφεί από πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, ως ένα ακόμη μέτρο πολιτικής κι ενίσχυσης της διαφάνειας στον τομέα αυτό, σήμερα η Αττική είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που λειτουργεί Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Ρεμάτων, όπου καταγράφεται καθημερινά κι αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας κάθε δράση σε αυτόν τον τομέα, συνοδευόμενη κι από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Γιατί στην Αττική οι καθαρισμοί ρεμάτων γίνονται πραγματικά.

 

Αλήθεια έκτη: Χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής από φυσικές καταστροφές. Η Περιφέρεια Αττικής έχει καταρτίσει σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ένα ολοκληρωμένο master plan, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων πλημμυρικού κινδύνου, πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών. Στο σχέδιο αυτό  έχει γίνει ανά περιοχή η χαρτογράφηση των κινδύνων και η επικινδυνότητα που αφορά πλημμύρες, πυρκαγιές ή σεισμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής απαιτούνται έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί για μας έναν οδικό χάρτη, ο οποίος ασφαλώς πρέπει να επικαιροποιείται σε τακτικό χρονικό διάστημα, γιατί η κλιματική κρίση είναι μια δυναμική κατάσταση και τα έργα που θα εκτελεστούν πρέπει να στηρίζονται σε διαρκώς επικαιροποιημένες μελέτες και δεδομένα. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, απαιτείται η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προκαλέσει μια εθνική κινητοποίηση , προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι που ξεπερνούν τις δυνατότητες της , ώστε να υλοποιηθούν σε κατάλληλο χρόνο τα έργα και οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Το master plan έχει παραδοθεί στα αρμόδια Υπουργεία το προηγούμενο διάστημα.

 

Αλήθεια έβδομη: ο σωστός σχεδιασμός προβλέπει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Ως Περιφέρεια Αττικής προετοιμάζαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που έδινε βάρος στην υπεύθυνη ενημέρωση και την πιστοποιημένη εκπαίδευση πολιτών και εθελοντών, πάνω στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. Αυτό το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

Δεν παίζουμε με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας

 

Οι 7 παραπάνω αλήθειες, αλλά και ο αναλυτικός πίνακας έργων και παρεμβάσεων που επισυνάπτεται, αποδεικνύει πως τα προηγούμενα 4 χρόνια έγιναν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια. Χάρη σε όσα έγιναν, η Αττική κατάφερε να αντέξει και δεν ζήσαμε ξανά καταστάσεις όπως τα γεγονότα της Μάνδρας, που τόσο μας πλήγωσαν.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών δεν παίζει.

Ετικέτες
Την απόκτηση του Διονάτου ανακοίνωσε η Ανθούπολη.
Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Στον Ιπποκράτη ο Φέκας

Στον Ιπποκράτη ο Φέκας

23 Σεπ 2023 Ιπποκράτης

Νίκη στο ντεμπούτο Καρατζά
Ατρόμητος με ψυχή… ξέρανε τον ΟΦΗ!
Καρακασίδης στον Φοίνικα

Καρακασίδης στον Φοίνικα

22 Σεπ 2023 Φοίνικας

Ανακοίνωσε Ουάγια

Ανακοίνωσε Ουάγια

21 Σεπ 2023 Ιπποκράτης

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας