«Έφυγε» χθες για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Χονδρογιάννης ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.
Μετά το τέλος του αγώνα με την Φάλκο Ζομπατέλι ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Φάλκο. Έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που έδειξαν στο παιχνίδι. Είναι μία νίκη που θέλαμε και τα καταφέραμε».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του από το παιχνίδι στο 34’ του αγώνα, όπου υποστήριξε: «Είμαι πάνω από 20 χρόνια στο μπάσκετ. Δεν έχω δει έναν άνθρωπο από τη γραμματεία, που είναι μέρος στον αγώνα να μου απευθύνεται και να μου λέει «άει γ..ήσου». Δεν το έχω ξαναδεί. Είναι ντροπή!
Πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο, μετά για το μπάσκετ και μετά για τον οργανισμό της Φάλκο, που είναι ένας οργανισμός με καλούς ανθρώπους και έναν καλό προπονητή που τον ξέρω προσωπικά. Είναι ντροπή! Του ζήτησα τάιμ άουτ αν δεχόμασταν καλάθι. Έδωσε τάιμ άουτ χωρίς η Φάλκο να σκοράρει γιατί κάναμε φάουλ. Τον ρώτησα γιατί έδωσε τάιμ άουτ και μου απάντησε «άει γ…ήσου».
Είναι ντροπή για το μπάσκετ. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είναι ντροπή, άνθρωπος της γραμματείας να μου λέει «άει γ…ήσου». Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου».
Διπλό «λουκούμι» υπό τις ιαχές των Fentagin πέτυχε ο ΓΣΠ μέσα στην Ουγγαρία επικρατώντας με 90-87 της Σομπατέλι και με αυτόν τον τρόπο έκανε ένα βήμα για την πρόκριση στο play-in τουρνουά, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της πρώτης φάσης. Οι Περιστεριώτες πήγαν στο 2-2, ενώ έριξαν τους Ούγγρους στο 1-3. Αυτό σημαίνει πως τους έχουν και στην ισοβαθμία.
Αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή ο Σπανούλης, 6:02 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Χαραλαμπίδης τελείωσε το ματς σε ρόλο πρώτου προπονητή. Το Περιστέρι ειχε και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του στην Ουγγαρία.
To Περιστέρι προηγήθηκε με 10-16 χάρη στο τρίποντου Χουγκάζ. Ο Μπάρατς μείωσε σε 14-18 για τη Σομπατέλι, ενώ ο Χαντς έβγαλε τη φάση του αγώνα, υψώνοντας στον Ρένφρο με πάσα ολόκληρου γηπέδου για ένα ένα εντυπωσιακό κάρφωμα που έγραψε το 16-22.
Το τρίποντο του Ντάνγκουμπιτς έφερε τη διαφορά στο +13 (18-31) για την ομάδα του Σπανούλη στο 12'. Ο Ράγκλαντ ευστόχησε για τρεις για το 29-42 στο 17'. Ο Τόμπσον έκανε ζημιά στη Σομπατέλι και σκόραρε για το 34-50, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες σούταραν με 6/14 τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά.
O Μπένκε έκανε το 49-63 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ρένφρο συνέχισε να κάνει ότι θέλει στη ρακέτα των γηπεδούχων. Ο Ντάγνκουμπιτς κάρφωσε για το 51-70, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.
Το Περιστέρι έχασε λίγο το... μυαλό του στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Σπανούλη να αποβάλλεται με διπλή τεχνική ποινή, 6:02 για το τέλος. Ο Πονγκό μείωσε σε 70-77, πέντε λεπτά για το τέλος. Ο Χαντς ανέλαβε δράση και έκανε το 73-80 στο 36'. Ο Τζορντάνο σκόραρε με τρίποντο και μείωσε σε 80-84. Ο Χαντς με δύο βολές, έκανε το 80-88 στο 39'. Ο Περλ έκανε το 84-88. Ο Ράγκλαντ έκανε 84-90 στα 21 δευτερόλεπτα. Ο Πόνγκο μείωσε σε 87-90. Ο Γουίλιαμς έχασε δύο βολές, αλλά ο Πονγκό αστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς στην παράταση.
Τα δεκάλεπτα: 18-25, 38-54, 58-72, 87-90
Ο ΑΟ Περιστερίου πήρε το ντέρμπι των δυτικών προαστίων αφού επικρατησε στο Ίλιον με 0-1 του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η νγυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου επικράτησε (11-9) της ΝΕ Πατρών, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
Οι παίκτριες του Θοδωρή Ανδρεάκου μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο 8λεπτο που ήταν ισορροπημένο (3-3) πήραν τον πλήρη έλεγχο με το επιμέρους 0-2 και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά δυο τερμάτων (3-5).
Στο τρίτο 8λεπτο η ομάδα της Πάτρας μείωσε το σκορ με το επιμέρους 3-2, αλλά στην τελευταία περίοδο οι «κυανοκίτρινες» κυριάρχησαν καθώς βρέθηκαν να προηγούνται και με 11-7 και απλώς στο φινάλε η ΝΕ Πατρών μείωσε την τελική διαφορά της νίκης της οομάδας του ΓΣ Περιστερίου.
Επόμενος αντίπαλος για τη γυναικεία ομάδα του ΓΣΠ το προσεχές Σάββατο (25/11, 18:00) είναι η ΑΕΚ στο κολυμβητήριο της «Χωράφας», για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 3-3, 0-2, 3-2, 3-4.
ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Σακκαλής): Ανδρον.Κοντάκου, Ανδρουτσέλη, Σνέλγκαρ, Δήμητρα Κοντάκου, Ευφροσύνη Τσιμάρα 1, Μπαλάτσα 3, Αρνά, Μπινιάρη 1, Μοίραλη 1, Λιαπάκη, Τύχινα 3, Μαρία Κεπενού, Μπεκρή, Ζαφειράκη, Ζήκου.
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ανδρεάκος): Ζαφειράκη, Μαμόγλου 4, Λαλούση, Γροζοπούλου, Αποστολίδου, Κόλλια, Πετάση, Μπερίκου 2, Πέττα 1, Λασκαρίδου 2, Κάσσαρη 1, Γκοτζιά, Μαρία Καραγιάννη, Σκαρμούτσου, Λέβι 1.