Τελευταία ενημέρωση 20:43, 30 Νοε 2020
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Mε δύο παίκτες του ΓΣΠ στην αποστολή της γεγονός που αποδεικνύει πόσο έχει «μεγαλώσει» ως ομάδα, η Εθνική Ελλάδας Ανδρών βρίσκεται από χθες στο Σαράγεβο ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Λετονία στις 19.00 και τη Βουλγαρία την Κυριακή την ίδια ώρα  στο πλαίσιο της της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022.
Πρόκεται για τους Γιάννη Αθηναίου και Γάιο Σκορδίλη. Στα δύο πρώτα παιχνίδια για τον όμιλό της στην προκριματική φάση, η Ελλάδα σημείωσε ισάριθμες νίκες, εντός έδρας επί της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας επί της Βοσνίας με 70-65.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε μεταξύ άλλων για την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, τη Λετονία, σημειώνοντας πως: «Δεν την είχαμε αντιμετωπίσει στο πρώτο «παράθυρο» και όπως την έχουμε δει στα παιχνίδια της, η  Λετονία είναι μια πολύ καλή ομάδα, παρότι δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη διαδικασία και έχει δύο ήττες. Δεν αντικατοπτρίζουν πάντως αυτά τα αποτελέσματα την ποιότητά της. Επιπλέον, είναι και ενισχυμένη σε αυτό το «παράθυρο» με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θα φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα εξαρτηθεί κυρίως από την άμυνά μας που πρέπει να είναι επιθετική, με μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα και στο περιφερειακό σουτ. Πρέπει να το ελέγξουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα ανοιχτά σουτ και τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους, ειδικά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αφ' ενός θα μας δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφ' ετέρου θα συνεχίσουν αυτή την πολύ καλή πορεία που έχουμε στα προκριματικά».


H σύνθεση της Εθνικής Ανδρών

Ονοματεπώνυμο

Ύψος

Ημ. Γένν.

Ομάδα

Γιάννης Αγραβάνης

1,98

13/11/1998

Μεσολόγγι BAXI

Δημήτρης Αγραβάνης

2,08

20/12/1994

Προμηθέας

Γιάννης Αθηναίου

1,94

27/05/1988

Περιστέρι

Νίκος Γκίκας

1,86

22/11/1990

ΑΕΚ

Βασίλης Καββαδάς

2,06

28/12/1991

Ηρακλής

Δημήτρης Κακλαμανάκης

2,06

25/01/1994

ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κατσίβελης

1,96

01/10/1991

ΑΕΚ

Mιχάλης Λούντζης

1,98

04/08/1998

Προμηθέας

Βαγγέλης Μάντζαρης

1,96

16/04/1990

Προμηθέας

Βαγγέλης Μαργαρίτης

2,03

05/12/1982

ΠΑΟΚ

Νίκος Ρογκαβόπουλος

2,02

27/06/2001

ΑΕΚ

Γάιος Σκορδίλης

2,08

06/12/1987

Περιστέρι

Μιχάλης Τσαϊρέλης

2,08

23/03/1988

Ηρακλής

Δημήτρης Φλιώνης

1,88

08/04/1997

Άρης

Ετικέτες

Τη λογική της τουρκικής στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο καταγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδικό ένθετο Spectacle du Monde του γαλλικού περιοδικού Valeurs Actuelles και στον διευθυντή σύνταξης Antoine Colonna, με τίτλο «Οι τουρκικές προκλήσεις: Απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Το Spectacle du Monde κυκλοφορεί κάθε μήνα ως ειδικό ένθετο στο περιοδικό Valeurs Actuelles και ασχολείται κάθε φορά με ένα θέμα διεθνούς επικαιρότητας. Κεντρικό θέμα της σημερινής 38σέλιδης έκδοσής του είναι η «Η απειλή Erdogan». Στο πλαίσιο του αφιερώματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός παρουσιάζει αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί διαρκή απειλή για την ασφάλεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα η ελληνο-τουρκική ένταση να αποτελεί αναπόφευκτα ένα ευρω-τουρκικό ζήτημα, το οποίο θα εξεταστεί και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. “Εφόσον η τουρκική αδιαλλαξία συνεχιστεί, η Ένωση θα πρέπει να επιβάλει πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις, για να προστατεύσει την ασφάλεια των κρατών-μελών και τη σταθερότητα της περιοχής”, σχολιάζει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει ότι “σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος περνά από τα νερά της Μεσογείου”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισημαίνει ότι η Τουρκία εδώ και καιρό ακολουθεί μια πολιτική προκλήσεων και παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου στη Μεσόγειο, απέναντι στην οποία η Ελλάδα έχει τηρήσει αποφασιστική αποτρεπτική στάση, αποδεικνύοντας ότι είναι ο άοκνος υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου και πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Εξηγεί επίσης ότι υφίσταται μία και μοναδική διμερής διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή η οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, παρόλο που η Τουρκία εφευρίσκει συστηματικά νέες διμερείς διαφορές, καταφεύγοντας ακόμη και σε απειλές πολέμου. Προσθέτει ότι για τη διευθέτηση της διαφοράς στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο με προκαθορισμένο πλαίσιο, αλλά όχι χωρίς προϋποθέσεις και υπό την πίεση πολιτικών αποπροσανατολισμού, όπως επιθυμεί η Τουρκία.

Σε σχέση με τα χωρικά ύδατα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθαρίζει ότι η επέκτασή τους αποτελεί νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, το οποίο η Ελλάδα διατηρεί και θα ασκήσει, όποτε το κρίνει σκόπιμο.

Περαιτέρω, ερωτηθείς για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ο Αναπληρωτής Υπουργός κάνει λόγο για επίδειξη αλληλεγγύης εκ μέρους τους και τονίζει, ιδίως, την υποστήριξη της Γαλλίας, που αναδείχθηκε άλλη μια φορά εγγυητής του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών. “Η γαλλο-ελληνική συνεργασία αναπτύσσεται πλήρως στο πολιτικό και στρατηγικό πεδίο και ιδίως όσον αφορά τον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι και θα είναι ένας εταίρος της Γαλλίας άξιος της ιστορίας μας και του κοινού μας μέλλοντος”, σημειώνει.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολιάζει επίσης ότι έχει αρχίσει να αλλάζει η αντίληψη για την Τουρκία στην Ευρώπη λόγω των αναθεωρητικών και νεο-οθωμανικών φιλοδοξιών της, που μαρτυρούν ότι πολιτικά επέλεξε το δρόμο της περιθωριοποίησης απέναντι στις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αξίες. Εξάλλου, όπως τονίζει, η Τουρκία χρησιμοποιεί τα προνόμια της Τελωνειακής Ένωσης, χωρίς να εκπληρώνει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και, παράλληλα, απομακρύνεται από την Ευρώπη και σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κομβικών πολιτικών.

Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρεται στην εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών εκ μέρους της Τουρκίας από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, τακτική που εντάσσει στις “υβριδικές στρατηγικές” της γείτονας χώρας, οι οποίες μάλιστα έτσι επιφέρουν βαρύ πλήγμα στο ανθρωπιστικό δίκαιο. “Η χώρα μας αντέδρασε με αποτελεσματικότητα και αναλογικότητα σε ενορχηστρωμένα επεισόδια που έλαβαν τότε χώρα, και μάλιστα αμέσως πριν το ξέσπασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας σε Ευρώπη και Τουρκία”, τονίζει.

Ερωτηθείς αν ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους μουσουλμάνους της Ευρώπης, δηλώνει ότι στο ζήτημα της διαφορετικότητας πρέπει να δείξουμε μεν σεβασμό και ανοχή, αλλά και αποφασιστικότητα απέναντι σε όσους προωθούν διασπαστικές τάσεις εντός των κοινωνιών μας. Τέλος, σε σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Γαλλία και Αυστρία, ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει ότι εντάσσονται σε μια στρατηγική που δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή και ότι θα πρέπει να απαντηθούν χωρίς ακρότητες, με λύσεις που προστατεύουν τα σύνορά μας και εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών μας».

 

Ετικέτες

Το Μουντιάλ του 1986, που τον καθιέρωσε, δεν το πρόλαβα ηλικιακά. Και δεν το θυμάμαι, και δεν ήμουν καν στην Ελλάδα τότε, ζούσαμε σε μια χώρα που δεν είχε ιδέα, ούτε τώρα έχει, για τη διαφορά soccer από football: στον Καναδά. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας όμως το θυμάμαι τόσο καλά, απόλαυσα κάθε στιγμή του ως ένα πιτσιρικάς που μαθαίνει νέα πράγματα, που μπορώ να παραθέσω αποτελέσματα, σκόρερ, ενδεκάδες, στιγμές, πιθανότατα καλύτερα κι από το… Μουντιάλ της Ρωσίας το ’18, το πιο πρόσφατο. Είναι το Μουντιάλ που με έκανε… Βραζιλία. Όπως έγινα Λίβερπουλ σε αγώνα που ηττήθηκε (ούσα και αουτσάιντερ στο στοίχημα), σε ένα προ σχεδόν τριών δεκαετιών τελικό Κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ, έγινα «σελεσάο» στον αγώνα με την Αργεντινή. Εκεί όπου δεν ήταν ο καλύτερος του αγώνα, ίσα ίσα το ματς ήταν… σούπερ αλλά η ασίστ του προς τον Κανίχια ήταν, απλά, μια ποδοσφαιρική ποίηση.

Ήταν ίνδαλμα για κάθε παιδί, από τότε. Αλλά ως, εξ απαλών ονύχων, αντιδραστικός, μιας και η Βραζιλία μου ήταν τότε πιο συμπαθής, Τον μίσησα. Ήμουν με τον Αλεμάο, με τον Καρέκα, με τον Μπράνκο, με τον Ντούνγκα που όσο καλός παίκτης ήταν, άλλο τόσο μυρωδιάς ως τεχνικός εξελίχθηκε. Ωστόσο το μίσος μου, διότι σε τέτοιο εξελίχθηκε, για τον Ντιέγο κράτησε, επακριβώς, 15 ημέρες. Υπήρχε πάντα, και νομίζω υπάρχει ακόμη, μια απέχθεια προς κάθε τι γερμανικό στα παιδιά της χώρας μας, που αρχίζουν να μαθαίνουν στο σχολείο πράγματα όπως… η κατοχή.

Η (Δυτική, ακόμη) Γερμανία με την Αργεντινή, ο Ντιέγο στα μπλε και πρόσωπο του αγώνα ο Εδουάρδο Κοσεδάλ, ένα μεξικάνικο λαμόγιο, έδωσε ένα πέναλτι που, μάλλον, δεν ήταν. Το ματς ήταν άθλιο από πλευράς θεάματος κι αν μένει μια εικόνα από αυτό, όπως από κάθε μεγάλο παιχνίδι, ήταν το κλάμα του στο τέλος. Το κλάμα για την αδικία. Το αίσθημα του «γαμώτο». Πόσο, μα πόσο, το έχω ασπαστεί στη ζωή μου εδώ και 40 χρόνια, πόσο…

Κάπως έτσι δάκρυσα, 10 ετών τότε, μαζί με τον Ντιέγο. Δάκρυα που δεν έχουν, συγχωράτε με, σταματήσει από χθες…. Όπως, κανείς μας.

AD10S Diego.

 Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Ετικέτες

Με νέο πρόσωπο τον Χρήστο Σαλούστρο πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τετάρτης (25/11) για το Περιστέρι στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο φόργουορντ των «κυανοκιτρίνων» πάτησε ξανά παρκέ και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς άφησε πίσω το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πόδι.

Όσο για τον Τεράν Πέτεγουεϊ και τον Ζώη Καράμπελα, συμμετείχαν σε ένα μέρος της προπόνησης της ομάδας και στην συνέχεια ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Ετικέτες

Διάρρηξη στα γραφεία της Άμιλλας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες με μεγάλες απώλειες για τον σύλλογο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

« Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας χαιρετώ και καλή σας βδομάδα...

 Εύχομαι και ελπίζω να είσαστε όλοι γεμάτοι σωματική  και πνευματική υγεία...

 Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως την προηγούμενη βδομάδα Κυριακή 15 προς Δευτέρα 16 /11 στα γραφεία της ομάδας μας υπήρξε  διάρρηξη και δυστυχώς οι απώλειες σε υλικό είναι πολύ μεγάλες...

 (Προπονητικό υλικό ,αγωνιστικός ρουχισμός,ηλεκτρονικός εξοπλισμός όπως τηλεοράσεις,laptop ,pc,ηχοσύστημα)...

 Έχουν ενημερωθεί όλοι αρμόδιοι φορείς και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια λύση ώστε και με την δική μας συμβολή να αποκατασταθούν όλα ώστε όταν ξανά επανέλθουμε στούς φυσιολογικούς μας ρυθμούς να είμαστε έτοιμοι να ξανά υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους...

Υ.Γ. Εάν κάποιος από τους φίλους της ομάδας ενδιαφέρετε να βοηθήσει τα τηλέφωνα μας είναι στην διάθεση σας..

 Ουρανία Γρηγοράτου : 693 1093539.

 Στέφος Ηλίας : 6970808695.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια πρός όλους και όλες

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Έρχεται ο Χάροου-φεύγει ο Γκάντι!

Έρχεται ο Χάροου-φεύγει ο Γκάντι!

30 Νοε 2020 ΓΣ Περιστερίου

«Έφυγε» ο Νίκος Κούρτης

«Έφυγε» ο Νίκος Κούρτης

29 Νοε 2020 Ηρακλής

12 χρόνια μακριά μας!

12 χρόνια μακριά μας!

29 Νοε 2020 Φίλαθλοι

Το...ξέχασαν ήδη!

Το...ξέχασαν ήδη!

28 Νοε 2020 ΠΑΕ Ατρόμητος

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

28 Νοε 2020 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας