Τελευταία ενημέρωση 12:36, 17 Ιαν 2020
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός για τον Ατρόμητο Κ15 στη χθεσινή δεύτερη μέρα του Elite Neon Cup που διεξάγεται στην Παιανία. Συγκεκριμένα η ομάδα του Σωτήρη Θεοδώρου ηττήθηκε από την ΑΕΚ με σκορ 1-0 και έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα με την ΕΠΣΑΝΑ.

Ετικέτες

Την συμμετοχή τους σε ένα σημαντικό τουρνουά που έχει την υποστήριξη του ΠΑΟΚ εξασφάλισε οι Νεανίδες /Κορασίδες του Ατρόμητου.

Ετικέτες

Ένα δυναμικό ξεκίνημα για την ερχόμενη σεζόν φιλοδοξεί και είναι έτοιμος να κάνει ο Γ.Σ. Περιστερίου για το τμήμα της Υδατοσφαίρισης. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και εμφανίζεται έντονο ενδιαφέρον από νεαρούς και νεαρές της πόλης μας να ενταχθούν στο δυναμικό της Υδατοσφαίρισης του «Πρεσβευτή της πόλης μας».

Το peristerisports συναντήθηκε με τους  ανθρώπους που απαρτίζουν την Επιτροπή WaterPolo του Γ.Σ. Περιστερίου και μοιράστηκε μαζί τους,  τις σκέψεις τους για τα επόμενα βήματα τους αναφορικά με την Υδατοσφαίριση στο Περιστέρι.

Είχατε μία επιτυχημένη πορεία φέτος σαν Υδατοσφαίριση στον Γ.Σ. Περιστερίου! Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα?

«Ο στόχος μας είναι να εδραιώσουμε το άθλημα της Υδατοσφαίρισης στην πόλη του Περιστερίου με νεαρούς και νεαρές αθλήτριες της πόλης μας , ενώ το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε μία «σχολή υδατοσφαίρισης», η οποία θα προσφέρει περισσότερα από την απλή εκμάθηση ενός αθλήματος. Δίνουμε μεγάλη βάση στην ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε παιδιά Δημοτικού, αγόρια και κορίτσια που θέλουν αν γνωρίσουν και να ασχοληθούν με ένα δυναμικό άθλημα και να στελεχώσουν στην συνέχεια το ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Γ.Σ. Περιστερίου.

Περιμένατε αυτές τις επιτυχίες?

«Δουλέψαμε όλοι μας πολλή σκληρά. Φανταστείτε ότι εκτός από τον Μανώλη Μουστάκη , που είναι χρόνια ενεργός στις τάξεις του Γ.Σ. Περιστερίου, όλοι οι υπόλοιποι , από προπονητές μέχρι εφόρους, βρεθήκαμε στο ίδιο «τραπέζι» για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο. Φέτος η χρονιά μας ήταν καθαρά οργανωτική, με στόχο να τεθούν οι βάσεις για να στηριχθεί το πενταετές πλάνο για την Υδατοσφαίριση. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε, μαζί με τους προπονητές μας, πολλά περισσότερα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Ο λόγος ήταν απλός… είχαμε πραγματικά ένα μοναδικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας. Οι γονείς και οι φίλοι του αθλήματος μας στήριξαν στο μέγιστο βαθμό και αυτό βγήκε τελικά και στους αγώνες που έδωσαν όλα τα τμήματά μας. Από τώρα μέχρι και τον Οκτώβριο , στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε το αθλητικό μας δυναμικό και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Περιστεριώτες να γνωρίσουν από κοντά αυτό το μοναδικό άθλημα».

  Γιατί να διαλέξει ένας υποψήφιος αθλητής ή αθλήτρια την Υδατοσφαίριση ως άθλημα?

«Καταρχήν γιατί είμαστε μία Μεσογειακή χώρα, με την θάλασσα να μας περιτριγυρίζει. Το υδάτινο στοιχείο ο Έλληνας το έχει στο DNA του. Αν δούμε τις επιτυχίες μας στον υγρό στίβο, κολύμβηση και υδατοσφαίριση τα τελευταία χρόνια , θα καταλάβουμε ότι το νερό μας ταιριάζει απόλυτα. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που ένα παιδί αξίζει να ασχοληθεί με το άθλημα όπως: Ο αθλητισμός μέσα στο νερό γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς ιδιαίτερες μυοσκελετικές επιβαρύνσεις και τραυματισμούς. Η υδατοσφαίριση ανήκει στα ομαδικά αθλήματα, τα οποία συστήνονται από παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους γιατί βοηθούν στην σωστή κοινωνικοποίηση των παιδιών . Η ομάδα είναι στην ουσία μια μεγάλη οικογένεια όπου όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό. Το παιδί εντάσσεται γρήγορα σε ένα νέο και ασφαλές κοινωνικό σύνολο. Η συνεργασία και η κοινωνικοποίηση προάγεται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης. Ο αθλητής μαθαίνει να λειτουργεί και να δημιουργεί εντός μιας ομάδας ατόμων όπου επικρατεί ιεραρχία. Ένα παιδί μαθαίνει να ανταγωνίζεται τα παιδιά των άλλων ομάδων, δείχνοντας ευγενή άμιλλα και σεβασμό προς τον αντίπαλό του. Μαθαίνει να μοιράζεται τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες με όλη την ομάδα. Σε μια ομάδα υδατοσφαίρισης δημιουργούνται φιλίες που στηρίζονται σε γερά θεμέλια, οι οποίες ενισχύονται μέσα από την κοινή και σκληρή προσπάθεια καθώς και την αγάπη για το άθλημα».

 Πως φαντάζεστε την Υδατοσφαίριση στο τέλος της πενταετίας σύμφωνα με τα σχέδια σας?

 « Την φαντασία μας την χρησιμοποιήσαμε όταν αρχίσαμε να σχεδιάζουμε. Σήμερα βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν και στην αρχή της υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας. Σε 5 χρόνια θα είμαστε στους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Δεν μας αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από αυτό! Όταν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και γνωρίζεις και το πως θα το κάνεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να δουλέψεις… Και στον Γ.Σ. Περιστερίου έχουμε αποδείξει ότι δεν μας φοβίζει η δουλειά!».

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια για την πορεία της Ομάδας μιας και οι υποχρεώσεις σε Ανδρικό , Γυναικείο και Μίνι Παίδες συνεχίζονται με την συμμετοχή σας στα πρωταθλήματα!

 « Να πούμε και εμείς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, που από την αρχή πίστεψατε σε αυτή μας την προσπάθεια και παρακολουθείτε  στενά την πορεία μας. Θεωρούμε ότι είστε ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην ενημέρωση των Περιστεριωτών για την πορεία της Ομάδας!.

Να αναφέρουμε ότι η επιτροπή Υδατοσφαίρισης του Γ.Σ. Περιστερίου απαρτίζεται από τους : Μανώλη Μουστάκη, Γεωργία Σπυροπούλου – Ρεντζιλά, Ανδρέα Κούρτη , Μπάμπη Παπασπηλίου & Γιάννη Φέγγο. Το γυναικείο τμήμα υποστηρίζει ως βοηθός εφόρου ο Γιώργος Κόκκινος.

Ετικέτες

Την πρώτη πολύ καλή «μετεγγραφή» εκτός γηπέδων κι εν όψει της νέας χρονιάς έκανε η γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου η οποία μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ωστόσο προγραμματίζει από τώρα το «αύριο».

Ετικέτες

Η κολόνια της καλής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές του ΓΣΠ κρατάει χρόνια και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι και η ομάδα Κ22 προκρίθηκε στο final four της ΕΣΚΑ  που θα γινει στις 3/6 και 4/6 στο γηπεδο Γ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ( ΜΑΖΑΡΑΚΗ ). Ο πρώτος αγώνας θα γίνει με τον Χολαργό στις  3/6 και ώρα 21.00.

Ετικέτες
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας