Τελευταία ενημέρωση 00:41, 08 Ιουλ 2020
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

O φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για μια συχνή πάθηση με πόνο στον αγκώνα που αντανακλά στον πήχη και στον βραχίονα.  Την  επικονδυλίτις του αγκώνος. Οφείλεται είτε σε βίαιη καταπόνηση είτε σε σταδιακή επαναλαμβανόμενη καταπόνηση του χεριού σε χειρωνακτικό έργο. Η ανατομική βλάβη είναι μικροσκοπική αποκόλληση ινών των εκτεινόντων τενόντων (πού τεντώνουν τον καρπό και τα δάκτυλα), στον έξω επικόνδυλο του Βραχιονίου οστού (παρακονδύλια απόφυση). Επειδή η πάθηση είναι συνηθισμένη στους τενίστες, αποκαλείται διεθνώς και Tennis Εlbow( νόσος των τενιστών), όμως εμφανίζεται φυσικά και σε μή τενίστες. Η διάγνωση της παθήσεως είναι πανεύκολη, δεν χρειάζεται κάποια ειδική εξέταση. Διαγιγνώσκεται με την ψηλάφηση και μόνο.

 Συμπτώματα – Κλινική εικόνα
  
Πόνος ψηλαφητός στον έξω επικόνδυλο (παρακονδύλιος απόφυση) του αγκώνος.
 • Δυσκολία στο σφίξιμο γροθιάς και στην έκταση των δακτύλων. Ο ασθενής πονάει στην χειραψία , βάζοντας το κλειδί στην πόρτα, ή στο κράτημα ενός φλυτζανιού καφέ.
 • Πρωϊνή δυσκολία στις κινήσεις του αγώνα και του καρπού.
 Απεικονιστικές εξετάσεις
  
Υπό ομαλές συνθήκες, οι ασθενείς με επικονδυλίτιδα δεν χρειάζονται καμία απεικονιστική εξέταση. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, όπου ψηλαφείται έντονη σχετικά διόγκωση στον έξω επικόνδυλο, η απλή ακτινογραφία μπορεί να δείξει ασβεστοποιήσεις επί του οστού, ενώ η Μαγνητική Τομογραφία απεικονίζει ευκρινώς το ινώδες οζίδιο της «επούλωσης» της βλάβης των εκτεινόντων τενόντων.
 
 Θεραπεία της Επικονδυλίτιδος 
 
Στην διεθνή βιβλιογραφία υπάρχει πληθώρα δημοσιεύσεων σχετικά με την Επικονδυλίτιδα, ακόμα και από ομάδες ή ερευνητές που ουδεμία κλινική εμπειρία διαθέτουν. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ενίοτε ασαφείς ως προς τις θεραπευτικές προτάσεις τους, και το μόνο που προσφέρουν είναι σύγχυση.  Στην κλινική πράξη είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ακόμα και χωρίς καμία θεραπεία η Επικονδυλίτις Αγκώνος αυτοθεραπεύεται μόνη της με ξεκούραση, αλλά αργεί πολύ, μπορεί να κάνει 9-12 μήνες. Γι’ αυτό επεμβαίνουμε θεραπευτικά αν το θέλει ο ασθενής. Σήμερα, υπάρχουν οι εξής διαθέσιμες θεραπείες για την Επικονδυλίτιδα
 
 • ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Διακοπή γυμναστικής ή χειρωνακτικής καταπόνησης + Τοπικές Χειρομαλάξεις κυκλικές (μασάζ) με τοπική αλοιφή . Νάρθηκας φορετός επικονδυλίτιδος + παυσίπονα Αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
 • ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Διακοπή γυμναστικής ή χειρωνακτικής καταπόνησης + Τοπικές φυσικοθεραπείες με Laser + Υπέρηχα κύματα: Εχει επίσης μικρό ποσοστό επιτυχίας 30-50%. Εφαρμόζεται επίσης στις ελαφρές περιπτώσεις.
 • PRP:Τα τελευταία χρόνια συνίστανται ενέσεις PRP για την θεραπεία της επικονδυλίτιδος με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η ενέσιμη θεραπεία PRP χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενούς, το οποίο με ειδική επεξεργασία και εμπλουτισμό εγχέεται τοπικά στην περιοχή της βλάβης υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια. Το ειδικά επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο πλάσμα (Platelet Rich Plasma) είναι πλούσιο σε κύτταρα όπως βλαστοκύτταρα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια καθώς και σε ενδογενείς πρωτεΐνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors: TGF beta 1+2, IGF – , EGF, VEGF, κα).
  Η έγχυση αυτών των ουσιών τοπικά στην πάσχουσα περιοχή βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση της βλάβης μέσω της υψηλής αναγεννητικής και επιδιορθωτικής δράσης τους.
 • ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ: Παλιά, τα κλασσικά συγγράμματα συνιστούσαν σαν μοναδική θεραπεία για την Επικονδυλίτιδα τις τρεις συνεχόμενες τοπικές ενέσεις Κορτιζόνης, μία κάθε εβδομάδα . Αυτό πλέον δεν ισχύει. Σήμερα, οι ενέσεις Κορτιζόνης, Celestone Chronodose (= Δεξαμεθαζόνη) ή Κenacort Retard (=Τριαμσινολόνη) γίνονται τοπικά 1/2-1 κάθε δύο μήνες περίπου, σε συνδυασμό με διακοπή γυμναστικής ή χειρωνακτικής καταπόνησης. Η μέθοδος είναι η πλέον δημοφιλής στούς Ορθοπεδικούς παγκοσμίως, έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας (>90%), θεωρείται η πιο γρήγορη μέθοδος ως προς τα αποτελέσματα, αλλά η πάθηση ενίοτε υποτροπιάζει και η μέθοδος έχει κατηγορηθεί γιά τοπικές νεκρώσεις του τένοντα των Εκτεινόντων. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται σε σοβαρές περιπτώσεις, όπου ο πόνος επιμένει πάνω από ένα έως δύο μήνες. . Τελευταία, η μέθοδος συνδυάζεται ταυτόχρονα με την μέθοδο (7) δηλαδή τοπικούς βελονισμούς
 • ΓΥΨΟΣ: Γύψος Βραχιονο-πηχεο-καρπικός για 30-45 μέρες. Εχει ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100% αλλά δύσκολα είναι αποδεκτή θεραπεία από τους ασθενείς. Θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος
 • ΕΝΕΣΕΙΣ Botox: Τελευταία βρίσκεται υπό πειραματικό έλεγχο η θεραπεία με τοπική ένεση Botox, αλλά παρουσιάζει προβλήματα λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών
 • ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ: Είναι εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος, αλλά σπάνια χρειάζεται.
 
 
Ετικέτες

Mια υπέροχη βραδιά στους φίλους της έντεχνης μουσικής υπόσχεται η live βραδιά με τους Μάνο Λιδάκη και Φώτη Ανδρικόπουλο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ατρόμητος Café στο γήπεδο του Περιστερίου.

Οι δύο τραγουδοποιοί με το δικό τους προσωπικό στυλ αναμένεται να χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές στους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής.

Η live βραδιά θα ξεκινήσει στις 21.30.

Δείτε τον Μάνο Λιδάκη σε συναυλία στο Terra Park στο βίντεο που ακολουθεί:

Ετικέτες

Μελοπρεπέστατα ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας του Ατρόμητου Πλαγιαρίου με το Δίκτυο Σχολών Ατρόμητου. Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο (Πέμπτη) και ώρα 20.00 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Hayatt στη Θεσσαλονίκη.
Με την εκδήλωση ο Ατρόμητος Πλαγιαρίου εντάσσεται και επισήμως στο δίκτυο ακαδημιών "Ατρόμητος Soccer Schools".

Θα παραστεί ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτιγκ της αθηναϊκής ΠΑΕ κ. Τόλης Αποστόλου και κλιμάκιο προπονητών των ακαδημιών της ΠΑΕ.

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δώρα Ιωακειμίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας και ανάπτυξης του Ατρομήτου Πλαγιαρίου, πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ.

 

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Ατρόμητου Πλαγιαρίου, Μιχάλης Σαλέπης προσκαλεί όλους τους φίλους της ομάδας, τους αθλητές, τους γονείς και τα παιδιά να παραβρεθούν και να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό, αλλά και τις λεπτομέρειες της εξαιρετικής αυτής συνεργασίας, που δίνει όραμα δημιουργικής ανάπτυξης στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας / πληροφορίες: 6970632681

 

Χορηγός επικοινωνίας www.acadimies.gr

 

 

Ετικέτες

Στο ματς της πρεμιέρας με τον Ήφαιστο Περιστερίου ξεχώρισε με την απόδοση του συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ευρεία νίκη που σημείωσε ο Άγιος Ιερόθεος (4-1).

Ετικέτες

Tα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας συνεχίζει η γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου η οποία θέλει να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας.

Τα κορίτσια με το αστέρι θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή στις 12.30 στο γήπεδο της Χρυσούπολης την Αγία Παρασκευή. Η προπονήτρια Καλομοίρα Κοντομίχη θα χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες που έχει στη διάθεση της.

 

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας