Τελευταία ενημέρωση 03:34, 01 Μαρ 2021
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Τέσσερις αθλητές – δύο ομάδες – μια πόλη – μια ευχή!. Ανδρέας Γιαννιώτης, Δημήτρης Γούτας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Χρήστος Σαλούστρος ενώνουν τη φωνή τους και στέλνουν τη θετική τους ενέργεια  για το 2021  κάνοντας ταυτόχρονα τον απολογισμό του 2020. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου και οι δύο μπασκετμπολίστες του ΓΣ Περιστερίου αντάμωσαν αποκλειστικά για το «Αθλητικό Περιστέρι» στην γιορτινή 1η Παιδική Χαρά της πόλης, απόλαυσαν τη φωτογράφηση,  αντάλλαξαν ευχές για τις ομάδες τους και μοίρασαν ευχές σε όλο τον κόσμο για το νέο έτος.

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΤΩΝΗ

---- Αλήθεια σε προσωπικό επίπεδο πως κύλησε το 2020 και τι πιστεύτε ότι θα έχετε να διηγείστε μετά από πολλά  χρόνια;

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ:« Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά, η οποία μας έδωσε ωστόσο την ευκαιρία να περάσουμε πολλές ώρες μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους που ίσως να τους είχαμε παραμελήσει. Μάθαμε να αναγνωρίζουμε μια βόλτα, μια επίσκεψη σε φίλους μας πράγματα που τα είχαμε ξεχάσει. Μετά από πολλά χρόνια θα λέμε ότι ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, για ένα φονικό ιό που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους κάτι σαν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας περασμένων δεκαετών».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ:« Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολη χρονιά με τον τραυματισμό  που είχα στο Ισραήλ, το πρώτο εξάμηνο πριν έρθω στην Ελλάδα. Πέρασα την καραντίνα μόνος μου και ήταν δύσκολο όπως για όλο τον κόσμο. Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο και θα έχω κάτι να θυμάμαι με όλο αυτό που γίνεται τώρα».

ΓΟΥΤΑΣ: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο, περάσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, το θέμα είναι να βγούμε πιο δυνατοί και να βλέπουμε καλύτερα το μέλλον. Μετά από πολλά χρόνια θα λέμε πιστεύω για το 2020 ότι ήταν ένας χρόνος που μας περιόρισε τις ελευθερίες, ότι δεν μπορούσαμε να χαιρετηθούμε, να αγκαλιαστούμε, ότι μείναμε έγκλειστοι».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Μια δύσκολη χρονιά για εμένα αλλά και για όλους, η χρονιά που δεν θα την θυμόμαστε ευχάριστα, που θέλουμε να την ξεχάσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε βάθος χρόνου θα θυμόμαστε ότι το 2020, μας κράτησε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους».

--- Σε επαγγελματικό επίπεδο αν το δούμε ημερολογιακά ήταν μια καλή χρονιά για εσάς και τις ομάδες σας;

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Με την ομάδα μου την Μακάμπι Τελ Αβίδ  πήρα το πρωτάθλημα στο Ισραήλ, αλλά κι εγώ όπως σας είπα είχα ένα τραυματισμό. Το καλοκαίρι πήρα την απόφαση να γυρίσω και νιώθω υπέροχα που αυτό έγινε για λογαριασμό του Ατρόμητου».

ΓΟΥΤΑΣ: «Έκανα μια πολύ καλή χρονιά με τον Ατρόμητο, ίσως την καλύτερη στην καριέρα μου, μια γεμάτη χρονιά με πολύ δουλειά. Σαν ομάδα είμαστε πολύ καλοί σε γενικές γραμμές αλλά δεν παρουσιάσαμε την σταθερότητα ώστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να μπούμε στην πρώτη εξάδα».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Για εμένα ήταν μια καλή χρονιά αν και πέρασα ένα τραυματισμό, για τον ΓΣΠ ήταν ακόμη καλύτερη γιατί προκρίθηκε στους 16» της Ευρώπης κι έκανε ένα βήμα μπροστά».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Για μένα ήταν μια καλή χρονιά αλλά και για την ομάδα μου τον Προμηθέα. Περάσαμε στους «8» του Europa Cup, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά ήρθε το πρώτο lock down και όλα έμειναν πίσω».

 ---- Το αίσθημα του φόνου είναι πολύ έντονο στην ελληνική κοινωνία. Εσείς νιώσατε αυτό το συναίσθημα και αν ναι γιατί;

ΓΟΥΤΑΣ: «Αμφιβολία ένιωσα και προβληματισμό, όχι φόβο επειδή δεν ξέραμε τι θα συναντούσαμε την επόμενη μέρα και τι μας περιμένει εξαιτίας μιας κατάστασης πρωτόγνωρης για όλους».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Πρόσεχα από την αρχή γιατί δεν ξέραμε τι θα συμβεί στην πορεία. Με το δεύτερο κύμα μάθαμε περισσότερα και προσέχουμε ακόμη περισσότερο. Δεν χρειάζεται φόβος αλλά σωστή αντιμετώπιση».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Εμείς οι πιο νέοι είναι αλήθεια ότι δεν νιώσαμε φόβο γιατί στις δικές μας ηλικίες δεν είναι τόσο φονικός, ανησυχήσαμε σίγουρα για τους γονείς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Όσο περνάει ο καιρός όμως μαθαίνουμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση. Ως αθλητές κάνουμε συνεχώς τεστ, στον Προμηθέα είχαμε πολλά κρούσματα, άλλα παιδιά το περάσαν πιο ελαφριά, άλλα πιο βαριά. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι πρέπει να ζούμε με τον ιό».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Έχω μάθει να αντιμετωπίζω με θάρρος οτιδήποτε συναντώ στο δρόμο μου και έτσι νομίζω ότι πρέπει να πορευόμαστε όλοι σε αυτή τη ζωή».

---- Τι σας έλειψε περισσότερο όλους αυτούς τους μήνες;

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Επειδή ήμουν και στο εξωτερικό τους πρώτους μήνες, πάρα πολύ η οικογένεια μου».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Στην πρώτη καραντίνα οι αγώνες και οι προπονήσεις. Το μπάσκετ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και όταν σου λένε ότι πρέπει να σταματήσεις για έξι μήνες είναι μεγάλο «σκότωμα» για εμάς».

ΓΟΥΤΑΣ: «Μου έλειψε η ελευθερία μου, να μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις αυτό που θέλεις, μου έλειψαν τα ταξίδια, οτιδήποτε μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Το να δεις τους δικούς σου ανθρώπους, να τους αγκαλιάσεις, να είσαι πιο κοντά, να μην υπάρχει ο κίνδυνος του ιού. Μπήκαμε σε μια καινούργια κατάσταση που δεν θυμίζει σε τίποτα την κανονικότητα των περασμένων ετών».

---- Πως προσπαθείτε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας εν μέσω καραντίνας;

ΓΟΥΤΑΣ:« Κάνοντας περίπατο το απόγευμα ή μένοντας σπίτι παίζοντας  επιτραπέζιο, παζλ, play station ή διαβάζοντας κανένα βιβλίο».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ειδικά στην αρχή προσπάθησα να διατηρηθώ μόνος μου σε καλή φυσική κατάσταση. Πέρασα αρκετό χρόνο με την οικογένεια μου γιατί όταν ταξιδεύεις συχνά δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα και όπως όλοι «έλιωσα» στις σειρές, στο play station και στο Netflix».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Ευτυχώς στο δεύτερο στάδιο της καραντίνας εμείς κάνουμε προπονήσεις, δίνουμε παιχνίδια και είμαστε επικεντρωμένοι στις ομάδες αφιερώνοντας πολύ χρόνο στο γήπεδο. Εν αντιθέσει με το πρώτο στάδιο που το περάσαμε εξ’ ολοκλήρου στο σπίτι και είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να διατηρήσει τη φόρμα του  με προπόνηση από το σπίτι».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Το καλό για εμάς τους αθλητές είναι ότι στην δεύτερη καραντίνα παίζουμε και δεν έχουμε μείνει πίσω. Στην πρώτη καραντίνα προσπάθησα να μαγειρέψω άλλες φορές πετυχημένα και άλλες όχι, να διαβάσω βιβλία που με έκαναν να βλέπω  αλλιώς τα πράγματα και να δουλέψω πολύ ατομικά».

---- Η απουσία των φιλάθλων από την κερκίδα επηρεάζει τελικά την απόδοση σας;

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Είναι πολύ άσχημο να παίζεις χωρίς κόσμο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους φιλάθλους της ομάδας σου. Θέλουμε να έχουμε κόσμο είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας».

ΓΟΥΤΑΣ Νομίζω επηρεάζει σε ένα βαθμό δηλαδή σε μια κακή μέρα με τον κόσμο πλάι μας, μπορούμε να  κερδίσουμε κάτι να πάρουμε λίγη ώθηση. Είναι διαφορετικό να έχει κόσμο στο γήπεδο, βγάζεις πάθος, συγκέντρωση, το ευχαριστιέσαι περισσότερο».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «100% . Είναι σαν να τρως φαγητό χωρίς αλάτι. Δεν είναι το ίδιο, ειδικά άμα το ματς δεν έχει ένταση νομίζεις ότι είναι φιλικό. Οι φίλαθλοι σε κάθε γήπεδο δίνουν παλμό, ειδικά οι δικοί μας αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της ομάδας».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Φυσικά και μας επηρεάζει. Όταν παίζεις συνεχώς σε άδειο γήπεδο είναι να σαν δίνει φιλικά. Γι’ αυτό γίνονται εκπλήξεις και όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού».

---- Είστε αισιόδοξοι ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά ή έχετε μάθει πια  είστε συγκρατημένοι γιατί και πέρσι τέτοιες μέρες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα βρούμε μπροστά μας;

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Θεωρώ ότι χειρότερο από το 2020 δεν θα είναι γιατί έχουμε την επιτυχία με το εμβόλιο και ελπίζω κάθε μήνας που περνάει να είναι και καλύτερα. Πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να το αφήνουμε πίσω μας γιατί άμα είμαστε απαισιόδοξοι το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Να κοιτάξουμε λοιπόν μπροστά».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι. Το 2020 ήταν ένα μάθημα για όλους μας, είμαστε εδώ και πρέπει να αισιοδοξούμε και να πιστεύουμε ότι θα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο μέλλον».

ΓΟΥΤΑΣ: « Νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα είναι πως το 2020 θα κυλήσει καλύτερα με το εμβόλιο και τους επόμενους μήνες θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα όχι απόλυτα αλλά σε ένα βαθμό. Άμα δεν είσαι αισιόδοξος δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις με επιτυχία οποιοδήποτε εμπόδιο».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα αλλάξει όλο αυτό και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το εμβόλιο έτσι ώστε τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να μπαίνουμε πάλι έστω και σταδιακά σε μια κανονικότητα».

----- Όταν τελειώσει η σεζόν 2020-21 , τι θα πρέπει να έχει πετύχει η ομάδα σας για να την πείτε πετυχημένη;

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Ξεκάθαρα η είσοδος στα play offs και μια καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας».

ΓΟΥΤΑΣ: «Ο Ατρόμητος έχει πάντα στόχο την εξάδα και όλοι μέσα στην ομάδα δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, έχουμε πολύ καλό υλικό και ομάδα και αξίζει να δείξουμε ακόμη πιο βελτιωμένο πρόσωπο για να πετύχουμε τον στόχο μας».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι τους στόχους τους βάζουν η διοίκηση και οι προπονητές. Εμείς σαν παίκτες και σαν ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτό το πλάνο, να εκτελούμε οδηγίες και εντολές έτσι ώστε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Στην ουσία η ομάδα είναι καινούργια με την έλευση του νέου προπονητή και παικτών. Θέλει χρόνο για να αφομοιωθεί η φιλοσοφία του κόουτς Πεδουλάκη, εγώ τη γνωρίζω αλλά τα νέα παιδιά θέλουν το χρόνο τους. Έχουμε μια ομάδα με προσωπικότητες όπως οι Μπουρούσης, Βασιλόπουλος και ξένους με ταλέντο. Πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος, να περάσουμε στην επόμενη φάση του BCL και να πάμε όσο καλύτερα στο Κύπελλο Ελλάδας».

---- Αν είχατε απέναντι σας ένα φίλαθλο που θα σας έλεγε ότι και από τις δύο ομάδες της  πόλης περίμενε περισσότερα, τι θα του απαντούσατε;

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Θα έλεγα ότι είμαστε ακόμη στα μισά της περιόδου, έχουμε ένα γύρο μπροστά μας και τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί».

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ :«Θα του έλεγα ότι η ομάδα ως παίκτες και ως ταλέντο αδικείται από αυτή την κατάσταση και πως θα πρέπει να περιμένει το τέλος της χρονιάς για να κάνει ταμείο και όχι τώρα».

ΓΟΥΤΑΣ: «Νομίζω ότι   μοναδική μας σκέψη κι επιδίωξη είναι να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που προϋποθέτει ότι πρέπει να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς ξεχωριστά».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Θα του έλεγα να έχει υπομονή. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η ομάδα άλλαξε σε μεγάλο βαθμό μπήκαμε πέντε αθλητές εγώ που ήμουν τραυματίας και τέσσερις νέοι κι επόμενο είναι να χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη. Μπορεί η αξία του Μπουρούση να είναι γνωστή, ο Μάντζαρης να γύρισε σε οικείο περιβάλλον και να ήρθαν άλλα δύο παιδιά ο Χάρροου που έχει ξαναπαίξει και ο Κρόκετ, δεν μπορείς όμως από τη μια στιγμή στην άλλη να είσαι έτοιμος 100%. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και πλάνο στην ομάδα και θα έρθουν ωραία πράγματα».

---- Τι εύχεστε για εσάς προσωπικά να συμβεί στο 2021 αλλά και τι έχετε να ευχηθείτε γενικότερα;

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Η ευχή είναι κοινή: Υγεία. Το σημαντικότερο αγαθό που το θεωρούμε αυτονόητο μέχρι να πάθουμε κάτι και τώρα καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι. Να είμαστε όλοι υγιείς, αισιόδοξοι και να έχουμε πίστη και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Σε όλο τον κόσμο εύχομαι υγεία, το ίδιο και σε εμένα. Η υγεία είναι ότι πιο σημαντικό και πρέπει να το εκτιμάμε ολοένα και περισσότερο».

ΓΟΥΤΑΣ: «Να είμαστε  όλοι δυνατοί, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες. Να έχουμε υγεία και να προσέχουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Η ευχή είναι κοινή. Υγεία το πολυτιμότερο αγαθό, όσο περνούν τα χρόνια το εκτιμώ ολοένα και περισσότερο και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Όταν είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι είμαι ευτυχισμένος και δεν μου λείπει απολύτως τίποτα. Ότι ποθεί ο καθένας εύχομαι ολόψυχα να το βρει με το νέο χρόνο».

---- Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους περιστεριώτες φιλάθλους;

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Επειδή είμαι εδώ από παιδί κι έχω ζήσει και καλές στιγμές και κακές στον ΓΣΠ  και γνωρίζω επίσης καλά τη δυναμική των φιλάθλων σίγουρα υπάρχει μια στενοχώρια αλλά επιμένω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αλλάξουμε άμεσα την εικόνα και να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται μέχρι το τέλος της χρονιάς».

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ «Τους περιμένουμε πίσω όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό με την πρώτη ευκαιρία για να μας υποστηρίξ0υν και να είναι δίπλα μας. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς».

ΓΟΥΤΑΣ: «Να είναι δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες γιατί αυτή είναι η αγάπη ενός φιλάθλου για την ομάδα του. Να παραμείνουμε ενωμένοι και να φθάσουμε μαζί στην επίτευξη των στόχων μας».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Όταν λήξει η κατάσταση αυτή που βιώνουμε, τους περιμένουμε πάλι κοντά μας. Η στήριξη και η θετική τους ενέργεια μας ωθούν στις νίκες».

 

Ετικέτες

Βαθιά αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας που ξέρουν αυτή την αγάπη την ανταποδίδουν στο πολλαπλάσιο, τρέφει ο  Ανδρέας Πολέμης ο οποίος πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από τον ΓΣ Περιστερίου μετά από 4 χρόνια παρουσίας έχοντας σημαντικό μερίδιο στην (επανα)καθιέρωση της  ομάδας στο μπασκετικό στερέωμα. Ο Πολέμης αφιερώνει μάλιστα καθημερινά αρκετή ώρα παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους για την φροντίδα των σκύλων του κάτι που τον ανανεώνει και τον αναζωογονεί.  Και δεν μιλάμε πάντως για έναν ή δύο σκύλους αλλά για οκτώ συνολικά! Βέβαια δεν μπορεί να ασχοληθεί μόνος αλλά φροντίζει και όλη η οικογένεια, η γυναίκα του δηλαδή και τα 4 παιδιά του  για τη πολύ μεγάλη παρέα τους που είναι 2 λυκόσκυλα, 1 Cane Corso, 1 Golden Retriever, 1 King Charles Cavallier και 3 Hμίαιμα.

Έγινε άνω κάτω!

Άνω κάτω έγινε τις προάλλες περιστεριώτικη ομάδα. Επιεικής ο όρος άνω κάτω» καθώς οι βρισιές που έπεσαν στο διοικητικό συμβούλιο ακούστηκαν και πέρα από τα γραφεία. Το αποκορύφωμα; Ένας από τους συμβούλους «την έχωσε» στο μέχρι πρότινος συνάδελφο και φίλο του και τον έστειλε στο νοσοκομείο για ράμματα. Όχι, τίποτα άλλο, ο «εισπράκτορας» θέλει να αποκαλείται αξιόπιστο και φερέγγυο πρόσωπο στην περιστεριώτικη κοινωνία.

Να το προσέξει!

Να σας ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά της χειροδικίας όχι μόνο κατά της βίας. Δεν θα επικροτήσω τέτοιες ενέργειες. Ήθελα να ήξερα όμως για να προκαλέσει ο «εισπράκτορας» την οργή του φίλου του, τι  (θα) του έκανε. Να το προσέξει πάντως γιατί δεν γίνεται να του φταίνε πάντα οι άλλοι. Ξέρουμε ότι δεν έχει σχέση με την αλήθεια, ξέρουμε και πολλά ακόμη. Κάτι δεν κάτι καλά χρόνια τώρα, άλλη εξήγηση κύριε «εισπράκτορα» δεν υπάρχει.

«Έφυγε» ο Σκαγιάς!

Ένας γνωστός περιστεριώτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Επίλεκτον»,  ο Μιχάλης Σκαγιάς έφυγε από τη ζωή στις 3 Νοεμβρίου χτυπημένος από τον Covid19 ανήκοντας στις ευπαθείς ομάδες. Ήταν κουμπάρος του αείμνηστου προέδρου του Ατρόμητου Ανδρέα Κουλόπουλου, μάλιστα είχε διατελέσει στα διοικητικά συμβούλια της ομάδας εκείνα τα χρόνια. Εξαιρετικός σε ήθος και ποιότητα ο «φουσκωτός» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Ετικέτες

Το Περιστέρι ανεβάζει καθημερινά στροφές εν όψει του αγώνα του Σαββάτου (6/2, 20:00, ΕΡΤ3) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Eκτός από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, o Αργύρης Πεδουλάκης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

«Ξέρουμε ότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ δεν είναι εύκολη, ο αντίπαλος προέρχεται από μία εκτός έδρας ήττα στην Λάρισα. Είναι ομάδα με ποιότητα, πολύ έμπειρους παίκτες και στην έδρα της είναι πολύ δυνατή», ανέφερε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για την συνάντηση με τους «κιτρινόμαυρους» και συμπλήρωσε:

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με χαρακτήρα που θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματά της. Εμείς, από την μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και μέσα από την πίεση στην άμυνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Όσο για τα στοιχεία που θα καθορίσουν την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός του Περιστερίου εξήγησε:

«Θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί, απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο».

Ετικέτες


Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός τoυ Ατρόιμητου  Νταμίρ Κάναντι, στάθηκε στο κάκιστο πρώτο 20λεπτο της ομάδας του εκεί όπου δέχθηκε και τα τρία γκολ και ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταμίρ Κάναντι: «Δεν μπήκαμε στο γήπεδο στα πρώτα 20 λεπτά για αυτό δέχθηκε τρία γκολ. Ήμασταν πολύ παθητικοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε μια αντίδραση, είχαμε δύο τρεις ευκαιρίες μετά το 2-3. Είμαστε απογοητευμένοι με την έκβαση του αγώνα».

 
Ετικέτες

Το στόχο της διάκρισης στο Κύπελλο Ελλάδας έχασε σήμερα με κάτω τα χέρια ο Ατρόμητος. Με μηδέν προσέγγιση από τους παίκτες του πλήρωσε το χειρότερο 15λεπτο της 15ετίας με τρία γκολ από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έφυγε από το Περιστέρι με μια μεγαλειώδη πρόκριση και τη νίκη με 3-2. Χωρίς αρχή και τέλος στο πρώτο τέταρτο ο Ατρόμητος έβλεπε τη μπάλα στα δίχτυα του και κανείς να μην μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα δύο γκολ του Κωτσόπουλου ήταν μια μικρή αναλαμπή αλλά και πάλι δεν έσωσε την τεράστια ζημιά που προκαλεί ο αποκλεισμός.

Το ματς

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ, μετά από όμορφη συνεργασία από τα αριστερά, τον Παμλίδη να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Νάουμετς, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-1. 

Προτού να καταλάβει το τί είχε συμβεί η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, ο ΠΑΣ βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και με τον Παμλίδη να βρίσκει με πανέμορφο τακουνάκι στην «καρδιά» της περιοχής τον Μιλιντσεάνου, ο Μολδαβός επιθετικός έκανε το 2-0 στο 10'.

Οι Γιαννιώτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σάλιακα με δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση. Αυτή μάλιστα ήταν και η τρίτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, δείγμα του πόσο κυνικοί και άκρως ουσιαστικοί ήταν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 19' με τον Μουνίθ. Στο 28', ο Κωτσόπουλος, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή ένα πεντάλεπτο αργότερα, μείωσε σε 1-3 με ωραία κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 39', ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια «ανάσα» από το τέταρτο γκολ, με τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά να σταματά λανθασμένα τον Μιλιντσεάνου σε θέση οφσάιντ ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Μανδά.

Διαφορετικός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τις πολλές διορθωτικές αλλαγές των δύο τεχνικών να επηρεάζουν σημαντικά το τέμπο του αγώνα. Παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρισκόταν με την πλάτη στον «τοίχο» εκείνος που πίεσε και έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΣ. Εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση, απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο (50', 51', 61').

Όσο περνούσε η ώρα και με την πρόκριση ουσιαστικά να έχει κριθεί οι φιλοξενούμενοι έριξαν «στροφές», καθώς ο Ατρόμητος χρειαζόταν ένα... θαύμα για να πάρει το εισιτήριο για τους «8». Η ομάδα του Κάναντι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και μείωσε στο 81' με το δεύτερο γκολ του Κωτσόπουλου με όμορφη γυριστή κεφαλιά. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έφτασε πολύ κοντά και στο χατ-τρικ στο 87'. Τέλος, στο 90+5', ο Μάτιτς στάθηκε άτυχος ώστε να φέρει το ματς στα ίσα, με την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (78' Νταβιώτης), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (56' Σάλομον), Οικονομίδης (24' Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης (46' Γούτας), Ραμπέλο (46' Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβόνγι.

 ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75' Λώλης), Ελευθεριάδης (59' Μπρένερ), Παμλίδης (84' Πανουργιάς), Μιλιντσεάνου (58' Καρτάλης).

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας