Τελευταία ενημέρωση 02:41, 01 Δεκ 2020
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Με αφορμή την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter:

«Η πτώση του Τείχους πριν από 31 χρόνια άλλαξε την Ευρώπη. Αποτέλεσε τη νίκη του ελεύθερου κόσμου απέναντι στον ολοκληρωτισμό. Στην Ευρώπη του Σήμερα δεν χωρούν "τείχη" διχασμού, ούτε διαχωριστικές γραμμές, ούτε διχοτομημένες πρωτεύουσες. Ενωμένοι θα πετύχουμε! #BerlinWall»

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1325725618185629698?s=20

Ετικέτες

Διαβάστε την στήλη «Περιστεριώτικα» της εφημερίδας «Αθλητικό Περιστέρι», τεύχος Οκτωβρίου:

Ετικέτες

Το άρωμα του Ατρόμητου αναδύει η πανέμορφη Σύρος έπειτα από την έναρξη της συνεργασίας του Δικτύου Σχολών με την τοπική Ελλάς Σύρου. Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση στο θερινό κινηματογράφο «Παλλάς» στην Ερμούπολη παρουσία της διοίκησης, του προπονητικού επιτελείου, αθλητών και γονέων. Τον Ατρόμητο εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος του δικτύου  Τόλης Αποστόλου και  ο δημοσιογράφος Παύλος Κατώνης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη, ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  Ιωάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης. Πρόεδρος της Ελλάς Σύρου είναι ο Νίκος Ζιάβρας ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την συνεργασία της ομάδας του με τον Ατρόμητο. Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση τριών  παλιών ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου που ζουν μόνιμα ή έχουν σχέση με τη Σύρο. Του άσου της δεκαετίας του ’70 Κώστα Καραλή, του αμυντικού ογκόλιθου της δεκαετίας του ’90 Μιχάλη Λιγνού ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Τόλη Αποστόλου και  αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας. Αλλά και του επιθετικού των ‘80ς Δημήτρη Μπολάκη που ήταν απών και τον εκπροσώπησε συγγενής του.

 

Ετικέτες

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό εκφράζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Καθημερινή της Κυριακής" (εκδ. Κύπρου) και τον δημοσιογράφο Απόστολο Τομαρά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι η μόνη αποδεκτή βάση λύσης του Κυπριακού είναι αυτή που καθορίζεται από το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς και ότι δε νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων. “Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα στο Κυπριακό δεσμεύεται από τη γενική θέση ότι η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα συμπορεύεται”, προσθέτει.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός περιγράφει επίσης κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να επαναληφθεί ο διάλογος Ελλάδας- Τουρκίας, την οποία περιγράφει ως τον “ταραξία της ευρύτερης περιοχής” και “ένα συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας”. Εκτιμά ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα, ψύχραιμη, αποφασισμένη και ενισχυμένη διεθνώς ως παράγοντας σταθερότητας και περιφερειακής ασφάλειας.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσιάζει την παρακαταθήκη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, και δηλώνει υπερήφανος γιατί “διακηρύξαμε ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν μπορούν να αποτελούν παράπλευρες απώλειες οποιασδήποτε υγειονομικής κρίσης. Ότι, ακόμη και σε συνθήκες ακραίων δοκιμασιών, στις Δημοκρατίες υπάρχουν κόκκινες γραμμές, που δεν μπορούμε να υπερβούμε”. Αυτές οι θέσεις αρχών αποτυπώθηκαν στη Διακήρυξη των Αθηνών, “τη μεγαλύτερη και διαχρονικότερη παρακαταθήκη της Προεδρίας μας”, όπως εξηγεί. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρεται επίσης στο Παρατηρητήριο για τη μελέτη της Ιστορίας, το οποίο χαρακτηρίζει καινοτομία, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ιστορικών φανατισμών.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

 

Μετά και την τελευταία έξοδο του Oruc Reis η προοπτική έναρξης ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου έχει εξασθενήσει. Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Η τουρκική προκλητικότητα εδώ και καιρό έχει αγγίξει πρωτόγνωρα επίπεδα κλιμάκωσης σε επίπεδο τόσο ρητορικής όσο και επιθετικών ενεργειών. Το άνοιγμα των Βαρωσίων ήταν μία τέτοια ενέργεια. Παράλληλα, η Τουρκία αποτελεί τον ταραξία της ευρύτερης περιοχής, έχοντας  εμπλακεί στρατιωτικά σε όλα σχεδόν τα ενεργά πολεμικά μέτωπα. Έτσι, η Τουρκία αποτελεί σήμερα ένα συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας. Ωστόσο, η Ελλάδα δε χάνει ούτε την ψυχραιμία ούτε την αποφασιστικότητά της. Ακούραστα χτίζουμε ένα ευρύ δίκτυο συμμαχιών με όλους τους κρίσιμους γεωστρατηγικούς παίκτες, για να προβάλουμε τις ελληνικές θέσεις. Συνομιλούμε με όλους και ενισχύουμε την αξιοπιστία μας ως παράγοντα σταθερότητας και περιφερειακής ασφάλειας διεθνώς. Παράλληλα, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που αποδεικνύουν εδώ και καιρό στην πράξη και με αυταπάρνηση το αξιόμαχό τους. Πέρα από αυτά, είναι σημαντικό το εθνικό μέτωπο να παραμείνει αρραγές.

 

Το ενδεχόμενο ενός επεισοδίου πιστεύετε ότι αποτελεί υπαρκτή απειλή;

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία βρίσκονται πράγματι σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για την πλέον παρατεταμένη και σοβαρή κρίση μεταξύ των χωρών μας τις τελευταίες δεκαετίες. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και για όλα είμαστε προετοιμασμένοι. Η Ελλάδα πιστεύει στην ισχύ της διπλωματίας και όχι των όπλων. Όπως και όλα τα πολιτισμένα κράτη, που δεν εξακολουθούν να είναι προσκολλημένα στις πρακτικές του 18ου αιώνα, όταν δεν υπήρχε το διεθνές δίκαιο. Όμως, αν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τεθούν υπό αμφισβήτηση, να είστε βέβαιοι ότι δε θα το σκεφτούμε ούτε για να τα διαπραγματευτούμε ούτε να τα εκχωρήσουμε.

 

Επειδή ακούγονται διάφορες απόψεις, για την ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως το μοναδικό θέμα με την Τουρκία είναι οι θαλάσσιες ζώνες;

Αν τελικά επανεκκινήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος που έμεινε στη μέση το 2016, θα χρειαστεί να εξετάσουμε με ποιους όρους θα γίνει αυτό. Και πρωταρχικό πεδίο συμφωνίας θα πρέπει να είναι το αντικείμενο. Για την Ελλάδα, λοιπόν, η διαφορά εστιάζεται στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και δεν επεκτείνεται σε ευρύτερα θέματα ούτε σε μονομερείς διεκδικήσεις, που η Τουρκία βαφτίζει «διμερείς διαφορές», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αναθεωρητικά της σχέδια.

 

Η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ επιβεβαίωσε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάει σε μια πενταμερή;

Η βάση διαπραγμάτευσης και λύσης του Κυπριακού προσδιορίζεται με σαφήνεια από τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και βέβαια το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ.

Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο, άλλωστε, είναι μείζον εθνικό θέμα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την ετοιμότητά της να ανταποκριθεί και να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Βεβαίως, η τουρκική παραβατική συμπεριφορά στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες και στο έδαφος της Κύπρου, και ειδικότερα το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων, δε βοηθάει στις προσπάθειες αυτές.

 

Στο κομμάτι των εγγυήσεων με δεδομένη τη θέση της Τουρκίας για διατήρηση τους η Ελλάδα τι προτίθεται να πράξει;

Η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό είναι σαφής και σταθερή: δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την κατάργηση του αναχρονιστικού και μη-βιώσιμου συστήματος των Εγγυήσεων και των δικαιωμάτων επέμβασης τρίτων στις κυπριακές υποθέσεις, το οποίο είναι ασυμβίβαστο με ένα σύγχρονο ανεξάρτητο κράτος.

 

Προσπάθεια αλλαγής της βάσης λύσης του Κυπριακού που είναι η Ομοσπονδία τι μπορεί να σημαίνει για την Ελληνική πλευρά;

Είναι γεγονός ότι, τα προηγούμενα χρόνια, η Τουρκία επιχείρησε να προωθήσει την ιδέα εναλλακτικών δήθεν «λύσεων» για το Κυπριακό, με σκοπό την απομάκρυνση από το ισχύον διαπραγματευτικό πλαίσιο- χωρίς επιτυχία.

Μόνη αποδεκτή βάση και πλαίσιο των συνομιλιών για τον ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπρακού, τα κράτη-μέλη του, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά την Ελλάδα είναι η διεθνής νομιμότητα, όπως αυτή καθορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο και τις οικείες Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα στο Κυπριακό δεσμεύεται από την γενική θέση ότι η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα συμπορεύεται.

 

Η Ελλάδα παραδίδει την προεδρία σε μια περίοδο που η Ευρώπη δέχεται επίθεση από το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό η Ευρώπη;

Πράγματι, οι θρησκευτικοί φονταμενταλισμοί έρχονται και πάλι στην επιφάνεια με ιδιαίτερη ένταση και μας προβληματίζουν πολύ. Όμως, οι αποτρόπαιες πράξεις τυφλής βίας, όπως αυτές στη Γαλλία και την Αυστρία, είναι απολύτως καταδικαστέες. Η μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους, που ακούμε ακόμη και από ηγέτες κρατών δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Ούτε στις ανοιχτές κοινωνίες της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης ταυτισμένης στη συλλογική συνείδηση με τον σεβασμό όλων των θρησκευτικών αντιλήψεων, την ελευθερία έκφρασης και την ανοχή στη διαφορετικότητα. Αυτές τις κορυφαίες αξίες της η Ευρώπη θα συνεχίσει να τις υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα, συντονισμένα, ενωμένα, προστατεύοντας τους πολίτες της και τον πολιτισμό της.

 

Πώς η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας χωρίς να επηρεάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Θα πρέπει να πάρει και πάλι δύσκολες αποφάσεις. Να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και παράλληλα να εξασφαλίσει ότι οι μηχανές της οικονομίας δε θα παγώσουν. Αν δεν διδαχθούμε από όσα μάθαμε στο πρώτο κύμα, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουμε.

Κατ’ αρχάς, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν ότι ο στενός πυρήνας των θεμελιωδών δικαιωμάτων θα μείνει απαραβίαστος. Κι ότι, εάν χρειαστεί να τα περιορίσουμε, οι περιορισμοί θα είναι οι απολύτως αναγκαίοι, αναλογικοί και θα επανεξετάζονται διαρκώς. Επίσης, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς, για να μην ξαναδούμε φαινόμενα κατάχρησης κυβερνητικής εξουσίας, όπως την προηγούμενη φορά ακόμη και σε ορισμένα κράτη στην καρδιά της Ευρώπης. Και, τέλος, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα fake news και τις αντι-επιστημονικές θεωρίες, προτού θρέψουν το τέρας του λαϊκισμού και στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. 

 

Ποια η παρακαταθήκη που αφήνει η προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης;

Η Ελληνική Προεδρία ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας εξαιτίας των περιορισμών που έθεσε η πανδημία. Τολμώ, όμως, να πω με περηφάνια ότι τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία. Ευκαιρία να αναδείξουμε και πάλι τις αρχές και τις αξίες του Συμβουλίου υπό ένα νέο πρίσμα: αυτό της ενίσχυσής τους σε περιόδους κρίσεων. Διακηρύξαμε, λοιπόν, ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν μπορούν να αποτελούν παράπλευρες απώλειες οποιασδήποτε υγειονομικής κρίσης. Ότι, ακόμη και σε συνθήκες ακραίων δοκιμασιών, στις Δημοκρατίες υπάρχουν κόκκινες γραμμές, που δεν μπορούμε να υπερβούμε. Θέσαμε ακόμη επιτακτικά το ζήτημα της προστασίας των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στηλιτεύσαμε το στιγματισμό και την περιθωριοποίησή τους. Κι έπειτα, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και αποφασίσαμε όλες αυτές τις θέσεις αρχών που εκφράσαμε να τις αποτυπώσουμε σε ένα ενιαίο κείμενο, τη Διακήρυξη των Αθηνών. Αυτή είναι, θα λέγαμε, και η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη παρακαταθήκη της Προεδρίας μας. Ένας πλοηγός, που θα βοηθήσει τις επόμενες γενιές να αποφύγουν τα αχαρτογράφητα νερά, στα οποία εμείς πορευτήκαμε.

Και, φυσικά, είναι και το Παρατηρητήριο για τη Μελέτη και τη Διδασκαλία της Ιστορίας, μία ακόμη κληρονομιά της Ελληνικής Προεδρίας, για την οποία είμαστε περήφανοι και ελπίζουμε να χρησιμεύσει στις νέες γενιές.

 

Πόσο σημαντική είναι η σύσταση ενός ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Ιστορία;

Το Παρατηρητήριο για τη Μελέτη και τη Διδασκαλία της Ιστορίας είναι μια καινοτομία, που φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ιστορικών φανατισμών, από τους οποίους τόσο έχει υποφέρει η Ευρώπη. Αλλά και στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ο γείτονάς σου να εμμένει σε παραχαραγμένες ιστορικές αλήθειες, για να εξυπηρετήσει τα αλυτρωτικά του σχέδια.

Εν προκειμένω, το Παρατηρητήριο θα είναι πολιτικά ουδέτερο και, μέσα από την καταγραφή των δεδομένων, θα συμβάλει στην οικοδόμηση της δημοκρατικής συνείδησης και της ιστορικής γνώσης των νέων γενεών. Πεποίθησή μου ήταν πάντα ότι η μελέτη της Ιστορίας δεν πρέπει να διχάζει τους λαούς, αλλά να τους ενώνει. Να οδηγεί σε συγκλίσεις και όχι σε συγκρούσεις. Να δημιουργεί πολίτες ενήμερους, με συνείδηση των ιστορικών τους καταβολών, αλλά χωρίς φοβικά σύνδρομα για μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας. Τέτοιοι πολίτες ελπίζουμε ότι θα εκπαιδεύονται στην Ευρώπη μετά την καθιέρωσή του.

Ετικέτες

Στα αμυντικά λάθη στα οποία υπέπεσε η ομάδα του στο τέλος του αγώνα απέδωσε ο προπονητής του Περιστερίου Νίκος Παπανικολόπουλος την ήττα από την ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια, πήρε τις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Σε μεγάλο μέρος του ματς το παιχνίδι ήταν κλειστό, με πολλά πάνω – κάτω στο σκορ. Νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα για 17 λεπτά, μέχρι το ξεμαρκάριστο τρίποντο του Λοτζέσκι από μπέισλαϊν άουτ. Μετά έγιναν αρκετά λάθη, τα οποία έδωσαν ένα σερί 18-7 στην ΑΕΚ στα τελευταία τριάμισυ λεπτά. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για το επίπεδο της ομάδας, αλλά φυσιολογικά πολλές φορές στην αρχή της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, τα παιδιά τα έδωσαν όλα με αντίπαλο μία καλή ομάδα, δεν υπάρχει παράπονο, είχε και τα πάνω του είχε και τα κάτω του το παιχνίδι. Στο τέλος, ενέργειες παικτών, όπως ο Λάνγκφορντ και ο Λοτζέσκι -κάποιες από ταλέντο, κάποιες από ολιγωρία δική μας- έκριναν το παιχνίδι.

Σίγουρα είναι μία σκληρή ήττα, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίον ήρθε. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να προετοιμασθούμε για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι την Τρίτη, που είναι σημαντικό για μας. Η σεζόν έχει και πάνω, έχει και κάτω».

Για το γεγονός ότι το Περιστέρι κρατούσε το προβάδισμα παρά την αρνητική αναλογία ασίστ και λαθών από την οποία υπέφερε, ο Νίκος Παπανικολόπουλος είπε:

«Ο δείκτης ασίστ έναντι λαθών έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίον αμύνεται ο αντίπαλος, ειδικά σε ένα κλειστό παιχνίδι. Νομίζω ότι επειδή η ΑΕΚ έπαιξε άμυνα με αλλαγές πάνω στους δημιουργούς μας, ήταν λογικό να συμβεί αυτό σε ένα ματς με κλειστό σκορ. Πρόβλημα ήταν τα πέντε – έξι λάθη που κάναμε από μπέισλαϊν άουτ, εκεί είναι ο μεγάλος δείκτης λαθών».

Παπαθεοδώρου: Καμμιά φορά παίζει ρόλο το πότε τα βάζεις τα σουτ

«Πετύχαμε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε:

«Παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το ματς, τα παιδιά ακολούθησαν με μεγάλη συνέπεια το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει. Αγωνιστικά νομίζω πως ελέγξαμε αμυντικά το παιχνίδι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, το μαρτυρά αυτό και το γεγονός ότι το Περιστέρι είχε μόλις 7 ασίστ, μία ομάδα που έχει σε όλα της τα παιχνίδια πάνω από 20 ασίστ, μία ομάδα που σκόραρε σχεδόν 110 πόντους εκτός έδρας πριν από μία εβδομάδα. Τους περιορίσαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είχαμε την εκτελεστική ικανότητα σε φάσεις όπου μπορέσαμε και δημιουργήσαμε πράγματα να σκοράρουμε, ώστε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος από τις άμυνες που βγάλαμε.

Γι’ αυτό και το ματς κύλησε με αυτόν τρόπο. Είμαστε χαρούμενοι που στο τέλος πετύχαμε μεγάλα σουτ και συνεχίζοντας να παίζουμε καλή άμυνα μέχρι το τέλος κάναμε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Επ’ ευκαιρία, την αφιερώνουμε στα νέα μέλη της οικογένειάς στην ΑΕΚ, στα δίδυμα παιδιά του Δημήτρη Μαυροειδή και στην κόρη του Δημήτρη Μενουδάκου. Πολύ ευτυχές γεγονός για εμάς σε συνδυασμό με τη νίκη που κάναμε σήμερα».

Σχετικά με τον κακό συντελεστή ασίστ - λαθών που είχε το Περιστέρι το οποίο όμως διατηρούσε το προβάδισμα, η εξήγηση του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πως ενώ η ΑΕΚ ήλεγξε 100% αμυντικά το παιχνίδι, αλλά δεν είχε εκτελεστικά αυτό που ήθελε.

«Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την ομάδα του Περιστερίου, που είναι μία πολύ καλή ομάδα η οποία ξέρει να προετοιμάζει καλά τα παιχνίδια, είχε σωστή οργάνωση στην άμυνά της, είχε στοχεύσει σίγουρα, είχε χρόνο μία εβδομάδα χωρίς ματς για να προετοιμάσουν αυτό το παιχνίδι και ήταν λογικό να είναι έτοιμοι. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ πως μία ομάδα σαν τη δική μας, με την ποιότητά μας, όταν σουτάρει με 50% στις βολές σε ένα τόσο κλειστό ματς, είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Είχαμε αρκετά χαμένα ανοιχτά σουτ.

Καμμιά φορά παίζει ρόλο το πότε τα βάζεις τα σουτ. Εμείς τα βάλαμε στο τέλος και δεν υπήρχε επιστροφή μετά για το Περιστέρι. Προτιμώ, βέβαια αυτό το σενάριο γιατί έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι».

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Έρχεται ο Χάροου-φεύγει ο Γκάντι!

Έρχεται ο Χάροου-φεύγει ο Γκάντι!

30 Νοε 2020 ΓΣ Περιστερίου

«Έφυγε» ο Νίκος Κούρτης

«Έφυγε» ο Νίκος Κούρτης

29 Νοε 2020 Ηρακλής

12 χρόνια μακριά μας!

12 χρόνια μακριά μας!

29 Νοε 2020 Φίλαθλοι

Το...ξέχασαν ήδη!

Το...ξέχασαν ήδη!

28 Νοε 2020 ΠΑΕ Ατρόμητος

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

28 Νοε 2020 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας