Τελευταία ενημέρωση 14:39, 16 Απρ 2024
Παύλος Κατώνης

Παύλος Κατώνης

Το τελευταίο αντίο σε μια από τις μεγάλες μορφές του Άγιου Ιερόθεου τον Λεωνίδα Ντουζόπουλο θα πουν αύριο (Τρίτη)_ συγγενείς και φίλοι.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου και θα ακολουθήσει η ταφή του παλαίμαχου τερματοφύλακα.

Ετικέτες

Μπορεί να διακονεί μόλις 1 χρόνο στην πόλη μας όμως ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος έχει κερδίσει τους συμπολίτες μας. Πολύ απλός ως άνθρωπος μπορείτε να τον δείτε κάποια στιγμή να περπατάει στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και να συνομιλεί με τον κόσμο. Συνδυάζει το θεάρεστο έργο του με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως καθηγητής Κανονικού Δικαίου. Και ως προς τα φίλαθλά του αισθήματα δηλώνει φαν του Ατρόμητου. Όπως το ακούτε. Όταν επισκέπτεται σχολεία της πόλης και τον ρωτούν τα παιδιά τι ομάδα είναι απαντά «Ατρόμητος» κι εκείνα όπως λέει ο ίδιος το δέχονται με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Κάποια στιγμή μάλιστα είπε στους δύο παλαίμαχους του Ατρόμητου Κώστα και Σταύρο Μισαηλίδη που τον επισκέφθηκαν για να του προσφέρουν το βιβλίο «Φτερούγισμα της Δόξα», ότι θέλει να επισκεφθεί το γήπεδο Περιστερίου για να παρακολουθήσει ένα ματς του Ατρόμητου παρέα με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη. Ευλογία και τύχη να έχουμε λοιπόν έναν τέτοιο Ποιμενάρχη στο Περιστέρι.

Δεν τον πάει!

Η κληρωτίδα δεν πάει με τίποτα τον Ατρόμητο. Στη φάση των «32» του κυπέλλου Ελλάδας είχε την πιο δύσκολη κλήρωση παίζοντας στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Στη φάση των «16» πάλι είχε την πιο δύσκολη κλήρωση καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 15/16 Δεκεμβρίου και η ρεβάνς στο Περιστέρι από 10 ως 12 Ιανουαρίου.

Πριν 5,5 χρόνια!

Ατρόμητος και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο κύπελλο Ελλάδας  στα προημιτελικά της σεζόν 2016-17. Με 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» το πρώτο ματς και 1-2 η ρεβάνς στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 2017. Είχε ανοίξει το σκορ ο Ντάουντα αλλά ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τους Ρομαό – Φορτούνη και πήρε την πρόκριση. Προπονητής του Ατρόμητου ήταν ο Σα Πίντο.

Η φαρμακερή!

Η αμέσως προηγούμενη  φορά ήταν τη σεζόν 2013-14. Το πρώτο ματς πάλι στο «Γ.Καραϊσκάκης» έληξε 0-0 και η ρεβάνς στο Περιστέρι 1-1. Τότε μετρούσε το εκτός έδρας γκολ. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Ταυλαρίδη και ισοφάρισε με πέναλτι ο Ντομίνγκες. Ένα ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Μάνταλος καθώς «είδε» χέρι στον Μπάλλα ενώ η μπάλα χτύπησε στη κοιλιά του. Ας ελπίσουμε ότι η τρίτη φορά να είναι και φαρμακερή (με το πρώτο ματς στο Φάληρο) για τον Ατρόμητο.

Όχι ανέφικτος!

Οι 15 πόντοι του Ατρόμητου στον α’ γύρο πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 23 στον β’ γύρο άμα η ομάδα θέλει να πετύχει τον στόχο των  play offs καθώς οι εκτιμήσεις τω ειδικών αναφέρουν ότι για την  6η  θέση στην κανονική διάρκεια χρειάζονται το μίνιμουμ 38 βαθμοί. Ένας δύσκολος στόχος αλλά όχι ανέφικτος. Θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση αν δεν χάνονταν βαθμοί στα τελευταία λεπτά ή από διαιτητικά λάθη.

Πάει κόντρα!

 Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η διαιτησία πηγαίνει κόντρα στον Ατρόμητο. Οι περιπτώσεις αδικίας πολλές. Ειδικά και στα 4 ματς με τους «μεγάλους» που έγιναν μακριά από το Περιστέρι τα λάθη των διαιτητών σε βάρος του Ατρόμητου ήταν καταφανέστατα σε βαθμό που να αμφισβητείται η καραμέλα ότι ήταν ανθρώπινα. Δεν  γίνεται και στα 4 ματς τα λάθη να ήταν ανθρώπινα και αν πράγματι ήταν τότε οι διαιτητές είναι ανίκανοι. Διαλέξτε και πάρτε!

Δεν πήραν λεπτό!

Μόνο τρεις παίκτες του Ατρόμητου από όλο το έμψυχο δυναμικό, δεν πήραν λεπτό συμμετοχής στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Και αν  για τους Μάριτς – Σάλτα είναι αναμενόμενο καθώς ο Γιαννιώτης κάνει εξαιρετική χρονιά, δεν συμβαίνει το ίδιο για τον Στρούγγη ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια πετυχαίνοντας 2 γκολ. Μια συμμετοχή έκανε ο Κωτσόπουλος που έχει πάντως την ιδιαιτερότητα ότι προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό.

 Λεφτά στο ταμείο!

Η συμμετοχή του Κεσχρίντα  στο Μουντιάλ θα φέρει και χρήματα στο ταμείο του Ατρόμητου. Η FIFA, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing Registrado, θα εκταμιεύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποζημιώσει τους συλλόγους, αφού το ποσό για κάθε παίκτη που καλείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανέρχεται σε 256 χιλιάδες δολάρια για τους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων και μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Κόστισε το λάθος!

Το λάθος της διοίκησης να μην εγγράψει την ομάδα στο Μητρώο της ΓΓΑ κόστισε τελικά στις Νέες Ατρόμητου οι οποίες αν και κατέκτησαν πέρσι το πρωτάθλημα δεν ανέβηκαν στη Α’ Εθνική και θα παίξουν πάλι στη Β’ Εθνική. Ο κανονισμός προέβλεπε υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική αλλά η ΕΠΟ χρύσωσε το χάπι και τις διατήρησε στην ίδια κατηγορία. Οι Νέες Ατρόμητου μετέχουν στον Γ’ Όμιλο ενώ ο Ατρόμητος στον Δ’ όμιλο της Β’ Εθνικής

 

 

Ετικέτες

Αγαπητοί φίλοι έχω αναφερθεί κατά καιρούς στην αναγκαιότητα να έρθουν πιο κοντά οι ομάδες της πόλης με μπροστάρη τον Ατρόμητο. Να γίνει ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Περιστερίου μια τεράστια αγκαλιά, μια τεράστια ομπρέλα. Πλέον μπορώ να πω με μεγάλη χαρά ότι το νερό αρχίζει επιτέλους να μπαίνει στο αυλάκι. Οι εικόνες μικρών παιδιών από τις ακαδημίες των συλλόγων να ανεμίζουν τη σημαία του Ατρόμητου τα λένε όλα. Ευχάριστες εικόνες που με κάνουν να αναρωτιέμαι γιατί χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Είναι αλήθεια ότι τον χάσαμε αλλά ποτέ στη ζωή δεν είναι αργά, ποτέ δεν  είναι αργά για το μεγάλο βήμα. Και αυτό το μεγάλο βήμα το έκανε και καλώς ο Ατρόμητος που έχει το γενικό πρόσταγμα στο πανπεριστεριώτικο κάλεσμα.

Αντιπροσωπεία της ομάδας έχει κάνει ήδη επισκέψεις στη Χωράφα και στον Ήφαιστο για να μιλήσει σε παιδιά των ακαδημιών, χρήσιμες συζητήσεις και συμβουλές. Ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων θα ολοκληρωθεί με τα γήπεδα Τσαλαβούτα και Χρυσούπολη και θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα που θα αφορά το πρακτικό κομμάτι.

Παράλληλα ο Ατρόμητος άνοιξε την μαθητική κερκίδα για να φιλοξενήσει δεκάδες παιδιά και γονείς από  τις ομάδες της πόλης που είχε τεράστια επιτυχία. Ενθουσιασμός, χαρούμενα πρόσωπα, ιαχές συνέθεσαν μια ατμόσφαιρα που έκανε το γύρο της Ελλάδας και να είστε σίγουροι ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι. Σημασία λοιπόν έχει ότι η αρχή έγινε.

Σημασία έχει ότι τα σωματεία του Περιστερίου ανταποκρίθηκαν με χαρά, τα παιδιά διψούν για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία αρκεί να τα προσεγγίσεις με αγάπη και σεβασμό. Είμαστε πια στον προτελευταίο μήνα του 2022, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε εις το επανιδείν με τη βοήθεια του Θεού τα ξαναλέμε αγαπητοί αναγνώστες τον επόμενο μήνα.

Ετικέτες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προπονήσεις του Ατρόμητου στο προπονητικό κέντρο «Μαζαράκη» και μάλιστα το σημερινό πρόγραμμα είχε διπλό πρόγραμμα.

Στην πρωινή προπόνηση το βάρος έπεσε στη φυσική κατάσταση ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα είχε αγωνιστικά τετράγωνα και τελειώματα φάσεων.

Απών ήταν ο Ντάνι Σουάρεθ που συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Για αύριο, Σάββατο (26/11), είναι προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση.

Ετικέτες

Στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σταμάτησε το αήττητο για το Εφηβικό του ΓΣ Περιστερίου, το οποίο ηττήθηκε (71-61) από τους «πράσινους».

Οι παίκτες των Παπαμάρκου-Δελή έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο αντίπαλος ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση (24-35 στο 20’).

Στην επανάληψη, με επιμέρους σκορ 27-19 οι «κυανοκίτρινοι» μείωσαν σε… απόσταση βολής (51-54 στο 30’). Όμως, δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή στην τελευταία περίοδο γνωρίζοντας την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 11 σερί νίκες.

Επόμενος αντίπαλος για το εφηβικό του ΓΣ Περιστερίου είναι την επόμενη Τρίτη (29/11, 21:30) τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» εκτός έδρας για την 13η αγωνιστική του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 24-35, 51-54, 61-71.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Παπαμάρκος-Δελή): Ντιπτσής 15 (1 τριπ.), Πολίτης, Μαραγκουδάκης 19 (1 τριπ.), Πασχάλης 3 (1 τριπ.), Κολοβός, Καμπερίδης 8, Παλληκαράς 2, Αλεξάκης 7 (1 τριπ.).

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας