Τελευταία ενημέρωση 06:48, 19 Απρ 2024
Παύλος Κατώνης

Παύλος Κατώνης

Το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Ευριπιώτη είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι του αγαπημένου ηθοποιού, που «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών.

Εκτός από τα πρόσωπα που παρέστησαν στη σημερινή κηδεία, το δικό της «παρών» έδωσε και η ΠΑΕ Ατρόμητος, που είχε το δικό της στεφάνι στη μνήμη του ηθοποιού.

Η κίνηση των Περιστεριωτών μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η φωνή του Κώστα Ευριπιώτη έχει ερμηνεύσει τον ύμνο της ομάδας.

Ετικέτες

Ο Παναθηναϊκός τίμησε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο τον  Πεδουλάκη και στο πρόσωπο του Αργύρη τιμήθηκε το Περιστέρι, η πόλη μας για ένα γνήσιο περιστεριώτη που έμαθε μπάσκετ στο ΙΑ' Γυμνάσιο και με όχημα το πείσμα, το ταλέντο, την υπομονή έκανε καριέρα και ως αθλητής και ως προπονητής.

O ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην ανάπαυλα της 2ης αναμέτρησης για τα πλέι-οφ  βράβευσε τον  Αργύρη Πεδουλάκη, για την προσφορά του στο «τριφύλλι», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.
Ο προπονητής του Περιστερίου καταχειροκροτήθηκε από το «πράσινο» κοινό που δεν ξεχνά ποτέ την μεγάλη του προσφορά στον σύλλογο, ακόμα και σε δύσκολες εποχές ως παίκτης.

Ετικέτες

Το δεύτερο ματς της σειράς των ημιτελικών με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δίνει αύριο ο ΓΣ Περιστερίου γνωρίζοντας ότι οι γηπεδούχοι είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για το 2-0.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Ετικέτες

Στο βιβλίο «Φτερούγισμα στη Δόξα» αλλά και στο ντοκυμοντέρ «Μια πόλη, μια Ομάδα, μια Ιστορία» ο Κώστας Ευριπιώτης που έφυγε χθες από κοντά μας χτυπημένος από την επάρατο νόσο στην ηλικία μόλις των 56 ετών αφηγείται πως τραγούδησε εν έτη 1998 τον ύμνο του Ατρόμητου που μελοποίησε και έγραψε ο Νίκος Βεντουράτος.

Η ιδέα όμως για τη δημιουργία του ύμνου ήρθε από τον Βασίλη Τσίκο ο οποίος το 1998 συνδιοικούσε τον Ατρόμητο μαζί με τον Κώστα Σταθάκη. Ο Βασίλης Τσίκος γυρίζει πίσω 21 ολόκληρα χρόνια και θυμάται τα εξής:«Το καλοκαίρι του 1998  έγινε το Μουντιάλ της Γαλλίας και μαζί με τον Κώστα (Σταθάκης) πήγαμε στο Παρίσι για να δούμε τον Τελικό ανάμεσα στη Γαλλία και στη Βραζιλία. Ακούγοντας τους φιλάθλους της Βραζιλίας να τραγουδούν και να χτυπούν τα τύμπανα γυρίζω στον Κώστα και του λέω:«Δεν κάνουμε κι εμείς ένα ύμνο για τον Ατρόμητο που δεν έχουμε; Έτσι καλλιεργήθηκε ο σπόρος και μόλις γυρίσαμε στην Ελλάδα επηρεασμένοι από τα βραζιλιάνικα ακούσματα κάναμε ενέργειες για τον ύμνο του Ατρόμητου που τραγούδησε ο Κώστας Ευριπιώτης σε στίχους και μουσική του Νίκο Βεντουράτου».

Όσον αφορά το απόσπασμα που αφηγείται ο Ευριπιώτης στο «Φτερούγισμα στη Δόξα» είναι το εξής:

«Ο Νίκος Βεντουράτος, άνθρωπος της μουσικής και όχι του ποδοσφαίρου, αγνοούσε ότι ο Ατρόμητος είχε σήμα του το αστέρι.

Έγραψε όμως το στίχο «Έχεις τη λάμψη και τη δόξα των αστέρων», λες και μια αόρατη δύναμη τον καθοδηγούσε στο τι θα γράψει.

Θυμάμαι ότι μιλώντας με τον Βεντουράτο είχε αναρωτηθεί πώς μπόρεσε να συνδυάσει τον Ατρόμητο με το αστέρι που είναι το σήμα του κι εκείνος μου απάντησε ότι αυτό έγινε τυχαία, γιατί δεν ήξερε ότι η ομάδα έχει σήμα της το αστέρι. Φαίνεται, βέβαια, ότι είχε μεγάλη έμπνευση», είπε ο Κώστας Ευριπιώτης εξιστορώντας τις μέρες που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του ύμνου:

«Αρχικά ήταν να τον τραγουδήσει ο ίδιος ο  Βεντουράτος, αλλά επειδή η φωνή μου είναι πιο μοντέρνα, μου ζήτησε να τον τραγουδήσω εγώ. Στην αρχή είχα αντιρρήσεις, αλλά σκέφτηκα ότι και τον ύμνο του Παναθηναϊκού, ηθοποιός τον τραγούδησε (εδώ... γελάει). Κάναμε τρεις διαφορετικές ηχογραφήσεις και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι καλό, αφού ο ύμνος αυτός αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του Ατρόμητου».

Ετικέτες

Η ξηρά για τον (Υποψήφιο Ευρωβουλευτή) Γιώργο Ξηραδάκη ήταν πολύ μικρή για να «στεγάσει» τα όνειρα του καθώς τον μάζεψε η η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας με την οποία και ασχολήθηκε σε όλη του τη ζωή.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης από τα δυνατά «όπλα» του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρώπη γεννήθηκε στην στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο, σε ιατρική οικογένεια 

  Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκε σε Ελληνικά πλοία ως Πλοίαρχος Αξιωματικός και συνέχισε τις σπουδές μου στη Αγγλία στο City of London Polytechnic και στην Ουαλία όπου απέκτησε  MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκε στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais στην Αθήνα  και το Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσε  την εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Business Consultants ΕΠΕ  η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) και ναυτιλιακός και επενδυτικών  σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών. Το 2010  η εταιρία μου πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή ναυτιλιακή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας και από το 2012 ανέλαβε  χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας. Παράλληλα δια μέσου της κρίσης ανέλαβε σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ ενεργεί  ως σύμβουλος χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για πολλούς οργανισμούς της  Κίνας.

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013, είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ παράλληλα συνδράμει στην ανάπτυξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων  είτε ως Αντιπρόεδρος του αρχαιότερου Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού , Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου είτε ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας  Ελλάδας–Κίνα αλλά και ως  Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS). Επίσης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Σοφοκλή Αχιλλόπουλου. Παράλληλα είμνι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, καθώς και διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7).

Ως αρθρογράφος και ομιλητής η συντονιστής εκατοντάδων συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Επιχειρηματικότητα, την Ενέργεια, την Κοινωνική Ευθύνη και την Διαχείριση Ακινήτων πάντοτε προασπίζεται τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία. Έχει τιμηθεί από διάφορους Οργανισμούς και Επαγγελματικές Ενώσεις καθώς επίσης και Φιλανθρωπικά Σωματεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για την δράση του. Υπήρξε αθλητής Ιστιοπλοΐας και Χιονοδρομίας με εθνικές διακρίσεις.  

Είναι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας