Τελευταία ενημέρωση 10:16, 20 Απρ 2024
Παύλος Κατώνης

Παύλος Κατώνης

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, πρεμιέρα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δυνατά, το περιμέναμε. Είχαμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα. Είμαστε ομάδα που ακόμα χτίζεται, τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για πολλά παιδιά οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες στο κομμάτι της ανάλυσης. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να κρατάμε τις νίκες και να βελτιωνόμαστε. Είναι σημαντική νίκη που ίσως μετά από 1-2 μήνες δεν θα θυμάται κανείς. Στο μπάσκετ είναι σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις. Θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι το Περιστέρι κερδίζει με διαφορετικούς τρόπους, υποστήριξε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι ομάδες χτίζονται από τέτοιου είδους παιχνίδια. Θέλουμε να περάσουμε αυτή τη φιλοσοφία στην ομάδα, να  έχουμε νοοτροπία νικητή. Έχουμε δει ομάδες να μην παίζουν καλά και να κερδίζουν. Αυτό σου δίνει ψυχολογία. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να βελτιώσουμε... Εμείς φτιάχνουμε την ψυχολογία μας μέσα από τα παιχνίδια. Θα βελτιωνόμαστε μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Βάλαμε ένα λιθαράκι σήμερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο τους. Τα παιδιά έδειξαν καρδιά».

Λυκογιάννης: «Αυτοκτονήσαμε στην επίθεση στο τέλος»

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη του. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών. Είμαι νευριασμένος μαζί τους γιατί αυτοκτονήσαμε. Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι, βγάζοντας τα 7 πρώτα λεπτά που ήμασταν νευρικοί. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό πήγαμε εκεί που θέλαμε το παιχνίδι, παίξαμε σκληρά στην άμυνα, περιορίσαμε τα λάθη, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, κάναμε μεγάλες επιθέσεις και την κατάλληλη στιγμή πήραμε το μομέντουμ. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε δυο πολύ κρίσιμες ελεύθερες βολές και είναι το σημείο που χάνουμε το ματς. Αυτοκτονήσαμε στην επίθεση και το Περιστέρι πήρε προβάδισμα που το μεγάλωσε στα 48 δευτερόλεπτα».

Και συμπλήρωσε: «Ο Ράιλι είχε μεγάλη καταπόνηση από το ματς στην Ευρώπη. Το Περιστέρι bwin είχε 4 ημέρες επιπλέον, έπαιξε ένα παιχνίδι εύκολο όπως εξελίχθηκε και είχε περισσότερο χρόνο. Μετά το 7λεπτο η ομάδα μας πάτησε καλύτερα στο παρκέ και δικαιούμασταν τη νίκη. Τη νίκη την παίρνεις στα 40 λεπτά και όχι σε 38 η και 39. Το Περιστέρι άντεξε στο τέλος».

Ετικέτες

Σε μια σημαδιακή και ιστορική μέρα για τον Βασίλη Σπανούλη που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, ο ΓΣΠ μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα προμήνυμα ότι κάτι καλό θα γίνει φέτος, κέρδισε εύκολα ή (86-70) την Μπνέι Χερζλίγια από το Ισραήλ στην πρεμιέρα του 8οθ όμιλο του BCL (στον οποίο βρίσκονται επίσης η ισπανική Τενερίφη και η λιθουανική Ρίτας Βίλνιους).

O Kill Bill πραγματοποίησε το επίσημο προπονητικό του ντεμπούτο, έχοντας μπροστά του μια νέα καριέρα που ο ίδιος θα φιλοδοξεί να είναι εφάμιλλη της καριέρας του ως αθλητής γι' αυτό και η 3η Οκτωβρίου του 2022 δεν θα φύγει από τη μνήμη του.

Μπακαράς

Η ομάδα του είχε λοιπόν υψηλά ποσοστά ευστοχίας (46% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα) και έπαιζε καλή άμυνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτιαξε διψήφιο προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και δεν ξανακοίταξε πίσω της, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με τους παίκτες της να έχουν μοιράσει 23 ασίστ!

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπίλαν (17π, 9 ριμπ, 4 ασίστ), Φρανσίσκο (16π, 6 ασίστ) και Ντέιβις (13π, 4 ριμπάουντ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μορίς Κεμπ (24π, 11 ριμπάουντ).

                                                              Το ματς:

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με το Περιστέρι bwin να παίρνει το πρώτο του προβάδισμα (8-5) στο 2’, με εύστοχο τρίποντο του Πουλιανίτη. Ντένμον και Ντέιβις χάρισαν στους γηπεδούχους την πρώτη τους διψήφια διαφορά στο 6’ (18-8), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με την ομάδα του Σπανούλη να προηγείται με 26-18.

Το Περιστέρι bwin συνέχισαν να σκοράρει ακατάπαυστα και να έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +13 (38-25) στο 13’ με τρίποντο του Φρανσίσκο και συνεχόμενους πόντους του Τζούστον. Η Μπνέι Χεζλίγια αδυνατούσε να ακολουθήσει στον φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 16 ασίστ και μόλις τρία λάθη, όντας μπροστά με 51-36!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο, με το Περιστέρι bwin να φτάνει και στο +20 (58-38) στο 22’, μετά από κλέψιμο και λέι απ του Ντένμον. Μοναδικό μελανό σημείο για τους νικητές μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα τα 15 επιθετικά ριμπάουντ των Ισραηλινών, κάτι που όμως δεν στοίχισε, αφού η ευστοχία της ομάδας του Σπανούλη δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να πλησιάσουν. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι bwin μπροστά με 73-54.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεση και να πλησιάσουν στο σκορ στην τέταρτη περίοδο, αλλά παρά το γεγονός πως βελτίωσαν την αμυντική του εικόνα, κρατώντας το Περιστέρι bwin στους 13 πόντους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν για το τελικό 86-70.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70

Ετικέτες

--- Φιλαράκια «γεια και χαρά σας Βενετιά»  είμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού και εύχομαι  ολόψυχα να απολαύσετε τις ακρογιαλιές και τα δειλινά γιατί μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Με Εθνικές Εκλογές  πιθανότατα ενδιάμεσα γιατί ακόμη και αν λέει ο Κυριάκος ότι θα πάει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 δεν το πιστεύω. Θα κρατήσω όμως και μια πισινή επειδή απ’ ότι ακούω δεν ακούει ότι του λέει και πως κάνει το δικό του.

---- Η δική μου δουλειά τέλος πάντων είναι να γκρινιάζω γιατί αλλιώς δεν με βλέπω καλά. Θα γκρινιάξω πάλι και την αφορμή μου την έδωσαν τα παιδιά από τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης που έκανε η εφημερίδα πρωτοσέλιδο στο τεύχος Μάιου. Διάβασα λοιπόν όλες τις δηλώσεις αυτών των παιδιών που μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να πετύχουν τα όνειρά τους. Κανένα από αυτά δεν είπε όμως ότι το όνειρο του είναι να παίξει στη μεγάλη ομάδα της πόλης. Μα κανένα!

---- Και μη έρθετε να μου πείτε τι μου φταίνε τα παιδιά εντάξει; Τα παιδιά είναι τα μόνα που δεν φταίνε. Οι ομάδες της πόλης φταίνε 100% γιατί καμία από αυτές δεν τα γαλουχεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αφού τα παιδιά των ομάδων της πόλης δεν ακούνε λοιπόν από τους προπονητές ή τους διοικούντες της λέξη «Ατρόμητος» φυσικό και επακόλουθο είναι να μην έχουν ως όνειρο να παίξουν στον Ατρόμητο. Τη μεγάλη ομάδα της πόλης.

 

Radio Taxi Asterastaximetra tzemos

-----Κανονικά τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο πρέπει να ονειρεύονται τον Ατρόμητο και εκείνα που παίζουν μπάσκετ τον ΓΣ Περιστερίου. Να το έχουν ως το πρώτο μεγάλο βήμα. Δυστυχώς δεν το έχουν και είναι λυπηρό αλλά επαναλαμβάνω δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά. Πριν κάποια χρόνια το είχαν. Στην εποχή μας όχι.

--- Το άλλο «κουσούρι» που έχουν οι ομάδες της πόλης είναι ότι στις εκδηλώσεις τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην ξεχάσουν κανένα πολιτικό ή κανένα αυτοδιοικητικό. Για να μοστράρουν μετά τις φωτογραφίες για λεζάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτούς που γράφουν για εκείνες καθημερινά και τις προβάλλουν τους έχουν καλέσει άραγε ποτέ ή μόνο όταν τους έχουν ανάγκη; Δεν χρειάζεται να σας πω την απάντηση νομίζω την καταλαβαίνετε.

---- Αμ το άλλο; Τις προάλλες η «Ειρήνη» Περιστερίου έκανε την ετήσια εκδήλωση της στο κλειστό στο Μπουρνάζι. Εκατοντάδες παιδιά και γονείς. Καλά ως εδώ. Στην Ειρήνη ανήκει όσοι δεν το γνωρίζετε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας. Και ερωτώ; Ο Πετρούνιας δεν έπρεπε να ήταν στην εκδήλωση για να τον καμαρώσουν τα παιδιά; Εμείς τι στο καλό λέμε για τι επιτυχίες του Πετρούνια κάθε φορά που μας κάνει υπερήφανους; Δεν μπορεί μια φορά το χρόνο να έρχεται στο Περιστέρι; Όχι για κανέναν άλλον, μόνο για τα παιδιά βρε Λευτέρη, έπρεπε να έρθεις.

--- Το γεγονός του καλοκαιριού στη πόλη, σας είχα προϊδεάσει από καιρό, πέρα από κάθε αμφιβολία ήταν η συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο και η ανακήρυξή του ως Επίτιμος Δημότης Περιστερίου. Και με προστιθέμενη αξία τον χαιρετισμό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και αυτό μακριά από κομματικά, γιατί ακούμε τη φωνούλα του κυριολεκτικά στη χάση και στη φέξη.

Ετικέτες

Aυτό το μήνα ξεκινάει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το μπάσκετ αργεί ακόμα, ξεκινάει τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση αγαπημένοι μου αναγνώστες και οι δύο μεγάλοι «πρεσβευτές» της πόλης έχουν μπει στην αφετηρία της νέας χρονιάς με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει το roaster του ωστόσο δείχνει να πηγαίνει σε πιο «ψαγμένες» επιλογές γι’ αυτό και δεν βιάζεται. Το βασικό είναι ότι έχει μείνει ο προπονητής όπως έχουμε ξαναπεί. Ο κορμός υπάρχει και με τις επόμενες προσθήκες θα διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό της σεζόν 2022-23 με τον στόχο να είναι πάντα ο ίδιος: Η είσοδος στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος. Αυτός θα είναι πάντα ο στόχος, άσχετα αν δεν του «βγαίνει» κάθε χρόνο. Πολύ δυναμικά, ελέω Σπανούλη ξεκίνησε τον σχεδιασμό του ο ΓΣ Περιστερίου. Μια τεράστια προσωπικότητα ήρθε εδώ για να κάνει τα πρώτα της προπονητικά βήματα χαρίζοντας αίγλη και λάμψη στον σύλλογο. Και να το θυμηθείτε ότι σε βάθος χρόνου τον Σπανούλη δεν θα τον κρίνουμε ως ένα πρωτάρη προπονητή αλλά ως έμπειρο. Το στοίχημα κατ’ εμέ θα είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει «ομάδα» ο ΓΣΠ που άλλαξε όλο το ρόστερ. Στοίχημα που θα απασχολούσε τον οποιοδήποτε προπονητή καθόταν στον πάγκο. Η ουσία είναι ότι και ο Ατρόμητος και ο ΓΣΠ δείχνουν μαθημένοι από τα λάθη της περσινής χρονιάς που είχαν πολλές ομοιότητες και δεν θέλουν να τα επαναλάβουν. Και είναι επίσης σημαντικό ότι οι διοικήσεις τους πείσμωσαν περισσότερο και δεν απογοητεύτηκαν. Ο αθλητισμός άλλωστε τα έχει και θα τα έχει πάντα τα πάνω και τα κάτω.  Να σας ευχηθώ κλείνοντας καλό Καλοκαίρι γιατί οι περισσότεροι από εσάς θα φύγετε τον Αύγουστο, να ξεκουραστείτε, να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να επιστρέψετε με πολλές δυνάμεις για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοίνωσε ότι ο αθλητής της ομάδας Σωτήρης Σταυρακόπουλος (18χρ., 2.03) υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας