Ο 5ος αγώνας της συνδιοργάνωσης ΣΟΕΛ – ΣΟ ΕΨΙΛΟΝ πραγματοποιήθηκε (19/10/2015) με 8 συμμετοχές από διάφορα σωματεία. Ο Νίκος Μιχαλόπουλος ήταν 1ος για μια ακόμα φορά στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών και συνεχίζει να ηγείται της κούρσας για τον τελικό.
Με 5 συμμετοχές έχει συγκεντρώσει 2711 βαθμούς και τον ακολουθεί ο Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος με 2662 βαθμούς από 5 συμμετοχές επίσης.
Αξιοσημείωτη είναι η
προσπάθεια της Δήμητρας Καρλιάμπα του ΣΟΕΛ στο αεροβόλο τουφέκι γυναικών.
Και όμως μια φωτογραφία μπορεί όχι μόνο να σε φέρει πίσω πολλά χρόνια αλλά να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα. Έτσι όμορφα ένιωσα και ας κατάλαβα πόσο πια έχω μεγαλώσει. Και ας κατάλαβα πόσο αμείλικτος είναι ο χρόνος. Την συγκεκριμένη φωτογραφία την αλίευσα από τη Λέσχη Φίλων Ατρόμητου και απεικονίζει καμιά πενηνταριά φιλάθλους του Ατρόμητου έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων Ατρόμητου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα που δίνει ο Αντώνης Ντούριος με το τύμπανο του. Δεξιά διακρίνω και τον «Μάκη» έτσι τον ξέρω που δεν χάνει αγώνα του Ατρόμητου και του ΓΣΠ.
Οι παλαιότεροι Ατρομηταίοι σαφώς και θυμούνται που βρισκόταν τότε το γραφείο του Συνδέσμου. Ήταν στην οδό Εύβοιας λίγο πιο κάτω από την πιάτσα των Ταξί. Ένα μικρό μαγαζί που είχε νοικιαστεί από τους ίδιους τους φιλάθλους και το συντηρούσαν με δικά τους έξοδα. Από αυτό το γραφείο γινόταν εκείνα τα χρόνια η πώληση των εισιτηρίων. Μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του '80, μόλις που τελείωνα το δημοτικό. Όταν ο Ατρόμητος έπαιζε εντός έδρας η προπώληση των εισιτηρίων που ξεκινούσε την Τρίτη. Πόσες και πόσες φορές είχα δει την ταμπέλα «εισιτήρια τέλος». Τι γινόταν!.
Σε αυτά τα στενάκια βλέπετε μεγάλωσα. Εκεί πιο δίπλα είχε ο πατέρας μου (αχ βρε πατέρα) κατάστημα υποδημάτων στην οδό 25ης Μαρτίου και κάθε μέρα που πήγαινα στο μαγαζί περνούσα από τη λέσχη των φιλάθλων. Τι όμορφα χρόνια. Πόση αγνότητα, πόση αγάπη εισέπραττα για τον Ατρόμητο, πόση αγωνία ζούσαμε οι πιτσιρικάδες για να πάρουμε ένα «φοράκι» από τη λέσχη για να πάμε γήπεδο
Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε κάθε φορά που περνώ ακόμη και σήμερα από αυτό το δρομάκι της πόλης μας κοιτάζω μέσα στο ίδιο μαγαζί που είναι ξενοίκιαστο πολλά χρόνια λες και περιμένω να βγει από μένα κανένας φίλαθλος ή να δω απέξω αυτή την ταμπέλα.
Να είστε καλά ρε παιδιά που με γυρίσατε στα παιδικά μου χρόνια!
Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου αλλά και για τον περιστεριώτικο αθλητισμό καθώς σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο Νίκος Φάσουρας. Δυστυχώς οι καλοί άνθρωποι φεύγουν μικροί.
Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος την οικογένεια του αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Ο Νίκος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 42 ετών... Έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να θεραπευθεί, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.
Ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας σαν άνθρωπος αλλά και ως αθλητής και τον θυμόμαστε όλοι να αποτελεί σημαντικό μέλος της μεγάλης ομάδας του Περιστερίου. Μάλιστα, «έγραψε» εννέα συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών συμμετέχοντας κυρίως στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του 1990.
Η φανέλα του μαζί με εκείνη του επίσης αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ είναι κρεμασμένη στο υψηλότερο σημείο του «Ανδρέας Παπανδρέου».
Η κηδεία του έγινε κάτω από αδιάκοπη βροχή, με τη σύζυγό του Λίζη, τις κόρες του Τζένη και Αργυρώ, και τους γονείς του να μην μπορούν να πιστέψουν πως ο γίγαντας του Περιστερίου έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε από τον ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών, με την πομπή να περνάει από το δεύτερο «σπίτι» του, το «Ανδρέας Παπανδρέου», πριν καταλήξει στον Άγιο Βασίλειο. «Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος είναι ότι πρέπει να παλεύεις έως το τέλος», έγραψε τον επίλογο, με τρεμάμενη φωνή, ο αδελφός του.
Για πάντα στην καρδιά του το Περιστέρι
Η πορεία του στο μπάσκετ ξεκίνησε το 1984 από το Περιστέρι, τη φανέλα του οποίου -με το νούμερο 13 στην πλάτη- φόρεσε έως και το 1996. Συνέχισε στο Μαρούσι και τον Άλιμο, για να επιστρέψει στα δυτικά προάστια την περίοδο 2004-2005, με την προϋπόθεση πως θα αγωνιζόταν μόνο εάν κρινόταν απαραίτητο. Τελικά, δεν παρέστη ανάγκη κι έτσι, αθόρυβα, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ κι είχε ύψος 2,11μ. Έπαιξε σε 98 παιχνίδια στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2.
Καταξίωση η Εθνική Ελλάδας
Στις 16 Απριλίου του 1987, στην Ελευσίνα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας. Συμμετείχε σε 29 παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τα εννέα εκ των οποίων ήταν με την Εθνική Ανδρών. Η τελευταία παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος ήταν το 1991, σε φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία, στη Θεσσαλονίκη. Πέτυχε συνολικά 91 πόντους, με την καλύτερη εμφάνισή του να γίνεται στις 23/11/1990, όταν σημείωσε 9 πόντους στη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Βουλγαρίας, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Ακολουθεί το βίντεο-αφιέρωμα που είχε παρουσιάσει το κανάλι Art και ο δημοσιογράφος Τόλης Κοτζιάς για τον αδικοχαμένο Νίκο Φάσουρα
Ένα όμορφο και ευτυχισμένο ζευγάρι και πάνω απ’ όλα ατρόμητο ένωσε τη ζωή του ενώπιον Θεού και ανθρώπων πριν από λίγες μέρες στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στο Λόφο Αξιωματικών.
Ο Δημήτρης Μαρφαντάς, ένας σεμνός και πιστός φίλαθλος του Ατρόμητου και η σύντροφος της ζωής του Βάσω Γαλανού προπονήτρια στον σύλλογο στίβου ΟΦΚΑ Περιστερίου που προωθεί την ιδέα του Ατρόμητου στους αθλητές του, έζησαν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους μέχρι φυσικά την επόμενη μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους φίλους τους. Ο δε φίλοι του γαμπρού μόνο Ατρόμητοι!
Το peristerisports εύχομαι στους νεόνυμφους να ζήσουν και καλούς απογόνους!
Η κουμπάρα, στη μέση το ευτυχισμένο ζευγάρι και δεξιά ο αδελφός του γαμπρού Κυριάκος Μαρφαντάς.
Οι φίλοι του γαμπρού μόνο Ατρόμητοι!
Η ευτυχισμένη μητέρα με τα παιδιά της Δημήτρη και Κυριάκο Μαρφαντά
Την αποστολή που αύριο θα αναχωρήσει για τα Χανιά εν όψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο προπονητής του Ατρόμητου Μιχάλης Γρηγορίου αμέσως μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης στο αθλητικό κέντρο.
Την αποτελούν οι παρακάτω είκοσι (20) ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Μπιτόλο, Νάτσος, Λημνιός, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Γκαρσία, Ουσέρο, Γοδόι, Μαρσελίνιο, Μπρίτο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Στόιτσεφ. Είναι η ίδια αποστολή που είχε ταξιδέψει και στην Κωνσταντινούπολη.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν την Πέμπτη εναντίον της Φενέρμπαχτσε ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, οι υπόλοιποι δούλεψαν σε ασκήσεις με μπάλα, πιεστικά τετράγωνα και τελειώματα φάσων.
*Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Μανώλη Καλλέργη για ένα χρόνο στη Λαμία.