Τελευταία ενημέρωση 06:21, 30 Νοε 2022
Παύλος Κατώνης

Παύλος Κατώνης

Ο ηθοποιός Χρήστος Σαπουντζής έχει βασικά χαρακτηριστικά την ποιότητα, την σεμνότητα και το ήθος. Αν και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος προτιμά να το δείχνει με το καλλιτεχνικό του ταλέντο γι’ αυτό και σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Ένας καλός ρόλος στη τηλεόραση ή στο θέατρο αποτελεί για εκείνον το πρωτεύον. Του αρέσει να «μιλάει» με τη δουλειά του, όμως του «αρέσει» να μιλάει και για την πόλη του. Το Περιστέρι! Γι’ αυτό και με προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έκανε η εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι» για μια συνέντευξη που θα έχει στο επίκεντρο την αγαπημένη μας πόλη!

---Χρήστο καταρχάς σε ποια γειτονιά της πόλης είδες το πρώτο φως τη ημέρας;

«Γεννήθηκα στο Μεταξουργείο αλλά μετά από ένα χρόνο ήρθαμε με την οικογένεια μου στο Περιστέρι και από τότε μένω εδώ».

---Κατοικείς ακόμη στο πατρικό σου ή έχεις αλλάξει σπίτι;

«Μια ζωή είμαστε στο ενοίκιο οικογενειακώς. Στη διαδρομή του χρόνου έχουμε αλλάξει τρία σπίτια άρα κατά μια έννοια δεν υπάρχει η λέξη «πατρικό».

----Πως πέρασες τα παιδικά σου χρόνια και τι θυμάσαι από το Περιστέρι της εποχής δηλαδή από τις δεκαετίες του ΄70 και του ’80;

«Πάντα θυμάμαι παιδί τον εαυτό μου να παίζει συνέχεια, στα ποτάμια, στα ρέματα, στις χιλιάδες οικοδομές που ανεγείρονταν  εκείνα τα χρόνια και στις αλάνες που είχαμε σε κάθε γειτονιά»

----Τα μαθητικά σου χρόνια σε ποια σχολεία πήγες;

«Δημοτικό πήγα στο 2ο στο γνωστό «Πέτρινο» και γυμνάσιο στο ΚΓ’ και στο ΙΑ’ που έχουν αφήσει εποχή στην πόλη».

----Ήσουν κι εσύ παιδί του Μπουρναζίου; Που σύχναζες όταν ποια είχες περάσει στην ενηλικίωση;

«Δύο μαγαζιά θα σας πω. Τη  MAD και την Παραγωγή, πίσω από την Ευαγγελίστρια, δύο μαγαζιά που επίσης έχουν αφήσει εποχή στη πόλη μας».

---Αθλητισμό έκανες καθόλου;         

«Μόνο ποδόσφαιρο έπαιζα. Πήγα για λίγο στα τσικό του Ατρόμητου και είχαμε μια ανεξάρτητη ομάδα την Ελπίδα. Κάθε γειτονιά είχε από μια ομάδα και παίζαμε μεταξύ μας στις αλάνες. Απίθανες εποχές».

---Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να γίνεις ηθοποιός και το είπες στους γονείς σου;

«Όταν ήμουν 23 ετών»

---Πως το αντιμετώπισαν και ποιο ήταν μετά το επόμενο βήμα σου;

«Πολύ χαλαρά. Μου είπαν όμως να μην αφήσω τότε την οικοδομή που δούλευα τότε και να το έχω σαν δεύτερη δουλειά. Έδωσα εξετάσεις και πέρασα στη σχολή Βεάκη»

---Κάποιο πρόσωπο που έβλεπες στην πόλη, σου είχε κάνει εντύπωση και δεν έχεις ξεχάσεις;

«Υπήρχαν κάποια μυθικά πρόσωπα στο Περιστέρι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο Αντώνης ο Ντούριος, ο Τάκης ο Ξεπλένης, ο Χρήστος ο Ρετρό»

----Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας στο Περιστέρι. Πότε και υπό ποιες συνθήκες γνωριστήκαμε και γίνατε κολλητοί και κουμπάροι;

«Με τον Τάκη γνωριστήκαμε το 1991 και από τότες είμαστε αυτοκόλλητοι.  Τον αγαπώ πολύ, είμαστε πια οικογένεια και αν κάτι μας ένωσε νομίζω ότι είναι το χιούμορ

».

----Να υποθέσω ότι έχεις περάσει πολλές ώρες στην Έλενα και Ριβιέρα;

 -

«Ουουουου αμέτρητες ώρες. Έλενα Ριβιέρα Φοίβος, Κύπρος και φυσικά  η μυθική καλοκαιρινή Ανεμώνη κοντά στο σπίτι μου».

---Γήπεδο πήγες ποτέ ως θεατής σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ;

«Αν και έπαιζα μικρός ποδόσφαιρο, παρακολουθούσα κυρίως μπάσκετ, στην υπέροχη εποχή του ΓΣΠ έχω κάνει πολλά ταξίδια για την ομάδα την ακολουθούσα συνεχώς»

---- Παρακολουθείς πάντως ποδόσφαιρο;

«Ναι αλλά κυρίως Αγγλικό πρωτάθλημα και Champions leage»

-----Έχεις δηλώσει ότι είμαι περιστεριώτης και εμείς οι περιστεριώτες βρίζουμε, γιατί το είπες;

«Εννοούσα οτι είμαι από λαϊκή γειτονιά κι είμαστε πιο αθυρόστομοι εδώ

 »

-----Έχεις πει επίσης ότι άμα μπορούσες να κάνει άλλο επάγγελμα ήταν οικοδόμος λόγω του πατέρα σου; Έχεις δουλέψει πριν γίνεις ηθοποιός;

 -

«Ναι όπως είπα και πιο πριν δούλευα οικοδομή πριν μπω στη σχολή αλλά νομίζω οτι δεν ήμουν καλά στη οικοδομή όπως είμαι τώρα ευτυχισμένος με το Θέατρο».

---Στο σύγχρονο Περιστέρι κυκλοφορείς;

«Όχι δεν μ αρέσει καθόλου».

----Τι είναι αυτό δηλαδή που δεν σου αρέσει;

«Είμαστε από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές σε πράσινο. Και θέλω πάρκα ειδικά για ζώα».

----Έχεις δεχθεί  πρόταση να ασχοληθείς με τα κοινά της πόλης;

«Ναι αλλά δεν θέλω με τίποτα»

----Δεν είσαι ηθοποιός που δίνεις συχνά συνεντεύξεις. Γιατί;

«Δεν θεωρώ οτι είμαι ένα σοβαρό θέμα για συζήτηση.  Η δημοτικότητα στη δουλειά μας είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν την κυνηγώ καθόλου. Δεν βγαίνω σε τηλεοράσεις και δεν δίνω πολλές συνεντεύξεις, είμαι επιλεκτικός. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο η συνέντευξη, γιατί μπορεί να σε κάψει, εξαρτάται από εκείνον που τη γράφει. Υπάρχει μία κακή και μία καλή δημοσιότητα , μία καλή πράξη πρέπει να τη μαθαίνει ο κόσμος, η προσωπική ζωή, όμως ,του ηθοποιού δεν  πρέπει να τον ενδιαφέρει.

----Ποιος ρόλος σε καθιέρωσε στο ευρύ κοινό και ο κόσμος που σε συναντά σου μιλάει ακόμη γι’ αυτόν;

«Γενικά οι ρόλοι της τηλεόρασης. Από αυτούς έγινα γνωστός στον κόσμο. Δεν έχω ονειρευτεί κάποιο ρόλο αλλά υπάρχουν πολλοί ρόλοι που με έχουν σημαδέψει, όπως στα πρώτα μου βήματα, όταν δούλευα στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με την Κονιόρδου και τον Δημήτρη Οικονόμου, υπάρχει μία δουλειά, επίσης, που κάναμε με την Ειρήνη Μαργαρίτη σε ένα καφενείο και το έργο είχε τίτλο’’ Black out’’.  Επίσης, οι ρόλοι μου στη ‘’Μέθοδο Γκρόνχολμ’’ και στο ‘’Τίμημα’’ με τον Μιχαλακόπουλο» .

----Ποια είναι πλέον τα αγαπημένα σου στέκια στο Περιστέρι;

«Τα  μαγαζιά του Τάκη, ο «Τζοτζιφιόγκος» και η «Δάφνη» που είναι σούπερ».

--- Τα ψώνια του σπιτιού εσύ τα κάνεις;

«Ναι, γιατί είμαι εργένης».

----Στο ελεύθερο σου χρόνο πως περνάς;

«Ακούω μουσική, συναντήσεις με φίλους, ποδόσφαιρο από την τηλεόραση, περπάτημα με τον σκύλο μου, παραστάσεις που με ενδιαφέρουν και πολλές ταινίες. Βλέπω όλα τα έργα, δεν έχω προτίμηση.  Όλα είναι υπέροχα! Η Ελλάδα έχει πολλά έργα και συγγραφείς με γλωσσικούς ιδιωματισμούς, ενώ οι ξένοι έχουν και εκείνοι μία τεράστια παραγωγή που είναι υπέροχη. Τα πάντα, λοιπόν!  Μου αρέσει επίσης η φύση πάρα πολύ, μου αρέσουν το βουνό και η θάλασσα, το περπάτημα, το κολύμπι, τα φυτά και τα ζώα. Θα ήθελα στα γεράματα μου να ζήσω κάπου με πολλά σκυλιά και ένα γαϊδαράκο, χωρίς σέλα, όμως, να τον έχω μόνο για φίλο μου»

----Αυτή την εποχή επαγγελματικά που σε βρίσκουμε;

«Τελειώνω γυρίσματα του « Σ’ αγαπάω μεν αλλά» κι έχω αρχίσει πρόβες για το θέατρο τέχνης στο «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Θα κάνω και μια μίνι σειρά αστυνομική στον Alpha αλλά δεν ξέρω τον τίτλο ακόμη».

---- Σε είδαμε ωστόσο και στην πολύ καλή τηλεοπτική σειρά «Ήλιος»

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά και έτσι κατάφερα να βρω μία δουλειά στην οικονομική κρίση που περνάμε και να μπορέσω να στηρίξω τον εαυτό μου αλλά παράλληλα να δουλεύω και με συναδέλφους που εκτιμώ και με τα παιδιά στο συνεργείο και με την παραγωγή. Ήταν μία τέλεια συνεργασία και σέβομαι αυτά τα παιδιά που κάνουν τον μαραθώνιο του καθημερινού».

----Είναι καλή ιδέα, εσύ, η Σταυροπούλου, ο Χατζηπαναγιώτης καταξιωμένοι ηθοποιοί που ζείτε στην πόλη να συνεργαστείτε σε μια επετειακή παράσταση κάποια στιγμή;

«Ποιος να  ξέρει άραγε…ίσως γραφτεί  κάποιο έργο από Περιστεριώτη ή για το Περιστέρι...βλέπουμε».

--- Σε ευχαριστώ πολύ καλή χρονιά. Στους περιστεριώτες που σε διαβάζουν αυτή τη στιγμή τι θα ήθελες να τους πεις;

«Να κάνουν κάτι για τον τόπο ή τουλάχιστον για την γειτονιά τους να γίνει πιο ανθρώπινος ο κόσμος». 

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Χρήστος Σαπουντζής σπούδασε στη σχολή Βεάκη. Έχει παίξει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές: «Άκρως Οικογενειακόν», «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις», «Ήλιος», «Οι Βασιλιάδες», «Παρουσιάστε», «Σε αγαπώ μεν….αλλά», «Φίλα τον Βάτραχο σου», «Ήλιος». Το 1994 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Ο κήπος του Θεού»

  και ακολούθησαν οι ταινίες «Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων», «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο», «Αύριο θα είναι αργά», «Η κληρονόμος», «Luton», «Πέντρο Νούλα». Έχει παίξει στις «Όρνιθες» στους «Βάτραχους», στον «Οιδίπους Τύραννος» και σε πάρα  πολλές θεατρικές παραστάσεις.

 

Ετικέτες

Παίκτης του Ατρόμητου είναι με κάθε επισημότητα ο Μάρκο Μάριτς, με τους Περιστεριώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα, Μάρκο Μάριτς, για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

 Ο νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας έχει γεννηθεί στην Αυστρία, αλλά είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας, είναι 26 ετών (3/1/1996) και με ύψος 1,91μ. Ο Μάρκο Μάριτς άρχισε το 2013 την επαγγελματική του καριέρα από τη Ραπίντ Βιέννης και με τις εμφανίσεις του αποκτήθηκε το 2015 από τη Χόφενχαϊμ σε ηλικία 19 ετών.
 Τον Ιανουάριο του 2020 αποκτήθηκε από τη Χιούστον Ντάιναμο των ΗΠΑ στην οποία παρέμεινε μέχρι τον φετινό Ιανουάριο, καταγράφοντας συνολικά 45 εμφανίσεις.Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το νέο μεταγραφικό μας απόκτημα, που θα φορά το νούμερο «1», πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις στο atromitosfc.gr.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχω προλάβει να μάθω την τωρινή κατάσταση της ομάδας, αλλά αυτό δεν με φόβισε καθόλου. Ήξερα τον Ατρόμητο και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου. Όταν έρθει η ευκαιρία μου θα είμαι έτοιμος να προσφέρω κι εγώ από την πλευρά μου, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο Ατρόμητος είναι πολύ γνωστός στην Αυστρία. Ο λόγος είναι φυσικά η πετυχημένη παρουσία του Νταμίρ Κάναντι εδώ, οπότε δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να μάθω για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω ότι πάντα στοχεύει στην πρώτη εξάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, ανεξάρτητα από τη θέση που είμαστε τώρα. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του.

Τώρα ο πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να στοχεύσουμε το όσο δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμά μας στη βαθμολογία. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες και θα τα καταφέρουμε.

Πλέον, αφού όλα ολοκληρώθηκαν θετικά, περιμένω με αγωνία να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας. Περιμένω να τους δω στο γήπεδο».

Σήμερα εξάλλου ανακοινώθηκε η παραχώρηση του Μανδά στον ΟΦΗ: http://www.peristerisports.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=26218:epesan-oi-titloi-telous-me-manda&Itemid=675

 

Ετικέτες

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ατρόμητου, ο Ροτάριου είπε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο βήμα και για την ακρίβεια είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Πρόκειται για μία πολύ οργανωμένη ομάδα και το κατάλαβα τόσο από τις συζητήσεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα, αλλά και από αυτά που έμαθα ο ίδιος.

Ξέρω ότι η ομάδα είναι σε μια δύσκολη θέση, αλλά γνωρίζω κιόλας ότι δεν είναι αυτή που της αρμόζει, αφού υπάρχει ποιότητα και σίγουρα μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα μέχρι το τέλος της σεζόν και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Αυτό θα συμβεί με τη σκληρή δουλειά, αλλά και με τη βοήθεια των οπαδών μας, που ανυπομονώ να τους δω από κοντά και να παίξω μπροστά τους. Πάντα με ενθουσιάζει να παίζω μπροστά σε οπαδούς που στηρίζουν την ομάδα τους και αυτό περιμένω να συμβεί και τώρα».

Ετικέτες

Ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος. Για μισό αιώνα από το 1960/61 μέχρι το 2011 που πάτησε για τελευταία φορά το θεατρικό σανίδι ο Γιάννης Χριστόπουλος γέννημα-θρέμμα του Μουσικού Θεάτρου στάθηκε πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα, έκανε αμέτρητες περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όλα όμως ξεκίνησαν από το Περιστέρι. Από την οδό Ολύμπου στον Παλαιό Ταξιάρχη που είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής πριν από 75 χρόνια. Ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει πολλά να θυμηθεί από εκείνο το Περιστέρι αλλά και πολλά γαργαλιστικά στιγμιότυπα που του έχουν μείνει αξέχαστα. Ας τον αφήσουμε καλύτερα να μας τα διηγηθεί ο ίδιος αποκλειστικά για το «Αθλητικό Περιστέρι».

«Απέναντι από την οδό Ολύμπου που γεννήθηκα το 1946  ήταν μια αλάνα που την λέγαμε «Τσούμπα» κι εκεί μαζευόμασταν όλα τα παιδιά για να παίξουμε. Δεν υπήρχε άσφαλτος εκείνη την εποχή και η γειτονιά είχε μόνο μονοκατοικίες.  Όταν έβρεχε και πλημμύριζαν οι δρόμοι, κάτι που γινόταν συχνά έβλεπα ανθρώπους με τις σκάφες που πλενόμαστε να τις χρησιμοποιούν για να διασχίσουν τους δρόμους. Παιδάκι επτά χρόνων από τότε που είχα αρχίσει να καταλαβαίνω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου όταν έβρεχε η πρώτη μου δουλειά ήταν να πάω με τους φίλους μου στο πατρικό της Ζωής Φυτούση στον Άγιο Αντώνιο για να βοηθήσουμε την μητέρα της γιατί το σπίτι ήταν υπόγειο και πάντα πλημμύριζε. Περιστεριώτης ήταν και ο Θάνος Μαρτίνος που έμενε και αυτός στον Άγιο Αντώνιο. Τις Κυριακές που γινόταν το νυφοπάζαρο στην Παναγή Τσαλδάρη πήγαινα και κολλούσα δίπλα του για να με βλέπουν ότι κάνω παρέα με τον Μαρτίνο. Από τότε ήμουν ψώνιο. Δημοτικό πήγα δημόσιο αλλά επειδή ήμουν «ντουβάρι» οι γονείς μου με έγραψαν σε ιδιωτικό γυμνάσιο του τότε δημάρχου Περιστερίου Σελίμη που με είχε ταράξει στο ξύλο. Δεν ήμουν καλός μαθητής, μόνο στη γυμναστική τα πήγαινα καλά και ότι κάναμε γύρω από το θέατρο. Πολύ κοντά από το δικό μου σπίτι, στα 200 μέτρα ήταν το σπίτι των «Στρατηγών» στη Βασιλέως Αλεξάνδρου. Εγώ από τότε είχα επηρεαστεί και θαύμαζα τις αδελφές Στρατηγού. Κάθε Κυριακή ήξερα ότι μαζευόταν όλη η οικογένεια για φαγητό, έτσι κι εγώ πήγαινα σπίτι τους πίσω από τα κάγκελα για να τους δω. Ερχόταν ο Στέφανος Στρατηγός με την Γκέλυ Μαυροπούλου, ο Βοσκόπουλος με την Στέλλα Στρατηγού, θυμάμαι την μητέρα τους την κυρά Αμαλία. Αν και κοντά στο σπίτι μου ήταν το γήπεδο του Ατρόμητου δεν πήγα ποτέ για να δω κάποιο παιχνίδι, αντίθετα πήγαινε συχνά ο αδελφός μου ο Γιώργος και αυτός ηθοποιός που έπαιξε κιόλας στον Ατρόμητο στις μικρές ομάδες».

Και ο Γιάννης Χριστόπουλος συνεχίζει την νοσταλγική του αφήγηση: «Κοντά μας έμενε βέβαια και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Η μάνα μου είχε συγγένεια. Γεννήθηκε στους Μύλους Καρύστου μαζί με τον Γρηγόρη και όταν αυτός ήρθε στο Περιστέρι με τη μητέρα του ήρθε και η μάνα μου  μαζί με τον αδελφό της. Ο Γρηγόρης ασχολήθηκε με το μπουζούκι και ο πατέρας μου που δούλευε στον ΟΤΕ του έκανε «αβάντα» στις ταβέρνες. Φορούσε το κουστούμι του και η μάνα μου, του φώναζε «καλά δεν ντρέπεσαι να μαζεύεις λεφτά για τον Γρηγόρη;» γιατί ο πατέρας μου έβγαζε το καπέλο του και ζητούσε από τους θαμώνες να προσφέρουν χρήματα για τον Γρηγόρη. Η μάνα του Μπιθικώτση παραπονιόταν στη μάνα μου επειδή ο γιος της γυρνούσε στις ταβέρνες του Περιστερίου.

Οπτασία» και «Ορφέας

Το 1962 στα 16 μου χρόνια βγήκα στο Παιδικό Θέατρο. Ο αδελφός μου πήγαινε στη σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και είχε συμμαθήτρια την Κία Μπόζου. Τα έφτιαξαν και η Κία ήρθε να μείνει μαζί μας στο Περιστέρι γιατί ζούσε μόνη της. Εκείνη ήταν που με πήγε στη σχολή χορού της Αλίκης Βέμπο, αδελφής της Σοφίας, κρυφά από τους δικούς μου και πλήρωνε μάλιστα τα δίδακτρα. Το 1962 πάλι η Κία μεσολάβησε και πήγα σε μια οντισιόν με χορευτές στο θέατρο του Γιώργου Παππά παίρνοντας καλές κριτικές και παράλληλα  έπαιζα στο δημοτικό θέατρο Πειραιά τη «Θυσία του Αβραάμ» το ρόλο του Άγγελου. Την Σάρα την έπαιζε η Ίλια Λυβικού εναλλάξ με την Μαργαρίτα Γεράρδου και την Αθηνά Κασαβέτη. Το 1963 με πήρε ο μαέστρος Μενέλαος Θεοφανίδης στην επιθεώρηση «Και φέτος διασκεδάζουμε» του Μίμη Τραϊφόρου στο «Βέμπο» και για 50 περίπου χρόνια ήμουν μόνιμα στο μουσικό θέατρο.

Παρέλειψα να σας πω ότι στην πλατεία Περιστερίου υπήρξε στη δεκαετία του ’50 ένα από τα μεγαλύτερα βαριετέ, η «Οπτασία» την οποία είχε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.  Πέρασε από εκεί όλο το ελληνικό θέατρο. Εγώ χωνόμουν μέσα από τα σύρματα για να βλέπω τις παραστάσεις. Θυμάμαι τον «Μητσάρα» ένα μεγάλο αρτίστα. Εκεί πρωτοείδα τη Νινή Ζαχά να παίζει κλακέτες και όργανα. Η μεγάλη αγάπη του Γιαννόπουλου ήταν η Μπέμπα Δόξα, πρωταγωνίστρια της οπερέτας. Δεν τον ήθελε η μάνα της, μια τα έφτιαχναν μια χώριζαν. Θυμάμαι ότι ο συγγραφέας Ναπολέων Ελευθερίου είχε συναντήσει τον Γιαννόπουλο έξω από ένα θέατρο. Ήξερε ότι είχαν χωρίσει με τη Μπέμπα και τον ρώτησε «Βαγγέλη πως και από εδώ;». Ο Γιαννόπουλος του απάντησε ότι τα είχαν ξαναφτιάξει και τότε ο Ελευθερίου του είπε το αμίμητο: «Κατάλαβα και ξανά προς τη Δόξα τραβάς». Στις αρχές της τηλεόρασης αν θυμάστε ο Κώστας Πρετεντέρης έγραφε τα περισσότερα σίριαλ. Ο Γιαννόπουλος που ενδιαφερόταν ακόμη για τη Δόξα τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: «Βρε Κώστα για τόσες γράφεις, γράψε και ένα ρόλο για τη Δόξα» για να του απαντήσει ο Πρετεντέρης: «Βαγγέλη μου τώρα ούτε μπέμπα υπάρχει ούτε δόξα».

Μεγάλο θέατρο στο Περιστέρι ήταν βέβαια και ο «Ορφέας» έπαιξα τοι καλοκαίρι του ’71 με την Αλέκα Στρατηγού και την Έφη Οικονόμου.  Αλλάζαμε όμως παράσταση και ήταν πολύ κουραστικό. Έκανα τα πάντα και έπαιζα και χόρευα και χορογραφούσα και κουστούμια διάλεγα. Ωραίο θέατρο ο «Ορφέας» πέρασαν μεγάλα ονόματα.

 

Οικονομίδης και Χατζηχρήστος

«Τα τελευταία χρόνια μένω στον Κολωνό στην οδό Τριπόλεως αλλά τα εκλογικά μου δικαιώματα ακόμη στο Περιστέρι τα έχω. Είναι περήφανος γιατί με επέλεξαν για φίλο τους ο Γιώργος Οικονομίδης και ο Κώστας Χατζηχρήστος ενώ από τις γυναίκες η Μπέτυ Μοσχονά μια σπουδαία ηθοποιός και άνθρωπος. Στο θέατρο με πήγαινε η γιαγιά μου και όταν κάποια στιγμή συνεργάστηκα με τη Μαρίκα Νέζερ στο «Περοκέ» της είπα απέξω ένα νούμερο της που είχα δει όταν ήμουν μικρός. «Βρε Γιαννάκη θα με τρελάνεις πως το θυμάσαι;» ακόμη έχω τη φωνή της στα αφτιά μου. Σπουδαία ήταν η Καίτη Μπελίντα, μια απίστευτη γυναίκα, μικρόσωμη που στη σκηνή φαινόταν τεράστια. Βέβαια να τονίσω ότι για 8 χρόνια ήμουν στο μπαλέτο Φλερύ – Λίντα Άλμα. Η θεά του χορού. Γυναίκα του Μάνου Κατράκη. Τη ζήλευα, είχα πλατωνικό έρωτα μαζί της. Μια φορά ήμασταν σε πρόβα μαζί με τον Νίκο Παπαναστασίου. Έρχεται η Λίντα και με ρωτάει «Γιαννάκη πιο είναι αυτό το ωραίο αγόρι;». Εγώ επειδή ζήλευα και για την ξενερώσω της απάντησα: «Απα πα, μακριά από αυτόν Λίντα μου. Νίκο Παπαναστασίου τον λένε. Έχω ακούσει τα χειρότερα γι’ αυτόν». Αργότερα γίναμε φίλοι με τον Νίκο, του το διηγήθηκα και ρίξαμε πολύ γέλιο. Με τον Γιάννη Φλερύ τσακωνόμασταν συνεχώς αλλά μου έλεγε «έχε χάρη αλλιώς θα σου έλεγα» υπονοώντας τη Λίντα Άλμα. Τον χειμώνα του ΄99 πήγα και την είδα για τελευταία φορά στο ξενοδοχείο που έμενε, κλαίγαμε δέκα λεπτά αγκαλιά». Τελευταία μου παράσταση ήταν μια κωμωδία στο θέατρο Κυψέλης το 2011 που έπαιξα για συναισθηματικούς λόγους. Ουσιαστικά είχα σταματήσει το 2003 στο θέατρο Χατζηχρήστου. Τώρα πια μέσα από την σελίδα μου στο Facebook «Μουσικό Θέατρο» ανεβάζω φωτογραφήσεις γυρνώντας τα χρόνια πίσω. Χρόνια αξέχαστα που δεν ξαναγυρνούν».

 

 

 

 

Ετικέτες

Ο Aυστριακός μέσος του Ατρόμητου Πάτρικ Σάλομον, αρκετά αδικημένος θα λέγαμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι ένα ποδοσφαιρικό «εργαλείο» που κάθε ομάδα θα ήθελε. Ένας «τίμιος» αθλητής που σέβεται το ψωμί που τρώει στην Ελλάδα. Ένας ωραίος αθλητής αλλά και τζέντλεμαν, μια σταθερή αξία στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το «Αθλητικό Περιστέρι» τον αντάμωσε  στην στολισμένη πλατεία του Μπουρναζίου με φόντο το πολύ κοντινό μας πια 2022 που όλοι ευχόμαστε να είναι μια χρονιά καλύτερη σε όλο τον πλανήτη.

---- Καταρχάς να σου ευχηθώ καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά. Πως περιμένεις να περάσει αυτές τις μέρες;

Πάτρικ Σάλομον « Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για αυτήν την συνέντευξη. Το εκτιμώ πολύ. Θα γιορτάσω τις φετινές γιορτές με την οικογένεια και τους φίλους μου στην Βιέννη».

---- Ο Ατρόμητος έκλεισε το πρώτο μισό της περιόδου με όχι καλή παρουσία. Τι είναι εκείνο που έφταιξε κατά τη γνώμη σου;

«Νομίζω δεν είναι καθόλου εύκολο να βρούμε ακριβώς τον λόγο που δεν αποδώσαμε καλά ως ομάδα. Σε ορισμένα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι, αλλά επίσης ήρθαν πάρα πολλοί νέοι παίκτες το καλοκαίρι και δεν είναι καθόλου εύκολο να χτίσεις μία νέα ομάδα μόνο μέσα σε μερικές εβδομάδες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, αν συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία να δουλεύουμε ως ομάδα.

---- Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή της ζωής σου Που γεννήθηκε  και πως θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

«Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1988 στην Βιέννη και μεγάλωσα επίσης εκεί.

Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Ήταν διαφορετικές εποχές τότε. Παίζαμε κάθε μέρα έξω με τους φίλους μου και από ένα διαφορετικό άθλημα, ανεξαρτήτως καιρού.

---- Σε ποια ηλικία μπήκες στον αθλητισμό και ποιος ήταν εκείνος που σε ώθησε;

«Ξεκίνησα στην ηλικία των έξι ετών, στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Floridsdorfer AC. Ήταν ένας σύλλογος από την περιοχή μου και κοντά στο σπίτι μου. Ξεκίνησα όμως να ενδιαφέρομαι για τον αθλητισμό από την ηλικία 2-3 ετών».

--- Πότε κατάλαβες ότι μπορούσες να βιοποριστείς από το ποδόσφαιρο;

«Ο πατέρας μου ήταν επίσης ποδοσφαιριστής σε μικρότερες κατηγορίες στην Αυστρία και μεγάλωσα από την πρώτη ημέρα με μία μπάλα. Συνεπώς ερωτεύτηκα από πολύ μικρός το ποδόσφαιρο.

Όταν είσαι νέος δεν σε ενδιαφέρει πόσα μπορείς να κερδίσεις από το ποδόσφαιρο. Νομίζω κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει σε μεγάλα γήπεδα, γεμάτα με κόσμο. Αυτό μου έδινε κίνητρο να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά καθημερινά. Ακόμα και όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό μου συμβόλαιο στην ηλικία των 20 ετών , δεν νοιαζόμουν για τα χρήματα.

Ήθελα μόνο να παίξω ποδόσφαιρο και να γίνομαι ακόμα καλύτερος. Η φιλοσοφία μου είναι απλή: Δούλεψε σκληρά, προπονήσου ακόμα πιο σκληρά και τα χρήματα θα σε ακολουθήσουν».

----Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει χρειαστεί να περάσεις μέχρι τώρα στη ζωή σου ποιο είναι;

« Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν όταν στα 15 μου χρόνια μπήκα στις ακαδημίες μίας ομάδας στην πρώτη κατηγορία, ήμουν μικρός και αδύνατος. Τότε οι προπονητές μου εκεί μου είπαν ότι  δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω επαγγελματίας παίκτης και είναι καλύτερο να αφήσω την ομάδα και να σπουδάσω κάτι άλλο. Στην αρχή τα λόγια τους με πλήγωσαν αλλά στη συνέχεια με πείσμωσαν. Πήγα τότε σε μία ομάδα 4ης κατηγορίας και ακολούθησα όλη τη δύσκολη διαδρομή από την τέταρτη μέχρι την πρώτη κατηγορία. Ίσως αυτός να μην ήταν και ο πιο εύκολος δρόμος αλλά ήταν ο καλύτερος για την εμπειρία μου.

---- Ποιο είναι το αθλητικό σου ίνδαλμα;

«Είμαι λίγο μεγάλος σε ηλικία, οπότε από την παιδική μου ηλικία θαυμάζω τον Ρομπέρτο Μπάτζιο από την Ιταλία. Μου έδειξε από την πρώτη στιγμή τι σημαίνει σε μία στιγμή να είσαι ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο επόμενο δευτερόλεπτο μετά το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Βραζιλία να σε αποδοκιμάζει ολόκληρη η χώρα σου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

---- Πριν έρθεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τι γνωρίζες για τη χώρα μας, πως την είχες στο μυαλό σου;

«Γνώριζα πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είχα επισκεφθεί την Ελλάδα, τα νησιά αλλά επίσης και την Αθήνα για διακοπές. Μάλιστα και ορισμένοι αυστριακοί παίκτες έπαιζαν εδώ παλιότερα στη Super League. Ενδιαφερόμουν και τους ακολουθούσα. Αυτό σημαίνει ήμουν πολύ χαρούμενος και περήφανος όταν ήρθε η πρόταση του Ατρόμητου.

--- Πως θα περιέγραφες με λίγα λόγια τον εαυτό σου;

« Είμαι ένας ευθύς άνθρωπος. Δεν είμαι κάποιος που δεν έχει άποψη για τα πράγματα. Δεν φοβάμαι να πω την άποψη μου».

---- Ποια συμβουλή σου έχει δώσει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και προσπαθείς να την ακολουθείς;

« Ο πατέρας μου,  μου έχει δώσει ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές όπως να έχω υπομονή στη ζωή. Και έχει δίκιο».

---- Αν δεν ήσουν επαγγελματίας αθλητής, τι άλλο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις;

«Πριν το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, μου είχε προταθεί να δουλέψω σαν πυρο-τεχνουργός. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ χαρούμενος που μου προτάθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής. Επιπρόσθετα, είμαι απόφοιτος δύο πανεπιστημιακών σχολών. Έχω πανεπιστημιακό δίπλωμα στο αθλητικό μάνατζμεντ και επίσης στην αθλητική δημοσιογραφία. Έχω ξεκινήσει να προετοιμάζω και ορισμένα πράγματα για μετά το τέλος της καριέρας μου όπως για παράδειγμα έχω ξεκινήσει με το δίπλωμα προπονητή Uefa B».

---- Η οικογενειακή σου κατάσταση ποια είναι;

« Έχω μια πανέμορφη γυναίκα και δύο υπέροχα κοριτσάκια»

----- Τι σου αρέσει και απολαμβάνεις στην Αθήνα και τι όχι;

«Μου αρέσουν πολλά πράγματα στην Αθήνα όχι μόνο ο καιρός ή η θάλασσα. Η Αθήνα είναι μία τόσο ωραία πόλη με υπέροχους, ευγενικούς ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω εδώ. Από την άλλη, αυτό που δε μου αρέσει είναι οι μοτοσικλετιστές. Οδηγούν σαν τρελοί και οι περισσότεροι χωρίς κράνος».

---- Το καλοκαίρι λήγει τα συμβόλαια σου. Θέλετε να μείνεις;

«Ναι γιατί όχι; Μου αρέσει πολύ η ομάδα και οι άνθρωποι μέσα στο club αλλά η τελική απόφαση δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι ώστε η ομάδα να έχει επιτυχίες. Στο τέλος, η ομάδα θα αποφασίσει αν θα μου δώσει ένα νέο συμβόλαιο. Αλλά θα δώσω τα πάντα, τον καλύτερο μου εαυτό για να παίξω ακόμα περισσότερο για τον Ατρόμητο».

---- Εμβολιάστηκες από υποχρέωση ή γιατί το ένιωσες απαραίτητο;

«Πολλοί άνθρωποι έχουν πραγματικά μπερδευτεί με τους εμβολιασμούς και κανείς δεν ξέρει 100 % τι ισχύει. Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του τι θεωρεί καλό».

---- Σε ποιόν συμπαίκτη σου «βγάζεις το καπέλο» και γιατί;

«Μου αρέσει και σέβομαι τον κάθε συμπαίκτη στην ομάδα μου. Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικά. Πραγματικά δεν είναι κάποιος μόνο ιδιαίτερος, όλοι τους είναι καταπληκτικοί». 

---- Πως θέλεις να τελειώσει η περίοδος για τον Ατρόμητο;

«Δεν τελειώσαμε καλά τον πρώτο γύρο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Ελπίζω από εδώ και πέρα να εστιάσουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας. Νομίζω πως όλα ακόμα είναι πιθανά, δεν χάθηκε τίποτα αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας στα επόμενα παιχνίδια μας. Τίποτα άλλο.

---- Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους;

« Δυστυχώς στην πρώτη μου σεζόν στον Ατρόμητο, τα στάδια ήταν άδεια λόγω της πανδημίας αλλά τώρα ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα. Ξέρω ότι κανείς δεν περίμενε από εμάς αυτή τη βαθμολογική θέση αλλά θα δώσουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι να βελτιωθούμε και να έχουμε μία καλή βαθμολογική θέση. Οι φίλαθλοι της ομάδας, οι άνθρωποι μέσα στο club και συνολικά ο Ατρόμητος αξίζουν καλύτερα αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος πως πολύ γρήγορα θα «αναρριχηθούμε» βαθμολογικά από τις χαμηλές στις υψηλότερες θέσεις του πρωταθλήματος».

---- Και να κλείσουμε με μια ευχή για το νέος έτος που βρίσκεται προ των πυλών

«Εύχομαι σε όλους και σε όλες τις οικογένειες ό,τι καλύτερο για τα Χριστούγεννα και μια καλή στιγμή για το νέο έτος. Να παραμείνετε υγιείς και να απολαμβάνετε τη ζωή».

 

 

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας