Τελευταία ενημέρωση 03:49, 02 Δεκ 2022

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου και ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσαν  φεστιβάλ σκακιού την Παρασκευή 25/09/2015 στις 18:00 στην πλατεία Δημαρχείου, μπροστά από τη στάση Μετρό Περιστερίου.

Στο πλαίσιο της συν-διοργάνωσης διεξήχθησαν  αγώνες γρήγορου σκακιού με ελεύθερη συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες

Αντί παραβόλου για τη συμμετοχή, προσφέρθηκανε στο χώρο της διοργάνωσης είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου όπως: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, λάδι και χαρτικά (χαρτιά υγείας, πάνες κτλ).

Τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟ» ανοικτό σκακιστικό τουρνουά, στη μνήμη του Στέλιου Παπαναστασίου το οποίο διοργανώθηκε από το Σκακιστικό Όμιλο Περιστερίου υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου στο πανέμορφο χώρο αίθριο του 2ου ορόφου στο κτήριο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.

Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα ήταν πολύ καλά με πρωτεύον δεδομένο την αγωνιστική επιτυχία.

Πρέπει να σημειώσουμε τη μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στους αγώνες συμμετείχαν εκατόν τριάντα εννέα (139) σκακιστές και σκακίστριες σε δύο ομίλους (79 στον Α’ όμιλο και 60 στον Β’ όμιλο).
Ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν οι πολύ ισχυρές συμμετοχές και η πληθώρα από νεαρούς σκακιστές και νεαρές σκακίστριες γεγονός το οποίο προσέδωσε μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ανταγωνιστικότητας στο τουρνουά. Με την παρουσία τους μας τίμησαν η κα Μαίρη Tσιώτα- Μάρκου, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και ο κος Αναστάσιος Θεοδωράκος αντιδήμαρχος Παιδείας, οι οποίοι συνεχάρησαν τα μέλη του ΣΟ. Περιστερίου για την προσπάθεια που καταβάλουν να αναδειχτεί το σκάκι στη πόλη μας.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων αναδείχθηκαν τρείς νικητές ανά κατηγορία, στους οποίους απονεμήθηκαν κύπελλα, μετάλλια, και υποτροφίες στους τρείς πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας κάτω των 20 ετών, για την παρακολούθηση μαθημάτων στο Εκπαιδευτήριο Κύκλος Μάθησης στο Περιστέρι.
Επιπλέον ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Λαπατάς Ιάκωβος και η Γενική Γραμματέας Χαρανά Αλεξάνδρα ευχαρίστησαν τους παίκτες για τη συμμετοχή τους και συνεχάρησαν τους διακριθέντες και διακριθείσες.

Ειδικότερα, διακρίθηκαν οι εξής τρείς νικητές ανά κατηγορία:

Α΄ Όμιλος Γενική κατηγορία:

1ος Νικολάου Γεώργιος

2ος Τασούλας Γεώργιος

3ος Sienczewski Zbigniew

Β΄ Όμιλος Γενική κατηγορία

1ος Ταγκλής Ιωάννης

2ος Σταματίου Ροδόλφος
3ος Κούτης Παύλος

Κατηγορία Βετεράνων

1ος Αλεξάκης Δημήτριος

2ος Κοεράντ Φίλιππος

3ος Μάκκας Παναγιώτης

 

Κατηγορία Παίδων (-16)

1ος ΛουτραγώτηςΔημήτρης

2ος Καραθανάσης Βλάσσης

3ος Κορνιώτης Φίλιππος

 

Κατηγορία Παίδων (-14)

1ος Μπαρδής Χαρίλαος

2ος Κλειδαράς Δημήτρης

3ος Στρατής Νικηφόρος

 

Κατηγορία Παγκορασίδων

1η Κωστελίδου Δέσποινα

2η Στρατή Μπέτυ-Άννα

3η Πραματευτάκη Αναστασία

 

Κατηγορία Παγκορασίδων (-10)

1η Θεοδοσοπούλου Χριστίνα

2η Γεωργίτση Σοφία

3η Κυπαρίσση Βασιλική

 

Κατηγορία Παμπαίδων (-12)

1ος Κεφαλάς Σωτήρης

2ος Κοσμαδάκης Παναγιώτης

3ος Νομικός Γιώργος

 

Κατηγορία Παμπαίδων (-10)

1ος Μάλλιος Ιωάννης

2ος Αλεξόπουλος Αλέξανδρος

3ος Φράγκος Βασίλειος

Κατηγορία junior (-8)

1ος Κωστελίδης Γεώργιος

2ος Χαρτοφύλακας Σπύρος

3ος Μαστροκωστόπουλος Κωνσταντίνος

Η τελική βαθμολογία, στατιστικά κλπ στην σελίδα στο http://chess-results.com

 Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είχαμε μία πολύ καλή παρουσία ως σύλλογος   στο κομμάτι της διοργάνωσης. Η καλή μας παρουσία οφείλεται σε κάποιους και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε.

Ευχαριστούμε το δήμαρχο Περιστερίου κο Παχατουρίδη Ανδρέα, την αντιδήμαρχο κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν σχετικά με το χώρο της διοργάνωσης.

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίχτες και παίκτριες που συμμετείχαν καθώς και τον χορηγό του τουρνουά κο Κυριάκο Δημητροκάλλη υπεύθυνο του πολυχώρου εκπαίδευσης «ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ» Σαρανταπόρου 32 στο Περιστέρι καθώς επίσης και του ομίλου φροντιστηρίων Μ.Ε ΑCTIVUM GROUP.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο σε αυτή την διοργάνωση και να υποσχεθούμε ότι το 8ο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟ» σκακιστικό τουρνουά θα είναι ακόμη καλύτερο!

Πάνω στην παλαίστρα εκεί που καθημερινά χύνουν κιλά από ιδρώτα, μοχθούν και παλεύουν για να «χτίσουν» γερό σώμα αλλά και μυαλό, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο ετήσιος αγιασμός του τμήματος πάλης του Ηρακλή Περιστερίου.

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου ικανοποιώντας την επιθυμία πολλών σκακιστών απ’ όλη την Ελλάδα και πολλών γονέων μικρών παιδιών-σκακιστών, σε συνεργασία με τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές – προπονητές, διοργανώνει το δεύτερο κύκλο στοχευμένων σεμιναρίων που απευθύνονται σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα των αθλητών.

Στα σεμινάρια, θα διδάξουν οι GM Χριστόδουλος Μπανίκας, Βασίλης Κοτρωνίας, και Ιωάννης Νικολαḯδης. Η ύλη θα είναι αυστηρά προσδιορισμένη και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στο εντευκτήριο της Πνευματικής Στέγης και θα γίνουν σε 8 Κυριακές, από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου 2015, αφού δεν ήταν εφικτό αυτήν την περίοδο να πραγματοποιηθούν συνεχόμενα λόγω ομαδικών και ατομικών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, οι Κυριακές θα είναι 4/10, 18/10, 8/11, 29/11, 6/12, 13/12, 20/12, 27/12.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε τρία επίπεδα ως εξής: Το ‘Α επίπεδο που θα μπορούν να παρακολουθήσουν σκακιστές με διεθνές ΕΛΟ μεγαλύτερο του 1800 και θα διεξάγονται από τις 20:00-22:00. Το ‘Β επίπεδο που θα μπορούν να παρακολουθήσουν σκακιστές με διεθνές ΕΛΟ 1200-1800 και θα διεξάγονται από τις 18:00-20:00. Το ‘Γ επίπεδο θα αφορά μικρούς κυρίως σκακιστές χωρίς διεθνές ΕΛΟ και με διεθνές ΕΛΟ μέχρι 1200 και θα διεξάγονται 16:00-18:00.

Το παράβολο συμμετοχής για το ‘Α επίπεδο είναι 100,00€, για το δεύτερο επίπεδο 80,00€ και για το τρίτο επίπεδο 60,00€. Όσοι παρακολουθήσουν δύο επίπεδα ταυτόχρονα, το παράβολο για το χαμηλότερο επίπεδο μειώνεται κατά 50%.

Θα τηρηθεί αυστηρά ο διαχωρισμός των επιπέδων και επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου (Δευτέρα – Σάββατο) από τις 17:30-21:30 στο τηλ. 210-5754265 και τηλεφωνικά στην κα. Δρίτσουλα Ε. τηλ.6939076576 και στον κο. Μπέλλο τηλ.6977079007. Για τους αθλητές της Π.Σ. Περιστερίου και για τους μαθητές πρωταθλητές-τριες των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων 2015 θα ισχύει έκπτωση 50% επί των παραβόλων συμμετοχής.

Ποιος είπε ότι μεταγραφές  γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Μεταγραφές γίνονται και για τα καλύτερα «πιστόλια» Ο Σκοπευτικός Όμιλος Περιστερίου «Έψιλον» καλεί όλους τους σκοπευτές που επιθυμούν μεταγραφή από και προς το Σωματείο να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2105740175.

 Επίσης ο «Έψιλον»  σε συνεργασία με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ελευσίνας, προκηρύσσουν σειρά αγώνων αεροβόλων όπλων Β' κατηγορίας, στο σκοπευτήριο της Ελευσίνας, για την περίοδο 2015 – 2016.

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα, με σειρά προσέλευσης των σκοπευτών.
Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/09/2015.
Ώρα ενάρξεως των αγώνων 17:00....
Ώρα τελευταίας προσέλευσης 19:00.

Ο αγώνας αφορά τις κατηγορίες, ΑΓΕΝ – ΠΑΙΔΩΝ Α&Β – ΑΜΕΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – ομάδες, δύναμης της ΣΚΟΕ, που οι αθλητές τους κατέχουν σκοπευτική ταυτότητα, ανανεωμένη για το τρέχον έτος.

Τα Πανελλήνια νεανικά ατομικά πρωταθλήματα 8-16 ετών διεξήχθησαν φέτος στο Ρίο της Αχαΐας.

Στους αγώνες  έλαβαν μέρος συνολικά 295 μικροί σκακιστές και σκακίστριες και μέσα σε αυτούς 10 αθλητές της Π.Σ Περιστερίου που κέρδισαν τρία μετάλλια.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία κάτω των 8 ο Πέτρος Δημανούδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και με 7,5/9 αναδείχτηκε πρωταθλητής. Στη κατηγορία κ.12 ο Δημήτρης Κατωπόδης με 6,5/9 ήταν τέταρτος χάνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την δυνατότητα διατήρησης του τίτλου .Ενώ στην ίδια κατηγορία ο Σταύρος Αμπελακιώτης με 5/9 ήταν  15ος.

Την έκτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μήτσης με 6/9, ενώ ίδια θέση στην κ.16 κατέλαβε ο Γρηγόρης Δρακουλάκος επίσης με 6/9.

Η ταλαντούχα Αγγελική Καρτσιδήμα ήρθε 2η στην κατηγορία κοριτσιών κ-8 με 5/7 , η Αναστασία Ηλία 16η στην κ.12 με 4,5/9 και η Αθανασία Χρυσόγλου 7η στην κ.14 με 4/9.  Τέλος στη κατηγορία κ.16 η Ελένη Κόκκοτα ήρθε δεύτερη με 5,5/7 και η Φ. Κόκοτα 11η με 3,5/7.

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου άνοιξε επίσημα για τη νέα περίοδο το εντευκτήριο της «Πνευματικής Στέγης» το οποίο θα είναι ανοικτό κάθε απόγευμα 5:30 –9:30 μμ. Η γραμματεία και οι υπεύθυνοι του συλλόγου θα δέχονται εγγραφές νέων παιδιών και παλιών αθλητών για τη νέα περίοδο και θα ενημερώνουν για τις δραστηριότητες του συλλόγου που θα ακολουθήσουν.

Το μεγάλωμα της ακαδημίας και ο σύγχρονος και άνετος χώρος μας, μας δίνουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, σε διάφορα επίπεδα, καθώς και ενηλίκων σε διαφορετικές μέρες και ώρες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει το φθινόπωρο το B’ κύκλο σεμιναρίων με τους Χρ. Μπανίκα , Βασ. Κοτρωνιά και Γ. Νικολαΐδη. Ο κύκλος αυτός θα χωριστεί σε 3 ή 4 γκρουπ ανάλογα με τις συμμετοχές. Θα ξεκινήσει 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου (4/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 29/11, 6/12, 13/12 και μέριμνα για τα παιδιά που στις 1/11 θα λείπουν στο Παγκόσμιο).

Η κορυφαία ελληνική ομάδα η Πνευματική Στέγη Περιστερίου πρόσθεσε ακόμα ένα πανελλήνιο τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2015.

Η τελική φάση (final four) πραγματοποιήθηκε  στο Ρίο Αχαΐας και οι Περιστεριώτες παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς την παρουσία του ξένου παίκτη της έφτασαν στην κατάκτηση του πέμπτου κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία της με σχετική ευκολία.

Στον τελικό οι πρωταθλητές νίκησαν την ισχυρότατη τετράδα της ΕΣ Θεσσαλονίκης  χάρη στην νίκη του Περιστεριώτη GM Γιάννη  Νικολαΐδη επί της Πολωνέζας πρωταθλήτριας Jolanda Zawadzka και τις ισοπαλίες του Γιάννη Παπαϊωάννου με τον Σ. Μαλικένζτο και του Χρήστου Μπανίκα με τον Δ. Μαστροβασίλη και την ισοπαλία (!) του εφήβου Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρόσφατο πρωταθλητή Ελλάδος Θάνο Μαστροβασίλη.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Λ.Π. Φλώρινας που νίκησε στον μικρό τελικό τον Ο.Σ. Τριανδρίας με 2,5-1,5.

Στα ημιτελικά η Π.Σ. Περιστερίου απέκλεισε τον Α.Π. Φλώρινας με 3,5-1,5 (Μπανίκας 1, Παπαϊωάννου 1, Νικολαΐδης  ½, Σταθόπουλος  1) και στην προημιτελική φάση τον Αργοναύτη Κορινθίας επίσης με (Μπανίκας ½ , Παπαϊωάννου 1, Νικολαΐδης  1, Σταθόπουλος  1).

Όπως ανακοίνωσε το «Αριστοτέλειο», ο μοναδικός σύλλογος μποξ στο Περιστέρι, κατόπιν αιτήματος νέων και παλαιών μελών δημιουργήθηκε και πρωινό τμήμα αλλα και  καθημερινό απογευματινό στις 6.00. Το βραδινό  τμήμα συνεχίζεται κανονικά καθημερινά στις 7.00 και το αγωνιστικό μας στις 8.30.

Με κεντρικό σύνθημα "Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα - Γίνε πρωταθλητής μαζί με τους πρωταθλητές", ξεκίνησε ο Θέρσιππος  από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό στάδιο της "Χωράφας" του Δήμου Περιστερίου την σκληρή δουλειά για την σεζόν 2015 - 16.

Στο μήνυμά της η διοίκηση του περιστεριώτικου συλλόγου που διαπρέπει στο χώρο του στίβου αναφέρει τα εξής: «Όλοι εμείς θα είμαστε καθημερινά εκεί για να υποδεχτούμε τους αθλητές της προαγωνιστικής κατηγορίες (μαθητές γυμνασίου), τους αθλούμενους του τμήματος Γενικής Φυσικής Κατάστασης καθώς και τους μικρούς μας αθλητές της ακαδημίας του στίβου (μαθητές Β, έως & Στ' Δημοτικού).

 

Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας